Sari la conținut

Pierdut cheie accident, cdi cu immobilizator


bike me
 Share

Postări Recomandate

Nu e vorba de hotie sau alte prostii...eu am z750...am un motor de z1000 sa-l pun pe ea si-mi trebuiesc cdi-ul cu setul de contacte de 1000...ceea ce am gasit in tara dar lipseste cheia.

La kawasaki ma indoiesc ca ar intelege treaba asta si probabil o sa faca sa nu mai merite toata aceasta investitie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca la auto se poate face o copie identica (stiu ce spun...), daca actele sunt in regula, nu vad de ce nu si la moto ?! Tre' sa dovedesti cu acte ca esti propietarul agregatului si, atentie, numai un dealer dedicat al marcii rezolva situatia. Comanda la "fabrica" cheia buclucasa.

Succes !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La (majoritatea) auto se face muuuult mai ieftin "la baieti" decat prin reprezentanta! Pt VAG e cateva sute de lei un device care face masina sa "uite" de imobilizator, becul cu cheita functioneaza normal in continuare dar cotetzul porneste cu orice cheie care roteste butucul. Nu stiu cat de mult s-a dezvoltat partea asta pe sistemele moto. Pe de alta parte la o Honda TypeR din 2005 cand l-a apucat bâtzul pe immo n-am gasit solutie rapida si am apelat la un tehnician din dealarie care a venit seara si a reprogramat cheile sterse (din motive necunoscute, doar demontasem bordul cu toate cablajele si il pusesem la loc) cu instrumentul de diagnoza oficial.

Era si aici pe forum un anunt al cuiva care putea rezolva astfel de probleme, cel putin la unele moto. Nu vreau sa vb prostii, dar parca si @Jagi rezolvase o moto cu chei pierdute.

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se poate face cheie dupa butuc. Dai dupaia un telefon lui TNG, el resofteaza ECU si esti rezolvat. Banuiesc ca ai talonul ca sa poti dovedi ca esti proprietarul. Spor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am vorbit cu TNG si nu poate face nimic la ECU-ul de pe modelul meu ca asa era toata treaba rezolvata,si baiatul de avea topic pe tema asta zice ca nu se mai ocupa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In cazul tau nu cred ca rezolvi la reprezentanta dar ai mai putea incerca o varianta, si anume sa cumperi de pe ebay un ecu de z1000 modelul american. Modelele pt USA deobicei nu au imobilizator dar trebuie sa verifici informatia, mai sunt si exceptii...

Editat de binox
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Am cdi de la z1000 modelul fara imobilizator. Oare o sa functioneze pe motocicleta mea sau imi trebuie si instalatia electrica de la modelul ala?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Buna ziua,am vazut ca este de ceva timp intrebarea,dar m-am confruntat cu aceasi problema ,la o Honda Hornet 2008 si am gasit in Pitesti un baiat ,foarte bun in meserie si mi-a creat un cip nou folosind Cdi-ul.

Are si un atelier de confectionat chei.

Eu am cautat mult o varianta ajutatoare,dar majoritatea aveau ca pret peste 250€,iar la el am scapat cu ~100

Acesta este numarul :0769 649 546.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...