Sari la conținut

Merita sa lasi jobul din tara si sa pleci in UK ?!


Supa La Plic
 Share

Postări Recomandate

La 03.09.2020 la 16:52, Bigfoot a spus:

Imi este lene sa ma apuc sa scriu , am facut eu un topic acum ceva timp:

 

 

Ala in care erai mandru ca Casa Poporului (sic!) e mai mare decat Palatul Buckingham?...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 363
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Acum 6 minute, yo4hgx a spus:

 

Ala in care erai mandru ca Casa Poporului (sic!) e mai mare decat Palatul Buckingham?...

Ala ala. Mentin tot ce am scris acolo din toate punctele de vedere cu punct si virgula.

Ii mulțumesc lui Dumnezeu ca am venit acasa sanatos. Din punctul meu de vedere mare boschetareala este societatea aceea, dar asta doar punctul meu de vedere in baza experientei mele de 3 ani in zona Londrei.

 

Nu trebuie sa imparta nimeni parerea mea, fiecare este diferit si are alte valori.

 

Pentru mine a fost o experienta profesionala deosebita din toate punctele de vedere, atat, in rest vai si amar din toate punctele de vedere, praf si pulbere, societate, sistem de sanatate stresat la maxim, acolo omul este ca o bucsa din articulatia fata. O consumabila nimic mai mult.

 

Daca tie iti este bine nu pot decat sa ma bucur si sa urez toate cele bune.

UK nu e pentru toti. In anul intoarcerii mele in RO am trait multe momente grele in familie dar si asa 2017 a ramas cel mai bun an pt mine prin simplul fapt ca m-am intors acasa.

Sa iti placa UK depinde de multi factori din viata ta ca om si anturajul tau.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 13 minute, Bigfoot a spus:

Ala ala. Mentin tot ce am scris acolo din toate punctele de vedere cu punct si virgula

 

Inseamna ca tot copil de bani gata ai ramas...

 

Acum 10 minute, Bigfoot a spus:

Daca tie iti este bine nu pot decat sa ma bucur si sa urez toate cele bune.

 

Multumesc!

 

Acum 13 minute, Bigfoot a spus:

Sa iti placa UK depinde de multi factori din viata ta ca om si anturajul tau.

 

Asta e valabil oriunde, nu numai in UK. Orice tara are specificul sau, relief, clima, traditii, mancare, etc. si oricine trecut de o anumita varsta va duce dorul tarii natale, e absolut normal insa de aici pana la a fi mandru ca Casa Poporului e mai mare decat Palatul Buckingham spune multe, in special despre obiectivitate. De utilitati, apa curenta si canalizare nu zici nimic... capitol la care romania este in continuare pe ultimul loc din Europa si asta cu toate eforturile post-integrare. De asistenta sociala, locuri de munca, salarii, birocratie, educatie, sanatate, etc. etc. etc. nici nu mai pomenesc.

 

Ce sa spun, iti doresc sa-ti fie bine acolo unde esti, in multe tari bananiere o mica parte a societatii o duce foarte bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Uite atitudine de roman sa nu zic eu cum.

Cand cineva nu iti imparte atitudinea sau opinia esti ofticat frustrat si dai cu noroi. 

 

 

Eu am spus civilizat ca este opinia mea si depinde de fiecare individ cum apreciaza UK.

 

Voi cei ca yo4hgx mai bine stati acolo unde migrati, nu are rost sa ne pokuati Romania cea frumoasa.

 

Cunosc multi oameni mai bogati si mai saraci decat mine la extreme chiar care au zis ca NU se mai intorc in UK. Faptul ca esti bogat sau sarac sau de bani gata (nu e o rusine) nu are legatura cu a place sau nu UK.

Din ce am simtit eu daca esti genul care ii place lesa si cuibusorul cald, UK e perfect, daca iesi din tipar platesti sxump(ok no problem) sau nu ai voie nu poti.

Un spirit liber nu are ce cauta in UK din punctul meu de vedere.

 

Sanatate si putere restul romanilor care numara zilele pana la intoarcere in Ro!

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 35 minute, Bigfoot a spus:

Faptul ca esti bogat sau sarac sau de bani gata (nu e o rusine) nu are legatura cu a place sau nu UK.

 

Bati campii cu gratie amice, statutul de "copil de bani gata" are o legatura foarte mare cu a-ti place sau nu UK, sau Romania, sau orice tara... la fel si in cazul politicienilor, al baronilor locali, al interlopilor etc.

 

Altfel percepi lumea cand mamica iti face cadou de absolvire un bemeveu nou nout si altfel cand parintii isi permit doar sa iti cumpere un abonament la autobuz.

 

Si stai linistit, toti astia de teapa ta nu emigreaza. Mai trag si ei cate o tura asa prin lume, ca da bine la "palmares" si pitzipoance... ti-am mai zis, un porc se va simti ca acasa numai in mocirla.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Normal cu matale nu ai cum sa fi de teapa mea. Eu nu vorbesc ca matale eu nu ma exprim ca matale, eu admit ca pot exista opinii diferite fara a da cu noroi sau a desconsidera opinia altora. Miroase a frustrare dupa IP-ul tau ca sa zic asa. Degeaba ai o varsta daca nu poti sa accepti diverse opinii in baza unor argumente si experiente. Matale detii adevarul absolut, pai cine #@$ a ajuns la "nivelul" tau.

 

Faptul ca as fi de bani gata sau nu, nu are relevanta, dar matale esti ofticat de crapa vena pe gat. Poate ca nu am primit doar un Bemveu poate ca au fost mai multe beamveuri. Un nou homework pt tine.

Asta nu m-a împiedicat sa vreau mai mult si sa incerc sa depasesc ceea ce am.

 

Din comentariul tau mai mult decat inteligent si plin de maturitate emotianala, un exemplu evident de educatie si maturitate, inseamna ca sotia mea din UK (inginer IT) la acea vreme era o pitipoanca si eu propabil (inginer automotive) un porc sau un bombardier (cred ca in opinia ta matura si deloc frustrata este mai corect acest termen).

Sotia "ma intreba" daca de ziua ei ii fac cel mai frumos cadou, sa plecam acasa in RO, greu incercam sa o conving sa mai stam putin sa mai strangem $ pt acasa in RO.

 

Te arunci rapid sa tragi concluzii de joasa speta pentru ca NU accepti altceva decat propria opinie, dar asa e cand ai orizontul mic/ingust.

 

E o vorba straina tie: Let's agree to disagree. Nu e de teapa ta evident.

Degeaba stai in "vest" esti orbit de frustrare, de mentalitatea ta rigida si viziunea ta obtuza.

 

Hai sa iti mai dau exemple de porci din astia daH lA Place aicisea pAH Rumania.

Bine exemplele astea sunt pentru alti cititori ai acestui topic, tu si daca ai face eforturi ai intelege doar ceea ce ai dori sau ce iti convine. (Vezi ca aici nu te fac prost si nici nu insinuez ca esti porc)

 

1. Coleg foarte bine educat din Piatra Olt, cu adevarat sarac omul din familie modesta a imi spunea ca nu mai suporta UK si ca ii pare rau doar de job, atat, in rest si cu bicla ar pleca acasa. Aveam aceeasi parere despre ce inseamna UK iar background-ul din familie era radical diferit. Acum acest coleg sta in B are 7500lei si pupa toate icoanele pt ca a dat de un job platit decent si NU mai are pentru ce sa plece in alta tara. Ii ajung banii cu tot cu chirie si toate cele. In UK avea 2400lire, bani lipsiti de valoare daca vrei sa ai o viata decenta sa ai apartamentul tau de rahat de 38mp 2 camere o masina ieftina si bani de un avion la 1-2luni.

 

2. Fata gradinarului meu din Ciolpani fata de 25de ani muncitoare, fara facultate, cu niste conditii de viata bune in Ciolpani ca si standarde de viata, oferite de tatal ei, om foarte muncitor cu mult bun simt. A stat in UK cred 1 an ceva de genul, a lucrat la o patiserie pe 1200de lire, statea la gramada in casa cu altii (romani). Nu prea ii ajungeau banii. Fata asta cand a venit a spus un lucru MARE. "Romanii se mananca intre ei in UK si sunt mari curve si profitori."

Aici ii dau dreptate. Exista multi frustrati adica forme fara fond care odata ajunsi in UK bo$$-ule nu mai ai ce discuta cu ei, chiar daca ei nu au dupa ce bea apa in UK si isi mananca unghiile cand vad ca TU te descurci. Asta am vazut si la Ford la unii din colegii mei atat la adresa mea (pt ca sunt de la "capitala") cat si la adresa altora din provincie......niste frustrati forme fara fond si evident fara o educatie.

 

3. Coleg de la Ford din Ramnicu Valcea sau Calimanesti parca, din familie grea nene asta cu adevarat din familie bogata, nu are rost sa zic ce faceau părinții nu erau mafioti, in cazul in care un om inteligent si realizat in viata face o conexiune brusca.

A venit in UK pentru ca dorea sa ajunga la Ford USA, visul lui fiind acela de a sta in USA ceva timp. El spunea: "Cand o sa imi crape computerul, imi cumpar de pe o zi pe alta bilet de avion si ma duc acasa 2-3 zile, cat timp dureaza sa imi ajunga noul computer la posta/magazin". Omul mare gamer. La fel aprecia enorm mediul in care muncea si cum era vazut la birou, dar....vai si amar cand iesi pe usa de la birou si ajungi in "societate".

 

 

Referitor la palmares.

Contează ce ai in buzunar. Hai sa nu fim "ipocrite".

Degeaba ai 3500-4000de lire pe luna in UK si stai "o viata" in chirie VS stai ceva timp strangi banul si te intorci in tara ta RO, BG, Rusia you name it si faci ceva cu banii aia.

Pentru ce sa fi un sarac de lux cand poti investi banii aia efectiv in ceva in tara din care tu esti. 40k in UK sunt apa de ploaie este ca si cum ai avea in RO 10k.

Nimic nu te incalzeste sa stai in UK chirias pt ca ce? Pt ca esti in UK? Foarte matur. 

Sistemul sanitar este depasit ca si cel din RO, iar ghetourile datorita globalizarii sunt foarte multe, acolo a alege un cartier nu este o "fitza" este ceva util si matur in ceea ce priveste confortul vietii tale.

 

 

 

 

 

 

 

In baza experientei mele in UK, pot impartasi următoarele opinii, fara a avea adevarul absolut sau a fi spalat le creier.

Dragi motociclisti, daca doriti sa emigrati in UK trebuie sa stiti ca:

1. La spital datorita aglomeratiei tu nu existi, ok iti curge sange pe podea da te baga in seama nu fuck it astepti mult si bine. Aveam colegi care luau concediu mergeau in Ro la spital rezolvau si apoi veneau inapoi la birou. De altfel personalul din spitale este amabil si nu face diferente ca esti roman sau englez, sau cel putin eu si sotia nu am trait diferente de tratament pe baza etniei.

