Sari la conținut

Cat de aproape este un Supermoto de un Cross


b86dtm
 Share

Postări Recomandate

Dragi colegi,sunt un bătrân motociclist care a incercat in decursul vietii peste 60 de motoare din toate categoriile,mai putin Supermoto..eu sunt pasionat de VITEZA pe asfalt,dar de ceva timp ma roade o dorinta sa ma dau prin paduri,dealuri si sleauri,in urma cu vreo 15 ani am avut pentru scurt timp o honda cr500 dar motorul era prea agresiv pentru un incepator in off road,asa ca ma gandesc sa achizitionez un supermoto cu roti de teren, inmatriculat sa ma duc cu el pe roti pana la locul de joaca si acum intrebarea pentru voi care va dati cu asa ceva,poti face sarituri,merge pe nisip,aratura,noroi..urca si coboara bine pante abrupte gen zid de 1-2m inaltime un supermoto ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

În principiu un supermoto este de fapt derivat dintr-un enduro. Iar un SM are cauciucuri de stradă, fără crampoane. Ceea ce poate să facă (sau nu) pe offroad este dictat/limitat în primul rând de aceste cauciucuri.

Apoi tranziția de la enduro la supermoto nu este atât de simplă și nu se limitează la schimbatul gumelor. Motocicleta de enduro va avea un disc față de diametru mic și etrier + pompă pe măsură, care nu vor face față pe stradă. Iar dacă modifici partea de frânare, va trebui să întărești suspensiile (alte arcuri pe față, cel puțin). Apoi să umbli la rapoarte - deși pentru asta cred că poți să te joci din foaie/pinion.

Din descrierea pe care ai făcut-o, cred că ceea ce cauți de fapt este un enduro înmatriculabil (KTM 690 Enduro de exemplu), nu un supermoto. SM-ul este pentru golăneală urbană, puțină țărână și circuit. Iar pentru cățărat pe ziduri... caută un trial. Nu poți să le faci pe toate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc,arata bine KTM 690 Enduro,clar de un enduro am nevoie,pana in primavara am timp sa gasesc unul in stare buna...M-a pacalit aspectul unui supermoto cu furca aia lunga,ma gandeam ca daca ii pun crampoane fac ceva cu el,de mers pe strada am dar nu pentru padure,am incercat cu Varadero dar este atat de greu ca dabea il tin pe sleauri,se duce unde vrea el nu unde vreau eu.

Stai linistit brake ca nu face unul de 26 de ani ce fac eu cu motorul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...