Sari la conținut

Honda FORZA 250i 2006 si altele prin zona asta


foxbat
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 112
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

este fenomenal (si offtopic) . maretii de la anvelope.eu nici la tel nu mai raspund ( au deja 2 mail-uri si niscai telefoane). deh, pomul laudat.

 

ma ajuta cineva cu 2 anvelope pt "Fortza"? nu link:) ci...om. sunat. mers. ridicat.platit. ( next next next) ?

 

multumesc!

 

Îți recomand călduros http://www.chemtraders.ro/

 

Am comandat acum vreo două luni cauciucuri pentru Piaggio Beverly.

 

Le-am primit a doua zi, pe bune, prin curier la Timișoara.

 

Am verificat dimensiunile tale, se pare că le au.

 

Sună la ei, răspunde o fată foarte amabilă și săritoare :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alex, eu de la gumi7 mi-am luat pana acum 10 cauciucuri . Sunt foarte ok. Dupa ce depui comanda te suna ei ca sa o confirmi , cu toate informatiile posibile. Ca DOT au stat bine de fiecare data. Optezi pentru plata ramburs si apoi astepti cam o saptamana livrarea. Eu ii recomand.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da. merci! nr de tel oha, adresa de locatie la fel. deci..fix..pix

faci comanda on line si esti sunat de un reprezentant al mag. on line pt confirmarea comenzii,cum zice si Marusik85, eu zic ca-i simplu sa comanzi de la ei

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

merci frumos. din pacate am niste zile in care ..cand pot eu sa sun n-am unde.cam ma suna cineva..nu ma prinde . deh..asta e viata.


» Post actualizat in 18 May 2018 17:35
Done.anvelopemotoeu.ridicat azi.michelin citygrip.multam
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare baieti!

 

Am si eu o Forza 250 2006 care are ceva probleme la clapeta acceleratie. Inteleg ca pe aceasta clapeta e prins si un modul cu motoras care ar tine ralanti-ul.

La mine cateodata nu tine ralanti-ul la stopuri. Mai rau e cand mergi cu 5-10km/h si moare motorul din acelasi motiv. trebuie sa ma opresc, sa strang frana si sa-l pornesc.

As incerca sa repar sau sa improvizez ceva la clapeta aia. De gasit SH e greu de gasit pt ca e modelul cu ABS si trebuie clapeta pt acel model. Noua e 500USD.

Si mai am o chestie: cateodata patineaza pe la 80-90, in sensul ca pt o fractiune de secunda pare ca patineaza cureaua pe discurile alea pe care calca. Cureaua e noua, originala Honda (o gramada de bani vreo 600lei), schimbata tocmai pt ca patina cateodata. Insa pare ca e din alta parte, probabil fuliile au uzura mare.

Stiti vreun meserias care ar putea sa-i dea de cap clapetei de acceleratie?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ rmg chestia cu patinatul poate fi și subiectivă. Legat de chestia cu ralantiul. La burgman e un senzor care are o anumită poziție. Daca schimbi pozitia care se măsoară și are anumiți parametri atunci incepe distracția. Încearcă să cauți un manual și vezi acolo cum e treaba. La burgman pe clapeta sunt doi ,, senzori,, unu băgat în celălalt.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Olele.ai distrus mitul fiabilității scuterelor 'onda.Si asa au preturi nesimțit de mare.cel puțin modelul asta

prespun ca faci misto aici.

preturile la anii aia sunt ..perfecte

eu am luat unul la 6000 km cu 1500 eur. cat ai vrea sa coste ? nu ca as fi vrut dar numai keyless-ul ala costa destul (pt mine e inutil dar nu l pot " demonta")

nu uita, anul vinde, nu starea tehnica.

sa ti zic cat este o chinezarie (Sym) de ex, de unica folosinta ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Patinarea sigur nu e subiectiva, vad si pe turometru si simt si eu cum fractiune de secunda scapa aderenta cureaua dupa care iar prinde.

La clapeta exista un modul electronic care contine un motoras cu pas ce regleaza unghiul clapetei. Ceva s-a ciufulit acolo si nu tine ralanti-ul. Problema e ca nu face mereu.

Eu caut o solutie sa repar acel modul sau sa improvizez ceva care sa tina ralanti-ul.

 

Cred ca tu te gandesti la senzorul de turatie, care ar trebui sa dea comanda sa deschida clapeta cand scade sub o anumita turatie, ceea ce nu e exclus. Mai mult, la el nu am umblat deloc. Am dat clapeta jos si am curatat-o bine si atat.