 

2. Daca esti muncitor si iti faci treaba bine, nimeni nu te va da afara, ba chiar iti vor spune ok vrei sa pleci, daca vrei sa te intorci postul este asigurat. Chestie valabila in cazul meu si in cazul sotiei. Daca esti intelectual esti vazut deja cu alti ochi atunci cand te duci intr-o agentie imobiliara cand iti cauti ceva de inchiriat. A fost in avantajul meu, totusi mie mi-a parut discriminare un pic. Inclusiv la medic cand discuta cu tine unii te intreaba ce muncesti, cand afla ca esti intelectual, deja esti "tovarasul lor", se relaxeaza vizibil in atitudine.

 

3. Cartierul in care stai conteaza enorm. Alegi o chirie ieftina, iti creste asigurarea la masina, daca ai motocicleta asigurarea ei creste foarte foarte foarte mult. In UK zona Londrei se fura masini si motociclete cum se furau pe vremuri in anii 2000 masini in Bucuresti. Globalizare multi care nu au dupa ce bea apa, trebuie sa se adapteze. Nu ma credeti cautati pe youtube, sau intrebati o cunostiinta care nu este spata pe creier de mirajul UK-ului.

 

4. Daca pleci cu prietena sau sotia si vrei sa te bucuri un pic de viata, adica 2 weekend-uri in afara Londrei la hotel de 3-4stele si doua weekend-uri in Londra in zonele frumoase (un suc, o maslina, un sacou, o rochita etc) la care adaugam si chiria carburantul si mancarea din timpul săptămânii = +4500de lire cheltuite. Fara ca eu sau consoarta sa bem alcool sau sa fumam. Totul costa. Din pacate nu merita decat 50% din pret. Daca tu te bucuri ca ai 2000de lire lunar cred ca nu stii ce te așteaptă. 

in opinia mea 1000e lunar in RO sunt MULT MAI PUTERNICI DECAT 2000lire lunar in UK.

 

5. Locuiti in RO, indiferent daca stati in chirie sau nu, daca tu impreuna cu sotia sau prietena castigati 9000-10.000ron, a pleca in UK nu are rost. Acolo viata de zi cu zi chirie de rahat individuala 38mp, utilități, mancare, carburant = 2000de lire, in zona Londrei.

 

6. Daca iti cumperi motocicleta ai 50% sanse sa fie furata, ori de skinheads for fun, ori de hoti profesioniști. In 2 ani de asigurare moto practic iti cumperi motocicleta. Am vrut sa imi cumpar un Buell 1125R asigurarea cea mai ieftina pt 4000mile pe an era parca 1800de lire si cea mai scumpa aproape de 3000....bataie de joc. Asta pentru ca nu esti nativ British nu ai carnet UK, motocicleta este +1000cmc si evident dupa cum am mentionat mai sus conteaza enorm cartierul. Conteaza daca ai garaj, daca o tii in fata casei fara garaj, conteaza intervalul lrar in care o folosesti si cum o folosesti hobby sau commuting.

Pentru mine era mai ieftin sa cumpar bilet de avion( parcare aeroport etc ) sa ma dau cu motocicleta in Ro si apoi sa plec la birou. Nu conteaza ca ai un scuter sau un GSA, ca si concept reprezinta o atractie pentru cei care doresc sa o "imprumute".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 12 ore, Silver Arrow a spus:

Ei, aici gresesti.

Pila de ex in Austria se numeste Vitamin B.

B de la Beziehung care pe germana inseamna relatie.

Daca ai impresia ca in occident  slujbele bune sunt ''la liber'' te inseli. Alea bune si bine platite sunt si ele pe baza de PCR (Pile Cunostinte Relatii).

 

E drept ca la facultate nu ai ce face cu pilele.

La ce costuri te referi cand spui ca studiile superioare costa foarte mult?

Nu te contrazic, ai fata acolo, stie ea mai bine. Dar raportat cu noi, nu sufera comparatie. Costuri? Depinde de tipul facultatii, daca plateste statul ceva sau nu. De la 8000 in sus/an , doar scoala.

Cum sa nu ai ce face la facultate cu pile?! Esti admis la ea, treci anul, sport national la romani. Dai banu, ai trecere😂

Editat de Ice-D
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Bigfoot nu te supara, astept filmul... de cand port ochelari evit sa mai citesc romane cu mai multe volume. 


In plus nu dau doi bani pe opiniile cuiva care isi petrece sambata seara scriind tampenii, ore in sir, pe un forum obscur unde nivelul discutiilor abia daca trece de “nu porneste, ce sa-i fac?”... 

 

Hai sa o lasam asa... 

 

Sa fii iubit si ca sa pastram tonul... get a life!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 12 ore, Bigfoot a spus:

6. Daca iti cumperi motocicleta ai 50% sanse sa fie furata, ori de skinheads for fun, ori de hoti profesioniști. In 2 ani de asigurare moto practic iti cumperi motocicleta. Am vrut sa imi cumpar un Buell 1125R asigurarea cea mai ieftina pt 4000mile pe an era parca 1800de lire si cea mai scumpa aproape de 3000....bataie de joc. Asta pentru ca nu esti nativ British nu ai carnet UK, motocicleta este +1000cmc si evident dupa cum am mentionat mai sus conteaza enorm cartierul.

