Sari la conținut

Pasionati de drone


Tornada
 Share

Postări Recomandate

Acum 10 ore, ssk a spus:

Eu nu aș lua sh. Și este destul de mult, având în vedere că nu are telecomandă. 

Mai bine una noua, fly more combo.

Citat

 

 

Editat de kalator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 309
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

da, telecomanda 650 am vazut. I-am cerut tipului o serie sa o verific pe sit-ul DJI si refuza. spune ca n-are de ce sa-mi dea.

incep sa cred ca e un fake

Gata, DJI Spark  sa fie. Revin  zilele astea doar cu pozele produsului. Pana ma prind eu cum il folosesc. Daca nu revin deloc inseamna ca mi-a crapat nevasta capu' . 

 

:D

O sa fie SH, o sa fie de pe olx 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, ssk a spus:

da, telecomanda 650 am vazut. I-am cerut tipului o serie sa o verific pe sit-ul DJI si refuza. spune ca n-are de ce sa-mi dea.

incep sa cred ca e un fake

Gata, DJI Spark  sa fie. Revin  zilele astea doar cu pozele produsului. Pana ma prind eu cum il folosesc. Daca nu revin deloc inseamna ca mi-a crapat nevasta capu' . 

 

:D

O sa fie SH, o sa fie de pe olx 

Nu achizitiona drone sh fara proba de zbor

filmare si inregistrare

verifica bateriile ca cicluri de incarcare si telecomanda 

Editat de ianachim
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 23 minute, ssk a spus:

Adică tu  zici sa fac un  drum pana la vânzător?  Ok.  O sa ascult sfatul  tau. Cate cicluri de încărcare ar trebui să aibe maxim ca sa o  cumpăr? 

 

Cel din link-ul de pe olx e Garcya de pe aici, nu ar trebui să fie probleme la reputația lui.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa ma bag si eu in vorba daca se primeste.

 

Prima a fost un Mavic Pro 1. Apropos de puncte strategice, am vrut sa filmez o cascada dupa un baraj si  am vazut cum jandarmii ridicau pusca sa o doboare. Pina la urma mi-a doborit-o o familie de vulturi. Asta s-a intimplat in Nepal.

In rest o drona superba dar care cere timp sa o inveti ca sa scoti maxim ce poate din ea. Conexiunea ocusync e nemaipomenita si f extrem de reliable. Am dus-o pina pe la vreo 4km si nu avea nici o problema.  Asta cu distanta depinde f mult daca e in " bataia ochiului/telecomandei" . Daca se obstuctioneaza de ceva ai sanse mari sa o pierzi . Cum era sa o pierd in Thailanda ca ma mincase pe mine sa o duc dupa o stinca.

 

Singurul dezavantaj la Pro dupa mine e  ca nu are senzori si pe spate si e cam maricica si dureaza un pic cam mult sa o deploy.

 

Dupa ce am pierdut Pro-ul mi-am luat un Air. Tocami ce aparusera.  Bestiala jucarie.  mica, usoara, senzori fata spate, EVS ( senzori de aviodance system) care merge destul de bine, plina de tot felul de shooting modes preinstalate . Puncte slabe: bateria tine mai putin, dar e si mai mica,  mai zgomotoasa, dar punctul cel mai slab e legatura prin Wi-fi in loc de ocusync. Asia difera de ex de EU cind e vb de legatura prin Wi-fi si prin lege/automat isi schimba setarile. Am cumparat-o de aici unde fiind legislatia mai usoara, te lasa sa o zbori la distanta max. In EU ti-i limiteaza. Se poate face override manual dar asta inseamna ca breach garantia.

Am "pierdut-o" in Italia cind urmaream un caiac pe un riu. A pierdut pt citeva sec legatura cu telecomanda ( desi eram la 30m distanta) si a intrat pe RTH mode ( cum e programata)/ pt cei care nu stiu, RTH e un safety feature, cind se pierde legatura  cu remote-ul , drona se intoarce automat acasa. Se ridica la o inaltime prestabilita ( cam 30m) si vine spre casa. La mine s-a ridicat automat si  a intrat cu elicele in niste crengi  si a cazut in riu.

