Sari la conținut

Excursie circuit Israel


sprike
 Share

Postări Recomandate

La 01.07.2019 la 13:04, ovi_ice a spus:

@sprike: Firma care se ocupa de trip-uri si cu care am mers este asta: https://www.unitedtours.co.il/tours.asp. Asta si inca una (imi scapa acum numele) erau cele mai mari si recomandate agentii de travel din Israel.

 

Vezi pe site-ul lor poate te inspiri si tu sa faci la fel traseele. Nu incerca sa alergi, in unele locuri merita sa zabovesti o zi intreaga (gen Marea Moarta).

 

Ce-am vizitat eu acolo a fost:

  • Jerusalem + Muzeul Holocaustului de langa. Full day cu agentia de mai sus. Cel mai plictisitor tur fiindca nu sunt o persoana religioasa. Vezi ca daca te duci cu partenera, femeile nu au voie sa intre in templu in Jerusalim. Cu excursie organizata sunt 2 ghizi, un barbat si o femeie, iar cat timp noi (barbatii) am vizitat templul, doamna respectiva a ramas cu femeile si probabil le-a facut alt tur ori le-a povestit cate ceva.
  • Massada + Marea Moarta. Full day, tot cu agentia. La Marea Moarta iti recomand sa stai toata dupa-amiaza si sa inoti pe acolo (cu grija). E o experienta faina. Mie mi-a placut mult.
  • Caesarea, Haifa, Akko si Rosh Hanikra. Asta e practic toata coasta la nord de Tel Aviv. Ai multe sa vezi (desi in Haifa a fost cam pe fuga), iar peisajele de la Rosh Hanikra sunt geniale. Dpmdv e highly recommended.
  • Nazareth + Marea Galileei, idem cu agentia. Foarte dragut orasul, daca iti pace religia vei vedea niste locuri faine (gen locul unde se fac botezuri in raul Jordan).
  • Golan Heights. Aici am mers cu un coleg de acolo cu masina lui. E o zona in care iarna se poate schia, cu view-uri superbe. Il poti "lega" cu Nazareth si Galileea. 

Apoi, de capul meu, cu masina, am facut urmatorul tur (in 2016 parca):

  • Dus: Tel Aviv - Avdat - Mitpze Ramon - Eilat. Avdat e o asezare Nabateana, iar la Mitzpe Ramon vei vedea cel mai mare crater de eroziune din lume. Merita din plin.
  • Intors: Eilat - Timna Park - Tel Aviv. Aici, daca esti pasionat de geografie/natura, vei vedea niste peisaje absolut fenomenale. Sfatul meu e sa fii pe acolo (ma refer la Timna) cat mai dimineata, altfel se face foarte cald in timpul zilei.

Ce nu am avut ocazia sa vad, dar il am pe lista, este Ein Gedi. Din ce am inteles de la colegii de munca "bastinasi", doar in anumite perioade ale anului este apa acolo (gen primavara ?). In rest, e secat. Fa putin de research pe tema asta, vezi daca merita in perioada in care ai tu vacanta.

 

Ah, si desigur, in Tel Aviv plimbare pe faleza pana in Old Town (Jaffa).

 

Bafta la planificat si revino cu impresii + costuri ;).

 

 

Calumea 

Distanta Iasi- Tel Aviv - 2800 km  - este ceva distanța

Mă gandesc  la varianta de a merge cu masina  din România - Israel

 

La 29.06.2019 la 22:42, Kagemusha a spus:

Bun, să dezvolt un pic subiectul...

Trăiesc în partea aia de lume de peste cinci ani. Mă ocup cu securitatea, aș putea spune că sunt un expert în acest domeniu. Aș putea spune, totodată, că, în ce privește Orientul Mijlociu (Israel, Liban, Siria, Iordania, Egipt) sunt cea mai autorizată persoană din România care poate da sfaturi competente, mai ales în ce privește partea de securitate și cultural/religious awareness, dar și din punct de vedere turistic.

Totuși, nu spun asta. Faptul că sunt în viață după ce am trăit și lucrat în Afganistan, Irak, Somalia, Sudan, Uganda, Kenya, Congo etc. se datorează și faptului că nu mă consider cel mai bun și că învăț tot timpul. Așa fac și acum. Așa procedez și cu motocicleta, spre deosebire de muuuuuuulte persoane de pe forumul ăsta eu merg cu motocicleta, nu cu tastatura.

