Sari la conținut

Topic de refulare...despre orice


Flower-Power

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 503
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

7 hours ago, September said:

Cum băi să tragi "spre balon" cu AIM-9 Sidewinder care detonează la proximitate ghidat de senzorii în infraroșu?  :wacko: 

În loc să sfâșii balonul trăgând niște gloanțe (dacă ajungi) în el deasupra teritoriului "gol" din Montana, făcându-l să piardă aer și să-l cobori binișor jos deasupra pământului, să-i poți studia în voie electronica, (dacă nu ar fi avut montate încărcături explozibile de autodistrugere ceea ce ar fi ridicat bănuieli evidente),

tu tragi o rachetă care se ghidează fix după căldura a ce electronică mergea acolo alimentată de panourile alea solare îmbarcate, și detonezi 9kg de explozibil în proximitate zdrobind tot... :what:

Clar, trebuia trimis un zeppelin sa-l harponeze pirate old style :) 

 

Oricum s-au miscat rapid baietii , de-acu au ce decripta .

FoY5H3WWIA0j2tB.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 18.01.2023 la 22:42, September a spus:

Screenshot_20230118_215119_Gallery.thumb.jpg.f1dbcf3f2cb73869d50e4dba8e852cc1.jpg

Ăsta este un contor de gaz pentru firme. 

Ce observăm:

1. Este demontat și pus jos. 

2. Senzorul de presiune arată 1.341 bari, în atmosfera liberă... :double-grin:

3. Nu avea un manometru mecanic montat lângă el să poți observa corelația. 

 

Ecuația de stare a gazului ideal este 

PV= υRT sau PV/T= ct. 

 

Între 2 stări (pentru a trece de la un volum de gaz în curgere sub presiune la Nm3 (Normalizat înseamnă 15°C și 1 atm sau 1.01325bari) se scrie ecuația 

PV/T=PnVn/Tn 

Știind volumul măsurat de contor ecuația de conversie este simplă: 

Vn=Vx(P/Pn)x(Tn/T) 

(In lumea reală mai este un factor de conversie intre gazul ideal și gazul metan. Este mic. Raportul lor este 0.999 nu influențează mult.)

 

Acum citim pe afișaj: 

P in aer liber :lol: 1.341bari

Pn=1.01325bari

t=6.9°C=>T=280K 

tn=15°C=>T=288K 

T este temperatura absolută in Kelvin, K. 

Legătura intre ele este 0°C=273.15K

 

Să zicem că am măsurat 100m3 cu acest contor la presiunea atm.

Câți Normal m3 vom plăti? 

Vn=100m3x(1.341/1.01325)x(288/280)=136Nm3... 

Față de:

Vn=100m3x(1.01325/1.01325)x(288/280)=102.5Nm3

cât ar fi fost dacă senzorul de presiune era bun. 

Diferența este de ~35% în plus. 

 

La presiunea reală de după regulator înșelăciunea este de 20% din factura plătită.

 

Țeapa estimată este de ~400000Nm3 din 2 milioane de Nm3 plătiți în timp de firmă.

Cam 1 milion de lei. 

Gazul a fost, în timp, de la 0.12lei/kwh, la 0.16, 0.52 (decembrie 2021-martie 2022), acum 0.31 lei.

Prețuri fără TVA. 

Când am verificat alte sedii, am mai găsit undeva exact aceeași situație.

Senzor "defect".

Un offset fix, în calculatorul de conversie... :closedeyes:

Primul pas am cerut verificarea metrologică a contorului.

Au venit, l-au schimbat și l-au sigilat pe cel vechi ducându-l la metrologie. 

Mâine îl testează în prezența unuia din firmă.

Sunt curios.

 

Recomandare: 

Dacă aveți din astea la serviciu verificați că presiunea de pe manometru bate cu cea de pe afișaj... 

S-a "rezolvat". 

Conform legii îți calculează automat, dacă contorul este defect, pierderea pe 3 luni. 

Au fost vreo 22000Nm3. 

Compensați în ultima factură. 

Vedem.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 06.02.2023 la 8:43, Penetru a spus:

...

🤣

La 04.02.2023 la 17:22, Flower-Power a spus:

...

