Sari la conținut

Actuator relanti - e normal ?


Postări Recomandate

Salutare,

 

E normal ceea ce se vede in video-ul urmator ?

 

Motivul pentru care intreb este ca motocicleta, tot BMW, a inceput sa faca "figuri" la relanti de cateva zile. Era ceva clasic, deja ma pregatisem cu sprayul de curatat carburatoare sa curat saracia asta.

L-am scos din corpul clapetei, am pus contactul si top, a sarit pe podea ca in video. Am incercat sa infiletez tija la loc, pare ca prinde (nu iese daca trag de ea). Daca pun contactul cu actuatorul scos din corpul clapetei, imi arunca tija, manseta si arc afara.

 

Ceva pareri, ca nu-mi vine sa dau 500-600 de lei pe unul nou ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ia legatura cu Dan Cata de aici de pe forum.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

Sistemul îmi pare asemănător cu cel de la Triumph, cu care am avut cândva unele probleme. Stepperele sunt folosite frecvent pt a comanda acceleraţia la diferite maşinării.

Oricum, problemele erau date nu de stepper (motoraşul filmat), ci de sistemul de prindere a camei care comandă clapetele de aer (care nu se văd în filmare). Tija cred că sare pt că nu se sprijină pe nimic (ea trebuind să calce pe o camă ce împinge clapeta de admisie a aerului, pe care astfel o comandă).

Sugestia mea e  - în cazul în care ralantiul e prea mic sau inexistent, să fie verificat şi sistemul  de împingere a camei, adică tot angrenajul mecanic de acţionare a admisiei de aer, care se poate ancrasa, trebuind curăţat şi uns.

Cursa motoraşulului pas-cu-pas (stepperul) e comandată electric, deci, nu trebuie modificată mecanic, ci verificat curentul de comandă.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Motorasul pas cu pas este de aruncat, direct, la gunoi. Ghidajele, din plastic, sunt uzate si n-am rabdarea sa-mi bat capul. Am comandat unul nou.

Acest motoras nu actioneaza nici o cama, in interiorul clapetei. Acceleratia functioneaza bine, corect, doar relantiul prezinta probleme.

 

Celor de la BMW ar trebui sa le fie cel putin rusine ptr cati bani cer pe un rahat de motoras pas cu pas, ~ $190 in catalogul de piese, fara varianta aftermarket. Am gasit, cel mai "ieftin", cu un pic peste 600 de RON.

Sunt sigur ca se poate adapta un alt motoras dar nu am nici timp, nici chef si nici rabdare.

Editat de cozmino
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...