Sari la conținut

Ce tip de casca pentru scuter A1 exclusiv urban? Incepator, desigur


green_fox
 Share

Postări Recomandate

Va salut, domnilor!

 

Urmeaza sa achizitionez un scuter (nou) in jurul la 125cc, cel mai probabil Suzuki Address sau Yamaha D'elight. Astept totusi Smaeb-ul sa vad eventuale alte optiuni, dar din luna mai se impune neaparat achizitia, deoarece voi schimba proiectul pe care sunt alocat si nu voi mai avea metroul rapid la dispozitie. Sunt satul de mestecat in benzina si asteptat la cozi interminabile.

 

Am A-ul "plin" de aproape 4 ani, timp in care m-am mai urcat pe 2 roti motorizate doar in joaca. B-ul de 15 ani cu multa experienta in oras, precum si mii de kilometri pe bicicleta in trafic.

 

Vreau sa cumpar echipamentul inainte, anume cotiere, genunchiere, manusi si, desigur, protectia dovleacului.
M-ar interesa o casca open face, tin foarte mult sa raman conectat cu traficul la nivel auditiv si sa-mi ramana si un unghi larg de vedere, fara sa-mi sucesc capul prea mult. De asemenea, cat mai usoara.

Cunosc totusi foarte bine ca pot muri si pe scuter, la 20km/h. Si ca pot sa imi franjurez toata fatza, daca nu am si protectie a barbiei, chiar si la viteza mica. Caut un compromis destept... ce casca imi recomandati in aceste conditii? Un open face doar cu viziera si o protectie a barbiei de incredere...exista asa ceva?

 

Si mai mentionez un aspect pe care stiu din experienta ca majoritatea membrilor forumului o sa-l ignore, invocand lipsa mea de experienta: eu NU voi merge cu mai mult de 60 in oras cu acest vehicul. Asa cum nici cu masina nu depasesc 60 in oras. Asta daca are vreo relevanta. Nici unul dintre aceste scutere nu corespunde cu motocicletele la care ma gandeam eu cand am dat de A, nici ca putere, nici ca aspect, azi ma intereseaza exclusiv posibilitatea pacalirii traficului, manevrabilitatea si fiabilitatea. Am doar 171 cm si 65kg (si 35 de ani), de-asta ma limitez la un vehicul de sub 100kg. Inainte de astea eram hotarat pe un NMax/PCX, dar urcat pe el l-am simtit prea mare, chiar daca al naibii de frumos. Prefer sa ma simt in siguranta, chiar daca o sa arat ca intr-un vechi film frantuzesc :)

 

Va multumesc anticipat pentru sfaturile si gandurile bune!

Editat de green_fox
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Este o problema daca simti N-max-ul mare....

Casca --> poti sa iti iei un flip-up mai ieftin gen CABERG sau SCORPION sau ceva JET --> un compromis bun pret calitate este Caberg Riviera V3.

 

Spor...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am asa ceva:

 

https://www.mthelmets.ro/casti/casca-mt-avenue-sv-alb-lucios-ochelari-soare-integrati

 

In oras e super ok. Si in afara pana la 100km/h e buna. Dupa aceasta vizteza deranjeaza zgomotul (nu suiera si nici nu intra curent chiar si la viteze mai mari). O foloses de 3 sezoane si se prezinta in stare mai mult decat ok (fara zgarieturi pe vopsea sau viziera, desi cateodata se plimba in voie prin topcase). In plus e foarte respirabila, are ochelari de soare foarte usor de folosit si un sistem (mai rudimentar  ce-i drept) de blocare a vizierei. In concluzie, recomand.

P.S. O folosesc pe un scuter Honda Silverwing 400.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@initiator: Viziera coboara pana sub barbie. Este posibil ca in caz de impact major, viziera sa se deformeze si sa sara de la loc (probabilitate). La o cazatura (cred) ca ar proteja  cat de cat deoarece lateralele castii sunt pana aproape de gura, acoperind aproape complet obrazul. In partea din spate coboara pana la ceafa. Zona mai critica ramane barbia. Pentru exterior intentionez sa-mi iau o casca integrala ( tot de la MT Helmets).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu as opta tot pt un FLip-up cu ochelari de soare...tragi mandibula cand e mai rece si o poti folosi si la drum intins.

 

recomand modelul asta(e foarte usoara si nici nu vajaie laviteze mai mari) eu sunt foarte multumit de ea...