M-a sunat polițistă de serviciu de la locala, eu fiind plecata din tara și rugand-o sa luam legătură joi..ca ma costa f mult convorbirea și nu doar pe mine, nimic ,nimic...doar sa ma pună sa chem pe.cineva sa iasă în momentul asta sa ii arate unde plm era parcata masina și în ce interval orar, deși era foarte clar specificat în emailul trimis...trebuie cu săgeți în pana mea altfel nu te înțelegi...și stupoare, au reperat înregistrarea, m-au văzut pe mine ,blonda desăvârșită când coboram din masina dar nu au voie sa îmi spună restul, adica cine a furat emblema decât dacă fac sesizare la politia sector x și dacă nici aia nu vor sa îmi spună, ca au tot dreptul sa nu îmi spună, trebuie sa acționez în instanta,acum mi-e neclar pe cine, pe bang bang Police sau pe cine .. aprind o lumânare, vorba aia..măcar sa fie romantic..ca în filmele porno, tot stai sa vezi finalul, poate se căsătoresc pnm...nu mai bine stau eu linistita și în timpul meu liber vânez o emblema portbagaj a unui vecin nesuferit, ca am câțiva, și parca și nguyen are skoda..ia ,zi, ma , unde o ții parcata? 🤣

FB_IMG_1675889089720.jpg

Promit ca lucrez cu manusi de piele, nu las urme de zgârieturi sau știi ce, mai bine adu tu emblema aia ca să fie totul ok...

Vorba lu' Esca, s-a ftt casca..vad ca apare duplicat...

Editat de ivan pedala
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cutremurul din Turcia-Siria... 

Au zis spre 2800 de clădiri/blocuri prăbușite dimineața apoi la a 2-a replică mare la prânz până la 6500. 

La prânz au mai fost pe afară de frică și surpriză văzându-le pe cele prăbușite. 

Au scăpat.

Dar dimineață luați din somn, pot fi 50-100 de victime de bloc...

Sute de mii de victime ar fi o cifră mai realistă...

Editat de September
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Anul trecut, am petrecut ceva mai mult timp intre Antalya - Adana - Gaziantep - Urfa - Adiyaman - Diyarbakir - Mardin. 
In Gaziantep am stat la etajul 18. Si grija mare pe atunci era unde parchez, sa nu las masina in soare peste zi..
In Adana am stat la etajul 7 (parca)..

Sunt curios daca a mai ramas ceva pe Nemrut..
Ma incearca un sentiment ciudat..inca..

antep.jpg

Editat de ilie.ardeias
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1997, Ministrul Apărării al Statelor Unite (Secretary of Defense) William S. Cohen recunoaștea că „alții” pot provoaca cutremure, erupții vulcanice și modificări ale climei folosind unde electromagnetice.
https://educate-yourself.org/cn/cohendodearthquakecapabilitytestimony28apr97.shtml

 

 

 

 

O conspiraţie ar fi imposibilă, asistăm de fapt doar la o lungă serie de coincidenţe care statistic nu au cum să se producă.

Vineri, 3 februarie 2023, cu trei zile înaintea Cutremurului din Turcia a avut loc, tot în Turcia, un Cutremur la fel de mare precum cel de luni, 6 februarie 2023.

Petrecut însă nu în spațiu geologic, ci în cel politic, el a constat, ca și cutremurul, într-o tresărire a unor plăci tectonice avînd efecte uriașe.

E vorba de atacul virulent, de o rară violență, lansat de ministru de Interne turc, Suleyman Soylu la adresa ambasadorului american la Istanbul:

„Fiecare ambasador al SUA se întreabă cum poate dăuna Turciei. A fost una dintre cele mai mari nenorociri ale Turciei de ani de zile.
 
Ei adună alți ambasadori și încearcă să le dea sfaturi. Ei fac același lucru în Europa ca și ambasadele SUA conduc Europa. (….)

S-au gîndit cum ar putea proiecta asta în Turcia, dar există o persoană care le-a stricat jocul, și acesta este [președintele] Recep Tayyip Erdogan. Iată, îi spun ambasadorului SUA că îi cunosc pe jurnaliștii cu care lucrează. Ține-ți mîinile murdare departe de Turcia. Știu sigur ce pași ai făcut și cum intenționezi să răscolești Turcia. (…)

Fiecare ambasador american care sosește în Turcia se grăbește să afle cum să facă posibilă o lovitură de stat în Turcia. (…)


Luați-vă mîinile murdare de pe Turcia. Sînt foarte clar. Știu foarte bine cum ați vrea să creați conflicte în Turcia. Ia-ți fața rînjită de pe Turcia”.

