Sari la conținut

Proiect IJ 56


edforceone
 Share

Postări Recomandate

Salut, sunt nou pe forum, desi urmaresc topicurile din cadrul "comunistelor" de ceva vreme :D

 

Am facut rost de la un prieten de un IJ 56, si mi-as dori foarte mult sa il restaurez, inca nu am poze cu el, dar l-am vazut la fata locului si arata destul de bine.

Nu i-am facut poze ca eram prea entuziasmat :))

O sa ma duc in saptamanile urmatoare sa il iau si o sa ma apuc sa il desfac sa vad ce ar avea nevoie, o sa documentez tot procesul.

 

Sunt curios unde as mai putea gasi piese pt motociclete vechi? Doar aici pe forum sau mai sunt magazine prin romania care ar putea sa aduca diferite piese ?

De pe ebay a comandat cineva? Am vazut ca se gasesc multe piese de IJ 56 si nu ar fi o problema sa comand de acolo.

 

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Contează foarte mult baza de pornire și ce piese originale mai are pe el. Scumpe sunt detaliile, adică farul cu contactul, stop spate, maneta schimbător viteze pe dreapta, capace carburator, șeile, chestii mici care se pierd prima dată. Și de altfel greu de procurat ulterior. Pe Ebay se mai găsește una alta, dar piesele noi în general sunt de foarte proastă calitate. IJ este una dintre cele mai greu de restaurat motociclete, tocmai pentru că nu s-au fabricat piese noi, aftermarket, de către nemți așa cum au făcut pentru BMW, MZ, Jawa, Simson, etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum spunea si colegul mai sus conteaza foarte mult baza de pornire. Piese gasesti pe forumuri,pe la targuri/talciocuri sau pe afara. Pentru Ij este mai greu de facut rost de piese intrucat stiu ca nu prea sunt firme care sa produca aftermarket. Ar fi indicat sa pui cateva poze cu motocicleta ca sa isi poata face colegii o idee si sa iti poata da sfaturi pertinente...asa din vorbe e mai dificil.

Spor si sa iasa un proiect frumos

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am facut rost de o poza, sunt 2 motociclete acolo, ma gandesc ca din ambele s-ar putea face una ok. Nu stiu in ce stare e cea din spate, probabil e cam ca asta care se vede. La motor mi se pare ca arata destul de rau si pare ruginit cam tot.

Va puteti face o prima impresie? Cat de mare este efortul ?

 

Multumesc.

 

https://i.imgur.com/xo0Rzqo.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O primă impresie poți să-ți faci doar după ce scoți motoarele de acolo. Până atunci tot ghicitoare e. Ce pot să spun este că primul este IJ Planeta de după 1962. Pare a avea și contactul original și nu pare a fi ciobănit. Un lucru e cert: ai avea de lucru, nu glumă.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

M-am uitat pe net si partea de sus a furcii + pad-urile de pe rezervor aratau ca la IJ56, nu ma pricep asa bine la modele, dar intr-adevar daca ma uit la IJ planeta 2 arata foarte asemanator (vad niste diferente daca compar niste poze, dar nu am atata experienta sa le deosebesc imediat)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Trebuie sa stii de pe acum ca daca te inhami la un astfel de proiect vei avea foarte mult de munca...nu e ceva care sa se faca peste noapte. Costurile pentru o restaurare ca la carte sunt destul de maricele , varianta cea mai buna ar fi luatul pieselor din targuri/talciocuri. Gasesti motociclete IJ de la cateva sute de epuroi pana la cateva miare bune in functie de cat de bine pastrate/restaurate sunt...aici apare factorul vrei restaurare de la 0 sau vrei sa pornesti cu o baza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai topic dedicat modelului IJ 56 aici : /index.php?/t

Daca ai nevoie de indrumări/detalii/informații....acolo e locul unde vei primi răspunsuri.

 

PS : Îndrumările/detaliile/informațiile, fără poze, sunt greu de dat.

Editat de Lolo_ID
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt colegi ca Lolo care se ocupa de restaurarea motocicletelor clasice. Exista topicuri dedicate pe forum unde poti consulta si intreba. Cred ca Lolo este cel mai in masura sa te indrume in pasii necesari proiectului si sunt sigur ca rezultatul final va fi unul frumos.

 

Multa bafta si sa ne tii la curent

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

N-ai pentru ce , daca imi aduc bine aminte anii trecuti ai restaurat un exemplar de IJ care arata in final foarte spectaculos...de aceea te-am recomandat :)

 

Mulțumesc Victor L !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...