Sari la conținut

Când te fură peisajul pe motocicletă


bebi
 Share

Postări Recomandate

Accidentul a fost anunțat prin serviciul de urgenta 112, au venit doua mașini de salvare și doua echipaje de politie, inclusiv rutiera Constanta. În situații de accident cu victima, se deschide în mod automat și dosar penal.

În acest moment am carnetul de conducere reținut pentru cercetări, asta înseamna lunar un drum la Hârsova-Constanta pentru prelungirea dovezii, iar dosarul deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârsova așteaptă o rezoluție, fiind propus pentru clasare de către IPJ Constanta. Dacă procurorul urmează recomandarea politiei, dosarul se clasează cu NUP iar eu pot ridica de la politie carnetul de conducere.

 

Din cate știu eu, dacă ajungi la spital și declari trauma fiind consecința unui accident rutier, este anunțată și politia.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 22.06.2019 la 21:30, September a spus:

@bebi 

"Cum de s-a întâmplat, puteam sa fac ceva sa evit accidentul? Ce pot face sa ma asigur pe viitor ca asa ceva nu se va mai întâmpla?"

 

Împingeai brutal semighidonul stâng înainte.

În prima fractiune de secundă când ai redevenit conștient că drumul o ia la stânga. 

Se numește contravirare și salvează vieți.

bingo. un sfat super pertinent.

 

problema e daca intervine si fixarea.

nu cred(?) ca poti contravira daca esti fixat. 

esti deja condamnat.

 

PE MOTO TE UITI UNDE VREI SA MERGI.

daca te uiti in balarii, te duci la arat.

daca te uiti la copac, te duci la cules.

daca te uiti la linia alba de pe marginea drumului care se tot apropie de tine(de fapt tu te apropii de ea pt ca iesi larg) o sa iesi in decor.

 

parerea mea ref la ce trebuie facut  (si ce incercam eu sa fac) exercitii de "a lua privirea de la obstacol" si implicit de " a ma uita la ruta sigura/de evitare"  in situatii de non-urgenta, sau cu chestii penale gen o punga de gunoi dusa de vant care traverseaza strada, incercam sa nu o lovesc neuitandu-ma la ea(o vezi cu periferica) si anticipandu-i traiectoria, etc.

 

merge si cu gropile exercitiul asta, n-ati obs ca atunci cand observi o ditamai grota in sosea si te gandesti "aoleu sper sa nu o iau" si te tot uiti la ea dai in ea?

 

la o adica asa e si cu trotineta, si cu bicicleta etc. - te duci unde te uiti. 

numai ca pe troti/bici nu constientizezi asta pentru ca nu ai viteza asa mare si consecintele nu sunt cu un potential dezastruos (crapi adica) cum sunt pe moto.

 

cu contravirarea la fel. trebuie exersat. trebuie sa devina "memorie mecanica" /reflex / zi-i cum vrei numai sa o ai in sange. 

mai ales ca incepe sa functioneze de la vit mica (~20km/h? naiba stie)

cand era soseaua libera fata-spate incercam sa mimez o evitare de urgenta la "viteza". 100, 100+ etc.

 

o sa fii surprins ce agresiv tre sa fii cu ghidonul la viteze mai mari.

 

si la 60km/h daca nu contravirezi violent si incerci sa ..misti moto in orice alt mod stanga/dreapta (apesi pe scarite?misti pozitia corpului?) o sa te bufneasca rasu sa vezi ca te-ai miscat in lateral f putin pt o distanta pe linie dreapta f mare.

 

"moto nu se conduce se piloteaza" - suna F FFFFFF pomposa , ca strugurii FFFF Dulci din piata - nimic mai adevarat. 

la masina daca nu prea le ai.. e ok, mergi incet, accident faci doar daca incerci sa mergi f tare si pierzi controlul.

