Sari la conținut

15. PTT Thailand Grand Prix


Kagemusha
 Share

Postări Recomandate

Acum 9 ore, PzKpfW a spus:

O pofti, dar nu cred că-l mai vor la echipa oficială. Iar cu echipa satelit (Petronas sau care o mai fi) nu se poate bate la titlu. De la Ducati nu a vrut să plece de la bun început, l-au strâns macaronarii cu ușa. Dacă ar avea de ales între o Yamaha de client și un Ducati oficial, ce crezi că alege?

 

Acum 8 ore, PzKpfW a spus:

 

Nu e niciodată aceeași motocicletă ca cea din echipa de uzină. E doar aceeași generație.

 

 

Imaginea este puțin distorsionată datorită ultimelor curse. În clasament, Rossi și Viñales sunt peste Quartararo. Deocamdată le convine celor de la Yamaha: aduce puncte importante la constructori (de-asta i-au și mărit limita de turații la motor), în cazul în care la titluri oricum nu mai au șanse. Dar în mod realist, o echipă privată nu are cum să se bată pentru titluri în MotoGP. Le e foarte greu să ajungă și la victorii: ultima cursă câștigată de o echipă privată a fost Argentina 2018 (Crutchlow) în circumstanțe speciale. Înainte de asta, tot Crutchlow a câștigat două curse în 2016 - una dintre ele (Cehia) fiind tot o situație specială. Iar înainte de asta... Toni Elias în 2006.

:agree:

Acum 6 ore, john17 a spus:

Slabă mișcare cu dear george, cred ca ultima e asta din august

Pai era funny cand era la Ducati si obosea la jum cursei...acum cand iese numa pe 13-14 ba si-a fisurat si coloana si a stat un sfert de sezon pe bara...nu prea mai are haz.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 215
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

La 17.10.2019 la 0:05, PzKpfW a spus:

 

Corect. Deși nu știu cum îi vor judeca performanțele, neavând un alt etalon.

 

Din nou corect. Doar că Lorenzo a luat 3 titluri cu Yamaha. L-a bătut pe marele Rossi când era încă în putere. Și da, a câștigat și cu altă motocicletă decât Yamaha, chiar dacă sporadic. Dar cel mai important: Lorenzo a jucat-o tactic cu HRC. Deși e oarecum de râsul lumii acum, a ales să mai sufere încă un an și să-și ducă contractul la termen. La fel ca Rossi cu Ducati. Nu-mi place Lorenzo, dar a arătat tărie de caracter cu asta. Iar orice echipă pusă în situația de a alege între Lorenzo și Zarco acum, l-ar alege pe el.

 

Nu se vor raporta la un etalon, ci ii vor stabili un target. De pilda, sa termine in puncte. Ceea ce Lorenzo a reusit foarte rar cu Honda. 

 

Probabil erai prea tanar si nu ai vazut campionatele respective. Eu le-am vazut. Tu ai ramas doar cu statisticile (3 titluri in dreptul lui Lorenzo), eu am vazut si contextul in care au fost castigate titlurile alea. In 2010, Rossi si-a rupt piciorul si a stat 4 etape pe bara, iar Lorena s-a nimerit pe cea mai buna motocicleta a momentului, fara un contracandidat la titlu. Oricine ar fi fost pe motocicleta aia, fara Rossi pe circuit, ar fi castigat titlul. Ca este cum spun, o arata editia 2011. Cand a avut un challenger in persoana lui Stoner pe Honda, a fost nul. In 2012, ar fi trebuit sa fie titlul lui Pedro. Cum necum, la Misano i se intepeneste incalzitorul pe roata, bietului Dani si soarta campionatului acolo s-a decis. Nu mai vorbim ca in sezonul ala, Honda s-a trezit cam tarziu, dupa "defectiunea Stoner", ca sa ii acorde tot sprijinul micutului. Despre 2015 nici nu are sens sa mai discutam. Ticalosie pe fata, fara jena.. In toata cariera lui, a avut noroc cu carul, a beneficiat de niste conjuncturi uluitoare, dar uite ca exista legea compensatiei... acu' i s-a cam intors norocul. Mai mult, a avut sansa sa arate ca nu este un castigator de conjunctura, mai intai la Ducati, acum la Honda, dar din pacate nu a reusit sa arate decat mediocritate. 

 

Cand l-a batut pe Rossi? Cand avea piciorul rupt si umarul care se tinea intr-un tendon? Imi aduc aminte cursa de la Motegi, 2010.. moshul l-a batut chiar si in conditiile in care mecanicii il urcau si il dadeau jos de pe motocicleta.. :) Amanuntele astea se uita... 

 

Lorenzo a ales sa ramana la Honda pentru ca pur si simplu nu are nici o alta oferta pentru 2020. Daca pleaca de la Honda, va sta un an pe bara. Ar fi in aceiasi situatie cu Zarco. Vestea proasta pentru el, este ca in acest moment destinul contractului sau cu Honda nu se mai afla in manile sale... daca Zarco dovedeste ca se poate adapta la RCV, exista o mare probabilitate ca japonezii sa ii rezilieze contractul. Si cam asta ar fi solutia logica, in acest moment. Lorenzo este total inutil la Honda. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@xt600... cica Honda I ar fi zis lui Zarco sa nu isi faca iluzii ptr hrc... plus de asta cica treaba cu Yamaha sa incheiat prin decizia a lui Zarco de a merge cu Honda... si ca pe viitor se gandeste la moto 2.... toate astea sunt spuse de Zarco....

