Sari la conținut

Casca oras - Shark - Flip-up sau Full face?


MrBuraddo
 Share

Postări Recomandate

Salut,

 

Sunt in momentul ala delicat in care trebuie sa imi aleg prima casca pentru motor.

Bugetul este de <400euro.

Mobra va fi un adventure bike, V-strom sau Versys, drumuri ~70% Bucuresti, 30% in afara orasului. Nu imi place sa circul cu viteza si in general motorul o sa fie folosit pe distante scurte dar uneori cu drumuri mai proaste (drumuri rurale, poate un pic de pietris dar nu off-road)

 

Pana acum mi-au facut cu ochiul doua casti de la Shark (mi s-a parut unul din producatorii cu raport bun calitate-pret), Spartan si Evo One. Sunt diferite ca si constructie, personal mi se pare un pic cam butucanoasa EVO in comparatie cu Spartan dar intrebarea e - In situatia mea, are vreun avantaj casca full face? Este si cu vreo 50euro mai scumpa, si sunt curios in ce se traduce suma asta in plus (nu cred ca diferenta e data doar de fiberglass vs polycarbonate). Cei care aveti casti Flip-up, mergeti cu ele ridicate? Sau doar va bucurati de o adiere de vant la stop?

 

Astept si parerile voastre inainte sa fac o alegere.

 

Mersi!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi-am luat flip-flop pt ca sunt ochelarist si imi permite sa o pun/scot fara sa-i tot dau jos, pun pe sa, scap pe jos. Merg cu mandibula ridicata pana si de la coltul strazii, altfel curentul imi trage de cap si se simte ciudat greutatea. La stop ridic doar viziera, e incomod sa tot basculezi falca. A mea are dubla omologare, si ca integrala si ca jet cand e deschisa. Caberg se lauda cu asta deci posibil sa nu aiba toate. Daca n-as fi purtat ochelari as fi ramas la integrala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu as alege Shark Evo-one, cand mergi incet prin aglomeratia din Bucuresti e numai buna rabatata, mai ales ca are sistemul cu mandibula pliata in spate, nu simti greutatea. De fapt nici nu prea intra la flip-up, e mai degraba o casca modulara (full-face / open-face)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Shark Evo One are rating f bun la testele Sharp. Eu asta as alege strict dintre cele doua. Pt inceput.

 

Pe masura ce va trece timpul, vei vedea ca pt mers la munca in traficul din Bucuresti (ff slow) cea mai potrivita e un open face. Cel putin perioada late spring - early autumn.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am Nolan N100-5. Super casca. Impresii aici. Indiferent ce brand alegi, pentru oras flip-up este un must have. Zilele astea am testat pe propria mea capatana diferenta dintre viziera deschisa si pozitie flip-up. Incomparabil. Cu viziera deschisa, la semafoare, abia daca iti atenueaza senzatia de sufocare, dar cu casca rabatata este un deliciu. Iti lasi ochelarii in jos sa nu-ti intre vreo insecta in ochi si cam asta este. Indiferent cat de cald ar fi afara ventilatia este una excelenta. Si a mea este omologata full face, iar in pozitia up are si o siguranta pentru a stopa eventuala inchidere accidentala a castii.

Mai mult, sunt situatii cand este nevoie sa intri undeva, intr-o incinta, pentru scurt timp. Un birou de administratie publica, un magazin stradal etc. Cu full face trebuie sa-ti scoti casca, unu pentru ca interlocutorul nu te poate intelege clar, iar doi, pentru ca nu ti se vad trasaturile fetei. Cu flip-up nu este nevoie sa o scoti. Pe langa faptul ca mai poti bea si un suc sau sa musti dintr-un sandvis.

Editat de R4DIKL
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ia naibii jet daca vrei sa mergi cu aerisit, e mai ieftina si mai usoara si o integrala santoasa pentru iesit din oras. Asta cu mandibula ridicata in mers e o tampenie, nu ai nici protectie (ba din contra, masa mai mare care sa-ti suceasca gatul) si iti bate si vantul in mandibula ridicata.

flip up e pentru ochelaristi sau baut o cafea fara sa dai casca jos.

Editat de einstein1984
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. 70% oras vs 30% in afara orasului ... nu inteleg de ce motocicletele alese dar, e treaba fiecaruia. Pentru tipul asta de exploatare eu as lua un naked.

2. casca full face. Va las mai jos ce spun "cercetatorii britanici" dpdv al impactului mufei cu asfaltul / orice alt obiect dur atunci cand o dai cu roatele in sus. Dar, desigur... daca iti e cald, poti folosi chiar si un brain cap (americanii ii mai spun brain bucket).

 

194559597a879614155.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...