Doar in Romania gasesti BMW de 50,000 de euro parcat in fata blocului (pe trotuar) in Ferentari. Daca vrei chirie ieftina intr-un cartier mai dubios nu iti cumperi motocicleta, iti iei un scuter ieftin si daca vrei asigurare ieftina nu iti iei ceva de peste 1 litru, ci ceva de 3-400cc. Si in Japonia, tara motocicletelor, asigurarea creste enorm de mult daca treci de 400cc, e explicatia pentru faptul ca majoritatea japonezilor nici nu isi iau vreodata permis A, stau pe echivalentul de A2. 

 

Ce te plangi tu mai sus nu are treaba cu UK, ci tu tine, incerci sa faci chestii care nu tin in aproape nici o tara, doar cu exceptii gen Romania si or mai fi inca vreo 2-3. In orice loc mai spalat cartierele ieftine sunt ieftine din cauza criminalitatii, nu stiu ce pretentii poti sa ai. Si in Romania asigurarile sunt o aberatie, capacitatea cilindrica si puterea unei motociclete au o influenta foarte mica in costul asigurarii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 24 minute, AdrianB1 a spus:

Doar in Romania gasesti BMW de 50,000 de euro parcat in fata blocului (pe trotuar) in Ferentari. Daca vrei chirie ieftina intr-un cartier mai dubios nu iti cumperi motocicleta, iti iei un scuter ieftin si daca vrei asigurare ieftina nu iti iei ceva de peste 1 litru, ci ceva de 3-400cc. Si in Japonia, tara motocicletelor, asigurarea creste enorm de mult daca treci de 400cc, e explicatia pentru faptul ca majoritatea japonezilor nici nu isi iau vreodata permis A, stau pe echivalentul de A2. 

 

Ce te plangi tu mai sus nu are treaba cu UK, ci tu tine, incerci sa faci chestii care nu tin in aproape nici o tara, doar cu exceptii gen Romania si or mai fi inca vreo 2-3. In orice loc mai spalat cartierele ieftine sunt ieftine din cauza criminalitatii, nu stiu ce pretentii poti sa ai. Si in Romania asigurarile sunt o aberatie, capacitatea cilindrica si puterea unei motociclete au o influenta foarte mica in costul asigurarii.

Nu cred ca ai citit cu atentie tot ce am scris la punctul 6.

Judeci deja bmw de 50k la garsonoera si asa mai departe tipic romanesc, ca atitudine. Poate ca ala are alte 3 garsoniere si o casa in IF. Te-ai gandit la asta? Uneori suntem atat de superficiali nici macar nu citim eticheta. Defect national.

 

Citeste tot punctul 6 cu atentie si liber de prejudecati. O sa vezi ca am mentionat garaj interval orar commuting sau hobby si cel mai important daca esti de al lor cu un carnet UK.

Un coleg de la Ford cu 1200GSA nou 2016 la acea vreme, avea asigurare full cu 1000lire pe an. Foarte ok pt 12.000mile pe an, era British 100% si avea casa lui.

Diferențele in UK intre RCA si Casco sunt de 80-120de lire in functie de asigurator. Nu prea are rost sa te zgarcesti la 100de lire, direct casco.

 

Ai dat exemplul cu Japonia, foarte bun nu zic nu, dar de ce trebuie eu ca individ sa ma raportez la el. Daca vreau +1000cmc asta imi iau mai ales daca as avea intentia de a sta long term. Pentru mine sa dau 1800lire pt 4000mile/an efectiv nu isi avea rostul.

 

Cat despre usurinta cu care tu vorbesti de anumite cartiere, mie asta imi denota lipsa ta experienta in UK. Considera ca ai 3500lire lunar si vrei sa stai intr-un cartier spalat din zona Londrei. Vei cheltui 3000de lire pe chirie utilitati si mancare. Asta da evolutie nu? Pleci in alta tara ca sa ramai cu 500de lire lunar bani de cheltuiala, departe de a fi astia bani economisiti.

 

Gandeste-te puțin, repet liber de prejudecati.

Acum 2 ore, yo4hgx a spus:

@Bigfoot nu te supara, astept filmul... de cand port ochelari evit sa mai citesc romane cu mai multe volume. 


In plus nu dau doi bani pe opiniile cuiva care isi petrece sambata seara scriind tampenii, ore in sir, pe un forum obscur unde nivelul discutiilor abia daca trece de “nu porneste, ce sa-i fac?”... 

 

Hai sa o lasam asa... 

 

Sa fii iubit si ca sa pastram tonul... get a life!

Doamne ajuta sa fim sanatosi si la punga grosi indiferent de tara.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • l.u.v pinned this topic
Acum 10 ore, Ice-D a spus:

Nu te contrazic, ai fata acolo, stie ea mai bine. Dar raportat cu noi, nu sufera comparatie. Costuri? Depinde de tipul facultatii, daca plateste statul ceva sau nu. De la 8000 in sus/an , doar scoala.

Cum sa nu ai ce face la facultate cu pile?! Esti admis la ea, treci anul, sport national la romani. Dai banu, ai trecere😂

Scoala in AT pentru cetateni din tarile UE e gratuita. Nu exista taxe. Nu stiu la altii, dar pe la multi e moca.

In UK erau taxe, dar primeai credit pentru studii. Nu stiu cum mai este acuma dupa Brexit.

Costurile cu scoala in general in AT sau DE  sunt cele date de intretinerea copilului. 

Chiar si asa, fii-mea a stat un an la internatul scolii si costurile erau de ordinul 200 euro pe luna. Vorbim de liceu.

In rest cheltuieli minime: orice copil pina in 18 ani este asigurat  de sanatate "by default''. Cardul de sanatate RO perfect valabil.

La facultate asigurarea de sanatate a fost ceva de genul 50 euro pe luna.

Transport ca si gratuit: 60 de euro pe an, autobuz, metrou, tren pina la 60 ssu 100 km de Viena. Nici nu stiu exact detaliile si preturile, fii-mea le rezolva.

 

Daca nu esti din orasul centru universitar cat te costa in RO cazarea? Camine nema, garsoniera pe la 200-250 euro/luna. 

Si cat dai pe mancare, transport in comun? Nu zic cat basculezi daca ai nevoie de spitalizare....

Iar la sfarsit cat valoreaza diploma de Politehnica Buc si cat valoreaza cea de la Technische Uni Wien?

 

Da, in RO pila si spaga te ajuta sa termini facultatea. Si atunci are rost sa ne mai intrebam de ce facultatile din RO sunt in clasamentul mondial de la 600 in jos?

 

Facultatile din RO, ca de altfel invatamantul in ansamblu, sunt inca o forma de manifestare a smecheriei romanului. Cu rezultatele vizibile si consecinte catastrofale pe termen lung.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 47 minute, Bigfoot a spus:

Cat despre usurinta cu care tu vorbesti de anumite cartiere, mie asta imi denota lipsa ta experienta in UK.

Nu am experienta cu UK, am fost acolo doar pentru niste cursuri si am cateva sute de colegi in filiale din UK, asta nu ma face cunoscator pe mine. Dar am locuit in Bucuresti, Viena (prin 2001), Washington DC (2006-2007), intr-o capitala din Orientul Mijlociu (pe sarite de cand eram mic si pana prin 2013) si in alte 2 orase din afara si am vazut cum sta treaba: exista o corelatie stransa intre costul chiriilor in anumite cartiere si criminalitate, peste tot, poti sa ai si mama garajului ca daca e cartier in care sa dormi cu pistolul pe noptiera asigurarea masinii sau a motocicletei tot o sa fie mai scumpa. In Washington locuiam la 1 mila de Casa Alba si la inca o mila distanta era zona in care raportau 1-2 decese prin impuscare in fiecare zi. Conteaza al naibii cartierul.

 

Tu poti sa vrei orice motocicleta doresti, dar in majoritatea locurilor asigurarea costa foarte mult cand capacitatea creste. Chiar tu ai mentionat ca asigurarea e foarte scumpa si ai enumerat: peste 1000 cc, conteaza enorm cartierul. Fix asta am spus si eu, ori iti permiti si platesti, ori iti iei scuter sau cilindree mica sau chiar te muti in alta parte. Fiecare cat il tine buzunarul. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am stat in UK (Manchester) trei ani si m-am intors acum doua luni.

In principiu planuiam sa ma intorc mai devreme sau mai tarziu, dar din cauza virusului lucrurile au luat o directie neasteptata.

 

Lucram ca programator intr-o firma mai mica, si pentru ca business-ul o ducea mai "rau", au pus staff-ul in somaj tehnic - in contextul in care noi tot lucram pentru a ne plati o parte din salariu din subventia de la guvern.

 

Cum s-au inlesnit restrictiile, mi-am trimis lucrurile in tara, m-am suit pe motor si m-am intors.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Silver Arrow

 

Nimic nou sub soare. Pare a fi o investitie buna AT. Scolile noastre sunt preferate de strainii din categoria 2 si 3 a lumii...si aia pe capete, care isi permit. Si noi avem scoruri destul de mari, raportate la viata cotidiana din Ro. Acum, ca e at sau ro, conteaza tara in care sustii interviu', altii sunt mai ghinionisti (a se citi mai scoliti)si dau proba teoretica si practica. Altii, lidel, carefour, paza,vanzatori, distribuitori, you name it. Viata e dura si competititiva, nu iarta si nimeni nu scapa nefutut.

Acum 6 ore, random string a spus:

Cum s-au inlesnit restrictiile, mi-am trimis lucrurile in tara, m-am suit pe motor si m-am intors.

Cu cine le ai trimis, garantii, ceva?!

Si @Bigfoot, iti recomand sa stai linistit. Tu ai o anume viziune, identica cu a mea, nu are rost sa o impingi in x parti, crede-ma, mai ales ca poate fi in detrimentul tau. Vorbim noi cu proxima ocazie..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 04.09.2020 la 17:15, danny_nt a spus:

Pai englejii au facut calea ferata sa-si traga marfurile din Africa pina la porturi nu sa plimbe africanii gainile de la un catun la altul.

 

Irelevant, pt ca pana la urma niggerii au ajuns sa-si plimbe gainile pe caile ferate construite de englezi iar pe unele tronsoane au folosit ca muncitori indieni PLATITI. Fara europeni africanii ar fi avut mult mai tarziu cai ferate, poate dupa WW2.

