Sari la conținut

9000 km, pana in Scotia si retur


Postări Recomandate

l.u.v -  corect. impermeabil este si plasticul si chiar 100% dar din cauza faptului ca nu respira te vei face balta pe sub el.

 

eu intrebam de gore-tex daca tzine la ploaie serioasa, ca eu de cand am echipamentul complet nu m-au mai prins decat niste ploicele si GS-ul oricum evacueaza apa binisor ... la peste 100 telefonul a ramas uscat pe suport :D

 

anyway, scuze de off-topic :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

In general toate costumele textile mai acatarii au un liner de tip GoreTex pe interior plus mesada de vreme rece. Marea problema este ca la orice ploaie mai serioasa exteriorul se umple de apa. Chiar daca nu trece de linerul interior, costumul propriu zis va atarna greu fiind plin de apa, apoi pana se usuca te iau nervii.

Din aceasta cauza degeaba ai GoreTex, orice motociclist serios pe care l-am vazut poarta costum bun de ploaie peste textil. Marele avantaj al membranelor cu terminatia Tex este faptul ca organismul respira prin ele si mai putin ca apara de ploaie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 3 minute, l.u.v a spus:

Marea problema este ca la orice ploaie mai serioasa exteriorul se umple de apa.

 

Corect. Tocmai din aceasta cauza mi-am luat (si recomand) geaca si pantaloni cu GoreTex direct in tesatura, nu liner separat (se numeste Directlaminated 3 Layer GORE-TEX). 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

am facut o tura de Scotia anul trecut, in vara lui 2017. A plouat continuu cateva zile, tot drumul din nord pana jos la Isle of Skye, Glasgow, etc.

Am un costum Gore-Tex de la Dainese si pot sa confirm ceea ce spune l.u.v. : cu un costum bun nu ai nici o problema cu ploaia.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am avut si echipamente de ploaie si manusi watherproof, dar pana seara eram razbiti bine. Ati vazut echipamentele intinse la uscat.

Dar cred ca m-am plans si eu cam mult. Pana la urma despre aste este vorba in fi  biker , sa poti indura si lasa pe locul doi tot felul de astfel de neajunsuri (ploaie, caldura, uneori praf...) si sa te bucuri de acel sentiment de libertate si vezi tot ceea ce te inconjoara, din alta perspectiva. Unii ne intreaba de ce nu mergem noi cu masina in "excursii", cu tot confortul...? Cred ca nu este cazul sa raspund aici. Asa ca, celor cu adevarat pasionati de aceasta forma de a te bucura de viata le doresc kilometri cat mai multi, prin tot atatea locuri frumoae care asteapta sa fie descoperite si cel mai important, fara "evenimente"!

 

Mai atasez cateva poze, .....

_97B5210.jpg

_97B5219.jpg

_97B5580.jpg

_97B5590.jpg

_97B5613.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu si cu sotia mea ne impacasem deja cu gandul ca ne va ploua in nordul Europei, din fericire a plouat ''doar'' 10 zile din 17. Eram echipati foarte bine pot sa spun, eu aveam costum de ploaie integral Spyke (insa inauntru transpiram putin, e drept), pentru maini am folosit ... manusi de latex peste manusile normale ( si cele de bucatarie sunt bune, nu te uzi deloc) iar pentru cizme aveam acoperitori de la OJ. Imi intra putina apa pe sub casca, desi costumul era inchis bine la gat incet incet se infiltra apa ... si trebuia sa imi schimb esarfa de la gat.
In rest ... nimic deosebit. Desi cu doua perechi de manusi motocicleta se manevreaza mai greu, am avut cu mine un mic cruise control cumparat cu cativa centi de la chinezi, alegere foarte inspirata cand conduci multe ore pe zi.
Cat despre cazare, desi nu aveam prenotat nimic, cortul era solutia extrema si de rezerva intotdeauna (dar am gasit bnb uri, case pe Airbnb, casute in lemn de inchiriat, etc). Regula era simpla, dupa ora 17:00-18:00 cauti cazare si te opresti unde ai gasit, ca sa nu risti sa ramai fara. Faci mai putini km, dar ai un acoperis deasupra capului ...

Scotia si Irlanda e si pe lista noastra de facut, intr-un viitor sper nu prea indepartat. Cat despre benzina, nu am inteles o chestie. Nu puteati sa folositi cardurile daca era inchisa ??

IMG_20170718_144642.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu au toate bezinariile sunt dotate cu POS la pompa, as zice 50% din UK au asa ceva (asta din ce am experimentat eu, nu sunt cifre oficiale), si asta mai in centrul UK-ului.

Sunt destul de sigur ca prin "muntii" aia din Scotia nu prea sunt dotate bezinariile cu asa ceva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Salut! Am gasit ceva informatii pe aici 😁

Sunt curios daca ati campat la cort pe marginea drumului? Sunt tari in UE in care sa nu ai voie sau ceva de genul? E safe? 🤔

Vreau sa ies din tara pe la Vidin si sa ajung la Durres/Albania. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...