Sari la conținut

Prioritate/Ordine de trecere


derkleine
 Share

Care e ordinea  

86 membri au votat

Nu ai permisiunea să votezi în acest sondaj, sau să vezi rezultate sondaj. Te rog autentifică-te sau înregistrează-te pentru a vota în acest sondaj.

Postări Recomandate

Vizitator goe 75
44 minutes ago, paulynos said:

Eu zic ca e culpa comuna, ambele masini gresesc. Masina verde nu 

 

 

 

 

 

 

Nope, nu este adevarat.Nu este culpa comuna pt ca unul greseste moral ...

Cel de pe banda unu are voie sa merga la infinit in giratoriu .

 

Mai iesiti din vise si idealisme si mai circulati pe bune ...In toate tarisoarele pe unde am fost am vazut tone de indivizi care nu se incadreaza ideal la intrarea in giratoriu ...

In unele zone din Olanda ( Goes -Vlissingen imi aduc aminte foarte clar) sunt montate siruri de borduri care te cam forteaza sa urmezi cursul marcat...si chiar si acolo am vazut cate un cascat care nu s-a incadrat bine si a riscat sa dea cu burta de bordurile alea ,sarind peste ele , numai sa iasa pe unde a vrut el.

Editat de goe 75
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 446
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

26 minutes ago, XaeL said:

La arc sunt mai multe intersecții insiruite pe cercul ala. Fiecare pe rand cu prioritatea ei

 

Lasa vrajela chiparosule, tu spune cum e cu respectatul semnelor din interiorul intersectiei. Ia zi, cum faci la arc, treci ca prin branza de semnele alea de cedeaza de pe asfalt ca ai intrat pe verde in giratoriu, sau le respecti? Mai devreme parca ma contraziceai ironic, tu si altii. 

 

On 08.02.2019 at 22:24, XaeL said:

Tu consideri ca intr-o intersecție poti avea cate un indicator, semafor, politist si mai stiu eu ce care iti schimba prioritatea la fiecare metru? Eu zic ca ai un singur reper, primul in ordinea din lege. Adica semaforul

 

Ce spui aici e valabil cand semaforul si semnele de circulatie sunt pe picior de egalitate, adica sunt pe acelasi stalp sau foarte apropiate. Daca cele doua sunt delimitate clar, cum e la arc sau in poza pusa de @iulia_boris, le respecti pe amandoua in succesiune. Zic bine sau iti mentii parerea si bagi R de la racheta pe la arc?

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

8 minutes ago, XaeL said:

Paul, la arc nu este un giratoriu. E o strada rotunda care se intersecteaza pe rand cu mai multe alte strazi. Fiecare intersecție vine cu propriile semafoare sau indicatoare.

 

3 minutes ago, iulia_boris said:

Arcul este rotonda si nu giratoriu..

 

Pentru intrebarea mea nu conteaza cum se numeste, tot intersectie este. Sunt destule intersectii cu cedeaza la 5 metri de semafor unde se respecta, chiar si la arc pana sa intri in intersectie, de pe Kiseleff de exemplu. Dar voi va faceti ca ploua ca cica rotonde si alte artificii cand e clar ca toate sunt intersectii si se circula la fel prin ele ca doar sunt aceleasi reguli, doar forma intersectiilor difera, nu si aplicarea codului rutier.

 

Semaforul are intaietate doar in fata semnelor de pe acelasi stalp cu el, adica de pe picior de egalitate, nu si in fata celor aditionale puse dupa el care sunt delimitate clar de semafor si au menirea sa fluidizeze traficul intr-o intersectie aglomerata/complicata, indiferent de forma ei, si care trebuie respectate. Aceasta, si nu alta, este interpretarea ordinii de respectare a semnelor de circulatie, adica articolul ala cu politisti > semafor > indicatoare de care spunea @oldgeorge59 care ma ironiza pe mine si el habar nu are la ce se refera articolul ala de fapt.

