Sari la conținut

Trip Turda-Praga-Villach-Venetia


Ionut_78
 Share

Postări Recomandate

Salutare tuturor,

Din 1 sept. pana in 14-15 sept. vreau sa fac urmatorul traseu:
Ziua 1
Turda - Budapesta, aprox. 500km. ( o noapte de cazare)
Ziua 2-3
Budapesta - Aquapark Tatralandia aprox. 270km (cazare 2 nopti)
Ziua 4-5
Aquapark Tatralandia - Praga aprox. 500km (cazare 2 nopti)
Ziua 6
Praga - Viena, aprox. 310km (cazare o noapte)
Ziua 7 - 8
Viena - Villach (EUROPEAN BIKE WEEK 2018) apron. 400km. (cazare 2 nopti probabil in cort)
Ziua 9 -10 - 11- 12
Villach - Venetia aprox. 250 km (cazare 4 nopti, plaja, mare etc. )
Din Venetia inapoi spre casa pe cel mai scurt traseu cu oprire la Boloton de o noapte.
In total sunt aprox. 3000 km. Nu am calculat inca costurile si traseul exact, doar destinatiile mari unde a-si dori sa ajung.
Daca doreste cineva sa se alature la acest trip este bine venit fie cu idei/locuri de vizitat fie personal, daca nu pe tot traseul macar pe o parte.
Momentan suntem 2 persoane. (eu si pasagera)
Astept pareri si opinii.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am facut drumul de cateva ori; vezi ca in Ungaria drumurile sunt cam proaste, am mers recent si pe DN de la Oradea la Budapesta si pe alocuri parca era bombardat, dar nici de la Budapesta spre Viena pe autostrada nu e tocmai bun.

 

Vezi ca in Venetia parcarea e doar cu ziua si e parca 18 euro, nu stiu de ce noua ne-a luat doar 15. E o singura parcare moto, supraetajata, cealalta din fata ei nu accepta motociclete. Puteti sa lasati motocicletele in oras si sa veniti cu transportul in comun daca vreti sa economisiti parcarea. In Austriadaca aveti timp nu mergeti pe autostrada spre Villach, mergeti ori prin dreapta pe la Großglockner ori prin stanga pe la Turracher Höhe, daca e vreme buna. Peisajele sunt interesante si mai putin plictisitoare decat autostrada. Am mers pe ambele parti, pe Turracher Höhe cu moto si e foarte buna zona de luat curbe, pe Großglockner am fost cu masina si era al naibii de frig in august, cand la Venezia erau 38 de grade, dar e interesant si pe-acolo.

 

La intoarcere drumul trece prin Ljubljana, daca intrati in oras mergeti in centru si urcati la cetate, apoi un desert la Cacao (http://cacao.si/en/). As fi zis si Bled, sunt doar vreo 40 km din Ljubljana, dar nu e pe drumul cel mai scurt. Daca va plac tancurile e un mic muzeu in drum langa Postojna, tot acolo e si un bar fenomenal de aviatie, chiar la marginea unei piste de aerodrom.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In venetia este o parcare gratis unde isi lasa toti motoarele fix la intrare. Eu nu am mai gasit loc acolo si am parcat-o pe cealalta parte la o benzinerie inchisa. Dupa ce m-am intors, deja erau 20 motoare parcate langa a mea. Personal mi s-a parut o mizerie de oras si cred ca ma sinucideam daca picam de prost sa dau 20euro pe parcare acolo

 

https://goo.gl/maps/vAjf3h2zwum

Editat de heinrich08
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc AdrianB1 pentru info. Am trecut si Ljubljana de lista. Practic in zona Venetia o sa ne cazam la Marcon (acolo am cazare gratis (-: ) si mergem la mare in Jesolo. Ma mai gandesc la Budapesta poate o las pe alta data si plec direct in Slovacia la Aquapark Tatralandia.

In Praga vreau sa ajung neaparat si la evenimentul Harley Davinson din Villach care tine din 4 pana in 9 sept. cu parada moto in 8 sept.

 

In Venetia am mai fost si stiu cum sunt locurile de parcare.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca aveti timp si chef, Zoo din Praga e foarte misto. Dar va ia aproape o zi intreaga o plimbare pe-acolo. Cetatea de pe deal e cam supra-apreciata, dar jos in centrul vechi mie mi-a placut de fiecare data.

 

Stiu parcarea aia din Venezia, dar nu am avut curaj sa lasam motocicletele cu bagajele pe ele acolo.

Editat de AdrianB1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

intalnirea de la villach nu e mare lucru. pe drumul ala e vremea cam proasta la acea data, umed si frig. mergi mai bine in dolomiti la cortina d'ampezzo, e caldicel, ai peisaje mult mai frumoase si un drum foarte scurt si direct la vale de la cortina la venetia. poti merge pana in port la vaporase cu moto, daca nu reusesti sa o pui pe undeva in parcarea aia mare deschisa e una etajata chiar acolo la intrare pe dreapta dar si aia e cam aglomerata, o moto insa o bagi pe undeva. in port acolo sunt niste restaurante, proaste si scumpe toate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...