 

In toamna iar mi-am luat un Air desi a aparut deja Pro2  pe la 2000USD.. Pro2 are si mai multi senzori si mai multa baterie si camera mai buna si ocusync si si si 2000USD 😉

Ce am invatat din greseli: tot timpul un ochi pe drona si un ochi pe tel. Daca stai cu ochii numai pe tel.. ai sanse mari o pierzi lovindu-te de ceva.  Nu o duci dupa obstacole ( stinci/ blocuri etc). Ore intregi de  tutorials pe youtube si alte platforme.  Setat f bine drona la nevoile pe care le ai.  Trial and error, dar pe cimp deschis. Planificat cit mai bine din innainte ceea ce vrei sa filmezi.  Nu-i testa prea mult puterile, gen  hai sa vedem cit de departe o pot duce. Cit mai putin pe setari automate, gen tracking shots, rocket shots etc, decit in full safe environment ( fara obstacole).  Nu e chiar o jucarie, daca lovesti pe cineva chiar doare. Last but not least...  ca si la motor "pune cricul baaa", la drona e: " scoate-o de pe sports mode".

In rest.. nu as lua nimic altceva decit DJI.  Se merita pt una  mai scumpicica ( de la Air in sus) o asig  Refresh, nu as lua second nici testata,  si depinde ce vrei sa faci cu ea.  Nu are rost sa dai 1000usd  doar ca sa-ti pui niste poze sau filmulete pe FB.. decit daca nu ai ce face  cu banii.

Nu sint profi in drone, dar am zburat mult prin toate partile globului. Mai mult sint profi in greseli care nu trebuie facute cu dronele. 🙂

 

Bafta in alegeri

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Shalom! 

Un reviu pertinent dat de "cleric" și de luat în seamă, zic. 

Cât despre alegerea dronei, sunt sigur că fiecare are o poftă ce-o poftește, şi euuuuuu. Cu un ochi mă uit la mavic cu un ochi la buzunar și la ce vreau sa fac cu ea. 

Mă gândesc că pentru a da o altă perspectivă turelor moto și concediilor este suficient un spark. Când mă va contacta Giorgi Lucas să-i filmez ultima serie de gedai, mă orientez la altă dronă 😂✌️

Pace vouă! 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

saptamana trecuta am luat mavik air. este prima drona, sper sa fie ok. Din ce am apucat pana acum sa ma joc cu ea, pare ok. Am luat pachetul fly more combo din motive lesne de inteles. O sa revin cu mai multe informatii dupa ce apuc sa ma dau putin cu ea. In weekend o sa merg la munte si vreau sa o testez. Si-a mai facut cineva asigurarea de la DJI?? Sunt curios cat de prompti sunt. Parca as vrea o siguranta in plus. Merci!

 

tello este faina la banii aia, partea proasta este ca nu are memorie interna si nici slot pt card. deci o sa cam sacadeze tinand cont ca filmeaza pe telefon.

 

Legat de legislatie, tot ce are sub 500g nu trebuie inmatriculat.

Editat de styuk
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu am mers pe clasic ca am vrut sa am garantie si voiam asigurarea de la DJI

Am luat-o de pe F64 la 4800 dar cine are rabdare, sigur o prinde la 4300 (ca a mai fost, eu le urmaresc de mult) iar asigurarea a fost 470 lei. 

 

Dar cum am spus, nu am apucat sa ma dau cu ea. Ieri am ridicat-o putin si m-am jucat dar nimic concludent. Imi place ca face bine hovering si ca este super usor de controlat...se complica treaba cand vrei sa si filmezi.

 

Un mic test cu follow me: :))

 

Editat de styuk
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mavic Air e un pic cam cumbersome la plimbari. E aproape la fel de mare ca un Phantom. Spark-ul e super OK ca drona de incepator, dar e un pic cam prea scump pentru ce face, iar fara telecomanda e doar o jucarie foarte scumpa.

Mavic Pro e sweet spot-ul intre Phantom si Air (e mai portabila stransa decat amandoua si filmeaza aproape la fel de bine ca un Phantom, Mavic 2 cred ca are niste lentile si un senzor mai bun decat P4 Pro).

 

Am detinut si zbor drone de vreo 4 ani.

Am pornit cu o jucarie chinezeasca "cheala"- fara GPS/IMU/magnetometer/altimeter de la care am invatat cum sa controlez o drona, sa zbor in limitele ei, cum sa alerg dupa ea cand o pierd si cum se simte cand drona "fuge" cu o camera mai scumpa de vreo cateva ori decat ea. Am invatat sa respect vantul, orientarea, timpii de zbor, sa incarc bateriile la timp si sa le verific inainte de zbor. Am invatat ca fiecare gram in plus afecteaza performantele in zbor. Am invatat sa bricolez solutii pentru a reduce vibratiile si a stabiliza inregistrarea. Am invatat sa montez si sa demonteze gimbal-uri externe dupa un crash (un Walkera G2D era vreo 120 de euro pe vremea aia).

Am facut cateva inregistrari dar datorita schimbarilor de legislatie am renuntat la camera si gimbal si am continuat sa zbor cu drona goala o perioada.