 

 

Ma rog, e clar ca nu o scot la capat cu voi, sa fiti sanatosi.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

13 minutes ago, ilarionciobanu said:

In sprijinu‘ lu‘ Paulica, intrebare pentru cei cu semaforu‘ ruls: la zona hasurata cu galben in intersectii cum procedati?

http://bfy.tw/MEW0

 

nu e nici pro nici contra lui Paul, pentru ca zona hasurata nu este criteriu de stabilire a prioritatii; este pur si simplu o alta regula

Editat de XaeL
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

3 hours ago, iulia_boris said:

Daca era giratoriu nu-i mai puneau semafoare..Posibil.Dar sa ne spuna si altii daca in situatia prezentata de tine,cu cedeaza trecerea dupa un semafor verde,opresc sa acorde prioritate.Eu n-am facut-o niciodata.

 

Exista giratorii cu sau fara semafoare, nu au legatura una cu alta. Mergi cu maps in Brasov si o sa vezi ca toate giratoriile intens circulate din oras sunt semaforizate din toate directiile.

 

Na poftim ca ti-am facut rotonda, fara alta modificare.  Presupunem ca tu esti masina rosie si semnul ti se adreseaza, acum respecti semnul de cedeaza din scuar? E ca la arc acum :laugh:

 

image.thumb.png.1f823236ba6200f23028876097acc1bf.png

 

D-aia nu-l respectai, ca nu era rotonda in loc de intersectie in T? Cum te gandesti: daca vine rotonda respect semnele de dupa semafor, daca e Teu sau cruce ma doare-n cot si-i dau capat ca am prioritate. Pai asa se face treaba? Acum din T e rotonda si oricum ambele au aceleasi reguli de circulatie. A propos, rotonda nu exista ca termen in Codul Rutier. Avem dirijata si nedirijata + subspecia de giratoriu care intra tot la dirijata.

 

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, paulynos a spus:

 

 

 

 Presupunem ca tu esti masina rosie si semnul ti se adreseaza, acum respecti semnul de cedeaza din scuar?

 

image.thumb.png.1f823236ba6200f23028876097acc1bf.png

 

 

 

 

 

 

 

Inițial renunțasem să te mai lămuresc, dar văd că fabulezi în continuare așa că hai să lămurim misterul acelui semn „cedează trecerea” .

În situația în care semafoarele din acestă intersecție nu funcționează sau sunt pe intermitent iar acel semn NU ar exista tramvaiele care vin din stânga ar trebui să-ți acorde ție, celui cu mașina roșie, prioritate de dreapta, legea este clară autovehiculele pe șine au prioritate în intersecțiile nedirijate cu excepția celor care virează la stânga.

Deci într-o asemenea situație, cu semafoarele oprite, mașinile care vin din față (direcția mașinii verzi) ar trebui să dea prioritate de dreapta tramvaiului, tramvaiul ar trebui să-ți dea ție prioritate deci practic s-ar opri toată circulația în intersecție ca să treci tu cu mașina roșie!

Tocmai pentru a evita această situație administratorul drumului a pus acel „cedează trecerea” !

Hai să mai facem un exercițiu de logică : să presupunem că la semaforul mașinii verzi NU există săgeata intermitentă dreapta. Tu, cel cu mașina roșie ai semafor verde , cel cu mașina verde are roșu, conform raționamentului tău tu ar trebui să înaintezi până în dreptul semnului „cedează trecerea” și să te oprești acolo și să aștepți ca celui cu mașina verde să i se facă semaforul verde să-l lași să treacă apoi să treci tu. Nu ți se pare absurd ?

Uneori un pic de logică ne face viața mult mai ușoară !

P.S. Apropo de rotondă, NU orice loc în care mașinile se învârt în cerc este sens giratoriu ci DOAR cele presemnalizate : intersectie-cu-sens-giratoriu-600x600.thumb.png.74625fc7b5432c1ad468e86b13811aac.png

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

5 minutes ago, oldgeorge59 said:

Hai să mai facem un exercițiu de logică : să presupunem că la semaforul mașinii verzi NU există săgeata intermitentă dreapta. Tu, cel cu mașina roșie ai semafor verde , cel cu mașina verde are roșu, conform raționamentului tău tu ar trebui să înaintezi până în dreptul semnului „cedează trecerea” și să te oprești acolo și să aștepți ca celui cu mașina verde să i se facă semaforul verde să-l lași să treacă apoi să treci tu. Nu ți se pare absurd ?

Uneori un pic de logică ne face viața mult mai ușoară !

