Krimh Posted January 18 Share Posted January 18 Ia uite koaie unde si pe ce bani se duce munca astora din Focsani care trudesc la masina de cusut https://eu.akris.com/collections/sale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
September Posted January 18 Share Posted January 18 (edited) Ăsta este un contor de gaz pentru firme. Ce observăm: 1. Este demontat și pus jos. 2. Senzorul de presiune arată 1.341 bari, în atmosfera liberă... 3. Nu avea un manometru mecanic montat lângă el să poți observa corelația. Ecuația de stare a gazului ideal este PV= υRT sau PV/T= ct. Între 2 stări (pentru a trece de la un volum de gaz în curgere sub presiune la Nm3 (Normalizat înseamnă 0°C și 1 atm sau 1.01325bari) se scrie ecuația PV/T=PnVn/Tn Știind volumul măsurat de contor ecuația de conversie este simplă: Vn=Vx(P/Pn)x(Tn/T) (In lumea reală mai este un factor de conversie intre gazul ideal și gazul metan. Este mic. Raportul lor este 0.999 nu influențează mult.) Acum citim pe afișaj: P in aer liber 1.341bari Pn=1.01325bari t=6.9°C=>T=280K tn=0°C=>T=273K T este temperatura absolută in Kelvin, K. Legătura intre ele este 0°C=273.15K Să zicem că am măsurat 100m3 cu acest contor la presiunea atm. Câți Normal m3 vom plăti? Vn=100m3x(1.341/1.01325)x(273/280)=129Nm3... Față de: Vn=100m3x(1.01325/1.01325)x(273/280)=97.5Nm3 cât ar fi fost dacă senzorul de presiune era bun. Diferența este de ~32% în plus. Țeapa estimată este de ~400000Nm3 din 2 milioane de Nm3 plătiți în timp de firmă. Cam 1 milion de lei. Gazul a fost, în timp, de la 0.12lei/kwh, la 0.16, 0.52 (decembrie 2021-martie 2022), acum 0.31 lei. Prețuri fără TVA. Când am verificat alte sedii, am mai găsit undeva exact aceeași situație. Senzor "defect". Un offset fix, în calculatorul de conversie... Primul pas am cerut verificarea metrologică a contorului. Au venit, l-au schimbat și l-au sigilat pe cel vechi ducându-l la metrologie. Mâine îl testează în prezența unuia din firmă. Sunt curios. Recomandare: Dacă aveți din astea la serviciu verificați că presiunea de pe manometru bate cu cea de pe afișaj... Edited January 18 by September Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 19 Author Share Posted January 19 Si pe fizica ești bun.. pai ,bine de știut..pe bune meditatii la mate online, nu te bagi? Contra cost, evident.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxbat Posted January 19 Share Posted January 19 De fapt este invers. Cauta ceva la care sa nu fie bun. Ma rog, mentatii sunt foarte rari - stiu. Si daca mai sunt si OAMENI deja e SF. Eu nici nu ma mai minunez- il lau ca atare:). De cand l-am cunoscut nu mai am nevoie de google:). Asta pe partea tehnica. Pe cealalta- umana- nu mai zic! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted January 19 Author Share Posted January 19 Pai nu vezi ca nu vrea?.. La 18.01.2023 la 13:13, Krimh a spus: Ia uite koaie unde si pe ce bani se duce munca astora din Focsani care trudesc la masina de cusut https://eu.akris.com/collections/sale Frumoase preturi ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinnochio Posted January 23 Share Posted January 23 Romania,tara de schiorivai de pluele noastre. Meri 2 ore cu masina,platesti partia,stai la coada sa te care-n sus,te dai si tu o data,de doo ori,dupa aia conduci doo ore spre casă. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ENEOS Posted January 23 Share Posted January 23 (edited) Acum 7 minute, pinnochio a spus: Meri 2 ore cu masina (...) conduci doo ore spre casă E gata autostrada Ploiești- Brașov? Edited January 23 by ENEOS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Penetru Posted January 23 Share Posted January 23 Am calculat, două ore până la pârtie înseamnă că locuieşte cam la 10 - 14 kilometri distanţă, dacă vorbim de Poiana Braşov ar fi niţel diferit, cam 3 - 4 km. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted February 4 Author Share Posted February 4 Sa îmi #@#$%&#%#$% ăluia de a luat ce nu ii aparținea, ftl în @#%$@ de idiot... kind reminder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ninel60 Posted February 4 Share Posted February 4 Acum 59 minute, Flower-Power a spus: Sa îmi #@#$%&#%#$% ăluia de a luat ce nu ii aparținea, ftl în @#%$@ de idiot... kind reminder Doar un copil a luat emblema,un posesor de marcă asemănătoare găsește la magazinele de profil dacă are lipsă. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted February 4 Author Share Posted February 4 A lucrat "prea curat" ca să fie vorba de un copil sau de cineva neexperimentat..dpmdv..m-a pus dreq și am dat tel la politia locala ca să ma întâmpine o balabusta ca nu are ce sa facă, deși camera de pe blocul vecin bate direct pe masina...sa fac o sesizare scrisa, evident am facut-o...ei nu au fost în stare cu dovezi video aduse de mine în trecut când am avut un dobitocule care mi-a rupt oglinda mașinii și mi-a dat jos motorul, același în aceasi noapte ,ambele situații filmate, ala se vedea destul de bine pe camera, dar dacă nu a pus și buletinul ,nu s-au omorât sa îl caute.