Sari la conținut

Drum de 2-3 ore, pentru bucuresteni


_Tex_
 Share

Postări Recomandate

Daca dimineata a fost innorat, am asteptat sa se limpezeasca si s-a facut ora 11. Ca sa nu iau de la capat pentru a suta oara Cheia, DN, Veliko si altele de care m-am saturat pina peste cap, am facut un scurt traseu de 200 km prin PH, pe care il propun celor care au cateva ore libere. Drumul a fost neasteptat de bun, in afara de vreo 2 km dupa Brebu (printr-un sat, Pietricica sau asa ceva), sosea perfecta, padure racoroasa, drum virajat, dar si sate multe cu balegile si bastinasii de rigoare. Per total, merita, ca variatie sa faceti aceasta ruta. Am facut si vreo 2 poze in Brebu, e acolo o biserica medievala frumoasa.

Traseul urmat: https://goo.gl/maps/PRXoQnS2Len

post-15375-0-43983400-1527523309_thumb.jpg

post-15375-0-13091300-1527523345_thumb.jpg

post-15375-0-93210800-1527523359_thumb.jpg

post-15375-0-76260800-1527523572_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

N-am scapat castelul, de cand eram pionier l-am vazut de cateva ori. Sunt multe drumuri in Ph care merita batute, mai este cel prin Provita care da la Valea Lunga si inca vreo cateva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In acea zona exista multe variante de trasee cu drumuri bune si libere, mai ales la est de DN1A (zona Dealu Mare). Anul trecut ma plimbam des pe acolo ca sa evit aglomeratia de pe Valea Prahovei.

 

Acum 2-3 weekenduri chiar am facut un traseu similar cu al tau ce a inclus Carbunesti, Varbilau, Brebu si Campina.

 

Mai jos - lacul Brebu, vara trecuta :D

 

post-71050-0-95106100-1527526019_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Toata zona aia e misto de facut, sunt multe drumuri si destul de bune, peisaj superb, aer curat, liber .. le-am facut in toate sensurile si combinatiile posibile. Si tot asa, cand nu mai stiam ce sa fac, ma duceam acolo si mergeam la intamplare :D

 

Singura zona mai nasoala sunt niste ace de par spre Muntele Verde, daca le faceti in urcare aveti mare grija, sunt dale cam alunecoasa si panta destul de abrupta.

 

De evitat in weekend Paltinu si zona Doftana dar nu mi s-a parut grav. Si pana la Comarnic e cam denivelat + gropi strategice in curbe. E de mers cu grija, viteza de admirat peisajul.

Editat de Xandros
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Tex

Am fost si eu anul trecut, in toamna, pe drumul ala. O scurta vizita la Slanic Prahova si apoi pe Brebu & Co. E destul de ok drumul cu conditia sa nu ai pretentii de asfalt de MotoGP. Drum ok pentru o plimbare chill.

 

Si pe Valea Doftanei e destul de ok, dar in we e mai aglomerat si trebuie putina atentie la viraje - nu peste tot asfaltul e ca-n palma.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Interesant, n-am fost niciodata mai sus de Varbilau, chiar ieri am trecut pe acolo dar am cotit-o spre Valeni si Cheia.

Prima dragoste nu se uita asa usor :love:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

care mai doriti sa vizitati zona va recomand si penitenciarul Doftana unde a fost inchis Ceausescu. Din pacate pentru noi, acesta a fost abandonat in loc sa fie transformat intr-un loc de vizitat, dar mie mi-a placut mult.

https://www.google.com/maps/place/Penitenciarul+Doftana/@45.1311321,25.7573008,14.25z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x22c36927a9992947!8m2!3d45.1366261!4d25.7728368

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, din pacate noi nu suntem in stare sa pricepem ca istoria este ceva care ne apartine, ne identifica ca natiune, indiferent ca este buna sau rea, si cu care ramanem oricat ne-am dori sa scapam de ea. Pe de alta parte rescriere istoriei de catre invingatori este ceva absolut normal. De aceea nu vei vedea vreo Doftana (spus generic) facuta muzeu.

 

Acuma trebuie sa ai grija ca anumite locuri, gen aceasta inchisoare, sa nu devina loc de pelerinaj pentru nostalgici sau simpatizantii revizionisti.

Trebuie sa prezinti istoria ca o atentionare sa nu mai trecem prin ceea ce am trecut. Oricum asa ceva la un popor rudimentar precum cel roman nu prea functioneaza.

 

Nu vad de ce aceasta inchisoare, pe care noi in calitate de pioneri am vizitat-o, era o datorie de onoare sa o facem :), trebuie sa fie intretinuta si facuta obiectiv turistic.

Pui o placa eventual pe care spui 2-3 vorbe si este suficient.

 

Comunistii au ajuns la Doftana trimisi de liberali si taranisti, dupa ce s-a intors roata istoriei au ajuns taranistii si liberalii, trimisi de comunisti, prin puscarii sau la canal.

Astazi metodele sunt mai rafinate, desi treaba cu otravirea cu poloniu numai rafinata nu este.

Editat de Silver Arrow
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...