Sari la conținut

Maroc la vara in august-septembrie


Marius Mihasan
 Share

Postări Recomandate

Salut

Am in plan sa vad Marocul calare pe magar - Transalpul meu de 700. Planul deocamdata e simplist si arata asa:

post-3876-0-09529900-1517681635_thumb.png

 

- Iasi-Genova - 2000km, 4-5 zile, singur calare pe Transalp cu dormit pe cat posibil majoritar la cort in campinguri

- Genova -Tangier cu vaporul, 36 ore de somn si relaxare, bilet intre 300-500 euro functie de cine intrebi

- Tangier - unul dintre orasele mari - Casablanca, Marakesh sau Fes de unde colectez pasagerul ce vine direct cu avionul.

In Maroc vreau sa fac triunghiul Casablanca - Marakesh- Fes si numai daca caldura permite (putin probabil) sa ajung la desert in Merzouga. Dormit numai la pensiuni/hotel. In total in jur de 1500-2000 de km prin Maroc in 7-8 zile. Pasagerul trebuie sa zboare spre Romania pe 6-7 Septembrie si eu ma intorc la Tangier.

- Tangier- Genova - Iasi ca la dus, cu vaporu apoi la cort.

 

Plecarea e sfarsit de August si data exacta o stabilesc functie de biletul de avion al pasagerei. Ce e cert e ca ea trebuie sa fie inapoi la 6-7. Eu nu am data fixa.

 

Nu am un buget inca stabilit, dar sunt bugetar deci e limitat la strictul necesar.

 

Daca e cineva interesat de asa ceva si convine perioada, dati un semn. Daca aveti sugestii de orice fel, nu ezitati.

Editat de biohazardousguy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu ti-ar fi mai simplu sa zbori pana acolo si sa inchiriezi acolo motor. ma gandesc ca cei 300-500 euro cheltuiti pe ferry ti-ar oferi 4-5 zile minim de motoreta inchiriata, plus scutesti benzina pt 2000km, iar zborul il poti prinde cu un low cost la maxim 100euro dus-intors

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sau sa pui Transalpul pe tir pana undeva in sudul Spaniei si sa treci de acolo cu ferry in Maroc?

Ar trebui sa iesi mai ieftin cu scenariul asta, ca nu ai de platit benzina + consumabile + mancare si scapi si de statul la cort.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vezi ca pe site-ul companiei care opereaza vaporul www.gnv.it sunt anuntate reduceri pana pe 15 Feb . Ia-ti biletul de ferry cat mai repede .

 

Inainte de a te imbarca pe ferryboat in Genova fa o vizita la magazin si cumpara tot ce vei dori sa mananci si sa bei in urmatoarele 3 zile . Preturile pe ferry sunt uriase . Exista magazin exact in terminalul de imbarcare .La intorcere , la fel . Doar ca trebuie sa tii minte si sa cumperi proviziile din ultimul oras vizitat inainte de imbarcare deoarece terminalul din Tanger Med nu contine magazine.

» Post actualizat in 04 Feb 2018 05:24

Apoi , Casablanca suna bine , dar e un oras industrial , cam fara farmec . Marrakesh , Fes si Meknes sunt altceva .

 

Toata partea de Nord e cam neinteresanta. Autostrada e buna pentru ca te duce repede acolo unde incepe distractia . In functie de aeroportul pe care soseste pasagera fa-ti planul concret , pe zile .

 

E probabil sa fie cald . Hidratare corespunzatoare , altfel oboseala se instaleaza rapid .

» Post actualizat in 04 Feb 2018 05:29

Merzouga e un loc fain in care merita sa mergi ca sa vezi dunele si sa mângâi nisipul . Exista pensiuni cu piscina si puteti lasa motorul in curtea pensiunii si de acolo sa plecati cu o caravana de cateva camile pentru o noapte in desert .E frumos ,momente de neuitat. Dar atentie mare la caldura.

» Post actualizat in 04 Feb 2018 05:35

Nu exista probleme majore de securitate in Maroc . Dar nu fortati mana destinului purtandu-va neglijent cu telefoane , portofele , GPS , ochelari scumpi si alte chestii numai bune de sterpelit . Marocanii sunt civilizati dar daca ii inviti sa te fure , probabil sa dai peste unul care nu isi face probleme sa te lase faca noul tau Iphone lasat neglijent pe undeva .

» Post actualizat in 04 Feb 2018 05:44

In sud, benzinarii mai pun apa in benzina . Daca ti se intampla sa iti intrerupa motorul sau sa nu mearga rotund , nu te panica . Tocmai ai primit ceva apa la ultimul plin. Noroc ca se evapora . Exista in Europa niste flacoane cu o solutie care se pune in rezervor pentru a elimina problema asta . Nu e nimic dramatic , dar cand esti singur pe dealurile alea din sud si iti moare motorul ...te cam enervezi :)mai ales cu o pasagera usor de panicat .

» Post actualizat in 04 Feb 2018 05:49

Stiu ca va fi cald , dar recomanda prietenei tale sa nu poarte tinute transparente , decoltate sau care expun excesiv anatomia atat de placuta noua , europenilor. Maroc e totusi o tara musulmana.

» Post actualizat in 04 Feb 2018 05:54

Cand cumparati orice incercati , cu eleganta si respect , dar ferm , sa negociati. Mai ales in medina ( piata , bazarul orasului). Franceza ajuta mult .

Nu ii fotografiati direct . Ei cred ca aparatul de fotografiat le fura sufletul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Multumnesc pentru toata avalansa de sfaturi.Voi tine cont de ele.

 

Statul la cort nu ma deranjeza. Initial ma gandeam sa fac tot drumul pana in Spania pe magar, dar mi-am dat seama ca: 1. ar fi prea multa oboseala 2. ar trebuii sa schimb uleiul undeva pe drum si nu prea imi place ideea. Asa cu vaporu mai fac economie la km la mobra si sper sa ies cu toata afacerea intre doua schimburi de ulei.

Editat de biohazardousguy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poti sa stai la cort si in Maroc. Sunt sute de campinguri amenajate. Atentie la furtunile de nisip din sud . Sunt violente si spectaculoase dar nepericuloase.

 

Drumul de la Genoa la Tanger iese mai scump pe autostrada decat cu ferryboatul , am calculat asta de multe ori.

 

Daca mai ai orice intrebari generale sau punctuale , te rog sa ma intrebi . Nu sunt eu cel mai mare specialist in Maroc , dar am facut vreo 10.000 km in interiorul tarii si ce stiu , spun . Ce nu stiu , aflam :).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

jnebun la cap daca vrei august.


» Post actualizat in 04 Feb 2018 19:50

In Maroc vreau sa fac triunghiul Casablanca - Marakesh- Fes si numai daca caldura permite (putin probabil) sa ajung la desert in Merzouga.

 

parerea mea e ca poti sa tai casablanca. de fapt majoritatea tarii nord de marrakech nu merita daca timpul conteaza.poti sa adaugi sidi ifni si plage blanche daca-ti place desert + mare in one. keep merzouga. sau mhamid. sau amandoua. sa vezi nisipu in culoarea 2 si 3 ;)


» Post actualizat in 04 Feb 2018 19:52

Caldura e una dar drumul Marrakesh-Merzouga iti ia o zi intreaga.

 

zi lunga.


» Post actualizat in 04 Feb 2018 19:53

daca chiar vrei oras maricel pe mal - essaouira.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am fost de fiecare data fara pasager . Cu pasagera , datele problemei se schimba mult , in sensul ca etapele nu mai pot fi la fel de lungi , trebuie si un pic de timp de shopping , poate o zi de odihna totala , cine stie ce limitari normale mai apar .

» Post actualizat in 04 Feb 2018 20:28

Eu as face planul sa ajung sa o iau de la aeroport ( 99% va fi Marrakesh pentru ca are legaturi bune cu toata Europa ) , sa petrecem zilele EI in etape scurte ( max 200 -250 km /zi ) si relaxate , apoi, la final dupa decolarea ei ,as baga un Merzouga , Fes , Tager Med , dar solo .

» Post actualizat in 11 Feb 2018 05:17

Hei , salut ,ce mai faci ? Ai luat bilet de ferry ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ica

 


» Post actualizat in 11 Feb 2018 05:17
Hei , salut ,ce mai faci ? Ai luat bilet de ferry ?

Inca nu, zilele astea iau biletul de avion al pasagerei si dupa vad si de ferry. Am gasit o solutie convenabila pentru avion pana din Iasi in Rabat , ceea ce ar fi OK pt mine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am stabilit datele. Pe 20 August am vaporul din Genova, pe 23 seara iau pasagera din Rabat. Ne invartim prin Maroc pana pe 3 Septembrie cand pasagera zboara din Marrakech inapoi in tara. Daca in intervalul acesta ne simtim in stare sa vedem desertul bine, daca nu ramanem mai mult spre coasta si coboram mai sud de Marrakech. Dupa ce pleaca pasagerul daca mai am chef si bani eventual trag eu o fuga pana in Merzouga si apoi Tangier-Genova-Iasi. Nu am bilet de ferry pentru drumul de intoarcere, o rezolv la fata locului.

Pasagera a mers destul cu mobra si c-am stiu cati km poate rezista fara comentarii nedorite in sea.

Editat de biohazardousguy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E un plan bun . Din Rabat puteti ajunge rapid in Fes , trebuie vazut.

Oricum pentru prima noapte de cazare din Rabat cauta ceva pe booking , nu lasa la voia intamplarii . Intreaba daca au parcare pazita .

» Post actualizat in 15 Feb 2018 17:48

E un plan bun . Din Rabat puteti ajunge rapid in Fes , trebuie vazut.

Oricum pentru prima noapte de cazare din Rabat cauta ceva pe booking , nu lasa la voia intamplarii . Intreaba daca au parcare pazita .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Salut,

 

Am si eu un plan sa merg in Maroc in acest an, insa ceva mai in primavara. Initial planuiam sa merg pe moto pana in Spania si sa iau de acolo feribotul dar cel din Genova suna foarte bine. Am trei intrebari pentru cei care au folosit acest feribot:

- cand calculez biletul, aleg 1 persoana, 1 motor si 1 camera cu sea view. Insa camera are 4 paturi. Pana la urma biletul e pe camera sau pe pat? Banuiesc ca e doar pe pat si ca o sa mai fiu in camera cu alti 3 oameni.

- aveti idee daca biletele la feribot sunt mai scumpe pe masura ce se apropie data de navigare? Nu as vrea sa le cumpar de acum, ca sa ramana cat de cat flexibila plecare. Vor creste biletele spre aprilie-mai?

- cum este intrarea in Maroc de pe feribot in privinta formalitatilor vamale? Te descurci fara helpers? \

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

- cum este intrarea in Maroc de pe feribot in privinta formalitatilor vamale? Te descurci fara helpers? \

 

Te descurci. Completezi de acasa hartiile care trebuie, plus un formular pe ferry pe care il primestri de la un functionar marocan. Cu astea te cobori de pe ferry si te prezinti la politist/vames. Te intreaba daca ai arme, arme albe sau drona. Dai ignore la aia care doar par oficiali si au cate un ecuson la gat. Oficialii sunt in uniforma.

 

Hartia stampilata pe care o primesti inapoi o pastrezi bine, ca ai nevoie de ea la iesire din tara.

Editat de cstelia
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da , pretul este pe un pat intr-o cabina cu inca 3 barbati .

 

Da , biletele se scumpesc pe masura ce se apropie plecarea . E posibil chiar sa nu mai gasesti locuri . In martie , de fiecare data , am vazut ferryul plin ochi . Si noi luasem bilete in Decembrie .

 

Sa nu te urci pe ferryboat fara mancare si apa pentru 3 zile pe care o cumperi de supermarketul din portul de plecare , Genova . Daca nu faci asta o sa platesti preturi uriase pe ferry ca sa mananci si sa bei . Valabil si la intoarcerea din Maroc ,ci exceptia faptului ca nu ai supermarket in terminalul Tangier Med , trebuie sa te aprovizionezi din ultimul oras marocan vizitat .

» Post actualizat in 02 Mar 2018 04:43

Ferryboatul e ca un hotel urias cu sute de cabine . Sa iti iei o tinuta lejera si papuci . Echipamentul moto il pui in dulap pentru 3 zile , cat stai pe ferry . Vezi ca au un cinematograf pe puntea superioara unde ruleaza filme bune .

» Post actualizat in 02 Mar 2018 07:36

Conditiile pe ferry boat sunt corecte , dus si aer conditionat. In general cei care fac repartizarea in cabine incearca sa nu mixeze europeni cu africani , dar asta nu e o regula de fier . Dar cei care isi iau bilet la cabina sunt civilizati , de regula . O sa mai gasesti motociclisti , expeditionari si tot felul de aventurieri care se duc in Africa . Poti sa mai afli una alta de la ei, la o cafea .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...

Pana acum a fost mai mult decat rezonabil, cu temperaturi sub 30 cel mai frecvent, dar am stat predominant pe coasta - Rabat, Casablanca, Essaouira si acum Agadir. Maine plec spre Marrakesh unde sunt aprox 40 C. Functie debcum rezista pasagerul si eu, decid daca mergem spre Merzouga sau nu.

» Post actualizat in 08 Sep 2018 07:19

Am ajuns acasa. Voi posta mai multe detalii sper eu dupa ce termin de sortat pozele.

» Post actualizat in 18 Sep 2018 04:56

Aici /index.php?/topic/754685-iasi-marrakech-i-retur/ am inceput sa povestesc mai detaliat cum a fost concediul.

post-3876-0-92224800-1535612302_thumb.jpg

post-3876-0-44388300-1535612329_thumb.jpg

post-3876-0-50918900-1535612371_thumb.jpg

post-3876-0-03343900-1535612399_thumb.jpg

post-3876-0-91371400-1535612414_thumb.jpg

post-3876-0-52306500-1536390666_thumb.jpg

post-3876-0-12412100-1536390705_thumb.jpg

post-3876-0-10280700-1536390721_thumb.jpg

post-3876-0-08724600-1536390751_thumb.jpg

post-3876-0-13374600-1536390762_thumb.jpg

post-3876-0-54037800-1536390787_thumb.jpg

post-3876-0-53380300-1536390829_thumb.jpg

post-3876-0-17811500-1536390848_thumb.jpg

post-3876-0-92523100-1536390893_thumb.jpg

post-3876-0-14437700-1536390920_thumb.jpg

post-3876-0-22094700-1536390976_thumb.jpg

post-3876-0-95800900-1536391061_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...