Faptul că ai fost de câteva ori într-un loc poate spune ceva doar dacă înveți. Am fost în Dubai, spre exemplu, de peste 50 ori, dar m-aș feri să spun că am văzut totul pe acolo. Așa procedez și cu privire la Israel. Probabil că am văzut chiar tot, dar mă feresc să spun asta. Nu consider nici că Europa e o mizerie. Mai ales că am fost și încă merg în locuri cu adevărat mizerabile.

Pe lângă locurile menționate mai sus și multe altele, călătoresc în teritoriile palestiniene, Gaza, Golan etc. și o voi face pentru încă vreun an, probabil.

Dar topicul ăsta nu e despre mine...

 

OP: Din punct de vedere turistic, dacă vii din România, în Israel nu prea are ce să ți se pară interesant în afara locurilor religioase. Crede-mă, trăiesc Acolo. Nu prea ai ce vedea în Tel Aviv, doar dacă vrei să mergi la plajă, dar și așa eu aș recomanda Herzlyia, e mai curat și liniștit. În Haifa, afară de Bahai Gardens iar nu ai ce vedea. Mai bine mai mergi 10 minute până la Akko și vezi orașul vechi și portul. Ierusalim, da, acolo sunt multe de văzut.

După umila mea părere, pentru un tur în Israel, most essential ar fi:

- Tel Aviv o zi, inclusiv plajă. 

- Ierusalim și Betleem, două zile. 

- Galileea, Golan, Nazareth, Akko, Haifa, două zile.

- Marea Moartă, Iordanul cu locul botezului, Eilat, două zile,inclusiv plajă. 

Astea, dacă ai pe cineva care să te conducă, eventual chiar un ghid. Ar mai fi câteva locuri de văzut, dar astea le țin pentru mine și prietenii mei... 

 

 

 

 Am reținut

La 01.07.2019 la 14:53, marauder a spus:

Fost in Israel acum ceva vreme...2-3 ani intr-o mica vacanta....initial am vrut si noi masina, dar din diferite motive (printre care si securitatea) am renuntat , si toate excursiile le-am "cumparat" si facut cu ceva agentie (imi scapa numele), cu microbuz mic...asa ne-a scutit de eventuale dureri de cap.

O sa iau din amintiri experienta mea :)

Am stat in Ierusalim si de acolo facut excursii de cate o zi in diferite directii.

La aeroport la acordarea vizei, control foarte amanuntit...te intreaba multe chestii si amanunte, de genul unde stai, mergi singur, daca nu cu cine, cum ai facut rezervarile, ce vrei sa vezi in israel, etc etc...stand la coada am vazut cazuri in care turistii nu au raspuns corect/nu au fost convingatori, si aparea cate un nene in civil imediat langa persoana respectiva si era condus "undeva" (probabil in ceva camera pt aprofundare).

Eu aveam in pasaport viza de Turcia si am fost luat la intrebari...de ce am fost in Turcia, am stat la particular sau hotel, cat am stat, etc...nu au fost probleme.

NU ITI PUNE VIZA DE ISRAEL IN PASAPORT.....in schimb iti da un cartonas care tine loc de viza, pe care trebuie sa il prezinti la iesire...fac asta pt protejarea turistilor pt ca in cazul in care candva (in termenul de valabilitate al pasaportului) vei vrea sa mergi in tari arabe, vazand ca ai viza de Israel in pasaport, ai toate sansele ca arabii sa te refuze fara motiv.

La iesire din tara la fel, intrebari peste intrebari...de exemplu eram cu domnita mea si ne-a intrebat ce relatie este intre noi, am zis ca friends, si ne-a pus pe bagaje o eticheta de o culoare...dupa asta ne-a intrebat daca suntem colegi de lucru, am zis ca nu ca suntem un cuplu dar necasatoriti, si imediat ne=a schimbat eticheta cu una de alta culoare. La scanarea bagajelor (preliminara) aparea ceva pe monitor si ne-a luat la intrebari (aveam un ghid gros si ceva namol) "ce avem, avem cumva o carte, de ce marime, unde este in bagaj....aveti namol cumva, cat de mari pungile, de unde le-ati luat, in magazin le-ati ales dvs sau vi le-a dat vanzatorul, etc etc...noi am raspuns "corect" si am scapat dar cei din spatele nostru, niste bulgari, nu au fost prea convingatori cred si i=a pus sa deschida bagajele si faceau expozitie de lenjerie prin zona :) .

Berea...inainte sa comanzi, intreaba cat costa.....e foarte posibil sa ai surprize surprize (am citit cazuri in care turisti au bagat la greu, pe genul "cat poate sa coste" si cand a venit nota, bau bau).

Eu am nimerit de PURIM....a fost foarte interesant sa vad pe strada seara numai ciudatenii , de genul hotdogi mergatori, zane, spiridusi, gama disney, etc etc...sarbatoarea presupunea costumarea in toate ciudateniile .

Pregateste-te sa vezi pe strada, foarte des arme....tineri in haine civile de, pana mea, adolescenti, cu puscoacele la spate.....el si ea se tin de mana, rad si zambesc, zici ca au iesit la agatat, dar au puscoacele atarnate in spate.

Singura data cand am avut senzatia de "aici ne raman oasele" a fost cand am fost in Bethleem (este sub autoritatea palestiniana)...de data asta am fost pe cont propriu, cu autobuz local care cred ca era plin de palestinieni..la intrare la un baraj militar a venit armata si toti palestinienii au fost dati jos pt control, turistii au fost lasati in pace in autobuz...dupa control totul a fost ok. In Bethleem starea de "aici ne raman oasele" a durat doar jumatate de ora...se vedea ca nu eram localnici si simteai ca toti ochii erau pe tine...am luat ceva de la un fast food si ne=au intrebat de unde suntem...cand am zis ca Romania au zambit toti...romanii sunt foarte bine vazuti pt ca Ceausescu a tinut partea palestinienilor a scolit multi arabi (am primit si vreo 2-3 chiftele falafel cadou )...mare parte din comerciantii cu care vorbeam ziceau "aaaaa, Romania, nice people.....vecinul meu a facut facultatea de medicina/farmacie/etc in Romania".

 

Fost la Ein Gedi, o oaza in desert...foarte fain sa vii din caldura desertului in oaza si sa te plimbi cu picioarele goale prin apa....vazut si ceva lighioane prin zona.

Fost la Masada Fortress sa prindem rasaritul, faina chestie...singura neplacere a fost ca a trebuit sa plecam in excursie la 3 dimineata :)  dar a meritat ....atentie daca mergi la Masada, sunt un fel de vrabii furacioase rau..eu am lasat ruscacul pe ceva zid si cum au vazut ca ma departez de el, au incercat sa ma jefuiasca .

 

Daca imi mai amintesc ceva interesant  o sa pun aici.

 

Aaaaa, o sa ai surprize daca prinzi shabatul (weekendul) la ei....de cum apune soarele evreii trag obloanele la tot, nu mai misca un deget....ce ramane functional are patroni/angajati arabi.

Este o piata agroalimentara in Jerusalim, una vestita (imi scapa numele) ...cum se apropie apusul soarelui brusc incepe vanzoleala si isi strang marfa (fructe-legume) comerciantii....am citit prin ceva ghiduri turistice ca raman o gramada de fructe si legume "fara stapan" pt ca i-a prins apusul, si te poti servi singur si gratis...nu am prins vreodata chestia asta .

 

 

 

   Aha

Editat de sprike
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 29.06.2019 la 19:49, Nguyen a spus:

 

Nu te supara ca intreb, dar de ce te duci in Israel? Ai vazut tot in lume si mai ramasese mizeria asta de tara pe lista?

Exact asta vroiam sa intreb si eu. Superba destinatie, ce sa zic... Doar daca nu cumva se duce omul pentru turism ecumenic...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 04.07.2019 la 23:02, Speedy.K a spus:

Exact asta vroiam sa intreb si eu. Superba destinatie, ce sa zic... Doar daca nu cumva se duce omul pentru turism ecumenic...

 

 Nu; n-am treaba cu religia 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

On 04.07.2019 at 20:39, sprike said:

Mă gandesc  la varianta de a merge cu masina  din România - Israel. 

:crack:

Poți să te gândești. Nu se poate. Nu se mai poate. Se putea înainte, prin Bulgaria, Turcia, Siria. Acum, nu pentru turiști. Variante ar fi prin Egipt sau Iordania, dar nu cred că te interesează sau, desigur, să trimiți mașina pe mare în Israel, la Haifa sau Ashdod. Nu vrei să știi cât costă asta. E mai ieftin să închiriezi mașină acolo.

Baftă! 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, sprike a spus:

 Pentru așa vreau mușchii mei

  Care e problema ?

 

Nu e nici o problema, sunt sau suntem mirati de faptul ca vrei sa vizitezi o tara urata, atat de urata incat cunosc evrei care au recunoscut ca au o tara foarte urata in comparatie cu cele din Europa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu inteleg nici eu problema unora cu excursiile in anumite tari. Culmea, ca nici unul dintre astia habar nu are cum e in acele locatii. Tara aia are infrastructura si nivel de trai cum nu o sa avem noi nici in 500 ani. Plus securitate la nivel de top (top 3 in lume, daca nu pe primul loc). Am avut colegi care s-au dus acolo sa lucreze pe radio pt companii israeliene din domeniul apararii si chiar e rocket science ce au baietii ca sisteme anti-racheta.

As recomanda la orice ora un trip in Israel in detrimentul unor destinatii "renumite" gen Venetia, Londra ori Dubai. Si asta in cunostinta de cauza.

 

La 04.07.2019 la 20:39, sprike a spus:

Mă gandesc  la varianta de a merge cu masina  din România - Israel

 

In nici nu caz. Toate punctele de intrare pe uscat sunt inchise pt masini private. Cel mai "ieftin" (impropriu zis) e sa trimiti masina cu BAC-ul din Grecia in Tel Aviv. Apoi exact ce-a zis colegul mai sus: birocratie cu actele de import si costuri uriase.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 9 ore, sprike a spus:

 Pentru așa vreau mușchii mei

  Care e problema ?

Problema poate fi la tine, avand ca obiectiv un desert mizerabil. Adica nici macar un desert misto. Eu n-am nicio problema, poti sa te duci sa vizitzi si Pitestiul. Eram doar curios de ce ai ales destinatia aia cand sunt 1000 altele interesante si/sau frumoase.

PS Securitatea in Israel nu e nici pe departe asa cum vor sa ne faca sa credem agentiile de turism. 

PPS Ma tot uit ca prostu ce reclama de tara pentru trism isi fac pe TV! Citybreack Tel Aviv si Ierusalim. Ce faceeeee maaaa?!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 8 ore, Starcream a spus:

WTF?

Am explicat mai sus. Daca e vorba de a vizita niste locuri prin prisma religiei, pot sa inteleg turismul acolo. Dar omul a zis ca nu. Din punct de vedere al aspectului zonei, al vizitarii pentru frumusetea locurilor, peisaje, etc mi se pare cum am zis.

Bineinteles ca fiecare e liber sa se duca unde vrea, eu doar mi-am spus parerea, respectiv ca nu merita efortul sa te duci pana acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 18 minute, Starcream a spus:

Ma rog, plajele sunt misto,

 

Orice plaja e frumoasa, problema e populatia. Parca ma si vad la plaja in Israel si vin basoaldele cu burkini pe ele, iti dai seama ce frumusete... sa-ti mai zic ca si evreii si arabii urla ca animalele si nu respecta intimitatea celorlalti pe plaja?

Editat de Nguyen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, Speedy.K a spus:

Daca e vorba de a vizita niste locuri prin prisma religiei, pot sa inteleg turismul acolo. Dar omul a zis ca nu. Din punct de vedere al aspectului zonei, al vizitarii pentru frumusetea locurilor, peisaje, etc mi se pare cum am zis.


Vorbesti mult si prost despre un subiect pe care nu-l cunosti. Sunt pesiaje wow (da, cu vegetatie) in multe locuri (Golan, Ein Gedi), plus canioane si altele. La Jerusalim si Nazareth nu m-am dus sa ma inchin, ci pentru cum arata orasele alea (si chiar arata intr-un mare fel). Lasa "mi se pare", ca genul asta de post-uri nu ajuta cu nimic pe initiatorul topicului.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 26 minute, Starcream a spus:

Parca te vezi...pai tre sa mergi ca sa te vezi, pe cand tu nu ai vazut decat plaja de nudisti de la Techirghiol, de unde stii cum e la altii?

Stii cine sunt cei mai zgomotosi oameni pe toate plajele de oriunde? Nemtii si Rusii!!!

 

Rusii da, pot fi zgomotosi dar am intalnit destui care sunt civilizati  deci nu cred ca putem generaliza, in schimb pe nemti i-am intalnit in majoritatea lor civilizati. Acuma bine, cine stie prin ce locatii de mana a treia umbli tu. Cei mai civilizati mi s-au parut francezii la ei in tara dar si in afara.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 9 ore, TheHuskyCrobats a spus:

Eu nu inteleg ce va doare unde se duce omul sa faca turism. Se duce pe banii vostrii sau cum??

Io nu inteleg ce te doare pe tine ce scriu eu pe forum?! Scriu pe banii tai?!

Acum 9 ore, ovi_ice a spus:


Vorbesti mult si prost despre un subiect pe care nu-l cunosti. Sunt pesiaje wow (da, cu vegetatie) in multe locuri (Golan, Ein Gedi), plus canioane si altele. La Jerusalim si Nazareth nu m-am dus sa ma inchin, ci pentru cum arata orasele alea (si chiar arata intr-un mare fel). Lasa "mi se pare", ca genul asta de post-uri nu ajuta cu nimic pe initiatorul topicului.

 

Am voie sa vorbesc despre ce vreau eu?! Cam la fel cum tu poti sa te plimbi unde vrei tu?!

Editat de Speedy.K
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 14 ore, Speedy.K a spus:

Io nu inteleg ce te doare pe tine ce scriu eu pe forum?! Scriu pe banii tai?!

 

Nu scrii pe banii mei dar citesc si ma dor ochii. Daca stii cum pot face sa dispara postarile de genul celor de mai sus de pe un topic, iti raman dator :)

Editat de TheHuskyCrobats
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, Starcream a spus:

Cat de gresit au inteles unii termenul de "libertate de exprimare"...

Daca ne si explici poate o sa intelegem corect.

Ce e gresit in a scrie ce cred?

Acum 9 ore, TheHuskyCrobats a spus:

 

Nu scrii pe banii mei dar citesc si ma dor ochii. Daca stii cum pot face sa dispara postarile de genul celor de mai sus de pe un topic, iti raman dator :)

Nu stiudaca in formatul asta exista butonul de ignore. Daca exista, foloseste-l cu incredere, eu nu pierd nimic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De fapt, chiar exista posibilitatea sa ignori un utilizator.

 

Din meniul propriu al ficecaruia de forum, exista sectiunea utilizatori ignorati. Si poti ignora un utilizator pe mai multe planuri, printre care si postari. Mai jos o poza exemplificativa, nu ca l-as ignora pe speedy, a nu se intelege gresit. Bine, nu ca i-ar pasa...:))

Capture.thumb.JPG.84abee41a8111d2e689bbf4cfe80550a.JPG

 

Editat de misionaru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De ce sa vezi Israelul?

In ordine aleatoare :)  :

1.Pt ca la Eilat se face snorkeling foarte fain

2. Pt ca , daca de exemplu ai vazut castelul Bran (doar cu titlu de exemplu, a se citi de fapt castele/chestii vechi) este interesant sa vezi , cetatea Jerusalimului, Masada, etc.

3. Pt ca poate pe unii ii gidila la lingurica sa mearga pe unde a mers Isus acum niste ani (desi am inteles ca s-a cam schimbat drumul "oficial" de cateva ori ).

4. Pt ca, asa cum mergi sa vezi turnul Eiffel, Turnul din Pisa, asa poate e interesant sa vezi si Zidul Plangerii.

5. Pt ca poate este interesant sa aflii din gura bastinasilor, atat evrei cat si arabi, care ce si cum gandeste.

6.Pt ca mancare locala.

7.Pt ca habar nu ai cum e intr-un desert

8.Pt ca alta cultura

9. Pt ca poate nu ai alta ocazie sa te balacesti in Marea Moarta (desi cica nu o sa dispara, fie ca nu o lasa omul - se vorbeste de proiect de adus apa din Marea Rosie, fie ca nu ar lasa-o legile chimiei/fizicii).

10. Pt ca poate omul si=a luat harta de aia de racait (vezi un loc din lume, racai ceva pe harta) si Israelul o fi ramas singurul loc nevizitat.

11. Se spune ca evreii sunt ca un cactus (un anumit tip de cactus, imi scapa care) ,din ale carui fructe se face o dulceata foarte buna....adica teposi la prima impresie, dar daca esti ok, se deschid in fata ta si sunt numai miere si miere.

12. Zicea cineva ca au teama in ei....sincer, eu nu am vazut..am vazut oameni care isi vad de treburile cotidiene, cu zambetul pe buze....exceptie faceau ultraortodocsii evrei care te priveau cu "ceva" in ochi...dar na, fiecare popor are petricii lui cred. Cum ziceam , eu am prins o sarbatoare...seara aproape toate intersectiile erau pline de petreceri ad hoc, dar fffffff putin alcool, doar apa si sucuri, si asta zice ceva.

 

Si inca nu am bagat chestiile religioase ...

 

Am fost si vazut...as mai merge a doua oara? Nu. 

Regret ca am fost? Absolut deloc.

 

Unii in Barcelona merg musai sa vada si stadionul Barca...de ce, la o adica este doar un stadion...altii nu merg sa vada stadionul dar merg sa vada parcul Guell.

De ce sa vezi Israelul?

In ordine aleatoare :)  :

1.Pt ca la Eilat se face snorkeling foarte fain

2. Pt ca , daca de exemplu ai vazut castelul Bran (doar cu titlu de exemplu, a se citi de fapt castele/chestii vechi) este interesant sa vezi , cetatea Jerusalimului, Masada, etc.

3. Pt ca poate pe unii ii gidila la lingurica sa mearga pe unde a mers Isus acum niste ani (desi am inteles ca s-a cam schimbat drumul "oficial" de cateva ori ).

4. Pt ca, asa cum mergi sa vezi turnul Eiffel, Turnul din Pisa, asa poate e interesant sa vezi si Zidul Plangerii.

5. Pt ca poate este interesant sa aflii din gura bastinasilor, atat evrei cat si arabi, care ce si cum gandeste.

6.Pt ca mancare locala.

7.Pt ca habar nu ai cum e intr-un desert

8.Pt ca alta cultura

9. Pt ca poate nu ai alta ocazie sa te balacesti in Marea Moarta (desi cica nu o sa dispara, fie ca nu o lasa omul - se vorbeste de proiect de adus apa din Marea Rosie, fie ca nu ar lasa-o legile chimiei/fizicii).

10. Pt ca poate omul si=a luat harta de aia de racait (vezi un loc din lume, racai ceva pe harta) si Israelul o fi ramas singurul loc nevizitat.

11. Se spune ca evreii sunt ca un cactus (un anumit tip de cactus, imi scapa care) ,din ale carui fructe se face o dulceata foarte buna....adica teposi la prima impresie, dar daca esti ok, se deschid in fata ta si sunt numai miere si miere.

12. Zicea cineva ca au teama in ei....sincer, eu nu am vazut..am vazut oameni care isi vad de treburile cotidiene, cu zambetul pe buze....exceptie faceau ultraortodocsii evrei care te priveau cu "ceva" in ochi...dar na, fiecare popor are petricii lui cred. Cum ziceam , eu am prins o sarbatoare...seara aproape toate intersectiile erau pline de petreceri ad hoc, dar fffffff putin alcool, doar apa si sucuri, si asta zice ceva.

 

Si inca nu am bagat chestiile religioase ...

 

Am fost si vazut...as mai merge a doua oara? Nu. 

Regret ca am fost? Absolut deloc.

 

Unii in Barcelona merg musai sa vada si stadionul Barca...de ce, la o adica este doar un stadion...altii nu merg sa vada stadionul dar merg sa vada parcul Guell.

 

 

Era sa uit.,,

xx.  Pt ca exista low cost si costa (timp si bani) mai putin decat un sejur pe litoralul romanesc :)

P.S.

Habar nu am de ce a bagat de 2 ori lista....nu cred ca am dat sa ma citez pe mine :)

Poate corecteaza cineva, ca eu nu mai poci

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...