 

Da domnule, bineinteles ca este absurd. Semnul de cedeaza te obliga sa faci asta cand ai cui sa-i cedezi trecerea, nu cand n-ai, asta semnifica el. Nu au timp toti care intra pe verde sa parcurga intersectia si dau nas in nas cu ceilalti care au primit verde intre timp, se intampla frecvent in Bucuresti. Semnele aditionale se pun in intersectie cand aceasta este foarte mare si aglomerata, nu intr-una simpla, astfel o imparti in segmente ca sa fluidizezi traficul, sa nu se tamponeze berbecii si sa nu se blocheze intersectia. De aia e si rotonda de fapt, sa o poata imparti, cu una fara centru delimitat clar nu poti face asta eficient. Mai simplu de atat nu ma pricep sa explic.

 

Poftim, inca o poza de la arcul de triumf ca mi-e la indemana:

 

image.thumb.png.077bb7955e2932894ed4c9ca78ec9d00.png

 

Se vede foarte clar linia punctata transversala si semnele de cedeaza la distanta mica dupa semafor unde trebuie sa opresti daca rotonda este circulata. Daca nu respecti semnul cedeaza de dupa semafor cum sustii dumneata e simplu, iti canta popa. Si primul la semafor daca esti de multe ori tot trebuie sa opresti pentru ca acolo este mereu aglomerat si nu au timp sa treaca toti. Cine locuieste in Bucuresti poate sa confirme. Degeaba vii dumneata cu articole daca le interpretezi doar in litera legii, ignorand spiritul ei.

 

 

Cred si eu, cum zicea mai devreme ilustrul mare actor, pacat ca s-a prapadit saracu', ca este o problema de comunicare in dezbaterea asta.

 

PS Intersectia nu devine nedirijata daca semafoarele nu functioneaza cat timp exista indicatoare care reglementeaza prioritatea, ea ramane tot dirijata. Eu pana acum nu am vazut semafor in interiorul orasului fara semn de prioritate sub el sau prin preajma lui. Habar nu aveti despre notiunile de baza si tineti lectii pe aici.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 17 ore, paulynos a spus:

Eu zic ca e culpa comuna, ambele masini gresesc. Masina verde nu e pozitionata pe banda corecta iar masina portocalie nu se asigura la schimbare de directie.

 

Banda inferioara nu trebuie sa dea prioritate celei superioare ci sa-i permita intrarea pe banda, gen sa nu accelereze cand ala din stanga da semnal dreapta, dar nu e obligat sa franeze ca sa permita intrarea pe banda, e diferit fata de prioritate. Cazul asta e unul simplu ca sunt giratorii cu mai multe benzi si nemarcate eventual, de exemplu la Arcul de Triumf, e haos acolo.

 

 

Pentru @XaeL, @Flower Power, @iulia_boris, @oldgeorge59  si restul care sustin ca semnele de circulatie din interiorul intersectiei nu trebuie respectate din moment ce semafoarele functioneaza i-as ruga sa mearga in giratoriul de la Arcul de Triumf si sa-mi spuna cum ignora ei semnele de cedeaza trecerea de pe carosabil dupa ce au intrat pe verde fara sa faca accident. Asta asa, ca semaforul e mai mare in grad decat semnele de circulatie, parca asa spuneati nu? Cum e mai baeti si fete? Astept scuzele care se impun mister @oldgeorge59.

 

Adica aici:

 

image.thumb.png.837f3698c5916cb591ecc52f90a8527c.png

 

 

Indiferent cum, condusul preventiv e clar ca te scoate din multe belele.

@XaeL mă bazez pe tine că îi arăți bucureștiul în zona respectivă. Dacă nu și nu, o sa trec eu pe-acolo să filmez.

În zona respectivă...stiu, nu e relevant

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

17 hours ago, john17 said:

Da, daca (,) conduci preventiv nici nu mai trebuie sa cunosti regulile...

 

la urma-urmei, cand ai dubii in vreo intersectie e mai prudent sa mergi cum zice john, si sa te orientezi dupa restul din jur

@Flower-Power sterge lentila si pune ambele maini pe volan!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 3 ore, Flower-Power a spus:

@XaeL mă bazez pe tine că îi arăți bucureștiul în zona respectivă. Dacă nu și nu, o sa trec eu pe-acolo să filmez.

