Sari la conținut

Rulmenti roata


l.u.v
 Share

Postări Recomandate

  • Admin

Astazi am cumparat un set rulmenti SKF. Pe cutie unul aparea fabricat in Austria, celalat in Bulgaria. Dand jos invelisul de plastic care ii capsa am vazut ca cel austriac avea vaselina din belsug, cel bulgaresc mai putina. 😄
Intrebarea este: voi verificati si eventual completati vaselina din ei sau nu?

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa ceva este ok pentru rulmenti? https://www.epiesa.ro/super-adhesive-grease-crc-100ml-acc-7028.htm Am folosit tot ceva cu Litiu, de la ABRO, cand am montat rulmentii de jug. Dar as vrea sa desfac bascula si sa folosesc o vaselina rezistenta la apa. Unii zic ca-i buna, altii nu.

Referitor la subiect, nu m-am uitat niciodata la rulmentii de tip 2RS daca au vaselina destula, pe principiul: vine din fabrica, deci are ce trebuie. Voi fi mai atent pe viitor, merci de pont!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nici prea multa vaselina nu e buna. 

Citind topicul asta mi-am amintit vag ca la un curs despre rulmenti in facultate ne explicase chestia asta . Am cautat acum pe net si am gasit asta https://www.machinerylubrication.com/Read/28664/dangers-of-overgreasing-.

Desi acolo se refera mai mult la ungerea cu scule gen tecalemit teoria e valabila intr-o oarecare masura si pentru rulmentii sigilati.

Personal n-am umblat la rulmentii sigilati , dar la bicicletele clasice prefer sa pun vaselina pana da pe afara la axul rotii. La butucii mai evoluati care au garnituri, nu mai pun asa multa ca sa nu fortez garniturile.

Mai pun vaselina in exces la caseta de pinioane la bicla dar acolo scopul e altul, si anume sa o fac mai silentioasa, nu-mi place sa aud zgomotul clicketilor atunci cand nu dau din pedale.(preferinta personala, unii producatori se chinuie sa-si faca casetele cat mai galagioase si eu ma chinui sa le innec in vaselina sa nu le mai aud :)) )

Nu e o idee rea sa verifici cantitatea de vaselina de la rulmenti ( daca se poate face fara sa afectezi ''sigilarea'') dar nici nu trebuie exagerat.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...