Sari la conținut

problema rotax 123 pe un aprilia pegaso 125


Jakeobs
 Share

Postări Recomandate

Salut, de curand  am achizitionat un Pegaso 125 din '94 cu un motor rotax 123. Initial vanzatorul care nu era prea priceput la motoare a spus ca are o problema de la ambreiaj si nu pleaca de pe loc. ce e drept, motocicleta nu pleaca de pe loc si daca pleaca  nu merge mai mult de 2 m. Motocicleta pornea impecabil, de aceea am exclus problema  cu compresia. Am desfacut initial filtrul de aer pe care l am curatat, am curatat carburatorul si l am suflat bine cu compresorul pe toate partile. Motocicleta nu vrea sa se tureze pe liber mai mult de 6000rpm si se aude inecata. Am crezut ca nu am curatat bine carburatorul si  l am mai descacut odata si l am suflat pe toate partile dupa aceasta miscare, motocicleta  porneste cateva secunde si se opreste. am schimbat si bujia cu una noua, aceeasi poveste. Am incercat sa ma uit si la acel powervalve..care se pare ca este blocat pe deschis. nu am desfacut mai mult pt ca nu am mai avut timp. Vreau sa va cer si parerea voastra, ce credeti ca poate avea?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ok..sa mergem pe sirul evenimentelor. Deci..ai cumparat o motocicleta defecta vanzatorul ti-a spus ce defect are, si tu te-ai apucat sa desfaci altceva si sa o strici mai rau. Unde e logica??

 

In alta dezordine de idei...daca motorul pornea impecabil...de ce sa umbli la carburatoare? Daca ti s-a spus ca ambreiajul este defect, ai probat ca motorul nu merge mai mult de 2 m, ce-ai cautat la carburatoare?

 

Ia-o ca pe un sfat prietenesc: du-o la un service si nu mai strica si ce e bun la ea. E clar ca n-ai nici o treaba  cu mecanica in general..si e mai bine asa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu, cel de la care am cumparat o nu avea nici o treaba cu mecanica, crede ma, am verificat ambreiajul si este ok. Motocicleta pornea dar nu se tureaza mai mult de 6000rpm, crezi ca asta ar fi ambreiajul? Nu vreau sa te contrazic  pentru ca sunt sigur ca ai mai multe cunostinte decat mine, dar nu m am apucat sa o desfac chiar asa dupa cum am avut chef.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai..asa cum ai expus tu problema..s-a inteles ca dupa ce ai cuatat carburatorul...motocicleta nu a mai trecut de 6000 rpm, nu ca atunci cand ai cumparat-o nu trecea. Da e posibil ca de la powevalve sa nu treaca ar aici si eu trebuie sa-i las pe altii mai priceputi sa-si dea cu parerea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...