La 05.09.2020 la 14:15, Ice-D a spus:

Pai, degeba faci o facultate 

 

Daca stii ce vrei facultatea nu e degeaba, problema e ca multi nu stiu ce vor sau mai bine zis nu sunt capabili de autocritica si astfel sa fie constienti de ceea ce pot sa faca in viata. Se ajunge astfel la situatia in care tot felul de oligofreni urmeaza facultati care nu au nici o legatura cu capacitatile lor intelectuale si nici cu cererea de pe piata muncii. Consecinta este faptul ca avem cel mai ridicat nivel intelectual pe piata muncii dar la nivel de salahori, casieri, chelneri, samd :laugh:.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu de ce unii au impresia ca o anume populatie, cu o anumita cultura, trebuie musai sa isi doreasca ceea ce le baga altii pe gat? Fie ca este cale ferata, fie ca este democratie etc.

Pe unde au ajuns albii, bastinasii traiau fericiti, asa cum traiau. Existau societati structurate, functionale, care poate noua ne pareau primitive, dar pentru ei era ceea ce trebuie.

Daca maine ar veni niste extraterestrii care ar spune ca este musai sa avem un chip bagat in cap ca sa putem comunica telepatic intre noi , si sa ne hranim cu 1 pilula pe zi, sau cine stie ce alta trasnaie, am fi de acord cu asta? Oare am fi mai fericiti? Si bineinteles sa ajungem ''sclavii'' lor, ca doar ne-au oferit progres si civilizatie.

Orice societate evolueaza in ritmul ei, iar rupturile in dezvoltarea acesteia, chiar daca pentru ''cuceritori'' ar fi fost un pas inainte, nu cred ca au facut bine nici macar intr-un singur caz in lume.

 

Nu vad nici o umbra de morala in a forta un progres intr-o societate, cu conditia (nedeclarata evident) exploatarii la sange a acesteia. Este o scuza de porc pusa mereu la inaintare de catre occident.

 

Ia da tu @Nguyen un sarci pe goagal si afla cam cum a evoluat Namibia: sub olandezi, nemti si britanici. Singurii care s-au purtat cat de cat civilizat au fost nemtii. Astai le-au facut drumuri, scoli, spitale . evident pentru ca aveau interes. Dupa ce a ajuns in mainile britanicilor - WW1 - nu s-a mai construit nici macar o buda in fundul curtii. Prima cladirea a fost construita abia dupa WW2.

Poate de aceea in ziua de astazi singurele zboruri directe din Europa spre Namibia sunt doar cele din Germania .... (cred ca doar din Frankfurt)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 13 minute, Silver Arrow a spus:

Nu vad nici o umbra de morala in a forta un progres intr-o societate, cu conditia (nedeclarata evident) exploatarii la sange a acesteia. Este o scuza de porc pusa mereu la inaintare de catre occident.

 

Zise cel care foloseste pentru deplasarea propriului hoit numai vehicule occidentale. Ipocrizie sau lipsa autocriticii?

Acum 15 minute, Silver Arrow a spus:

Ia da tu @Nguyen un sarci pe goagal si afla cam cum a evoluat Namibia: sub olandezi, nemti

 

Nemtii si olandezii nu sunt cumva blonzi cu ochi albastri? Adica europeni...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 5 ore, Nguyen a spus:

Daca stii ce vrei facultatea nu e degeaba, problema e ca multi nu stiu ce vor sau mai bine zis nu sunt capabili de autocritica si astfel sa fie constienti de ceea ce pot sa faca in viata. Se ajunge astfel la situatia in care tot felul de oligofreni urmeaza facultati care nu au nici o legatura cu capacitatile lor intelectuale si nici cu cererea de pe piata muncii. Consecinta este faptul ca avem cel mai ridicat nivel intelectual pe piata muncii dar la nivel de salahori, casieri, chelneri, samd :laugh:.

Normal ca nu e degeaba,100% de acord, asta am spus si eu. Sunt curios, daca tineretul(si nu numai) a invatat ceva de pe urma acestui covid?!🧠

Pana la urma, nu mica mi-e mirarea ca toti se inghesuie la B,in cautarea luxului absolut😄

 

Acum 5 ore, random string a spus:

Mi-am trimis lucrurile cu Eastlines cargo. Door to door Manchester - Buzau, au fost okay.

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mergeau in Ro pentru ca se poate cu pile, atlfel, ambele sisteme se bazeaza pe exact aceleasi prioritati. Esti grav, intri, nu, stai si astepti pana trec toti aia mai gravi.
Daca nu cunosti pe nimeni la spital(sau la doctor), in mod normal, stai si astepti pana te caka pe tine. Hai sa precizam si cum sunt conditiile daca te tin in spital cateva zile, o saptamana, o luna. Lingi pe jos din spitalele englezesti, cea mai proasta mancare din spital e echivalenta cu mancarea de la restaurant (comparata cu mancarea din spitalele romanesti) + cate si mai cate.

 

La 05.09.2020 la 22:38, Bigfoot a spus:

2. Daca esti muncitor si iti faci treaba bine, nimeni nu te va da afara, ba chiar iti vor spune ok vrei sa pleci, daca vrei sa te intorci postul este asigurat. Chestie valabila in cazul meu si in cazul sotiei. Daca esti intelectual esti vazut deja cu alti ochi atunci cand te duci intr-o agentie imobiliara cand iti cauti ceva de inchiriat. A fost in avantajul meu, totusi mie mi-a parut discriminare un pic. Inclusiv la medic cand discuta cu tine unii te intreaba ce muncesti, cand afla ca esti intelectual, deja esti "tovarasul lor", se relaxeaza vizibil in atitudine.

Mi-am dat demisia la doua joburi din Ro, la ambele mi s-a spus ca sa am grija ca daca plec politica_companiei spune ca nu mai pot sa revin.

