Sari la conținut

Asociatia motoADN lansează petiția pentru extinderea programului RABLA


MotoADN
 Share

Postări Recomandate

Asociatia motoADN lansează petiția pentru extinderea programului RABLA la scutere și motociclete noi.

 

motoADN - programul RABLA pentru motociclete si scutere

 

Primul proiect de anvergură al asociației a fost deja lansat și vizează extinderea programelor RABLA și RABLA Plus, astfel încât tichetele să poată fi utilizate și pentru achiziția de scutere și motociclete noi.

Asociația a inițiat deja discuțiile cu Administrația Fondului de Mediu, iar acum ne aflăm în etapa în care avem nevoie de susținere publică, prin semnarea unei petiții care să arate autorităților că modificarea este dorită de motocicliștii din România și răspunde unor nevoi actuale reale.

 

Petiția este susținută de MOTOCICLISM.ro – comunitate online a motocicliștilor din România și va fi promovată activ în cadrul SMAEB - Salonul de Motociclete, Accesorii și Echipamente, București aprilie 2019.

 

baner motociclism.ro.png

 

Despre motoADN:

Proiectele motoADN au ca obiective susținerea mobilității urbane, propunerea de schimbări legislative menite să crească siguranța rutieră și încurajarea motociclismului ca mijloc de recreere.

 

Asociația va derula, alături de membri și cluburi sau asociații partenere, proiecte menite să dezvolte motociclismul în România, militând, totodată, pentru drepturile și interesele motocicliștilor – motoADN (www.motoADN.ro).

Primul proiect de anvergură al asociației a fost deja lansat și vizează extinderea programelor RABLA și RABLA Plus, astfel încât tichetele să poată fi utilizate și pentru achiziția de scutere și motociclete noi. Asociația a inițiat deja discuțiile cu Administrația Fondului de Mediu, iar acum ne aflăm în etapa în care avem nevoie de susținere publică, prin semnarea unei petiții care să arate autorităților că modificarea este dorită de motocicliștii din România și răspunde unor nevoi actuale reale.

 

Proiectele asociației

motoADN militează pentru recunoașterea oficială a motociclismului drept o modalitate de transport ieftină, eficientă și practică, accesibilă oricui. În acest context, pe lângă extinderea programului RABLA, asociația are în plan și o serie de alte proiecte:

  • Mobilitate Urbană - Dezvoltarea de parteneriate și acțiuni cu administrațiile locale, care să încurajeze deplasarea pe 2 roți ca măsură ieftină, eficientă și rapidă de descongestionare a traficului;
  • Siguranță moto - Dezvoltarea și promovarea de cursuri de inițiere și perfecționare pentru motocicliști;
  • Turism moto - Acțiuni de promovare a traseelor moto, a locațiilor de cazare, a restaurantelor, precum și a comunităților moto locale, acțiuni ce au efect direct în dezvoltarea facilităților pentru motocicliști și a turismului local.
  • Situația parcului moto din România

 

În 2018, am ajuns la un parc național de motociclete, scutere și mopede de 135.888 de unități. În ultimii 2 ani, vânzările de motociclete și scutere înregistrează creșteri de peste 40%, ajungându-se la 10.000 de unități vândute în 2018, conform statisticilor oficiale publicate de DRPCIV (Direcția regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor). Observăm însă că doar 2.300 dintre ele sunt motociclete și scutere noi. Restul, reprezentând peste 72%, sunt motociclete și scutere second hand. Este îmbucurător faptul că avem creșteri de 40% a vânzărilor moto, dar puterea de cumpărare scazută duce la creșterea exponențială a importurilor de moto SH. În acest context, extinderea programului RABLA poate ajuta semnificativ la creșterea achizițiilor de scutere și motociclete noi!

”Traficul în aglomerațiile urbane și poluarea produsă de autovehiculele care ies zilnic pe străzi sunt probleme reale în România. S-au confruntat și alte state europene cu ele și o soluție a reprezentat-o încurajarea transportului pe 2 roți, prin toate instrumentele disponibile. Mai multe vehicule pe două roți pe străzi înseamnă, în primul rând, descongestionarea traficului și mai puțină poluare, ambele fiind beneficii de care se vor bucura toți participanții la trafic și comunitățile urbane în ansamblu!”, declară Valentin CIOBANU, Președinte, motoADN.

 

Asociația are membri plătitori, dar beneficiază și de susținerea unor Membri Onorifici, cu rol de ambasadori ai proiectelor derulate de motoADN.

Unul dintre primii Membri Onorifici ai asociației are o poveste de viață impresionantă, cu peste 50 de ani de mers cu motocicleta pe toate continentele - Serge RAMEAU – Consulul General Onorific al Republicii Madagascar în România: ”Motociclismul în România avea nevoie de o asociație activă, care să vină cu proiecte și propuneri concrete pentru o dezvoltare coerentă a acestuia. motoADN are în derulare o serie de proiecte pe care orice iubitor al plimbărilor pe motocicletă sau scuter le poate susține – fie că preferă deplasarea pe 2 roți ca formă de relaxare sau ca mod de economisire a timpului în trafic”. 

 

Sustinerea financiară a asociației vine de la membrii plătitori dar și de la companiile ce au optat să devină parteneri ai asociației.

motoADN își răsplătește susținătorii cu o serie de beneficii, dintre care menționăm:

  • Asistență rutieră GRATUITĂ;
  • Card de benzină cu prețuri speciale în rețeaua de parteneri;
  • Asigurări și finanțări la prețuri negociate special pentru membrii asociației.

 

Proiectele asociației au nevoie în continuare de susținerea membrilor și partenerilor săi și toți iubitorii motociclismului sunt invitați să se alăture acestui demers.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 199
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Acum 9 minute, iulianserban a spus:

Foarte bună ideea! Un vot și de la mine! 

Multumim. Si daca puteti da un share prietenilor pentru a ne sustine si ei ar fi excelent! Astfel putem demonstra ca exista interes pentru acest program.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, iulianserban a spus:

Nu am Facebook, dar am trimis pe alte cai 😁

+1!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...