Sari la conținut

Accident grav Barcanesti-Prahova


Minu
 Share

Postări Recomandate

Daca i-o dai in dreapta spate se prea poate sa fi venit el de pe 2 pe 1, si esti cam in unghi mort. Iar atunci nu poate fi vorba de pastrat distanta, ar insemna sa nu mai devansezi nik nici pe stg si nici pe dr - unii s-au improprietarit pe bands 2 si nu se dau dusi de pe ea nici morti. Oare s-a dat vreodata macar o amenda pt asta in Ro?

Acum vad ca o ipoteza e ca ala ar fi franat/oprit pe banda 2. De ce la Barcanesti nu s-au instalat separatoare de sens?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 282
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

 

Poti practica orice sport doresti atat timp cat nu o faci prosteste.

Poti sa mergi cu motocicleta intr-un mod constient, nu sa ti-o cauti cu lumanarea.

Nu insinuez ca persoanele implicate si-o cautau cu lumanarea (sa fie clar, sa nu ma trezesc ca iar intelege vreunu de p'aici pe dos). Raspund doar la postul tau.

 

Poti sa practici motociclismul incercand, pe cat poti, sa elimini riscuri, adica macar ce stii ca poti controla. Viteza este unul din acele lucruri pe care le poti controla. Atitudinea in trafic... etc.

Stii ca se doarme la volan, ca "se sta pe facebook" si alte "indeletniciri" cu care se ocupa conducatorii auto de prin RO.

Motocicleste tinand cont de toate aceste aspecte caci TU alegi sa motociclesti, desi acest sport este extrem de periculos in RO.

 

Arde-o tu cu +100 noaptea prin comune din provincie, cu slarom printre masini si obosit de la un drum mai lung ... si ce-o sa se intample, cand o sa se intample n-o sa fie accident ci, certitudine. Singurul accident este doar cand se va intampla... la prima tura, la a cincea ....

dreaq stie.

 

Toti o mai comitem din cand in cand, mai ales p'asta cu viteza. Dar, daca-ti arde de dat in gura, n-o face noaptea, prin comune din provincie (cu jdesute de drumuri adiacente), obosit si mai stiu eu ce...

Daca vrei viteza si "sa te dai cu motocicleta", exita circuit... Pe strada nu "ne dam", ci ne deplasam.

Macar da-i in gura undeva unde nu exista trafic, drumuri laterale, zone pietonale sau alte astfel de pericole. Unde singurul risc poate fi un animal pe strada.

 

Crezi ca daca-ti asumi e piua?

Crezi ca impresionezi pe cineva daca mori ca un caine pe strada? Nu-ti face nimeni statuie daca ajungi cu x minute mai devreme si, cu siguranta, nu te asteapta nimeni la destinatie cu 2000 euro premiu "pentru c-ai ajuns cu 20 min mai devreme".

 

 

 

Stai, stai, nu m-ai inteles! Sunt de caord cu tine ca nu tre' sa intinzi coarda peste limita bunului simt.

Dar intial ai zis ca nu tre' sa-ti asumi nimic, ca o sa traga rudele dupa prostia ta. Crede-ma ca atunci cand ma ponderez in diverse situatii (pe mobra, pe munte, etc) o fac pentru ca mi-e teama pentru pielea mea, nicidecum pentru ca ma gandesc la altii. Si in alpinism ca si in motociclism cei mai buni sunt aia vii si batrani, asa m-au invatat doi mosi, intai tata pe munte si apoi un motociclist de vreo 70 de ani cand abia imi luasem A-ul.

» Post actualizat in 18 Sep 2017 16:23

 

De ce la Barcanesti nu s-au instalat separatoare de sens?

In multe localitati in care s-au instalat separatoare localnicii tipa ca nu e bine. A fost mare scandal acum vreo doua luni in nu stiu ce judet. Pe de alta parte in Barcanesti taranii trec aiurea DN-ul desi sunt pasarele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Moamaaa, ce scandal s-a starnit!

Eu cred ca nu prea sunt diferente intre un motociclist prost si un sofer prost. Diferenta o face tabla masinii.

Da' tot eu cred ca "accident" reprezinta o chestie care s-a intamplat independent de vointa celor implicati.

Cum au cazut, de ce, de ce mergea ca oile, de ce s-a bagat conservaru', astea sunt intrebari absolut retorice.

Va consumati energia pe niste certuri absurde, pe cuvant, in timp ce in jurul nostru o tara (Romania, sa fiu mai exact) este pe punctul de a fi distrusa...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bai da pentru voi exista doar alb sau negru?

Adica daca am motor alerg ca disperatu' si daca am murit asta este?

Sau daca imi pasa de rubedenii ma fac pieton?

 

Nu chiar. Că dacă ai murit te îngroapă și asta este. O lumânare, o colivă și gata. Mai nasol e dacă rămâi schilod. Povară permanentă pentru familie.

 

Mergând pe motoretă (mai ales în România) îți asumi niște riscuri oricum ai da-o. Tu-l consideri "inconștient" pe ăla care merge cu 200 noaptea pe DN. Dar la fel, conservarul te vede pe tine "donator de organe" doar pentru că mergi pe mobră. Ai mai puține șanse să crăpi ca primul, dar mai multe ca al doilea.

 

Nivelul acceptabil de risc și-l fixează fiecare.

 

Stii ca se doarme la volan, ca "se sta pe facebook" si alte "indeletniciri" cu care se ocupa conducatorii auto de prin RO.

Motocicleste tinand cont de toate aceste aspecte caci TU alegi sa motociclesti, desi acest sport este extrem de periculos in RO.

 

Și ce-i asta monșer? Nu cumva un risc asumat? Te sui pe ea, mergi cât de cât regulamentar, preventiv și tot ai șanse mult mai mari să crăpi decât în conservă.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu chiar...

Statistic, da, ai dreptate, pe motocicleta e mai periculos decat cu masina. Insa la nivel individual conteaza cine si cum conduce. Poti fi mai in siguranta pe moto, daca mergi atent si precaut, decat in masina daca sofezi ca un descreierat. Si ca dovada, exista motociclisti batrani si intregi. :)

 

 

Te sui pe ea, mergi cât de cât regulamentar, preventiv și tot ai șanse mult mai mari să crăpi decât în conservă.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Despre accident nu prea am ce sa zic ca s-a tot zis, mai ales ca nu stim exact ce si cum...

 

Despre mersul in grup...se poate merge f safe, pe drumul care trebuie, ziua si cu viteza care trebuie si in grup de 30, dar e de preferat sa se sparga in grupuri de maxim 10...ala care conduce si ala care inchide grupul tb sa stie f bine ce face

Obisnuiam sa organizez iesiri spre mare de cate 15-30 mobre cu necunoscuti si iesea ok...atat timp cat le aduceai la cunostinta conditiile de "participare".

Conteaza f mult cu cine mergi in grup si scopul calatoriei..

 

Cand e de "dat" prefer sa fiu singur sau cat mai singur...oricum, de la o vreme si la plimbari super lejere observ ca cel mai bine ma simt cand merg singur sau cu nevasta (care by the way, cand merge cu mobra ei ne citim super bine pe drum...dar si avem zeci de mii km facuti impreuna)

 

Despre mersul noaptea la fel...pe drumul ok si cu scopul ok e destul de safe. Cand aveam choppere obisnuiam sa plec vineri noaptea pe la 1-2 spre mare, pe drumul vechi...inafara de cateva pisici kamikaze nu au fost probleme. Cand ma prinde noaptea pe un drum aglomerat si nasol (gen DN1 / A2 / A1) sunt super atent si merg extra safe + ca placerea cam dispare.

 

Despre alte chestii ce se vorbesc aici

Vad un pattern, ca zic asa..."Era baiat bun si mergea bine cu motoru, nu mai fiti bulangii frustrati"... se repeta la cate 3-4 ani, difera doar grupul, prin 2006-2007 erau baietii de la Mec Romana, dup-aia prin 2009-2010 baietii cu "I N C O N S T I E N T"....vad ca de ceva timp e pe la Victoriei...la fel sunt grupuri d-astea prin tara, Mures, Suceava etc. Majoritatea sub 25 de ani, pe SS-uri si tare falosi.

Ba baieti, bagati la cap ca nu va vrea nimeni raul doar ca astia mai vechi au mai vazut ca voi sau grupuri de genul care din prostii infantile nu mai sunt si/sau au omorat pe altii...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La cum au scris in stire, ca soferul cu numere de VN era din Barcanesti , e foarte posibil sa fi franat pe banda a doua sa faca stanga in vreo curte ,masina pare lovita in stopul drept. A incercat evitarea prin dreapta sau crosetau. Pe acolo opritul pe banda a doua este la ordinea zilei

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai pun inca o data paie pe foc , avea macar unul o vesta reflectorizanta pe el? Nu suntem vazuti ziua , dar noaptea.Daca nu te faci vazut in orice situatie esti ca si inexistent pt ceilalti.Gaz , viteza , smecherie , mers aiurea si uite cum mori.