În zona respectivă...stiu, nu e relevant

Posibil sa ma insel din cauza unghiului de filmare, dar totusi....nu cumva mergeai intre dungile galbene? Albul din dreapta mi se pare mult prea apropiat si cel din stanga mult prea departat, ori daca conduceai si filmai, trebuia sa fie invers...in schimb incadrarea intre galbene pare buna :) 

...sau ai masina cu volan pe dreapta? Pozitionarea radioului zice ca nu, volanul e pe partea corecta :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 9 ore, paulynos a spus:

 

 Habar nu aveti despre notiunile de baza si tineti lectii pe aici.

 

 

 

Băiețaș, sunt un om pașnic în general și nu doresc răul nimănui...dar ești prea bătut în cap și încrâncenat !...cred că nu voi vărsa nicio lacrimă atunci când pe acest forum se va anunța RIP asociat cu numele tău.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

48 minutes ago, oldgeorge59 said:

 

Băiețaș, sunt un om pașnic în general și nu doresc răul nimănui...dar ești prea bătut în cap și încrâncenat !...cred că nu voi vărsa nicio lacrimă atunci când pe acest forum se va anunța RIP asociat cu numele tău.

Well.. that escalated quickly.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, marauder a spus:

Posibil sa ma insel din cauza unghiului de filmare, dar totusi....nu cumva mergeai intre dungile galbene? Albul din dreapta mi se pare mult prea apropiat si cel din stanga mult prea departat, ori daca conduceai si filmai, trebuia sa fie invers...in schimb incadrarea intre galbene pare buna :) 

...sau ai masina cu volan pe dreapta? Pozitionarea radioului zice ca nu, volanul e pe partea corecta :)

Da.

Stateam in spate, e ok asa?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, oldgeorge59 a spus:

 

Băiețaș, sunt un om pașnic în general și nu doresc răul nimănui...dar ești prea bătut în cap și încrâncenat !...cred că nu voi vărsa nicio lacrimă atunci când pe acest forum se va anunța RIP asociat cu numele tău.

 

Postarea asta te descalifica din toate punctele de vedere...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, Flower-Power a spus:

Da.

Stateam in spate, e ok asa?

Asta-i din ciclul frunza verde de conducta, curge apa-n beci...

Sper din tot sufletul sa nu se intalneasca pasagera cu xael..nu de alta dar par facuti din acelasi aluat si poate se iau  si ..brrrrrrrrrrr, ma ia cu fiori cand ma gandesc ce ar putea iesi

.....desi se mai spune ca unele caracteristici sar peste o generatie, deci s-ar putea totusi sa nu fie dracu' asa de negru 😎

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

15 minutes ago, marauder said:

Asta-i din ciclul frunza verde de conducta, curge apa-n beci...

Sper din tot sufletul sa nu se intalneasca pasagera cu xael..nu de alta dar par facuti din acelasi aluat si poate se iau  si ..brrrrrrrrrrr, ma ia cu fiori cand ma gandesc ce ar putea iesi

.....desi se mai spune ca unele caracteristici sar peste o generatie, deci s-ar putea totusi sa nu fie dracu' asa de negru 😎

Mai tranzactioneaza bre niste bitcoi si lasa forumul. La ce dovezi de caracter si inteligenta dai pe aici, singura ta sansa sa te ia cineva este sa fii bogat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In caz ca nu stiti va spun eu: autovehiculele care fac stanga in intersectie oricum trebuie sa dea prioritate de dreapta chiar daca au intrat pe verde. 

 

Asa ca semnul ala de cedeaza din poza poate sa si lipseasca ca este acelasi lucru. Probabil e pus acolo sa atentioneze suplimentar soferii din cauza tramvaiului.

 

On 11.02.2019 at 14:21, oldgeorge59 said:

 

Băiețaș, sunt un om pașnic în general și nu doresc răul nimănui...dar ești prea bătut în cap și încrâncenat !...cred că nu voi vărsa nicio lacrimă atunci când pe acest forum se va anunța RIP asociat cu numele tău.

 

Mie mi-ar fi rusine sa scriu asa ceva. Ma rog, daca asta e nivelul n-am ce sa fac.

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

7 minutes ago, paulynos said:

In caz ca nu stiti va spun eu: autovehiculele care fac stanga in intersectie oricum trebuie sa dea prioritate de dreapta chiar daca au intrat pe verde. 

 

vezi ca articolul ala de lege are 4 alineate; tu te-ai oprit la al doilea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...