Jump to content
Sign in to follow this  
marauder

info despre moldova cealalta

Recommended Posts

Ziua buna oameni buni..urmeaza sa plec zilele astea pt cateva zile in moldova de peste prut...nu plec pe 2 roti, plec ca melcul, cu casa in spinare.

Mi-ar prinde bine, zic eu, niste info de la cei care au fost .

Nu ma intrebati de traseu ca eu doar conduc...in principiu cred ca o sa o cam bantuim pe (aproape) toata.

Deci cei care ati fost sau stati pe acolo, bagati info...cum sunt drumurile, cum e politia lor (de exemplu iti cauta nod in papura ca sa te taxeze sau daca nu calci pe bec nu te "agata"), cum e circulatia (se respecta reguli sau e haiduceala, radare multe/putine), cum e cu internetul (adica ce se recomanda a se lua de la ei pt a avea internet) , cum e mancarea (am auzit zicala de genul "oricat te straduiesti , in moldova nu poti manca prost"), cum e cu trecerea in Transnistria (se recomanda a se lua excursie locala cu autocarul lor sa sa trec eu cu melcul meu in spate), cum e cu starea de spirit in Transnistria, cum e mai avantajos cu schimbul banilor (sa ma duc cu roni si sa schimb acolo sau cu euro/usd), cum e cu telefonia (este acoperire buna, ma refer la retelele lor pt ca cel mai probabil de la ei o sa iau o cartela pt necesitati), ce bere sa caut, ce bere sa ocolesc (de parca ar exista asa ceva pe lume :) )...acum atat in trece priin minte.....completati din experientele voastre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Berea morarilor . Asta mi-a placut cel mai mult ...si are o culoare superba . 

Garciosii is spagari fara pereche .

Ca bani ...nu m-am complicat cu  convertit ..etc...direct de la bancomat in lei. 

Sa nu ratezi piata de peste ...

Daca esti amator de vechituri , sambata si duminica , la gara este targ mare de vechituri ...cam.cum erau si pe la noi prin 95 

La vama ...sa nu faci glume ...sub nici o forma . 

In rest ...enjoy 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut! Acu 3 ani am fost pe acolo.Am intrat pe la Tudora dinspre UA,iesind prin Sculeni ,directia Iasi.

Deci,am prins vamesi ok,politicosi,vorbareti, serviabili si la intrare si la iesire. Drumurile cam naspa,,chiar daca ai portiune foarte buna,se poate termina brusc in gropane.Atentie la vehiculele agricole,camioane care pot iesi de pe tarla fara jena. Semnal GSM este,dar se poate pierde intre localitati ,in vai.Poate sa remediat.

Nu toti vorbesc romana,sau moldoveneasca cu zic ei pe acolo.De politie nu stiu nimic,ca ne-am evitat reciproc.Taxa de drum nu platesti pentru moto.Exista caini vagabonzi,tigani la cersit,gunoaie.Produse agricole la pret bun. De bere nu stiu,ca doar una am baut,oferit de patronul (D-l. Turcas) Terasei de la Serpeni( memorial).La capatul Memorialului,in vale se vede serpuind Nistrul,iar in zare Transnistria. Daca vrei sa intri in Transnistria,declari durata ,scopul vizitei pe o hartie.Asigurare o cumperi de acolo,ce ai tu nu este valabila.Eu am renuntat ajungând la vama,chiar daca au fost destul de amabili.Poate sa mai schimbat ceva .

In Chisinau,circulatia este destul de agresiva.Benzile de demarcatie ( atunci) ,fiind foarte sterse,egala aproape de zero.In parcul central cel cu Stefan,mai erau vanzatori de vechituri.

Nu departe este o piata agro destul de mare.Pe toate bancnotele MD se gaseste Stefan.)))

Iti urez mult calm si destindere.)))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Despre drumuri - sunt si bune, sunt si dezastru. Dar se lucreaza din greu la ele.

 

Despre autoritati - mare grija sa ai toate actele in regula, daca ai ceva imputerniciri..etc, neaparat sa fie stampilate(deci nu copii xerox), cu "stampila umeda", cum zic ei. Spaga e la ea acasa, la vedere, adica ti se cere fara jena. De preferat sa mergi legal. 

 

Despre trafic - Radare + controale sunt destul de multe. Traficul cam ca la noi, dar aglomerat in Chisnau. Tot in Chisnau, o gramada de camere fixe, cu blitz led, dracu` stie pentru ce sunt, tind sa cred ca pentru vigneta. Carburantii ieftini - desi s-au mai scumpit si la ei, tot nu e mai mult de 4 lei/l in banii nostri.

 

Cu internetul am cam avut probleme - cel putin pe la hotelurile/pensiunile la care am stat, wireless nu prea , si unde este ai viteza foarte mica. Nu stiu ce sa zic de cel mobil, poate au alti colegi recomandari.

 

Oamenii sunt ok - desi destul de multi nu vorbesc romana. Preturile la orice , mult sub cele de la noi. Gunoaie nu prea am vazut - as zice ca e mai curat decat in Romania. Cel putin pe drumuri.

 

Banii....eu am schimbat de obicei chiar la vama. Probabil sa gasesti curs mai avantajos prin orase. Ultima data era curs de 4mdl -1ron. Nu stiu ce vrei sa faci cu euro...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...