» Post actualizat in 18 Sep 2017 18:19

Un biet far de moto ,pe timp de noapte este un pic mai mult decat nimic. Bag mana in foc ca nici un motor nu avea vre-un proiector suplimentar

» Post actualizat in 18 Sep 2017 18:22

Daca erau vazuti , daca oglinda aluia ii muta ochii sigur nu facea manevra care a dus la tavaleala.Spun de mult timp , puneti-va in situatia celuilalt pt a intelege mai bine ce se intampla in jur

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pt a fi vazut

» Post actualizat in 18 Sep 2017 18:42

Sunt mai fricos din fire

» Post actualizat in 18 Sep 2017 18:45

Si bineinteles ,musai viziera fumurie

» Post actualizat in 18 Sep 2017 19:06

Consider ca o casca alba , verde praz sau galbena este mult mai vizibila plus ca nu-ti fierbe capul in soare.Daca ar fi si vopsea reflectorizanta sau macar cateva elemente , am fi mai usor reperati in trafic.Imi dau si eu cu parerea.

post-16053-0-88989100-1505760032_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Comisari de traseu dormeau in post , nu se poate ca o masina s-a apara pe circuitul DN 1 tocmai in toiul unei curse moto .

Ce curse visezi ma?!

Fumeaza responsabil :))

» Post actualizat in 18 Sep 2017 20:49

Isle of Man de Dambovita. Si pe urma iesim la injurat si batut conservari.

Prahova, Dambovita... semintele tot acelasi gust are.

Daca iti placea geografia, poate nu ajungeai troll pe forum.

Editat de ChrisRR
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Clar vina este exclusiv a soferului. N-au nicio vina motociclistii, nici ei si nici aia care pe DN1 intre Comarnic si Ploiesti o ardeau lane split agresiv cateva ore mai devreme in conditiile in care se mergea 140 kmh constant atat cu masina cat si cu motoretele. Exhipament spre zero, cazanele in ture ridicate, tenesii cu șosetuțe scurte la vedere sub blugii slim-fit. "Decat" soferii sunt de vina.

Mersul noaptea nu presupune niciun fel de problema daca esti cu mintea la tine si nunte dai zmeu, la fel ca si cel ziua. Mersul in grup este o chestiune pe care marea majoritate nu o stapanesc, depasesc in grup si pe stanga si pe dreapta complet haotic.... ce poti sa i ceri unui sofer pe langa care trec cazane in ture din toate partile?!?

» Post actualizat in 18 Sep 2017 05:59

Le polul opus tot ieri, dimineata, DN1, spre Comarnic, raceri in full race suit, iron man style, eu 130-140 (peste limita de 100 kmh dar constant si oarecum preventiv sau cel putin predictibil fata de trafic, ei gaz maxim, speeding bullet pe langa mine printre masini, evident in grup de 3-4 si pe stanga si pe dreapta. Mai e ceva oare de spus?!

din pacate se poate si mai rau .....eram cu conseva intr o vineri seara ......in bv zona Patria-Paninni ora 8.30-9 seara ....parchez masina cu botul in bordura deschid usa si se aud ture ture ture....ma dau jos inchid usa 3-4 gloante prin spatele masinii dau sa ma urc pe trotuar sa ma duc pre trecere un IDIOT CU O MOBRA DE VITEZA GRI( daca l prind o sa i bag casca in poponeata cu tot cu baschetii lui de trendinez idiot ) pe trotuar cu vreo 40 la ora prin fata mea ....mi a stat pulsul .....boul baltii .....

 

condolenate familiei celui decedat ....sanatate multa celor vatamati .....

» Post actualizat in 18 Sep 2017 21:14

exista o vorba mare in aviatie care se poate aplica cu succes si in trafic ....adaptarea suna cam asa

in trafic se curata asii si prostii.....cam asa stau din pacate lucrurile .....trei ani de mers cu o ninja ...nici un accident ...evitat la mustata cateva zeci vinovat legal conservarul ...vinovat moral eu ....ala din conserva nu avea cum sa viseze ca eu ma teleportez in momentele alea cu dublu triplu sau mai mult decat viteza legala pur si simplu am avut noroc chior ........cativa ani de mers calm relaxat si foarte preventiv cu maxim 50 de cai sub fund ...nici un incident notabil....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...