Macinca Ionut Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Salutare , am 16 ani si 1.65 (Sunt băiat, cam scund totusi) si vreau sa stiu si eu daca este o problema daca nu ajung cu picioarele perfect pe pământ (amândouă jos pe călcâi), mai ales daca sunt începător. Cel mai probabil voi mai creste in înălțime dar nu sunt total sigur de asta. Am văzut că o idee ar fi un chopper dar sincer nu imi prea plac.M-am interesat si as vrea ceva Cagiva Mito 125(de inceput)chiar dacă e mai veche dar cer si sugestii pt A1 sau chiar A2/A pentru viitor. Pe scurt as vrea sa stiu daca pot conduce orice(nu chiar orice , unele sunt chiar înalte) motocicleta chiar daca am doar 1.65. Multumesc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kagemusha Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Da. Poți merge pe motocicletă dacă ai înălțimea ta. De fapt, poți merge pe orice motocicletă dar, dacă vrei să mergi printre mașinile staționate la semafor în orașe va trebui să alegi o motocicletă cu șaua nu mai înaltă de 790-800 mm. Baftă! http://cycle-ergo.com Aici te poți juca puțin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macinca Ionut Posted June 24, 2019 Author Share Posted June 24, 2019 Multumesc mult! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Contabil Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 (edited) CRB 125R, NINJA 300, NINJA 400, NINJA 650 ..... testate de mine la 1.64m inaltime. Ps. Culmea 400 si 650 sint un pic mai lasate decit restul .... si ma refer la mobre noi, cele sh sint chiar mai joase. Edited June 24, 2019 by Contabil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misionaru Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Acum 53 minute, Kagemusha a spus: Da. Poți merge pe motocicletă dacă ai înălțimea ta. De fapt, poți merge pe orice motocicletă dar, dacă vrei să mergi printre mașinile staționate la semafor în orașe va trebui să alegi o motocicletă cu șaua nu mai înaltă de 790-800 mm. Baftă! http://cycle-ergo.com Aici te poți juca puțin. Multa vreme m-am jucat si eu pe site-ul cycle-ergo. De remarcat insa faptul ca ei dau inaltimea acolo standard, fara rider pe ea. Si bineinteles ca asa o dau, pentru ca altfel acea inaltime se modifica in functie de greutatea fiecaruia. Zic bine? Deci, concluzia ar fi ca trebuie sa iei ca reper acea inaltime, la care sa mai scazi 1-2-3 cm, depinde de cat se comprima suspensia atunci cand te pui pe ea, corect? Suspensia care se comprima, bineinteles nu cu variatiuni prea mari dar cred ca sunt ceva diferente, in functie de greutatea celui care o calareste. De exemplu, daca eu as avea 1.64m dar 120 de kg, cred ca s-ar lasa mai mult si ar fi mai accesibila la condus decat daca as avea 1.64m si 50 de kg. In plus, pentru cel care intreaba, se poate umbla la inaltimea seii prin mai multe metode. Nu e factor descurajator, eu tin doar un sfert din talpa pe sol, asta nu inseamna ca nu pot merge in oras zilnic cu ea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovi_ice Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Nu inteleg de ce cycle-ergo da un "calculated seat height" care mereu e mai mare decat inaltimea seii din spec-uri. Daca era sa iau de bune informatiile de acolo nu-mi mai luam F800GS in veci (conform desenului eram pe varfuri ca balerina). O suspensie regalata bine ca preload (ma refer la SAG) se va lasa cu 30% cand te pui pe motocicleta. Deci inaltimea finala reala va fi = [seat height oficial - 30% * cursa suspensiei spate]. Zic oare gresit ? Bine, daca pui picioarele jos si o descarci se ridica la loc Apoi mai iei in calcul si ca ghetele/cizmele moto (in special cele de touring) au talpa destul de groasa. Mai castigi de acolo vreo 1.5 - 2.5 cm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian M. Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Si mai pierzi cativa cm, daca saua e lata, si te tine...cracanat :))) Concluzia? Informatiile legate de inaltimea seii, sunt , informative. Trebuie probat , real, pe motorete. Apoi, mai ai variante, sa modificata, modificat suspensii, etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihai c Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Iar de crescut ai sa mai cresti,eu dupa 23-24 de ani am mai luat 3 cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macinca Ionut Posted June 24, 2019 Author Share Posted June 24, 2019 Multumesc mult pentru informatii si sugestii! Iar legat de Cagiva Mito 125 ar fi o idee bună pt A1? (Sau as mai vrea ceva R125 sau modelul "nou" de Cbr125). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Contabil Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Vezi pe siteul dat de colegul mai sus, ce pozitie ai pe mobra ..... cu cit este mai dreapta, cu atit este mai relaxanta pe drumuri mai lungi. Poti pune si in paralel 2 mobre. Cele recomandate de mine au o pozitie de sport-turing. Uite: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macinca Ionut Posted June 24, 2019 Author Share Posted June 24, 2019 Multumesc mult! Asfalt uscat! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juld5 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 poti sa iei si un bmw 1200GS. doar ca nu te astepta sa faci mari scamatorii pe campii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Contabil Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 @easy ride on! Ce ai omule? La 24.06.2019 la 14:34, Macinca Ionut a spus: M-am interesat si as vrea ceva Cagiva Mito 125(de inceput)chiar dacă e mai veche dar cer si sugestii pt A1 sau chiar A2/A pentru viitor. Multumesc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Contabil Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Ok .... mai citeste o data ce a scris baiatul, eu consider ca se interesa pe viitor, de altfel, v-a gasi un 400 la un pret rezonabil cind o sa aibe anii necesari. Daca ai ceva cu contabilii .... spune, ca nu-mi mai bat capul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macinca Ionut Posted June 25, 2019 Author Share Posted June 25, 2019 On 24.06.2019 at 14:34, Macinca Ionut said: ...dar cer si sugestii pt A1 sau chiar A2/A pentru viitor. Am precizat si pt viitor. 3 hours ago, easy ride on! said: Pustiul asta are doar 16 ani si tu il trimiti direct pe Ninja de 650: Varsta lui nu intra la tine in "contabilitate" sau vrei sa-l omori? Am cerut sugestii pentru A1 sau pentru A2/A pentru viitor dacă se poate , tipul nu a gresit cu nimic. 3 hours ago, Contabil said: .... mai citeste o data ce a scris baiatul, eu consider ca se interesa pe viitor.. Da , ma interesam si pt viitor , mersi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Contabil Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Acum 9 minute, easy ride on! a spus: Am ceva: Dracu' e singurul contabil. Inregistreaza numai evenimente moarte (specificul meseriei). Partea "adversa" (cea vie) mai iarta datoriile (sau greselile). La cerere ... Asa este? Am inteles ..... zile frumoase sa ai! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts