Sari la conținut

problema pornire gsxr


radiusG
 Share

Postări Recomandate

Nu reusesc sa scap de o problema : cateodata porneste foarte greu la cald...se comporta ca si cum bateria e moarta..mai nou nu vrea sa mai porneasca deloc pana nu astept vreo 20 de minute sa se raceasca..nu face asa tot timpu...am schimbat electromotoare, baterii, relee incarcare, degeaba...cand ii pun o baterie noua, merge bine o perioada, vreo 2 luni de zile, dupa care problema revine... la fel si cu electromotorul..am luat unu second hand, l am montat, si a mers perfect o luna- doua...apoi aceeasi problema...daca stiu sigur ca bateria e buna si releul incarca bine, tind sa cred ca electromotorul e de vina, nu mai functioneaza cum trebuie cand se incinge . Am iesit ieri la o plimbare scurta, mi a pornit la sfert dimineata, la fel si dupa vreo doua opriri de tigara...la a treia oprire, bateria e moarta de tot... am asteptat jumate de ora, si a pornit imediat. As lua un electromotor nou, care cica nu i asa ieftin, sa mi iau de o grija, dar pentru asta tre sa stiu 100% ca el e de vina, sa nu arunc alti bani degeaba. Mi s a spus ca ba e electromotoru, ba e bateria, ba am un consumator, ba e ceva legat de compresie

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din cate stiu,e o problema cunoscuta la Suzuki cu statorul generatorului de curent pe anumite generatii de gixere,si nu numai.

Schimba-l.

Editat de CHRISTIAN 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa patesc si eu la Aprilia cateodata, pornire la cald cu probleme, zici ca e moarta bateria. Dupa ce o las sa se raceasca porneste fara probleme.

 

Am investigat un pic si se pare ca problema sunt firele de la baterie spre bobina si electromotor, sunt subdimensionate/de proasta calitate.

 

Solutia in cazul meu este sa adaugi alte fire in paralel si gata, se rezolva. Nu stiu daca si la tine e la fel dar merita incercat fiind o solutie ieftina si rapida.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

de doua opri am dus-o la mecanic sa mi "umble" la electromotor...prima oara doar mi l a desfacut sa se uite mai bine la el, l a montat inapoi, si a mers perfect vreo doua luni...a doua oara am dus o sa mi schimbe electromotoru cu altul sh...si la fel, mi a mers perfect o perioada, apoi a luat o de la capat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O sa merg la un mecanic cu sfaturile primite aici. Inca o chestie ciudata. Problema se manifesta doar dupa ce motorul se incinge IN MERS..adica pot s o las la relanti sa ajunga la 100 de grade, o opresc, si porneste imediat.


» Post actualizat in 01 Apr 2018 14:05

acu vreo ora jumate am montat o baterie nou nouta pe motor...mi a pornit fara probleme...dupa un drum de 10 km am oprit la un popas sa mi iau o cafea 15 minute..m am urcat pe motor..si surpriza..bateria nou nouta incarcata bine era din nou moarta..m am invartit pe acolo vreo juma de ora, dupa care am incercat din nou sa pornesc si a luat o...m am grabit spre casa ..cu 500 de metri inainte sa ajung la garaj, mi s a stins si bordu in mers..motoru se comporta normal..am zis what the fuck..mi s a ars bordu sau ce..am ajuns la garaj, am oprit., am repus contactu, si bordu merge..in schimb acum am si un F1 in bord de toata frumusetea..nu am mai incercat sa pornesc..am bagat o in garaj si sper sa i dau de cap cat de curand...frums inceput de sezon :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pare ca ar fi o problema de dilatatie a materialului.Posibil sa impileze la cald .

 

Problema e de unde e impilarea, daca e ce cred eu nu are rezolvare.

 

Si ce ar fi de facut, in cazul in care asta e problema?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 months later...

Buna tuturor. Imi cer scuze ca intervin. Scriu aici pentru ca nu am vrut sa dau stsrt unui topic nou; plus ca am si cautat un topic specific... acuma ori nu am gasit ori am trecut pe langa, sa mi fie cu iertare.

Am un gsxr 750, nu porneste deloc. Is disperat deja. L am dus la un mecanic, m-a pis sa schimb electromotor. Am schimbat si nimic. A zis ca poate poate releu de incarcare, dar la fel, nimic. A zis ca mai poate fi si pompa de benzina, nicio problema, am luat si de aia. S-a gandit si la electromotor, nicio problema, am luat si de ala, nimic bine-nteles. Invartea electromotoru si atat. Se chinuia sa porneasca. Am curatat rezervoru, am schimbat filtru de benzina, tot nimic. L-am dus la alt mecanic. El.zice ca o pornit-o, ca merge. Eu fiind la lucru, a adus motocicleta in fata blocului si a luat-o maicamea in primire, nepornind-o s-o verifice. Am ajuns entuziasmat, nimic. Ati mai patit asa ceva? Motorul nu este forjat, a stat 5-6 ani in bucatarie fara sa fie pornit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din putinele detalii pe care le-ai dat nu poti primi o rezolvare...

Poate singura concluzie pertinenta care se poate trage ar fi ca primul mecanic e habarnist rau de tot( sau jepcar) daca te-a pus sa schimbi releul de incarcare la un motor care nu porneste...

Ca sa primesti sfaturi pertinente ar trebui sa faci niste verificari precum:

- daca modelul tau are posibilitate de diagnoza, aceasta s-a facut?, afiseaza vreo eroare?

- starea bujiilor, au sau nu au scanteie?

- pompa de injectie lucreaza cand pui contactul?

- test de presiune la pompa s-a facut?

- injectoarele primesc comanda electrica cand incerci sa o pornesti?

- in caz ca primesc comanda, scuipa si benzina?

Pe al doilea mecanic l-ai platit, si daca da, pentru ce? , ce a facut mai exact ca sa o porneasca?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru raspunsuri. Primul mecanic e bâtã rau de tot, din pacate am aflat de la altii dupa ce am dus motorul la el, pe langa ca m a pus sa schimb cele mentionate anterior, mi a si facut pana pe spate. N am zis nimic, am ramas prea socat de cati bani mi a cerut. 900 de lei. L am dus impins motoru si l am adus impins de la el.Mi a si zis ca motoru e varza modificat si ca cel dinainte nu a stiut ce a facut la el. 😂😂 Al doilea m o tinut pe tusa 2 luni de zile. Mi o zis ca bujiile erau ude. As posta si o poza cu motorul sa va arat dar nu stiu cum inca. Multumesc frumos pentru raspunsuri oricum.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...