Suleyman Soylu e un apropiat al președintelui Erdogan. Jeffry Flake e ambasador american în Turcia, numit de Joe Biden, din ianuarie 2022. Declarația ministrului turc de Interne ține de conflictele dintre Administrația Erdogan și Ambasadorul american iscate de intervențiile repetate și agresive ale americanului în chestiunile interne ale Turciei. Pe 22 mai 2022, ambasadorul american a fost convocat la Ministerul de Externe al Turciei ca urmare a unui Comunicat al ambasadei prin care se exagera măsurile de ordine luate de Guvern în perspectiva unui miting al Opoziției.

Lesne de observat că declarația ministrului turc de Interne pleacă de la o realitate pe care autoritățile de la Ankara au semnalat-o în dese rînduri:
Campania dusă de America pentru a răsturna regimul Erdogan.

Așa cum arată ministrul, SUA și-au făcut un obiectiv din a-l răsturna pe Erdogan și a-l înlocui cu un regim nu numai favorabil, dar și slugarnic.
Acest nou conflict violent dă seamă de o realitate geopolitică recunoscută de mulți comentatori.

După cel de-al Doilea Război Mondial Turcia a fost practic o colonie a Americii. Prin așezarea sa geografică, prin potențialul său, Turcia are pentru America o importanță ieșită din comun. Fiind vorba și de o țară musulmană, decenii în șir preocuparea Americii a fost cea de a ține Turcia sub control

Din punct de vedere militar controlul a avut loc prin folosirea Armatei ca bulan împotriva civililor. Ca și în cazul țărilor bananiere din America Latină, America a avut grijă să-și facă din conducerea Armatei un grup loial. Cei mai mulți dintre ofițerii turci au fost școliți în America, prilej cu care au fost racolați ca agenți de influență ai Americii. Dacă alegerile dădeau puterea civilă unor forțe politice interesate în cultivarea interesului național al Turciei, nu trecea mult și militarii, îndrumați de America, dădeau o lovitură de stat. Prin aceasta la conducerea Turciei revenea o forță obedientă Americii.


Din punct de vedere politic controlul a avut loc prin cultivarea la infinit a politicii de tip Ataturk. În efortul de moderniza Turcia Ataturk a sărit în partea cealaltă prin exagerare:
A rup Turcia de Istoria glorioasă, de tradițiile naționale. Cultivarea Otomanismului a fost interzisă. Turcii au rămas nu numai fără fes, dar și fără identitate.

Ajuns președinte al Turciei, Recep Erdogan a decis să pună capăt acestei posturi de copil cuminte înfiat al Americii. Politica sa internă și internațională a avut drept esență ceea ce s-a numit NeoOtomanismul. Asta a însemnat un Proiect de țară menit a readuce Turcia cuminte, bîntuită de Sindromul de Țară de mîna a doua, la postura de pe vremea Imperiului Otoman. S-a declanșat în plan cultural o campanie spectaculoasă de reamintire că trecutul Turciei înseamnă Trecutul Imperiului Otoman. Pe plan internațional, Erdogan a lansat o politică menită a da Turciei un rol de mare putere regională.

Noua politică s-a întemeiat pe o realitate de după prăbușirea URSS. În sudul Uniunii Sovietice se aflau, încă de pe vremea Rusiei Țariste, mai multe țări turcofone. Cîștigarea independenței de Moscova a dus automat la procesul de derusificare și de găsire a identității. Și ce altă identitate mai bună putea fi alta decît cea oferită de Turcia, Sora lor mai mare?

În chip inevitabil, politica lui Erdogan a intrat în conflict cu interesele geopolitice ale Americii. Eșecul Loviturii de stat a făcut să moară instrumentul de control american:
Armata dispusă să dea lovitura de stat proamericană.