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ninel60 Posted February 4 Share Posted February 4 Acum 16 minute, Flower-Power a spus: A lucrat "prea curat" ca să fie vorba de un copil sau de cineva neexperimentat..dpmdv..m-a pus dreq și am dat tel la politia locala ca să ma întâmpine o balabusta ca nu are ce sa facă, deși camera de pe blocul vecin bate direct pe masina...sa fac o sesizare scrisa, evident am facut-o...ei nu au fost în stare cu dovezi video aduse de mine în trecut când am avut un dobitocule care mi-a rupt oglinda mașinii și mi-a dat jos motorul, același în aceasi noapte ,ambele situații filmate, ala se vedea destul de bine pe camera, dar dacă nu a pus și buletinul ,nu s-au omorât sa îl caute.. Cu câteva zeci de lei scapi de calvar.(10-20) lei și te liniștești. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted February 4 Author Share Posted February 4 Care 10-20 lei...? Sau iau și eu de pe olx , poate o găsesc și pe a mea tot acolo.. Vreau sa știu cine plm a fost, dacă e tot ala din trecut, sa știu o treaba și sa nu îmi parchez motorul în fata blocului..ca am o bafta la idioți, ceva de speriat.. Hai ca am rezolvat și problema banilor...tocmai ce mi-a scris unul...apropo de ce ziceam mai devreme.. Bai, care dați mai mult ? Ca sa nu ma dau ieftin...zic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ninel60 Posted February 4 Share Posted February 4 Acum 54 minute, Flower-Power a spus: Care 10-20 lei...? Sau iau și eu de pe olx , poate o găsesc și pe a mea tot acolo.. Vreau sa știu cine plm a fost, dacă e tot ala din trecut, sa știu o treaba și sa nu îmi parchez motorul în fata blocului..ca am o bafta la idioți, ceva de speriat.. Hai ca am rezolvat și problema banilor...tocmai ce mi-a scris unul...apropo de ce ziceam mai devreme.. Bai, care dați mai mult ? Ca sa nu ma dau ieftin...zic Nu te referi la sigla furată? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted February 4 Author Share Posted February 4 Si la sigla, dar mai ieftina de 50 lei fără transport nu am găsit, probabil altul ca mine suferă după ea... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
September Posted February 4 Share Posted February 4 (edited) Interesante dirijabilele chinezești din stratosfera înaltă. Prima oară mi-am zis, aiureli. Apoi am realizat. Cu tehnologia actuală poți face niște baloane etanșe luni și ani, proiectate să zboare la 35-45km înălțime (greu de ajuns cu armele actuale) poate laser, cu film fotovoltaic pe jumătatea superioară ca sursă nesfârșită de energie, cu elici lente de propulsie, comunicații criptate, poziționare precisă prin BeiDou, sisteme optice performante de supraveghere, înregistrare și cartografiere și sigur și meteorologice. Dirijabile... Greu de ucis. Edited February 4 by September Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Penetru Posted February 4 Share Posted February 4 Să vadă toată lumea că e Scodârlă? Mai bine pui asta şi zici că eşti cu caravana vaccinării, cu recoltatul de organe, ce vrei tu. https://www.aliexpress.com/item/1005004643825059.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.18b34180Fo48QF&algo_pvid=258f01f9-a670-4952-9d86-63cb22700b0d&aem_p4p_detail=20230204110924498636800027080008927163&algo_exp_id=258f01f9-a670-4952-9d86-63cb22700b0d-0&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000029953980279"}&pdp_npi=2%40dis!RON!26.82!9.38!!!!!%402102172f16755377640485503d0674!12000029953980279!sea&curPageLogUid=axV060Bc1xaC&ad_pvid=20230204110924498636800027080008927163_1&ad_pvid=20230204110924498636800027080008927163_1 https://www.aliexpress.com/item/1005003428765770.html?spm=a2g0o.store_pc_allProduct.8148356.1.688a77694IVTLp&pdp_npi=2%40dis!RON!RON 27.37!RON 9.02!!!!!%40210321c616755383120126271e13c4!12000025741582009!sh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
