Sari la conținut

Scotia 2019 concediu


DiarM
 Share

Postări Recomandate

Timpul trece, leafa merge.

Trebuie sa imi planific deja concediul cu motorul pentru la anul si cum nu prea stiu unde ce cum, mi-am adus aminte de Scotia care era pe lista de ceva timp.

Planul este sa fac https://www.northcoast500.com/explore-the-route/

Timp alocat 16 zile de concediu(+1 sau 2 zile in caz de orice), undeva la mijlocul lui iunie. 17 iunie e liber si pica luni, deci trebuie sa imi iau doar 9 zile de la munca. easy money

Ma gandesc sa imi trimit motorul cu transport pana in Anglia, probabil Londra si eu sa iau avionul 3 ore ca sa nu pierd 3zile dus + 3 zile intors pe autostrada unde doar arzi benzina si nu vezi nimic. Ar mai fi fost varianta cu trenul din viena in hamburg o noapte dar tot 3 zile pierzi pe drum in total. 

 

A mai fost cineva in zona? Trebuie sa ma apuc sa imi fac un traseu pe zile si habar nu am momentan. Imi poate recomanda cineva trasee din zona/ anglia? Nu stiu daca o sa am timp sa trec si in irlanda, dar e o idee si asta. O sa evit orice oras mare din Anglia din motive personale de securitate. Cazare strict airbnb/booking, fara cort/camping.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cel mai mult mi-a placut zona de nord-vest a Scotiei: la vest de axa Fort-William - Inverness. si cat mai spre nord.

Iarasi, mi-a placut foarte mult drumul de la Ulapool la Durness, si apoi, coasta nordica. (inclusa in traseul tau)

Am fost de doua ori: o data in jurul datei de 1 decembrie, vreo 4 zile cu masina, cu 2 prieteni. A fost fantastic. Liber, doar noi cu peisajul. Atunci am fost in partea de NV. Mi-a ramas in minte excursia aia ca una dintre cele mai reusite. Am prins o vreme cu soare, senin si peisaje de vis. Iar faptul ca a fost in extrasezon, ne-a ajutat sa vedem vreo 7 cervide la cativa metri de noi.

Bealach na Ba e un alt loc de luat in considerare.

Anul trecut, in vara, am fost un weekend prelungit cu motocicleta (am plecat din Belgia ) si intentionam sa ajung pe Skye Island. Insa cand am ajuns in Glasgow au inceput sa curga stirile cu supraaglomerarea insulii, de se ajunsese la blocaje. Prin urmare, mi-am schimbat planul si am fost pe Isle of Mull, dupa care m-am plimbat prin partea centrala.

Insula a fost ok-ish, partea centrala cam meh. Adica e o zona de dealuri, verde, cu castele. Interesant, dar dupa ce vezi partea de nord, parca nu mai are acelasi farmec.

As zice ca traseul din link e ce as face daca as mai merge inca o data. Poate cu ceva mai multa plimbare la vest de Fort William.

Editat de bursyllac
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

Frumoasă tura la care te gândești! 

Eu nu am fost (nu încă 🤣) pe acolo cu motocicleta, dar dacă tot cauți informații despre zona aia, ți-aș recomanda și video-urile pe care le face nenea ăsta: 

 E un bulgar (Pavlin) care locuiește în Germania (punctul lui de plecare e întotdeauna Berlin). Are 26 de video-uri din tura lui în Scoția și Irlanda. Are destule informații utile dacă ai timp și răbdare să arunci un ochi pe you tube-ul lui. 

Mult succes și te așteptăm să pui și pe aici pozele și poveștile din tura ta! 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am fost cu masina in Edinburgh, apoi un pic spre Glasgow si in jos spre Lake District, am mers pe nationale. Drumurile erau geniale toate, in orice directie mergeam si orice drum luam, ma gandeam numai la cat de tare ar fi fost daca aveam motoreta. Deci in privinta drumurilor n-ai cum sa dai gres pe oriunde ai lua-o.

Ce te-as sfatui este sa cauti motorete de inchiriat, s-ar putea sa iesi mai ieftin.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 33 minute, littlekriminal a spus:

Ce te-as sfatui este sa cauti motorete de inchiriat, s-ar putea sa iesi mai ieftin.

