Sari la conținut

Joc disc frana


Postări Recomandate

Salut.  Am tot cautat pe aici, dar nu am găsit nimic relevant. As vrea sa știu, e normal ca unul din discurile de frană fata (dreapta) sa aibe un joc sus - jos de 1-2 mm, fapt care duce și la un zornait pe denivelări? Menționez ca stânga drepta nu mișcă și frânează bine. Motocicleta este un Suzuki Bandit 650S. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu consider că este un joc relativ normal, am mai vazut prin state ca butonii aia se mai curata cu spray de frână pentru ca prind impuritati, praf pe acolo. Ale mele s au înțepenit, am incercat sa dau cu wd40, sa degresez apoi, foarte greu am facut butonii aceia sa se rotească la mana. 

La unele sportive zornaie discul cand misti energic de el. 

Sper sa ti se mai dea o a doua părere.

Eu consider că nu ai avea de ce ti face griji. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e normal, ca e diferenta intre ele, ca la orice motoreta SH, e posibil ca unul din discuri sa fi fost inlocuit cu unul nou sau mai uzat. 

Editat de Cavaleru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da.Nu știu dacă se poate spune "zornait" E sunetul ala care se aude în video, dar mult mai rapid, în funcție de gropi. Am verificat, dacă apăs frană puțin nu se mai aude. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Posibil, din varii motive, un disc sa prinda mai multe impuritati decat celalalt, sau tot din varii motive, cel care zornaie sa nu fie la fel de incins ca cel care nu zornaie. Verifica, dupa niste frane mai temeinice, daca exista diferenta de temperatura dintre cele doua discuri de pe fata. Nu stiu cum ai putea verifica asta, doar cu degetul umezit :))

 

Asa cum vad eu lucrurile, daca un disc se dilata de la temperatura creata prin frictiunea dintre disc si placutele de frana, nu mai conteaza ce impuritati exista acolo. Este posibil ca discul care zornaie, sa aiba o frecare mult mai mica a placutelor de frana decat celalalt disc, si astfel sa nu se produca dilatarea discului, lasand spatiul liber pentru vibratii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

incep sa cred acum ca cel care nu se misca are de fapt o problema  :)) cu toate ca nu cred sa fie normal sa se auda zgomotul la gropi, ( pe asfalt lin in schimb , niciun sunet ) . Am mai tot vazut motociclete , am tras de disurile lor si sunt fixe , chiar daca au butonii aia . 🤔

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...