Sari la conținut

Bucuresti Nord - Otopeni


Postări Recomandate

Salut. Pe 29 luna asta am un zbor de prins la aeroportul din Otopeni. Pana in Bucuresti voi merge cu trenul, pana la Gara de Nord. Problema e ca de la Gara de Nord la aeroport sunt 18 km, deci nu pot merge pe jos. Intrebarea mea este: ce ar fi mai ok? Taxi, Uber, tramvai? Sau nu stiu ce posibilitati mai sunt, nu am mai fost in Bucuresti decat o data, si atunci nu m-am dat jos din masina.

 

Care imi poate da un sfat, as fi recunoascator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iti instalezi aplicația clever taxi pe telefon si faci comanda din gara de nord. Nu te urci in niciun taxi care asteapta mușterii la 3.5 ron sau cat vor ei ca te vor arde până la otopeni. Cand te intorci ai în aeroport aparate care iti permit sa iei taxi la un tarif decent.

» Post actualizat in 16 Jun 2018 08:22

Dacă vrei totuși sa faci o aroganță la un tarif de 3.5 ron cheamă un grant taxi macar mergi cu o nemțoaică până la destinație si nu cu un logan mirositor :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La cursa de 18km nu ar trebui sa ai probleme in a gasi ceva. Ca recomandare, daca alegi taxi, incearca sa iei taxi cu comanda, nu de pe strada.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iti recomand sa instalezi Clever Taxi. Cand lansezi comanda sa ai in vedere sa scrii la "detalii" unde sa vina (la coloane, la casa de bilete, etc). Nu omite nici "va rog, multumesc". Alege soferi cu calificative foarte mari (recomand de la 4 puncte in sus). UIte-te sa te urci in masina corecta, spune-i numele pe care ai facut comanda. Eu folosesc aplicatia corect si nu am intampinat niciodara probleme. A...si specifica destinatia in "detalii". (cu rovinieta, otopeni). Succes!

Editat de SST
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai ia în calcul și faptul că vii cu trenul si ar putea avea întârziere...ieri am avut intarziere cu IR 2 h. Nu aveam avion de prins ci de ajuns acasa.

Alt aspect de luat in calcul este ora la care ai plecarea cu avionul daca e dimineata ai coada la securitate si poti astepta pana la o ora si mai ai de luat in calcul faptul că pe extern trebuie sa ajungi macar cu o ora jumate inainte în aeroport.

 

29 pica vinerea si de obicei zilele de luni și vineri sunt cele mai aglomerate în aeroport.

Iti spun ca sa te pregătesc un pic , nu ca sa te sperii. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna. Tot eu va deranjez. Am gasit sa iau bilet de tren catre Bucuresti, iar ora la care se presupune ca voi ajunge acolo este 15:40. Din gara la aeroport as vrea sa merg cu RATB, dupa cum m-a sfatuit cineva mai sus (pret convenabil, 3,50 ron). Dupa lista postata de cineva mai sus, RATB pleaca din statie catre aeroport la 16:23. Eu am zborul la 19, dar trebuie sa fiu in aeroport la 17 cel tarziu.

 

Ce rugaminte am. Poate cineva sa imi arate pe Google Maps unde este mai exact statia de RATB de la Gara de Nord? Si... nu am mers niciodata cu RATB. Cum se procedeaza? Platesti cand urci? Sau?

 

Multumesc frumos.

 

 

Lista cu plecarile RATB catre aeroport

 

http://www.ratb.ro/pdf_statii/780/780_1.pdf

Editat de Emmanuel
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Uite aici este stația. Plata călătoriei se face pe baza unei cartele pe care o cumperi de la centrul acela din stație. Prețul călătoriei pe linia expres 780 este de 3,6 lei... Cam cît a luat Dragnea :D

Aruncă și aici o privire.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci ajung in statie, cumpar o cartela de la centrul acela de emiteri, si astept la una dintre cele doua statii pana apare un RATB pe care scrie 780. Si cobor la penultima statie, HENRI COANDA PLECARI.

 

Multumesc cicloburu.

 

XaeL, m-am interesat, si am de asteptat prea mult intre trenuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cobori din tren si continui pe directia de mers a trenului pana in capatul peronului. Acolo faci dreapta si mergi pana treci de usa care te scoate la aer. Traversezi si ajungi fix in statia care te intereseaza.

Pretul calatoriei este 3.5 lei, insa esti nevoit sa cumperi minim doua si sa platesti si contravaloarea cartonului. In total costa 8.6 lei si iti ramane o calatorie pentru intoarcere.

Daca trenul nu are intarziere, prinzi lejer cursa de 15:55. Oricum, timp ai destul pana la 19:00.

Succes

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...