Pentru un gsa 2015+ nu cred ca iesi mai ieftin daca inchiriezi de acolo 16 zile. In plus, nu ma chinui nici cu bagajele ca le trimit direct pe motor si eu ma urc in avion cu mainile in buzunar :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut! Am facut anul trecut, impreuna cu nevasta-mea, tura asta: https://binged.it/2DOnK6G in U.K. dupa care ceva crosetat pe continent. Tura asta in Scotia am facut-o mai mult la insistentele preafericirii mele, eu nu aveam nici o tragere de inima. Scotia nu-mi spunea nimic, as fi vrut mai degraba sa mai colind prin Pirinei sau Alpi si nu prin Scotia. Stiam ca cel mai inalt varf din U.K. este Ben Nevis, sub 1400 m. Putin, fooooarte putin! Ei bine, dupa un inceput plat si anost, vizitat Alnick Castle (scene din filmul Harry Potter au fost filmate acolo) si alte vro doo castele in Anglia am trecut in Scotia. Tara asta, peisajele si oamenii ei ne-au ramas in suflete pentru totdeauna, trebuie sa mai facem una cat de curand! Te invidiez ca ai 16 zile la dispozitie. Noi am avut si cort, insa ne-am cazat si la hostel in Edinburgh dar si la pensiuni. Daca imi permiti cateva sugestii acestea ar fi: -fii pregatit de ploaie, o sa ploua poate in fiecare zi. Cea mai nenorocita ploaie pe care am vazut-o a fost in Isle of Skye, eram sigur ca motorul nu mai porneste dimineata (a pornit :D) -Edinburgh merita cel putin o zi intreaga. -Scotia mi s-a parut scumpa, atat la cazare (hotel) cat si la mancare. Fa-ti rezervari din timp, mai ales pe Isle of Skye. -Balmoral Castle. Resedinta familiei regale din Highlands. -MERGI PE ISLE OF SKYE macar o zi, it's a must!; Pe Skye mergi prin Portree (cumpara niste fudge home made), continui spre Old Man of Stor si Kilt Rock. La Kilt Rock era o rulota cu ceva mancare; cumpara un burger facut din Aberdeen-Angus, merita din plin cateva lire. -Tot pe Skye mergi si la Fairy Pools, e impresionant. -cazare pe Skye am gasit cu ajutorul unei fatuce de la un birou de turism, se afla in centru la Portree (noi am avut noroc in plin sezon. Incearca sa rezervi in primavara). Superfată! -daca tot mergi in Scotia ar fi pacat sa nu vizitezi macar o distilerie de whiskey. Noi am vizitat Talisker, tot pe Skye, pentru ca cea la care am fi vrut sa mergem nu avea program de vizite cand am ajuns noi acolo. Nu am reusit sa vad un traseu exact in linkul pus de tine dar daca o sa cobori si in Anglia merita sa treci prin Lake District. Noi nu am urcat la nord de Inverness pentru ca aveam rezervare la Ferry la Dover iar la Gairloch am fost pentru ca aveam un coleg ce statea acolo. Localitatea in sine nu e mare lucru insa drumul pana acolo (de la Inverness) e grozav! Tot asa, drumul de acolo spre Skye este sen-za-ti-e! Am (avem) atat de multe amintiri din tura asta ca ma entuziazmez doar gandindu-ma... o sa pun si cateva poze ca se te ațâţ.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
La 19.11.2018 la 10:20, DiarM a spus:

Timpul trece, leafa merge.

Trebuie sa imi planific deja concediul cu motorul pentru la anul si cum nu prea stiu unde ce cum, mi-am adus aminte de Scotia care era pe lista de ceva timp.

Planul este....

 

 

Noi plecam exact in aceeasi perioada, din Ploiesti, plecare din 15 Iunie, tura de 16 zile, pana la John o' Groats si retur.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 21.01.2019 la 15:44, 22iulian a spus:

Noi plecam exact in aceeasi perioada, din Ploiesti, plecare din 15 Iunie, tura de 16 zile, pana la John o' Groats si retur.

 

Detalii generale ale turei:
Ploiesti - John O'Groats (nordul Scotiei) -retur = cca. 9700 KM din care, in UK, 3800 km de la Eurotunell pana inapoi la Calais
11 Capitale : Budapesta,Bratislava, Viena, Luxemburg, Haga, Bruxelles, Paris, Bern, Vaduz, Liublijana,Belgrad,
O zi intreaga in Edinburgh, 24 Iunie 2019
17 Tari : Romania,Ungaria, Slovacia, Austria,Germania,Belgia,Olanda, Tara Galilor, Anglia, Scotia, Franta, Elvetia, Liechtenstein,Italia, Slovenia, Croatia, Serbia, acasa.
10 zile in UK, 44 de POI ,castele, muzee auto, catedrale, pasuri montane, cascade, plaje, 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Pentru cine vrea sa trimita la Londra motorul cu bagaje cu tot si sa zboare cu avionul ma poate gasi la sectiunea servicii transport adrian45 , costul la dus este 300 euro si la intors 350 euro .

Avantajul este ca ai plecat din Bucuresti si in aceeasi zi esti pe motocicleta in Anglia fara un drum obositor in care nu vezi decat autostrada aglomerata , radare ,  cazare , ploaie , mancare si taxe .

Planificati totul din timp , Adrian 0722.331.330

bmw 2.jpg

bmw 3.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...