Sari la conținut

Cineva din zona Frankfurt, Gie�en, Dillenburg?


Radokhan
 Share

Postări Recomandate

Salut tuturor, luna asta vreau sa cumpar o motocicleta, care este la aprox. 100 de km de unde locuiesc. Este prima motocicleta pe care o cumpar, asa ca mi-ar prinde bine sa am langa mine pe cineva care stie ce trebuie verificat, singurele informatii pe care le am sunt de pe net si cam atat, va multumesc,

Radu

» Post actualizat in 14 Jun 2018 10:42

Inca o intrebare, este asa rau daca motocicleta are 80k km? Este o Aprilia Falco.

 

PS: nu stiu cum sa editez mesajul de mai sus asa ca am scris alt mesaj.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fara sa fie un raspuns ne la locul lui, fiecare isi cunoaste limitele( mai putin atunci cand ai 20 de ani) Eu nu mai am 20 de ani, permisul il am de 9 ani, am mai condus. Si o-ntrebare...atunci cand iti permisul si tatal tau are o masina de 2.4l ce faci? Conduci pe ea sau il pui sa-ti ia una de 1.0?

Eu am nevoie de cineva sa cunoasca mecanica si care are experienta in a detine moto, eu nu am in privinta asta.

» Post actualizat in 14 Jun 2018 20:57

Inca nu am inteles legatura topicului cu ce am scris. Aprilia falco este sport touring si pe care reusesc sa incap, am 191cm

PS: si nu, nu vreau adventure sau cross, mc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La cum ai scris postarea, ai lasat de inteles ca esti incepator, ca n-ai mai mers, si ca vrei sa te arunci la o motocicleta de cilindree mare. Chestie care, nu e chiar recomandata, datorita limitarilor tale, nu ale motocicletei. Nu fac pe lupul moralist, departe de mine. Si asa vad ca te-ai atacat instant.

Succes.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Uite raspunsul asta mi-a placut mult mai mult si imteleg perfect ce spui, dar orice mijloc de transport e periculos in felul lui, de la 50cc la1400 si mai mult, diferenta o face puterea, eu sunt constient de lucrurile astea ceea ce este un plus pentru mine presupun. Ideea este in primul rand ca nu gasesc multe motociclete sa ma incapa la 191cm si in al 2-lea rand, stiu ce pot si-mi stiu limitele cum am mai spus. Oricine poate invata pe orice atata timp cat stie ce vrea, poate fi mai greu sau mai usor, dar nu imposibil.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Nu sunt din zona ta dar daca reusesc te ajut eu. Eu abia am cumparat un motor si stiu cum e cu actele iar la mecanica si cum tre sa arate ma pricep cat de cat. Unde mai exact e locul cu pricina?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E in Bad Hersfeld 36251, Aprilia Falco visinie, 1500 de euro. Tüv-ul e facut luna asta. Presupun ca e asa ieftina din cauza ca are 80k km. Am vorbit cu nenea ala si ma duc maine sa o vad, din anunt spune ca toate-s ok, mc de ajutor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu spune nimeni ca nu poti invata si pe ceva mai mare si mai greu. E e totul legat de putere ci de cum ti o livreaza. Si cum manevrezi o capra grea si puternica, vs una mai usoara si docila. Iti va fi mai greu, iti va lua mai mult sa iti dai mana. Dar nu imposibil. Si da, la inaltimea ta, ai probleme in a sta confortabil pe multe modele. Iar bugetul tau e limitat, iti va fi greu sa gasesti ceva rezonabil.

Succes.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

198km, nu‘i rau😄 sincer nu cred ca reusesc sa ajung. Am in plan sa ajung in zona marburg maine dar de acolo mai e putin de mers. Ai programat si o ora ceva?

