Sari la conținut

Vanzare moto prin procura


aethys
 Share

Postări Recomandate

vreau sa cumpar o motocicleta de la cineva care are procura cu drept de a vinde mobra de la proprietarul din acte. cum fac actele in cazul asta? contractul de vanzare cumparare la notar, sau pot sa il fac si la acte auto? merge cu contract la acte auto intre mine si proprietarul din acte, iar apoi sa ii puna stampila de la taxe si impozite pe contract in baza acelei procuri, sau trebuie mentionat undeva ca vanzarea e intre mine si intermediar? ce riscuri am daca achizitionez o astfel de mobra cu astfel de acte? 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

scrie doar "reprezentata prin.... ci...cnp... in calitate de.....", aici nu se refera la firme, firma reprezentata de...in calitate de administrator...nush, zic si eu. adica e posibil sa fie facut si pt asta, pt a trece mandatarul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

Scrie in procura ce actiuni poate indeplini mandatarul in numele mandatorului (proprietarului de drept al bunului). Printre acestea ar trebui sa se regaseasca si "sa semneze in numele meu contractul de vanzare-cumparare, sa ma reprezinte administratia fiscala, sa stabileasca pretul". Nu exista riscuri pentru tine, atata timp cat procura este in forma autentica (adica are autentificarea unui notar public), mandatorul este proprietarul bunului si pretul stabilit este unul de buna credinta.

Procedura este aceeasi ca cea prin care faci contractul direct cu proprietarul, singura diferenta fiind ca pe langa contractul de vanzare cumparare va trebui sa ceri si tu o copie a procurii si a actelor de identitate al ambilor (mandatar si mandator).

Numai bine!

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

deci pot sa fac contractul la acte auto intre mine si proprietarul din acte, i-l stampileaza primaria si aia e. copie la actele mandatarului le tin asa preventiv, dar el nu apare nicaieri in dosarul cu acte de le depun la inmatriculari, nu?

john17 ai avut dreptate, se fac actele normal, doar ca in contract scrie ca proprietarul e reprezentat prin ... si se anexeaza peste tot unde merge actul de vanzare cumparare o copie dupa procura. procura daca nu are mentionat un termen de valabilitate, este valabila 3 ani. in rest ca riscuri, ar fi ele cumva, dar ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Atata timp cat toate datele sunt corecte si valabile, nu e nici o problema. Si eu am avut prima mobra comparata pe numele lui tata (ca sa am asigurarea mai mica). El nu a facut nimic, eu am umblat peste tot pt acte si in toate apare doar el ca proprietar. Nu am avut nici o problema cu actele vreo data. Procura in sine spunea ca eu am voie sa cumpar/vand/conduc orice automobil in numele lui, procura avand valabilitate pe o perioada nedeterminata (asa am vrut sa o fac si asa mi-a facut-o notarul).

Citeste ce scrie pe procura omului (oricum cel de la acte va verifica si el, ca altfel nu iti face nici o hartie pe numele tau) si sari in schema ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu ai tu treaba cu procura lui, si nici sa ceri copii dupa actele de identitate.

 

Te duci cu omul la ghiseu la taxe si impozite locale si imediat dupa ce ia pus viza fiscala pe contract ii dai banii. Dupa acest moment nu mai e nevoie de prezenta fostului proprietar.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...