Sari la conținut

Pareri prima moto model SV650


Flower-Power
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 177
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

S-a dus și ăsta (topicul)... 

Mda, am vrut sa scriu înainte de mersul colegilor la arat, dar abia postasem altă chestie (deosebit de inteligentă probabil) de la care nu trecuseră 15 min, iar apoi am avut trebi pâna mai devreme un picuț. Aș da-o la caterincă, dar carantina 3.14zdii mă reține 🤬

On topic: dacă puterea e cea care te sperie să știi că e destul de simplu de pus la orice agregat un "căpăstru" care să limiteze pur mecanic deschiderea accelerației. De fapt cred că (mai) toate moto de școală au așa ceva.

Eu unul am ales FZ6 (S, nu N) în dauna CBF600 pt toba sub șa (pe lângă aspect și lățime evită pârlirea picioarelor, atât ale pilotului cât și ale pasagerei/lui), puterea mai mare (98 vs 76 parcă, dar diferența se simte foar sus în ture, până pe la 8000rpm merg cam la fel) și INJECȚIE. Cu majuscule. Dpdv al începătorului evită dozarea savantă a șocului, înecatul, dilemele "trag șocul sau nu-l trag?" la pornirile nici la rece nici la cald, după 15-30 min de pauză. La injecție pui contactul, aștepți 2-3 secunde, apeși butonul și știe ecu ce tre făcut, nu-ți bați capul. Plus că motorul merge la fel rece sau cald, nu se poticnește, nu mai ai uzuri mecanice pe la cuie și membrane, nu necesită atâta întreținere și reglaje ca și carburatoarele. Deci eu zic musai injecție. Hornetul de exemplu a rămas până târziu cu carburatoare.

Impresia mea însă e că buba nu ar fi la putere, ci mai ales la greutate și gabarit, iar aici SV650 stă bine față de ce s-a mai vehiculat, în special față de cele cu 4 cilindri. Ar mai fi unele mai mici și ușurele enunțate. Nu prea m-am dat cu astea mai noi "downsizuite", dar intuiesc că merg comparabil cu ceva mai vechi de capacitate mai mare (și implicit mai grele). SV de exemplu mi s-a părut bicicletă față de FZ, aproape o pierdeam dintre picioare, deși pe hârtie nu sunt așa mari diferențele. Am călărit modelul cu semighidoane, nici eu nu mă împac prea bine cu ele, mai ales cu poziția pe moto cu așa ceva. Autonomia de care face caz @Contabil nu mi se pare o problemă, nu vei face >200km fără o pauză și în general găsești suficiente benzinării dacă nu o arzi pe cine știe ce drumuri ale oaselor.

Aș opta pt un model care să nu fie prea exotic, asta pe considerentul că e de porc să stai pe bară în sezon așteptând vreo manetă/oglindă/scăriță/cablu pe care le poți agăța/îndoi/rupe oricând.

Dacă nu o vei folosi pt mers la servici înseamnă că ar fi bună o leacă de carenă! Plimbările nu se fac în oraș, iar confortul la drum e cu totul altul, chiar dacă nu te dai (cu mult) peste limita legală. Drept că sunt mai multe plastice care pot crăpa dacă o pui cumva jos.

Cam astea mi-au trecut mie prin cap. 

Relații suplimentare mai salcâm pe forum, am limitare (și nu pt A2, cu aia tot aș prinde viteză)! :D

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

19 hours ago, Contabil said:

? Vrei sa fie si sotia la o proba a ta cu un 300 ? ca nu-nteleg nici eu ce vrei? + Copiii mei .... tu esti ok? asa in general vorbind.

 

Mare-i gradina Domnului!

prietene, femeia ti-a zis ca nu stie sa mearga cu semighidoane si ca o sa fie amuzant daca incearca (amuzant pentru privitori). sotia si copiii erau de chemat ca spectatori la circul gratuit, nu la altceva

 

TU esti ok, general vorbind? ce ti-a venit sa dai neintrebat informatii personale despre familie si copii si despre cat de geloasa e sotia ta si despre cat de SINCER o iubesti tu? WTF?

Mare-i gradina Domnului!

 

;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am inteles altceva, de aceea m-am enervat. Daca este asa cum zici tu, imi cer scuze, oricum n-ar fi trebuit sa reactionez asa. Partea cu familia, am mentionat-o ca sa stie ca as fi venit pentru ce spusesem.

Putea sa spuna "bai omule ai inteles gresit", era pe moto atunci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mr. @john17 ai spus asa:Aș opta pt un model care să nu fie prea exotic, asta pe considerentul că e de porc să stai pe bară în sezon așteptând vreo manetă/oglindă/scăriță/cablu pe care le poți agăța/îndoi/rupe oricând.

 

Sv este o motocicleta exotica? 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La fel de exotică pe cât e orice motocicletă japoneza. 

Ia un SV, e motor bun, merită achiziționat. Mergi cu cineva care se pricepe la motoare, caută o porțiune de drum curat și testați agregatul atât cât e posibil. Asta după verificarea actelor. În rest: echipament, RCA și ITP. A, și vreme bună!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mergi linistita pe Sv. Am avut una timp de 2 ani, si pot zice ca te iarta de multe ori. Ciclistica este exceptionala, putere ai destula pentru a te ajuta la nevoie, daca este naked si mai bine (mai putine plastice de inlocuit la o eventuala cazatura :) ).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru feedback, all. 

Mi-am gasit motocicleta 😊 si urmeaza sa vina in tara. Toate astea s-au intamplat si se vor intampla cu ajutorul fam. Biris.

 

Case closed.

Screenshot_20190122-155334_Gallery.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc , asa sper si eu. 

Acum 1 minut, Christian 1 a spus:

Mno,sa fie numa' ce ti-ai dorit,fata.

 

Acum 4 minute, adidas a spus:

N-ai vrut Ducati. Felicitari pentru achizitie si bine ai venit pe 2 roti :)

Daca nu m-am dat cu unul ..multam!

Acum 5 minute, Lucian_M a spus:

Păi să fie într-un ceas bun! Așteptăm poze, cand se va putea și impresii după prima ieșire.

😉

Bine ca nu filme ,motovlog  😂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Cam tarziu si eu pe aici :)). Buna alegere cu SV-ul :D. La fel mi-am tras si eu unul anul trecut (din 2008) tot prin Biris. Dupa aproximativ 10k KM - 0 bube - imi place la nebunie cum trage. 

Poze, detalii? :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am apucat să îi fac poze, i-am făcut vreo 3 cât era pe platformă când mi-a fost adus. Ii fac poze cu proxima ocazie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...