Poate stie careva pe aici unde este pozitionat senzorul de turatie la modelul asta?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Jumate,jumate.sym nu e chinezărie.gugaleste puțin.problema sym în ro,e ca nu au reprezentanta și nu găsești piese de schimb.in condițiile astea.e de unica folosință

....dar nici cu Honda nu mi e rușine, la cat costa piesele de schimb.

m am dat cu ele, de noi . In Gr.

Dupa 2 zile am cerut o HOnda. Intre ele era peste 5 ani diferenta. Plasticul la Honda era mai aratos ca cel de pe SYM care avea 3 luni.

asa..pe scurt.

Intr adevar au invadat piata. Nu inseamna ca sunt si minunate:)

scze pt off

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cand intra pe eroare codul este 29, in mod normal nu-l gasesti la Honda in lista de erori. Insa l-am gasit pe unele forumuri pe afara care spun ca ar fi cod eroare IACV (idle air sensor valve), adica exact jucaria care mentine ralanti-ul, acel modul electronic.

Deci n-avem un specialist pe aici?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Am o problema la scuterul meu , honda pantheon 125 4t din 2003. In urma ruperii varfului metalic din capatul bujiei (vezi attach) , acesta se pare ca a intrat la motor.

Am nevoie de un mecanic priceput ( si care sa nu-mi ia pielea de pe mine) care sa vada pagubele (sa vada care-i stricaciuna la motor) si apoi sa faca inlocuirea pieselor defecte . Initial constatarea am facut-o la scuter center dar nu prea mi-au inspirat incredere baietii si sincer nu am idee la cine as putea apela, asa ca cel mai bine apelez la forum si la cunostintele de aici.

Multumesc anticipat.

post-65833-0-13518700-1529304201_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mi-au spus ca nu mai porneste si ca nu are compresie ( parca am vazut ca au pus mana la toba si cred ca nu iesea nimic pe acolo) . mi-au zis ca e buba in motor, de acolo si necesitatea sa fie desfacut sa vada exact care-i treaba, ce stricaciuni a facut acel farf de metal ...

 

eu inca sper sa primesc vreo recomandare de la vreun nene mecanic mai priceput , pentru ca la service probabil se plateste la ora, si cred ca ma duce mult mai scump...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Intrebare de baraj: dupa schimbarea sabotilor de la ambreiajul centrifugal dureaza ceva pana se aseaza si prind cum trebuie?

Am schimbat acei saboti, fara a schimba si tamburul pt ca nu cred ca era nevoie si inca patineaza dupa 5000 de ture ambreiajul. Sabotii si cureaua sunt noi, originale Honda.

Ar mai putea fi si din alta parte patinarea? Fuliile sunt bune, nu au santuri sau valuri formate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca ar trebui sa mai astepti sa se aseze sabotii pe oala, depinde si cati km ai parcurs cu scuterul pana acum si in ce conditii (de la inlocuirea pieselor). Este posobil ca si cureaua sa necesite o perioada in care sa se aseze bine pe fulii... daca dupa rodarea pieselor mai simti ca inca patineaza, poate fi de vina si arcul mare central al ambreajului care s-a uzat. Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cureaua are 1-2 luni, a fost prima schimbata.

Tamburul / oala ambreiajului avea niste shantulete mici, pe care le simti la deget. Am incercat o usoara slefuire a lor, oricum sabotii se vor mula pe ele.

Arcul mi s-a parut destul de tare, m-am chinuit sa-l apas la strangerea piulitei. Sabotii merg usor pe ax, arcurile sabotilor par ok. Nu stiu unde sa mai caut buba.

Ce n-am incercat si nu stiu daca e bine s-o fac e sa turez pana la 90-100 cand e ridicata pe cricul central, cu capacele date jos. Ppate vad momentul cand scapa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oala arata bine, nu are margini sau sa fie tocita prea mult. La cum functioneaza ambreiajul centrifugal, oricum sabotii se aseaza pe oala si mascheaza uzura oalei pe interior.

Poate o fi ceva pe la variator, la turatii mari sa nu impinga destul fulia si sa patineze cureaua?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Colac peste pupaza, mai am o ciudatenie pe care nu stiu cum s-o interpretez: daca o trec pe manual, intr-a 4a, o duc la 8000 si nu scapa absolut deloc pe toata plaja de turatii.

In 5-6 pe manual scapa. Oricum pare ca nu e nici o diferenta la turatie intre 5 si 6.

Top-speed-ul asa cu scaparile astea e la 110, mai sus nu urca.

I-am pus cureaua veche, am mai spalat cu spray de contacte fuliile de la variator si ambreiaj, am degresat si cureaua. Parca scapa mai putin, ramane sa o vad la drum mai lung, pe centura.

As cumpara de la dezmembrari toata transmisia, daca as gasi la bani putini. As lua fuliile, variatorul si as pune cureaua si sabotii de ambreiaj de la mine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...