E cumva la normal la treaba cu agentiile imobiliare, e un business pana la urma iar siguranta unui contract incheiat vine cu usurinta cand stii ca persoana dispune de toate recomandarile si bifeaza toate casutele, nu? Una e sa vina sa-ti ceara ajutorul unul pe care nu-l cunosti, alta e sa vina un prieten. In mintea noastra, si daca nu vrem, tot timpul gasim diferente, asa ajungem sa luam decizii, nu?!

La 05.09.2020 la 22:38, Bigfoot a spus:

3. Cartierul in care stai conteaza enorm. Alegi o chirie ieftina, iti creste asigurarea la masina, daca ai motocicleta asigurarea ei creste foarte foarte foarte mult. In UK zona Londrei se fura masini si motociclete cum se furau pe vremuri in anii 2000 masini in Bucuresti. Globalizare multi care nu au dupa ce bea apa, trebuie sa se adapteze. Nu ma credeti cautati pe youtube, sau intrebati o cunostiinta care nu este spata pe creier de mirajul UK-ului.

Se fura si in Paris dintotdeauna si in alte capitale. Dintre cunoscutii mei, putini stau in Londra, deci numai daca ar fi sa nu gasesti altundeva un job, ai fi obligat sa stai in Londra. Eu nu as sfatui pe nimeni sa stea acolo din mai multe motive: scump, aglomerat, distante mari. Asta e problema in mai toate capitalele, nu numai in Londra.

La 05.09.2020 la 22:38, Bigfoot a spus:

4. Daca pleci cu prietena sau sotia si vrei sa te bucuri un pic de viata, adica 2 weekend-uri in afara Londrei la hotel de 3-4stele si doua weekend-uri in Londra in zonele frumoase (un suc, o maslina, un sacou, o rochita etc) la care adaugam si chiria carburantul si mancarea din timpul săptămânii = +4500de lire cheltuite. Fara ca eu sau consoarta sa bem alcool sau sa fumam. Totul costa. Din pacate nu merita decat 50% din pret. Daca tu te bucuri ca ai 2000de lire lunar cred ca nu stii ce te așteaptă. 

in opinia mea 1000e lunar in RO sunt MULT MAI PUTERNICI DECAT 2000lire lunar in UK.

Asta iar e valabil in mai orice capitala. Cred ca unul dintre marile avantaje din UK este ca poti gasi un job foarte bine platit fara sa stai in Londra, sau fara sa fii nevoit sa stai in zone scumpe. Daca in Ro un cuplu (amandoi cu studii superioare) face cu greu spre 2000 de euro (pe luna), acelasi cuplu in UK poate face 4000 de lire relativ lejer. Daca stau intr-o zona decenta pot plati 1500 de lire pe absolut tot ce tine de casa(cu garaj si gradina)/masina/taxe, din care raman cu £2500 sa faca ce vor ei. In Ro o sa ai aia 2000 de euro doar in orasele mari si aglomerate, unde evident vor zbura mult mai multi bani. Daca vrei sa-ti inchiriezi o casa cu garaj si gradina in orasele mari, well...good luck with that. Important e ca poate dupa ce-ti platesti tot, mai ramai cu 1000 de euro din care sa faci ce vrei. Dar in afara de asta, mai ramai si cu toate minusurile pe care in UK nu prea le simti. Fereasca mnezo de vreo problema pe la tribunal, spital, asigurare la masina, 500 de ore in trafic oriunde te-ai duce (mare, munte, munca) si cate ar mai fi de mentionat. Pana la urma nu degeaba suntem pe ultimul loc la o gramada de capitole.

La 05.09.2020 la 22:38, Bigfoot a spus:

5. Locuiti in RO, indiferent daca stati in chirie sau nu, daca tu impreuna cu sotia sau prietena castigati 9000-10.000ron, a pleca in UK nu are rost. Acolo viata de zi cu zi chirie de rahat individuala 38mp, utilități, mancare, carburant = 2000de lire, in zona Londrei.

Exact legat de ce ziceam mai sus, cati sunt care au venitul asta? Cati sunt care au muuuuuult mai putin? Aia care au mult mai putin ce sa faca? Sa stea toti in Ro(sclavi pe plantatie din care nu ies nici macar bani decenti?). Repet, in UK avantajul e ca sunt joburi bine platite in afara Londrei, in zone pretul chiriei e decent, etc.

La 05.09.2020 la 22:38, Bigfoot a spus:

6. Daca iti cumperi motocicleta ai 50% sanse sa fie furata, ori de skinheads for fun, ori de hoti profesioniști. In 2 ani de asigurare moto practic iti cumperi motocicleta. Am vrut sa imi cumpar un Buell 1125R asigurarea cea mai ieftina pt 4000mile pe an era parca 1800de lire si cea mai scumpa aproape de 3000....bataie de joc. Asta pentru ca nu esti nativ British nu ai carnet UK, motocicleta este +1000cmc si evident dupa cum am mentionat mai sus conteaza enorm cartierul. Conteaza daca ai garaj, daca o tii in fata casei fara garaj, conteaza intervalul lrar in care o folosesti si cum o folosesti hobby sau commuting.

Pentru mine era mai ieftin sa cumpar bilet de avion( parcare aeroport etc ) sa ma dau cu motocicleta in Ro si apoi sa plec la birou. Nu conteaza ca ai un scuter sau un GSA, ca si concept reprezinta o atractie pentru cei care doresc sa o "imprumute".