 

dar cu moto si la o curba de 40km/h iesi larg..pupi TIRul si papa. sau cazi in rapa / te lovesti de copac / sau sau sau.

sau iese ceva in fata - panica, blocat fata/cazut / lovit obstacol.. (cu masina sari pe frana si aia e, ABS, airbag etc. sanse mai mici sa crapi)

 

 

PROBLEMELE CU FIXAREA SI CONTRAVIRAREA SUNT:

 

1. dureaza ceva timp pana afli de una sau de cealalta sau de amandoua

2. dureaza ceva timp pana scapi de fixare si dureaza ceva timp pana devine reflex contravirarea.

 

 

pentru mine unul fixarea a fost greu de lepadat, 1-2 ani gen. bine, am mers si cam putin.. ajuta mult drumurile lungi si dese. 

Editat de frigider
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buba cu contravirarea asta e ca iese spectaculos de bine atunci cand e pregatita. Altfel e posibil sa iasa doar spectaculos. 

 

Pata de contact pe fata crescuta, pilotul deja transfera niste greutate pe interior, etc.

 

Daca sta ca bradul in sa, ba eventual si aplecat spre exterior, ca sa vada mai bine peisajul si impinge brusc de ghidonul interior cand a vazut ca drumul nu merge pe unde merge el devine nasol. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca idee, si cu bicla tot accident rutier cu vatamare era :)))

100% nu a avut chef de un dosar inutil si a avut o portita de a "dosi" faptul ca l-au chemat aia din UPU. Intr-adevar, daca te ridica salvarea din sant nu ar mai fi avut cum sa o dea cotita.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Au fost cazuri in care nu s-a impins nimic si au fost ajutati .... depinde de politist si experienta lui.

Acum 6 ore, cuki a spus:

Diferenta poate a fost ca nu am chemat salvarea/politia la accident....ci m-am dus eu pe picioarele mele la UPU.

In cazul meu .... identic cu al tau, mi-a luat din prima permisul si s-a pus pe scris ..... fara alte victime/daune, in afara de mine si mobra mea.

Iar in cazul meu a fost doar o entorsa la genunchi ...... plm, ciinele care m-a dat jos, n-a avut nici pe dracu.

Editat de Contabil
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai omule ... zau ca ma amuzi, eu nu lucrez in contabilitate, am +15ani de banci (ar fi culmea ... sa nu-ti pice bine nici asta), iar acum ma ocup de cu totul altceva. :crack:

Nik-ul asta l-am gasit liber, la momentul respectiv .... ce sa fac? sa-l schimb? :crack: Nu-mi plac alea cu @#! etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"Intr-adevar, daca te ridica salvarea din sant nu ar mai fi avut cum sa o dea cotita."

Tine de bulan, pe mine m-a luat salvarea din sant intre Fagaras si Sibiu si de bine ce eram m-au expediat de la Fagaras la Brasov, se gandeau ca o sa crap pana dimineata.

Politistul mi-a dus mobra la unul cu tractari(i-am platit omului tractarea cand mi-am luat epava de la el) si permisul mi la dat peste o saptamana inapoi, cand eram cu corset textil si atela gipsata pe mana dar conduceam 4 roti. In spital am stat doar doua zile... nu suportam curatenia si serviciile de lux asa ca m-au externat pe semnatura.

Tavalirea: pe o portiune dreapta glont de cativa kilometri, m-am intersectat noaptea pe cu un tir cu lumini de lumini si cand am dat faza lunga am vazut ca lipsea podetul pe sensul meu de mers. Fusese un indicator de ocolire prin stanga pus pe movila de balast din fata gropii dar intrase o masina in el mai devreme si il culcase. 

CIMG6111.thumb.jpeg.9185884108eb5991015fa5595829f457.jpeg

Megabulan 1: nu m-am tinut de ghidon.

Megabulan 2: nu a venit masina din contrasens.

Megabulan 3: m-am oprit sa ma odihnesc in sant la vreo 15-20 m dupa ce am trecut razant pe langa parapetul unui alt podet.

Probabil ca politistul nu a vrut sa se complice cu drumarii, a tinut cont de faptul ca eram foarte suparat, cine stie... si nu am avut dosar cu toate ca m-am plimbat cu doua salvari si mi-au bagat morfina ca pe front!

In loc de epilog:

De la accident nu mai merg noaptea cu motorul si tratez si portiunile de drum drepte ca fiind cu obstacole.

La intersectarea noaptea cu vehicole dotate cu faruri vizibile din spatiul cosmic reduc viteza considerabil. Deja m-a salvat de doua ori regula asta.

Ochii pe drum! Peisajele la pauza.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@greenhorn reținerea permisului nu e strict legata de deschiderea si inchiderea unui dosar penal. Exista o prevedere legala care permite politistului sa ti-l retina pe perioada cercetărilor daca exista indicii ca ai incalcat legea (de ex ca nu ai adaptat viteza la conditiile de drum). dar nu scrie niciunde ca nu ti-l poate returna mai devreme de terminarea cercetărilor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, XaeL a spus:

@greenhorn reținerea permisului... Exista o prevedere legala care permite politistului sa ti-l retina pe perioada cercetărilor daca exista indicii ca ai incalcat legea 

Pui aici prevederea aia legala  sa o vedem si noi? 

Editat de george05
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt doua variante. Poate am omis din graba sau poate ma asteptam sa iti pice fisa ca ma refer la codul rutier. Adica OUG 195/2002, cu modificarile si completarile ulterioare. Happy?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mie mi se falfaie sincer, dar omiti cam multe cand postezi. In general. Ai nevoie cam de multe posturi pt a duce o idee(simpla de altfel) la capat. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 14 ore, greenhorn a spus:

La intersectarea noaptea cu vehicole dotate cu faruri vizibile din spatiul cosmic reduc viteza considerabil. Deja m-a salvat de doua ori regula asta.

 

astea trebuie scrise undeva mare. eventual cu rosu pe fond galben.

sau ca un indicator reflectorizant, batut noaptea de faruri.

plus ca nu mai banghesti calumea daca ai lumina in ochi..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Frumos și sincer scris. Nu dispera man, de astea se mai întâmplă până capeți suficient antrenament și înveți să scanezi în timp ce admiri. Cum ai spus e o lecție și după fiecare lecție motociclismul nu mai e la fel, devine mai responsabil. Tragem învățămintele  și mergem mai departe. Baftă ca următoarele să fie cât mai de fără urmări!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Salutare tuturor, 

La inceputul lui August am pornit la ora 6 dimineata din Bucuresti cu un coleg care in drumul lui spre Constanta a binevoit sa treaca pe la Harsova. Planul era sa ma prezint la 08:30 la Parchet pentru a depune cererea de prelungire dovada astfel incat cu putin noroc la ora 10 sa pornesc inapoi spre Bucuresti. Prima parte a planului a mers, am fost la 08:30 in Harsova doar ca decizia de prelungire a fost gata la ora 11:00. De, au fost in lucru doua cereri. Am avut timp destul pentru vizitarea ruinelor cetatii Carsium si pentru o cafea in "city center" Harsova.

La ridicarea deciziei de prelungire, am intrebat si de starea dosarului. Raspuns scurt: Dureaza, politia se misca greu. Observatia mea a fost ca de la politie au plecat documentele cu recomandarea de clasare a dosarului. Raspuns scurt 2: Posta speciala merge greu, nu au ajuns inca documentele. Observatia mea 2: Documentele de la rutiera au plecat pe 09/06/2019. Raspus scurt 3: A, stati sa verific. Toata discutia a decurs civilizat si la obiect. In 15 minute doanma de la parchet revine si imi cere decizia de prelungire dovada pentru a imi da in schimb o copie a deciziei de clasare datata 02/07/2019, una bucata luna inainte de data curenta.

Carnetul l-am ridicat doua ore mai tarziu de la Rutiera Constanta. Plicul cu decizia de clasare a ajuns dupa o saptamana si la adresa mea din Bucuresti. 

Usor dar sigur, totul revine la normal. Tracerul zburda din nou pe strazile din Bucuresti, colegii pe doua roti cu motociclete in toate culorile si formele zburda si ei in toate directiile, ce a fost mai greu a trecut, am invatat ce a fost de invatat, acum ma bucur din nou de inventia asta extraordinara, 2 x roata + motor. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...