Sari la conținut

Trans Euro Trail (TET) Grecia - cu vacile pe coclauri


Postări Recomandate

Salutare,

 

Vara aceasta, de fapt vorba vine vara, la inceputul lui mai am plecat in concediu. Datele problemei de anul acesta erau cam asa:

 

1. aveam 3 saptamani la dispozitie

2. jumatatile noastre mai bune au fost intelegatoare si n-au dat papucii temporar (perioada mentionata la pct1)

3. cum vremea era inca destul de rece a trebuit sa filtram destinatiile de vacanta - au cazut pe rand Georgia, Rusia, tot ce era in Est. Am abandonat si ideea sa mergem in Maroc -  era complicat cu logistica. Deci asadar si in concluzie a ramas sa mergem undeva in sud.

 

Acestea fiind spuse, eu si Vlad (Igi pentru cunoscuti) am ales ca destinatie "insorita" dupa cum mai glumeam noi Grecie. Cum gura pacatosului adevar graieste (in general) am prins si lapovita, si zapada, si ploaie. Nu lungesc polologhia si va arat primul episod al calatoriei. Dupa cum v-am obisnuit deja urmeaza o serie de toata frumusetea, asa ca daca sunteti amatori de filme cu calatorii va recomand sa va abonati la https://www.youtube.com/motorcyclingto 

 

Costumele pe care le veti vedea in seria aceasta sunt Hevik Titanium si ne-au fost oferite de Toni de la https://gentimoto.ro - asta e linkul direct catre geaca pe care am purtat-o: https://www.gentimoto.ro/jacheta-moto-cu-protectii/

 

 

 

Salutari,

Mihai

https://facebook.com/motorcyclingTO

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Acum 19 minute, danutu_m a spus:

Fain tare :D Totusi am fost dezamagit la final...doar doua beri dupa asa o zi?!

Primele doua beri (uneori 4, depinde de zi) erau servite "la botul calului" - asa era traditia.

Dupa ce duceam bagajele in camera si incepea distracatia cu camere, carduri de memorie, cabluri, fire, backup si restul... intelegi ideea :)

Editat de kaiten
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Ei dragii mosului, acum sa fim sinceri. Stiam asta de la bun inceput, era practic aproape inevitabil. Probabil stiati si voi ca urma sa se intample la un moment dat. Iata a venit episodul cu prima tranta mai serioasa. Motivul? Pe cat de surprinzator pe atat de banal la prima vedere.... apa. Si nu acvaplanare sau mai stiu eu ce.. viteza era mica. Dealungul firicelului de apa inofensiv la prima vedere se formase un mic strat de alge sau muschi, ce mama lui era.

 

Am pus traseul si cateva poze aici - https://motorcycling.to/tet-grecia/bolovani-noroi-si-o-tranta

 

 

 

Editat de kaiten
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Acest episod este ceva mai lung si spre deosebire de celelalte vine si cu telemetrie. Apropos de telemetrie, am facut un pool aici - https://www.youtube.com/user/test234ism/community va place, nu va place, vi se pare nimerita, sunt ok informatiile, pls aruncati un ochi si completati acolo. Sugestiile sunt mai mult decat binevenite :) 

 

Fara alte introduceri - astazi trebuie sa trecem de tot felul de obstacole. Uneori pentru ca ne incapatanam si vrem sa vedem daca ne iese, alteori pentru ca pur si simplu nu mai avem destula benzina ca sa ne intoarcem. 
In acest episod mergem dis-de-dimineata la service-ul baietilor de la Kakarakis Performance sa sudam suportul scaritei motocicletei lui Vlad. Chiar dupa ce plecam dau peste o piatra mai ascutita si fac o pana. In fine, rezolvam si pana si o luam din nou la drum.
Ceva mai tarziu dam peste o alunecare de teren, drumul este in mare parte blocat. Reusim totusi sa ne strecuram printre pietroaiele cazute si marginea prapastiei. Cireasa de pe tort au fost insa nu unul, ci doi copaci care cazusera dealungul drumului. Din fericire insa, am reusit de fiecare data sa gasim rute alternative prin padure. 

O zi memorabila!

 

 

 

Editat de kaiten
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vad in video pic de la albania - greece dar nu se leaga cu harta. harta pare sa aiba traseu pana in igumenitsa si dupa aia straight/fast to peloponez pe langa pindus... era zapada in nord si ati taiat tot pindusul?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cam mari animalele alea pentru TET. 

Vstrom-ul si TET-ul, sunt cam ca baba si mitraliera.

Realitatea e ca nu am facut TET-ul de Grecia, poate la anu', dar mi se pare chinuiala ce ati facut voi, acu daca vrei sa fii "ultimate hipster" poti sa  iei un Goldwing, sau un chopper cu hard tail. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

Gata, inca un post si ati scapat de mine - acesta este ultimul episod al seriei TET Grecia:

 

 

 

Sper ca v-au placut aceste episoade si v-ati distrat cel putin la fel de mult ca mine si de-o parte si de alta a ecranului.

Partea cu calatoritul a fost absolut superba si grea  - traseul foarte tehnic pe alocuri, motoarele grele si incarcate, vremea pe alocuri neproetenoasa insa na, vorba-ceea: asa-n tenis. Partea "post calatorie" - consolidatul materialelor filmate si editarea filmelor a fost la fel de interesanta - m-am jucat cu niste chestii noi, in ultimele episoade am adaugat si niste grafice in After Effects, am adaugat si vitezometrul acela din colt (muuuuuult mai greu de folosit decat graficele de la Garmin pe care le vedeti in video-urile din Mongolia de exemplu).

 

Daca vreti sa vedeti pe unde mai mergem si la ce mai lucrez va invit sa va abonati la canalul de Youtube - https://www.youtube.com/motorcyclingTO

Gasiti track-ul acestui episod + niste poze aici - https://motorcycling.to/tet-grecia/sfarsitul-este-aproape

Va multumesc,
Mihai

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La partea de filmat setupul e asa: setez camera sa filmeze in Loop de 5 minute. Asta inseamna ca filmeaza continuu insa retine doar ultimele 5 minute. Cand o opresti salveaza 5 minute astea deci practic dupa ce merge o zi intreaga, la final ramai doar cu cateva clipulete de maxim 5 minute salvate pe card. Avantajul este ca sunt usor de sortat pentru ca stii ca in fiecare clip de-asta mic ai ceva interesant, prinzi chestii neasteptate pe care altfel nu ai avea cum sa le filmezi.

 

Singurul dezavantaj este ca trebuie sa tii camera alimentata continuu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, kaiten a spus:

La partea de filmat setupul e asa: setez camera sa filmeze in Loop de 5 minute. Asta inseamna ca filmeaza continuu insa retine doar ultimele 5 minute.

Eu sunt mai greu de cap😁

Adică ai camera permanent pornita, filmează, continuu, dar la o ora se, salvează 60 min? Sau, o pornești, e pe loop, filmează continuu, s a întâmplat ceva interesant, o oprești, salvează ea, ultimele 5 minute, și apoi ii dai iar record? 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mecanismul e asa, cel putin in cazul Gopro-urilor (de la 3 parca au functia de Loop) si a Garminului XE:

 

1. pornesti camera

2. setezi modul Loop si alegi durata, sa zicem 5 minute

3. pornesti filmarea

in momentul asta se intampla asa: camera filmeaza un clip de 1 minut. Cand termina primul minut salveaza bucatica asta mica si incepe un al 2-lea clip de un minut. Si tot asa pana cand are 5 clipuri de un minut. In momentul acela sterge primul clip de 1 minut si incepe practic al 6-lea clip de 1 minut. Cand termina sterge cel mai vechi clip din bucla si incepe altul nou.

4. cand opresti filmarea, pe card vei avea ultimele 4 clipuri de 1 minut, plus cel care era in curs in momentul in care ai oprit camera. 

 

Acum se considera ca ai un ciclu complet - ai pornit, ai tinut camera deschisa 5 ore, timp in care s-au tot inregistrat si sters bucatele de cate un minut. Ai oprit, ai oprit si ciclul asta => rezultatul sunt practic ultimele 5 minute filmate.

 

Iti dai seama insa ca practic camera filmeaza 5 ore deci daca nu o ai alimentata incontinuu bateria se termina dupa vreo ora si ceva in functie de setari.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La Drift-uri era o optiune sa pui camera in modul de video tagging. Asta insemna ca puneai camera in loop, cand aparea un eveniment util apasai un buton pe camera sau pe telecomanda si camera proteja la stergere ultimul segment video salvat si inca doua ulterioare apasarii butonului. Era necesar sa setezi in prealabil durata unui segment, intre 10 secunde si 5 minute. 

 

Ce insemna asta in practica: setezi de exemplu segmentul la 30 de secunde, treci cu motorul pe langa o cascada, iti dai seama ca e o chestie misto si apesi butonul. Camera iti protejeaza 30 de secunde dinainte sa apesi butonul, deci ai salvat momentul cand te apropii de cascada, si apoi se mai salveaza 60 de secunde ulterioare apasarii butonului. Poti prelungi filmarea -- daca din intamplare mai vezi o cascada in alea 60 de secunde ulterioare, apesi din nou butonul si mai adaugi 60 de secunde.

 

Avantajul e ca la final ai doar momentele cheie in blocuri mici, fata de o singura filmare mamut in care sa scobesti cand ajungi acasa. Asta a fost motivul care m-a facut sa iau un Drift in 2014 -- pe vremea aia GoPro-urile nu aveau asa ceva. Conceptul era bun, insa implementarea era idiotica, din cauza ca nu se salvau decat momentele marcate explicit prin apasarea butonului. Deci cand puneai camera in modul de tagging nu puteai sa o mai folosesti ca martor in caz de accident. Daca intra in tine unul cu conserva si nu apucai sa apesi butonul, informatia din bucla era pierduta. Dupa mine, ar fi fost mult mai util sa se inregistreze pe card tot ce filmeaza camera, in blocuri de durata prestabilita, sa se protejeze ce indica utilizatorul, si cand se termina spatiul pe card sa suprascrie blocurile cele mai vechi neprotejate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"Deci cand puneai camera in modul de tagging nu puteai sa o mai folosesti ca martor in caz de accident. Daca intra in tine unul cu conserva si nu apucai sa apesi butonul, informatia din bucla era pierduta." - clar, asta se intampla si la Gopro si la Garmin.

 

Oricum, daca vorbim de o calatorie de X zile nu e fezabil sa inregistrezi tot, ar trebui fie sa folosesti rezolutie/framerate FOARTE scazute fie sa umbli cu sacosa de harduri dupa tine. Nu mai zic de efortul titanic sa sortezi si sa iei la mana tot ce ai filmat.

 

Ceva cu highlight mai e si la gopro, gen pornesti o filmare normala si apesi pe un buton sau zici ceva si camera adauga un marker la momentul acela. Dupa, cand incarci filmele in aplicatia lor (care este o MIZERIE) iti apar momentele acelea marcate pe clip.

 

Tot salvatul asta selectiv pare a fi cea mai misto metoda.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...