September Posted February 4 Share Posted February 4 Acum 1 oră, September a spus: Interesante dirijabilele chinezești din stratosfera înaltă. Prima oară mi-am zis, aiureli. Apoi am realizat. Cu tehnologia actuală poți face niște baloane etanșe luni și ani, proiectate să zboare la 35-45km înălțime (greu de ajuns cu armele actuale) poate laser, cu film fotovoltaic pe jumătatea superioară ca sursă nesfârșită de energie, cu elici lente de propulsie, comunicații criptate, poziționare precisă prin BeiDou, sisteme optice performante de supraveghere, înregistrare și cartografiere și sigur și meteorologice. Dirijabile... Greu de ucis. L-au dat jos. Zbura jos, se vede dâra de condensare de la avionul care a tras o rachetă în el. Deci cuminte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Penetru Posted February 4 Share Posted February 4 Și-au bătut joc de ei, acum degeaba mai încearcă americanii să o dreagă. Atâtea zile a filmat și a transmis, Pentagonul infailibil nu a știut. E clar că nu este ca în filme. aKEmOqN_460svvp9.webm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ENEOS Posted February 5 Share Posted February 5 Acum 14 ore, Flower-Power a spus: Sa îmi #@#$%&#%#$% ăluia de a luat ce nu ii aparținea, ftl în @#%$@ de idiot... kind reminder Totul este ciclic, ca minijupa! Se furau embleme și acum 30 ani, în general la bmw-uri îmi puneam unele gata jupuite ca să nu mă aleg cu vopseaua belită de la șurubelnițe... De curând mi s-au mai plâns niște cunoscuți că au rămas fără emblemele din grilă de la niște vw-uri. Undeva pe net văzusem cum lipise unul bucăți din lame de ras din alea old style în interiorul emblemei VW din grilă. Hai că am găsit, deși parcă era ceva mai elaborat, cu fâșii lipite perpendicular pe suprafața emblemei: https://9gag.com/gag/a4R15d1 În altă ordine de idei mi-a venit factura la gaze pt ultima lună aproape 800 lei, în condițiile în care au fost niște zile primăvăratic și nici nu am făcut căldură tropicală în casă. Index citit, undeva până în 300 m³, deci consumul a fost unul mediu pt perioada de iarnă. Ca idee în trecut cea mai mare factură ever a fost de vreo 500. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Penetru Posted February 5 Share Posted February 5 Balonul chinez este nevinovat,ceaț avut cu iel? China şi-a exprimat "puternic nemulţumirea şi protestul” faţă de doborârea balonului "spion" de către SUA, spunând că Washingtonul „a reacţionat excesiv” şi a „încălcat grav practica internaţională”, într-o declaraţie a ministerului său de externe, relatează CNN, citat de news.ro. „China îşi exprimă nemulţumirea puternică şi protestul faţă de utilizarea forţei de către SUA pentru a ataca aeronavele civile fără pilot. Partea chineză a informat în repetate rânduri partea SUA după verificarea faptului că dirijabilul este pentru uz civil şi a intrat în SUA din cauza forţei majore – a fost complet un accident”, se arată în comunicatul, care a fost publicat duminică dimineaţa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flower-Power Posted February 5 Author Share Posted February 5 Acum 13 ore, ENEOS a spus: Totul este ciclic, ca minijupa! Se furau embleme și acum 30 ani, în general la bmw-uri îmi puneam unele gata jupuite ca să nu mă aleg cu vopseaua belită de la șurubelnițe... De curând mi s-au mai plâns niște cunoscuți că au rămas fără emblemele din grilă de la niște vw-uri. Undeva pe net văzusem cum lipise unul bucăți din lame de ras din alea old style în interiorul emblemei VW din grilă. Hai că am găsit, deși parcă era ceva mai elaborat, cu fâșii lipite perpendicular pe suprafața emblemei: https://9gag.com/gag/a4R15d1 În altă ordine de idei mi-a venit factura la gaze pt ultima lună aproape 800 lei, în condițiile în care au fost niște zile primăvăratic și nici nu am făcut căldură tropicală în casă. Index citit, undeva până în 300 m³, deci consumul a fost unul mediu pt perioada de iarnă. Ca idee în trecut cea mai mare factură ever a fost de vreo 500. Facturile ,ca sunt mai multe...întreținerea la mine e huge...nevermind, și de când cu inflația, războiul șamd oculta mondiala unde a ajuns roborul la stele...trebuie sa fac exerciții de respirație când citesc și desfac fiecare plic...am văzut ca ajuta.. Si nu le citesc de fata cu copilul, ca să pot sa ma revolt linistita.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinnochio Posted February 6 Share Posted February 6 Cât de prost să fi,să iei din bancă 6000 euro,ca să-ți operezi nasu și bărbia,fincă să arați ca nush ce muzicant ciudat? Tu faci taxi uber.Nici nu mă mir că l-a parasit nevasta pe respectivu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Penetru Posted February 6 Share Posted February 6 Acum 38 minute, pinnochio a spus: Cât de prost să fi,să iei din bancă 6000 euro,ca să-ți operezi nasu și bărbia,fincă să arați ca nush ce muzicant ciudat? Tu faci taxi uber.Nici nu mă mir că l-a parasit nevasta pe respectivu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krimh Posted February 6 Share Posted February 6 On 2/5/2023 at 6:31 AM, ENEOS said: În altă ordine de idei Eu am avut cea mai mare factura ever de 800. Cred ca intr-o luna de prin 2012 sau '11, cand fu zapada aia cat gardul. "Ever" adica pana cum. Ultima factura: 900. Vorba cuiva: mai avem un pic si trecem (cu strânsul) la cureaua de la ceas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts