Sari la conținut

Motocicleta Norvegia


Alexfz
 Share

Postări Recomandate

Salutare, am o întrebare dacă știe cineva cat poți circula cu o motocicleta cu numere de Romania in Norvegia in cazul in care locuiești în Norvegia, am incercat sa aflu ceva pe aici dar se pare că informațiile sunt cam secrete in tara asta, prefera sa te amendeze decât să te informeze, motocicletele aici sunt peste dublu la preț fata de restul Europei și piata oricum este foarte slabă,finn.no pentru cine vrea să își facă o idee.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca era membra UE se putea.

 

Banuiesc ca depinde sub ce forma locuiesti acolo. Cetatean RO, cetatean N, expat, cu contract pe durata determinata etc.

 

Asa cum ti-a spus si l.u.v. intreaba in Norvegia. Ma indoiesc ca daca trimiti un e-mail la Militie nu vei primi un raspuns.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca era membra UE se putea.

Toate tarile UE te obliga sa o inmatriculezi acolo odata ce ai obtinut resedinta. Fiecare tara iti da un termen, fiecare tara e mai mult sau mai putin stricta cu obligativitatea asta si cu verificarea intrarii in tara. Si da, unele au taxe care pot depasi pretul autovehiculului (de ex o motocicleta de 5k in FR / RO / DE este 13k in DK datorita taxelor).

 

Ca sa nu fiu doar offtopic: tarile civilizate au bunul simt sa iti raspunda in termenul legal la cererile oficiale. Pana si Romania face asta. Deci scrie o cerere, trimite-o pe o cale oficiala la ei la serviciul inmatriculari, descrie-le exact situatia ta, si asteapta raspunsul. Vei primi in cel mai rau caz textul de lege aplicabil, in cel mai bun caz un raspuns adaptat situatiei tale.

Editat de XaeL
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca spui tu asa o fi.

Totusi cred ca este o diferenta intre resedinta (cum ii spui tu) si rezidenta fiscala.

Una este sa ai o adresa declarata (pe vremuri se numea in RO sa ai viza de "flotant") si una este sa ai rezidenta.

Eu o spun din experienta personala din Austria.

Nevasta-mea a locuit cu fii-mea 5 ani la Viena, a avut masina la ea si nu a schimbat nimica. Ba a avut si autorizatie de parcare emisa pe numarul de Romania :).

Daca tu ai avut alta experienta nu te pot contrazice.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Treaba cam in toate statele UE mi se pare la fel : legal ai voie 3 luni.Dupa 3 luni ori pleci cu ea din tara (fie ca e masina moto whatever) fie o inmatriculezi in tara respectiva.Acuma ca pe de o parte unele tari au data legea dar nu prea se straduiesc sa o aplice,cum ai dat si tu exemplu,pe de alta parte e cam greu (mai ales avand in vedere lipsa granitelor) sa se stabileasca clar perioada cand ai intrat cu vehicolul in tara pentru a se calcula daca ai depasit sau nu cele 3 luni,fac ca treaba sa fie cam gri si unii sa mearga gramada cu nr de rom de ex....si sa ii doara la bascheti.

 

In Norvegia insa :

"You can use valid foreign registration (number plates) for up to 30 days after the vehicle has been given customs clearance. The requirement for this is that the vehicle is insured and in satisfactory technical condition and that the vehicle registration certificate and customs documents can be presented for checks at any time". - link

Uite aici alt site cu primii pasi in Norvegia si mai ales sectiunea masini,asigurari etc - link

Si tot felul de lamuriri despre vehicule,iarasi un site oficial - ilnk

In concluzie : DA,ai voie sa circuli cu moto inmatriculata in ro...o luna.Dupa aia ori te tirezi ori o inscrii la ei.Succesuri.

....am incercat sa aflu ceva pe aici dar se pare că informațiile sunt cam secrete in tara asta, prefera sa te amendeze decât să te informeze

...eu am dat de informatii foarte concrete pe care ti le-am afisat acolo fix dupa 10s de cautare pe :google: Data viitoare cand mai cauti info din astea secrete da si un search pe "goagle" ca poate ti le desecretizeaza el.

Editat de Method
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu cum o fi in Norvegia , insa stiu ca in Belgia ai obligatia de a-ti inmatricula masina pe Belgia de la obtinerea rezidentei in termen de 3 luni , indiferent de ce cetatenie ai.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E bine ca ii tot dam informatii. Doar ca omul nu ne-a dat informatia de baza: care este statutul lui in Norvegia. Dar ii dam sfaturi.

 

Ideea UE este ca daca pleci o leaca de Bucuresti la Viena este la fel ca de la Bucuresti la Suceava. Daca pleci cu treaba, sa zicem 6 luni (trimis de firma) nu iti faci mutatie in Buletin, nu schimbi nr. de inmatriculare. Daca insa TE MUTI la Suceava cu domiciliul, de tot, platesti taxe si impozite la Suceava si iti faci BULETIN de Suceava atunci normal sa schimbi numerele de inmatriculare.

 

Daca omul pleaca cu treaba, fara sa isi faca rezidenta intr-un stat UE nu isi schimba numarul de inmatriculare la masina. Daca se muta cu totul , plateste taxe si impozite pe acolo, are numar de asigurare sociala etc, atunci face numere noi.

 

Una este sa dai pe goagal si alta este sa fi fost in aceasta situatie.

 

Pai cand spui "custom clearance" inseamna ca a fost importata in Norvegia. Treaba face referire la cetateni norvegieni. Noi nu stim ce statut are colegul dar ii dam sfaturi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...