 

Apoi am descoperit DJI si Phantom 2 si nu mi-au mai trebuit improvizatii si legat cu elastice. Comparat cu ce zburasem pana atunci, dronele DJI zboara aproape singure. Un an am zburat exclusiv un P2S cu care am inregistrat multe peisaje superbe.

Apoi am trecut pe DJI Mavic Pro pe care il folosesc si acum. Distanta maxima de zbor fara pierdere de semnal: aproape 2 kilometri in linie dreapta. Drona aia e o bijuterie si OccuSync e superb.

 

Am incercat Spark si Air. Spark-ul mi s-a parut foarte interesant pentru portabilitate si usurinta in utilizare, dar lipsa senzorilor si stabilizarea pe 2 axe o fac utila doar ca solutie de rezerva. Daca nu ai pretentii prea mari de la filmari si esti ok cu post-procesare mai multa inainte de publish, Spark-ul e drona perfecta pentru incepatori IMO. Dar nu e de scos afara cand e vant, drona e foarte usurica.

Air-ul mi se pare ca are toate dezavantajele de marime ale Phantom-ului fara avantajele camerei si a stabilitatii/calitatii filmarii.

 

In casa ma joc cu un Cheerson CX-10 WD, e foarte util pentru a mentine skillurile in perioadele in care nu ai timp sa scoti jucariile mari la plimbare. 

De asemenea, pentru ca Ryze a scos un SDK pentru Tello, am cumparat unul si il controlez direct de pe calculator cu cod scris in Python. Vreau sa folosesc OpenCV sa o invat sa o vaneze prin casa pe nevasta-mea. I-am cumparat un adaptor de bluetooth si un difuzor micut sa-i zica drona ca mi-a mancat ficatii fara sa ma obosesc io sa merg pana la ea.

 

Concluzia: daca vrei o singura drona si esti incepator, DJI Spark o alegere OK pentru inceput, atata timp cat o tratezi ca pe o jucarie foarte scumpa si nu te vitejesti. Fly More combo pentru el e recomandat IMO.

 

PS: dupa patru ani de zburat quaduri, inca ma consider un pilot mediocru si un fotograf si mai prost. Da asta nu ma opreste sa ma distrez de fiecare data cand ridic una din jucarii.

Editat de bigFatAss
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 27 minute, bigFatAss a spus:

Air-ul mi se pare ca are toate dezavantajele de marime ale Phantom-ului...

 

sigur nu le confuzi?

 

image.thumb.png.46fdf399d9031500a35588537fe2d8a2.png

Editat de styuk
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stanga e un Mavic Pro si dreapta e un Phantom. Air-ul pe care l-am testat io nu se folduia si trebuia carat neimpachetat. Proprietarul citise niste post-uri foarte alarmiste despre cum pica din cer daca le ciupesti cablurile cand le impachetezi, asa ca a venit cu ea complet desfacuta. Cu elicile puse, nu era cu mult mai mica decat P2S-ul cu care venisem eu. Plus au fost si cateva probleme cu zborul in afara LOS si aterizarea automata. Probabil de aia am ajuns sa pastrez Pro-ul.

 

Experienta mea e complet subiectiva si bazata doar pe ce am incercat pe pielea mea. OP sa faca bine sa incerce cateva jucarii inainte sa dea banii as zice. Pe urma e mai greu sa scapi de ele.

Editat de bigFatAss
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 7 minute, bigFatAss a spus:

Stanga e un Mavic Pro si dreapta e un Phantom. Air-ul pe care l-am testat io nu se folduia si trebuia carat neimpachetat. Proprietarul citise niste post-uri foarte alarmiste despre cum pica din cer daca le ciupesti cablurile cand le impachetezi, asa ca a venit cu ea complet desfacuta. Cu elicile puse, nu era cu mult mai mica decat P2S-ul cu care venisem eu. Plus au fost si cateva probleme cu zborul in afara LOS si aterizarea automata. Probabil de aia am ajuns sa pastrez Pro-ul.

 

Experienta mea e complet subiectiva si bazata doar pe ce am incercat pe pielea mea. OP sa faca bine sa incerce cateva jucarii inainte sa dea banii as zice. Pe urma e mai greu sa scapi de ele.

 asta ziceam, ca proul este si mai mare ca air dar tot nu se compara cu P2. stiu ca si eu am cautat varianta optima intre pro si air dar am mers pe air dupa cateva reviewuri...si in plus air are sub 500g

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 8 minute, kalator a spus:

Deja mi-ați amestecat gândurile. Visez doar Air și Pro. Am insomnii. Asa2nu mă mai joc. 

Sa te ajut in a lua o hotarare😂😂😂😂

ce poti face cu un pro

 

http://www.youtube.com/watch?v=cA4VYbjcEws

Editat de ianachim
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...