 

 

https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectID=22040984&ViewAction=ViewProduct

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Shark are niste casti modulare, evo.

https://www.motorteam.ro/index.php?route=product/category&path=178_186&sort=p.price&order=ASC&bfilter=m0:60;

Daca esti in Bucuresti, le gasesti aici, poate printre cele reduse e ceva marimea ta. Casca trebuie probata. Eu am vrut sa iau ceva de la Shark, dar nu am reusit sa ma potrivesc la marimi.

 

Succes!

Editat de warlock
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

casca de la MT seamana cu una de-a mea http://www.aspshop.ro/ls2-of570-verso-white-m/d-110028-c-1086/ care nu stiu daca e mai buna,dar e dubla ca pret :)

Foarte aerisita,peste 60km/h  pe vreme racoroasa nu e buna,atunci folosesc una integrala  cu cagula  de tipul http://www.kronaumoto.ro/index.php/detalii/2744.html  ce rezista la vint

Cred ca doar shark au protectiile alea de barbie suplimentare (arata cam ciudat)

Flip-up sunt grele ,peste 1.5kg,nu prea vad sensul

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am si eu MT-ul dar pe negru. Parerea mea e ca e o casca de 2 lei. Zgomotoasa si foarte fragila. Am fost atras de look dar doar acesta e de ea. Am mai avut doua casti de genul acela si aceasta imi pare cea mai fragila. Am avut si un highway de 29 de euro ce a fost net superior acestui MT. Parerea mea e ca o casca integrala aerisita e cea mai potrivita alegere. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De unde ti-a venit ideea ca o casca full face iti blocheaza sunetele si campul vizual? Singurul dezavantaj real este ca se incinge cam tare vara. Cand e foarte cald si merg doar in oras eu folosesc o casca de enduro + ochelari de soare. Circulatul cu open face printre salbatici (adica orice zona cat de cat populata din RO) mi se pare o mare prostie. Daca cauti poze cu "chirurgie OMF" o sa intelegi exact de ce...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Proba e de baza,spre exemplu eu nu as fi crezut ca scuterul din semnatura, Honda sh300i se simte ca o bicicleta plianta cu roti mici desi are 165 kg;si nici nu-i mare,te strecori usor (daca e ceva loc intre benzi )

Pt strict oras sub 60,intr-adevar mai bine open face ,culoare deschisa

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

https://bikermag.ro/casti-moto-off-road-mt-helmets/50811-casca-mt-synchrony-duo-sport.html - are o vizieră maaaare și un câmp vizual vast. Destul de aerisită și nu te izolează de trafic. Asta ca idee, nu că aș recomanda castronul ăla pe scuter. Dar un open-face nu aș lua. Nici flip, pe care îl vei ține în special deschis (că se poate, de aia). Sunt cateva modele cu protecție de bărbie, nu mai știu care, că nu m-au interesat. Pune o integrală aerisită pe bostan. Vara merg cu a mea peste 90% cu viziera complet ridicată, se ventilează fain. Poți folosi o integrală cu ochelari de soare integrați, ții viziera sus, iar ochelarii coborâți. Și chiar ai destule modele din care să alegi.

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare

 

Folosesc https://www.louis.de/artikel/probiker-kx5-klapphelm/215201?list=850a8395510296aba10aef89de12e8b0 de câțiva ani (ma rog, versiunea cu intercom bluetooth si radio integrate, nu se mai fabrica). E o casca filip-up care, folosind piese auxiliare în valoare de 35 euro, se poate transforma în open face. Se poate reveni la flip oricand.

Pro

- Convertibilitate, în funcție de anotimp

- Ochelari de soare integrați

- Ușoară (în varianta open face)

- Destul de silentioasa (caracteristica subiectiva)

- Ieftina

- Închidere cu micromecanism (nu DD, ceea ce, din alte punte de vedere e mai mult un dezavantaj)

 

Con

- protecție îndoielnică

- marca "asa si asa" spre no name

- Destul de mare, a mea e XL si incape sub sa la Majesty 400 dar la alte scutere mai mici nu prea cred

 

Una peste alta, daca as gasi din nou ca a mea, as cumpara imediat una la fel. Am si un Noian N90, e mult sub Probiker la toate capitolele de confort / utilitate. La protecție, nu stiu si sper sa nu aflu...

 

Mai exista una de la Highway dar nu o stiu prea bine, trebuie să intreb un amic care o are

Editat de anpetre
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...