S-au scris multe prostii despre relația Turciei cu Federația Rusă în cadrul Războiului din Ucraina. Recep Erdogan nu e nici prieten, nici dușman al lui Vladimir Putin. Recep Erdogan e purtătorul de cuvînt al unei Turcii care vrea să fie un actor politic de prim rang în regiune. America a impus marilor țări europene – Anglia, Franța, Germania – condiția de rotițe în mașinăria americană de Război cu Federația Rusă. Turcia lui Erdogan n-a vrut să fie o simplă rotiță. Erdogan a socotit că Războiul e un bun prilej pentru Turcia de a se manifesta ca mare actor regional.


Precizările ministrului de Interne despre transformarea Europei Occidentale într-o constelație de țări vasale ale Americii se înscrie în această politică Neootomană prin care se încearcă a se reda Turciei rolul de mare putere regională.

Luni, 6 februarie 2023, a venit Cutremurul catastrofal. Nu peste mult timp erau programate să se țină alegerile prezidențiale.
Atacul ministrului de Interne se vrea un semnal de alarmă:
America și-a pus în mișcare mașinăria de răsturnare a lui Erdogan prin alegerile din mai 2023.

Cînd a spus aceste lucruri, ministrul de Interne nu știa că va veni Cutremurul. Prin efectele sale, în rîndul cărora se numără inevitabilele bîlbîieli în administrarea catastrofei umanitare (America a căzut de multe ori la examenul numit Administrarea Dezastrelor Naturale), Cutremurul poate constitui mult așteptatele ape tulburi în care pot pescui americanii.

Dacă – așa cum dezvăluie ministrul de Interne – America „agita apele” prin rețeaua sa de colaboratori și de agenți de influență din Turcia, în vremuri normale, cum să nu se creadă că în vremuri anormale precum cele după Cutremur, America nu va agita apele pînă la nivelul valurilor menite să prăbușească Regimul Erdogan?

Recep Erdogan se confruntă cu o provocare mult mai mare decît cea a Loviturii de stat:
Provocarea dată de încercarea Americii de a profita de Cutremur pentru a scăpa de Erdogan și prin asta de o Turcie care și-a luat nasul la purtare față de America.

Dacă ne uităm cu atenție la ce se întîmplă în aceste zile în Turcia vom sesiza imediat Scenariul folosit în Iran (eșuat, din cîte ne dăm seama), și în România în decembrie 1989:

Folosirea nemulțumirii populare reale pentru a scăpa de un regim incomod.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 08.02.2023 la 23:12, Flower-Power a spus:

și parca și nguyen are skoda..ia ,zi, ma , unde o ții parcata?

 

Iei la pas Damaroaia si o gasesti, numai sa o nimeresti pe a mea caci am vazut ca au mai aparut in zona.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am primit acum răspuns la o sesizare pe care am facut-o referitor la iluminatul public din zona în care locuiesc. În jurul datei de 24.01 luminile au fost aprinse pt 3 zile 24/24, zi și noapte, iar intr-o seară când am revenit acasă pe la miezul nopții totul era în beznă. Ei bine, direcția de iluminat public fin primăria capitalei zice că a fost o defecțiune a Electrica Muntenia. Probabil că au băgat curent cu presiune prea mare pe țeava de iluminat public și aceasta a învins senzorul crepuscular, lumina rămânând astfel aprinsă. :moron:

Ăsta este modul în care se răspunde la toate sesizările, angajații diverselor instituții scriu ceva acolo ca să bifeze că au răspuns, evitând să își asume orice răspundere. Ceva asemănător am primit și referitor la digitalizarea DGITL sector 1 unde pe site scria că documentele se eliberează în cca 10 minute, de fapt fiind necesare vreo 20 ore. :angryfire:

Românie, țară dragă...🤬

Editat de ENEOS
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 10.02.2023 la 9:16, Nguyen a spus:

 

Iei la pas Damaroaia si o gasesti, numai sa o nimeresti pe a mea caci am vazut ca au mai aparut in zona.

Adu tu emblema, ca nu ma pricep la scos embleme si poate îți zgârii masina...vezi ce fata de comitet sunt..? Sper ca apreciezi..🤣

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar acum, Flower-Power a spus:

Adu tu emblema, ca nu ma pricep la scos embleme si poate îți zgârii masina...vezi ce fata de comitet sunt..? Sper ca apreciezi..