E normal sa fie scumpa in conditiile alea, nu degeaba s-a ajuns la nivelul asta la asigurari in UK. Cu cat esti mai aproape de cerintele lor (domiciliu aici, permis UK - care BTW se schimba cu 15£, il trimiti prin posta si iti vine unul nou nout inapoi tot prin posta in 4 zile, stai intr-o zona decenta, ai alarma/lant/tracker/garaj. Mie mi se par de bun simt regulile astea, in conditiile in care stii ca daca se intampla ceva iti dau banii in maxim doua saptamani, iti aduc masina de schimb la usa casei cu plinul facut, iti mai dau bani in plus doar asa, ca sa ti acoperi eventualele cheltuieli exta. Dar nici nu vezi vreun pusti pe un R1 '99 care a luat ieri permisul si azi merge cu 220 km/h prin oras, este? Nu vezi nici toti habarnistii la volan, la ghidon, care se omoara unii pe altii in fiecare zi. Nu zic ca nu exista, ca-i au si ei pe ai lor, dar comparat cu Romanica_cam cati or fi? Pe ce loc e UK la accidente cu morti? Dar Romanica?

A, ca nu se spala ei dupa ce se duc sa se pise, ca se imbata in fiecare seara pana vomita, asta e treaba lor. Daca te duc/i la sate sa vezi ce fac 90% din oamenii de acolo, cred ca ti-ai schimba un pic parerea despre englejii nasoi. Macar ei au unde sa se cace/pise.

Repet, nu e pentru oricine treaba asta cu emgirarea in general, indiferent ca e Austria, UK, USA, Costa Rica, Guyana Franceza.
Exista plusuri si minusuri, dar daca esti chitit pe vazut doar minusuri mai bine stai acasa (ma refer la cine se simte cu musca).

P.S. De pe feisbuc de la un prieten, pățania lui, nu din auzite.

"Am fost astazi in final sa imi fac buletin ca sa pot vota in Bucuresti.

Ma inarmasem cu rabdare dar nu ma asteptam sa dureze 5 ore. 5

Dupa 2 ore jumatate de stat la coada, intru si imi spune doamna ca imi lipseste procesul verbal de predare primire al apartamentului meu, asta dupa ce de dimineata verificasem inainte sa plec care sunt actele care imi trebuie. Nu stiu daca informatiile de pe net nu sunt actualizate sau doamna a facut un exces de zel, dar o sa aflam.

In fine, ma intorc, intru, predau si pv ma asez la poza. Un domn de data asta, imi face poza si apoi stramba din nas ca am tricoul alb (fundalul era tot alb). Eu nu stiu cum sa reactionez la asta, pentru ca in relatia cu statul procedurile trebuie sa fie transparente si clare. Daca exista o procedura despre cum trebuie sa vii imbracat pentru poza, ea trebuie sa existe pe internet, detaliata si actualizata ca sa stiu sa ma pregatesc cand plec de acasa.

Daca nu exista, atunci nu ma intereseaza parerea personala a unui functionar public, oricare ar fi el.

In concluzie, va rog, mergeti la vot."

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 33 minute, littlekriminal a spus:

Ma inarmasem cu rabdare dar nu ma asteptam sa dureze 5 ore. 5

 

Am evoluat mult, in perioada cand faceam primul buletin se mergea de la 6 dimineata si terminai pe la 16-17, cu parintii langa tine pentru ca era nevoie sa semneze ambii. Adica eu lipseam o zi de la scoala iar ei isi luau amandoi zi libera pentru un rahat de buletin.

 

Ca idee, pentru rezidenta in Olanda, am depus cerere online, am uploadat documentele, m-am programat la ce primarie am vrut si am stat la un ghiseu 3 minute.

 

Nu-mi imaginez ca in UK ar fi mult diferit dar stiu ca in Romania nu e bine.

 

20190308_134610_HDR.jpg

20190308_134758_HDR.jpg

20190308_141046_HDR.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@vladfStiu de vremurile alea, dar na, zici sa nu ne comparam chiar cu alea, ca am mai evoluat si noi, cand colo....

Eu aici n-am inca 6 ani pentru cetatenie, sincer nici nu prea sunt tentat, ca la mine e alta situatia, dar altfel probabil ca as fi aplicat. I

In schimb am aplicat pentru settlement scheme(statutul care se schimba din cauza brexitului), tot pe net, a durat exact 3 minute.

Ce voiam sa mai zic e ca de cand am ajuns aici timpul meu liber a crescut cu probabil 3,5 ore pe zi, timp pe care nu-l mai pierd in trafic sau pe drum, in general + orele state in plus la munca (care in Ro nu se plateau, aici se platesc dublu si nu-ti impune nimeni sa stai peste program).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Starcream Cred ca de asta am fost cel mai impresionat de cand am ajuns aici. Le-am zis tuturor prietenilor din prima, numai pentru timpul liber si tot nu m-as mai intoarce la programul din Ro. Apoi inteleg si partea in care nu sunt toti norocosi, iar faptul ca nu reusesti sa vezi partea plina a paharului (desi el oricum e plin mereu) poate sa te dea inapoi. Sau daca acum, in vremurile astea nasoale nu mai e de munca si decat sa stai pe aici sa spargi banii pe chirii mai bine te duci in Ro si stai moca sau pe mai putini bani. Desi eu tot as incerca sa gasesc alte solutii, gen Franta, Belgia, Olanda, inainte sa ma duc in Ro.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...