Si daca nu te deranjeaza, trimite‘mi linkul sa vad si eu ce si cum, macar iti pot da cu parerea

Editat de deathm
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am fost sa vad motocicleta azi. Cadrul e ok, cauciucurile bune, in general arata bine, i-am verificat seria si actele ca eram gata sa o cumpar, m-am inteles cu el sa o lase la 1400 si sa mi-o duca el acasa, dar intre timp m-am gandit ca ar fi bine sa-i fac proba din mers( ca pasager) pentru ca mi se parea ciudat ca intra greu in a 1-a. Cand am inceput sa mergem se auzea o bataie constanta cam odata la secunda, dar se auzea cat de cat tare, cand am ajuns inapoi ii spun ca probabil are probleme la cutia de viteze, el spune ca nu, probabil de la surubul care e slabit de la roata din spate. Daca nu mi-l arata nici ca visam. Probabil a fost strans prea tare unul din cele 5 suruburi ale rotii din spate si s-a rupt din interior ca piulita se invartea cu tot cu surub. El a tot tinut-o ca e din cauza surubului ala care e slab, dar sunt sigur ca e cutia problematica, pentru ca atunci cand am bagat-o in viteza m-a zmuncit un pic, si dupa aia si bataia care nu se auzea tot timpul in mers.

Ps: de pornit a pornit bine cat motorul era rece, si suna bine tare, avea buffer-ii scosi( cred ca asa se numesc.

» Post actualizat in 16 Jun 2018 18:48

Ca spatiu la picioare si pozitia de mers pe ea e buna pentru mine.

» Post actualizat in 16 Jun 2018 18:59

A ramas sa-l sun maine sa vina cu motocicleta, vad ca piesele de la cutie ptr falco sunt cam 100 de euro.

Editat de Radokhan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fara suparare, dar tu chiar trebuie sa te duci cu cineva priceput dupa tine. Nu iti dai seama de unde se aude? Din motor sau de la roata spate? Pune-o pe stander si ascult-o acolo, in mers.

Smucitura aia e normala, posibil sa fie putin exagerata daca e prost reglat ambreiajul.

Suruburile de care zici sunt o problema cunoscuta la Aprilia. Se da roata jos, apoi foaia si se strang periodic, eventual ceva loctite pus pe ele. Ciudat e ca in manual nu gasesti cuplul cu care sa le strangi.

Daca nu gasesti pe nimeni intra si tu pe ceva grupuri de Aprilia din Germania, poate gasesti acolo pe cineva sau poate stie cineva motocicleta.

Editat de dan.c.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu cat de normala e, am citit undeva ca smunceste mai tare cand e ambreiajul pe duca, si suruvbul din spate nu aveam cum sa stiu cum e prins in interior, ca se invarte cu tot cu piulita.

Nu stiu asa bine germana.

Oricum pretul e super, doar ca mi-e sa ni ma coste reparatia prea mult el mi-a zis ca dee la surub, eu mi-am dat seama ca se auzea doar cand tragea in viteza, altfel motorul suna curat

Editat de Radokhan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Motorul ala oricum smuceste si cutia nu e tocmai silentioasa. Nu mai vorbim de neutru pe care il gaseste greu, sau uneori il mai gaseste intre treapta a 4-a si a 5-a. :)

Surubul ala, din cate imi amintesc are o piulita in spate. Dupa ce dai roata jos cu, cu o tubulara si un imbus le strangi. E relativ simplu sa te prinzi daca are joc din suruburile slabite daca ai un stander. Cu motorul oprit si motocicleta pe stander, bagata in viteza misti stanga-dreapta de roata spate si o sa vezi daca se invarte cu tot cu foaie sau e o diferenta de miscare intre foaie si roata.

Editat de dan.c.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

El sta intr-un satuc la 100 km de mine si maine e duminica, toate-s inchise. Si in cursul sapt am ture diferita fata de el, nush ce sa fac

» Post actualizat in 16 Jun 2018 19:44

Si inca ceva, spunea ca bateria se duce dac nu pornesti motocicleta 3 sapt, e normal?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inca ceva, motorul pe loc, se incalzea ca avea vreo 60 grade accelera scurt de 2 ori( sincer nu stiu cum sa ma exprim corect) facea asta la cateva secunde, e normal? Cam atat e ce mi-a atras atentia, in rest mi s-a parut ok. Acum nu stiu daca-s lucruri pe care nu le cunosc sau poate e o probl, mc de raspunsuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...