Da' daca iti trimit una de BMW, sa spargi gura vecinilor, ce zici?! Am una ramasa de la fostul "treiar" (putin ofilita, cu smalt sarit) si mai am si una autocolanta, noua! Chiar...poti cauta la magazinele cu profil auto emblema autocolanta, este ieftina si nu mai tenteaza "jmecherii"!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 7 minute, ivan pedala a spus:

Da' daca iti trimit una de BMW, sa spargi gura vecinilor, ce zici?! Am una ramasa de la fostul "treiar" (putin ofilita, cu smalt sarit) si mai am si una autocolanta, noua! Chiar...poti cauta la magazinele cu profil auto emblema autocolanta, este ieftina si nu mai tenteaza "jmecherii"!

Nu vreau de BMW, ca pe urma nu mai merg semnalele...asa am înțeles ca e o legătură.. 😅 sa vad ce găsesc în magazine ,dar dacă e sa colantez măcar o sa pun ceva de la Aston Martin db9 😅🤣

Editat de Flower-Power
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 3 minute, Flower-Power a spus:

Nu vreau de BMW, ca pe urma nu mai merg semnalele...asa am înțeles ca e o legătură... sa vad ce găsesc în magazine ,dar dacă e sa colantez măcar o sa pun ceva de la Aston Martin db9 

Aia cu semnalele o spun gurile rele, dar e valabila la orice marca pe care o conduce un cocalar!

Ca sa pui emblema de Aston Marin (!) iti trebuiesc si geamuri negre, ca altfel nu se pupa!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai ca mi-au răspuns...dar la telefon, ziceau ca este la fel de posibil sa nu obțin imaginile decât dacă ma adresez în instanta...o să pun un abțibild ,ca drumuri nu fac..deși poate la secție sunt frumușei în uniforma..😅 nu toți, dar sigur o fi unul mai răsărit.. 😅🤣 speranța moare ultima..

Screenshot_20230211_102838_Gmail.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 39 minute, Flower-Power a spus:

poate la secție sunt frumușei în uniforma..😅 nu toți, dar sigur o fi unul mai răsărit.. 😅🤣 speranța moare ultima

Ultima, dar în chinuri groaznice!

Frumușei :what:,  dar pensați găsești precis!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Avem şi uniforme, desigur.

Dacă ai nevoie de organe vorbim, negociem..

The Umbrella Corporation is a British-based international pharmaceutical company in the Resident Evil universe.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Resident_Evil_characters#Umbrella_Corporation

 

https://www.imdb.com/title/tt0099026/

 

https://urban-legendpedia.fandom.com/wiki/Black_Ambulance

bafd6b5b-d605-4786-9cf3-33d74e18d873.jpg

946200_482170961985592_7661487937279208299_n.jpg

download.jpg

Umbrella-Corporation-Zip-Up-Hoodie.jpg

32294099_813861178816567_1653977977110659072_n.jpg

f25be0aa038d5f0444e33a60dc11c8ab.jpg

download.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iti dau sigur, de unde o iei, mi-o dai pe a ta? 😂 facem ca FBI suntem la ora x în locul y și tu stai pe banca cu emblema, când ma asez ,eu o iau și tu pleci..ca în filme. 

Noi trebuie sa fim îmbrăcați și cu fulare, ochelari de soare, manusi și pălării, ca altfel nu iese scena cum trebuie.

Sa îmi zici când vrei sa iti dau coordonatele x, y,z..😂

Aaa, și musai sa ai un ziar...

La 12.02.2023 la 13:43, Penetru a spus:

Avem şi uniforme, desigur.

Dacă ai nevoie de organe vorbim, negociem..

The Umbrella Corporation is a British-based international pharmaceutical company in the Resident Evil universe.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Resident_Evil_characters#Umbrella_Corporation

 

https://www.imdb.com/title/tt0099026/

 

https://urban-legendpedia.fandom.com/wiki/Black_Ambulance

 

 

 

Vrei sa fii donator de organe în caz ca am nevoie? Eu sper ca nu e cazul..

Sper sa nu fie nevoie nici de sânge.. sau tu negociezi la sânge? 😂

Editat de Flower-Power
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...