 

cat despre campionatele de care vb... sa zicem ca in 2010 a avut context favorabil... dar in 2011 parerea mea e sa disputat pe bune... Pedrosa a avut ghinion la Misano... dar a si  cazut ca tantalau in Australia... si creca a mai facut gafe... in schimb Lorica a fost pe treaba lui... parerea mea... de 2015nu zic nimic ca acolo a fost prea incalcita treaba... si prea multe mizerii la mijloc.. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 minute, Buggy a spus:

@xt600... cica Honda I ar fi zis lui Zarco sa nu isi faca iluzii ptr hrc... plus de asta cica treaba cu Yamaha sa incheiat prin decizia a lui Zarco de a merge cu Honda... si ca pe viitor se gandeste la moto 2.... toate astea sunt spuse de Zarco....

 

 dar in 2011 parerea mea e sa disputat pe bune... Pedrosa a avut ghinion la Misano... dar a si  cazut ca tantalau in Australia... si creca a mai facut gafe... 

Nu am apucat sa citesc ultimele stiri, insa nici nu ma gandeam ca i se va oferi un ghidon la echipa de uzina, insa ar putea sa il ia LCR , iar Crash sa promoveze la mult dorita si visata echipa de uzina. Oricum, este clar ca Lorenzo nu mai reprezinta o optiune pentru Honda. Cat despre Zarco si Yamaha, ce ar fi trebuit sa faca frantuzul, in situatia lui? Sa refuze sa piloteze pentru Honda, ultimele trei runde, in asteptarea marinimoasei oferte de pilot de teste pentru Yamaha?? 

 

2011 a fost foarte pe bune, l-a batut Stoner de i-a scos racingul din cap. In 2012 s-a intamplat sa profite de ghinionul bietului Dani si de faptul ca Honda a fost prinsa cu pantalonii in vine de anuntul de retragere al cangurului. Asta este partea nasoala a politicii care favorizeaza doar un singur pilot. 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Apropos Zarco si Honda, poate sa spuna ca nu mai are nici-o sansa la Yamaha doar daca el stie de acum ca va face Honda de rusine. Asta e singurul lucru care are sens. Yamaha nu poate decat sa vrea un pilot de teste cu cat mai multa experienta si pe alte mobre. Sau Honda ii da ghidonul trei curse cu clauza ca nu mai are voie la Yamaha in următorii trei ani? Greu de crezut. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, xt600 a spus:

Sa refuze sa piloteze pentru Honda, ultimele trei runde, in asteptarea marinimoasei oferte de pilot de teste pentru Yamaha??

Nope, în nici un caz! I s-a oferit o șansă la care nu cred câ spera, și la care nici kktm bănuiesc că nu se aștepta. Dacă va performa sigur va fi într-o postură mai favorabilă pt un viitor contract decât dacă ar fi spart semințe în tribună ultimele etape. 

Cât s-o fi călcat zarcoiu în scăldătoare să aibă norocul ăsta cu lcr? 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@xt600... scuze la 2012 ma refeream cand sa batut cu Pedrosa si a fost destul de animat.... atunci Pedrosa a avut si ghinion dar a fost si mai slab..

@Altair... nu stim care sunt dedesupturile pe la ei pe acolo... aata a declarat Zarco... si cica Yamaca s ar gandi la Jonas Folger ptr pilot de teste

@john17... la Zarco a fost ceva de genul risti si castigi... uita ca a avut noroc... vedem ce o sa iasa... dar un posibil loc liber va fi abia din 2021

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, john17 a spus:

Era vb de 3 curse cu LCR vs un POSIBIL loc de pilot de teste la pianiști. Acu' să prindă si ghidon, eventual de fabrică, în 20 20 ar fi prea de tot! 

probabil ca nu va prinde ghidon.... si in acel articol zicea ca decat sa fie pilot de teste ptr yamaha prefera sa stea in moto 2si sa se bata la titlu...chestie de optiune personala

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

16 hours ago, xt600 said:

De pilda, sa termine in puncte. Ceea ce Lorenzo a reusit foarte rar cu Honda. 

 

Nakagami termină în mod constant în puncte și în fața lui Lorenzo pe motocicleta aia, și nu se pune problema să fie adus la echipa oficială, deși e japonez. Deci din nou nu știu exact cum vor cuantifica cei de la HRC performanțele lui Zarco.

 

Cu titlurile lui Lorenzo exagerezi. Nu a câștigat niciunul dintre ele "din greșeală". În 2010 înainte de accidentul lui Rossi oricum stătea mai bine ca el în clasament. A câștigat în acel an printr-o constanță incredibilă: niciun abandon, cea mai proastă clasare fiind locul 4 (de două ori), în rest doar victorii (9 la număr) și podiumuri. Stil Marc Márquez.

 

În 2012, cu Honda probabil cea mai bună motocicletă de pe grilă, a limitat daunele până la accidentarea lui Stoner: s-a întâmplat în mod repetat ca #27 să câștige iar Lorenzo să se introducă cumva între el și Pedrosa - care a câștigat prima lui cursă abia în Germania în acel an, aproape de jumătatea sezonului. Așa a pierdut Pedrosa campionatul. Iar Lorenzo tot prin constanță a câștigat: cu două DNF-uri pentru fiecare dintre protagoniști, Lorenzo a terminat toate celelalte curse în top 2 (!) - din nou, în stil Marc Márquez.

 

2015 nu comentez, nu vreau să intru în polemici.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 7 ore, PzKpfW a spus:

 

Cu titlurile lui Lorenzo exagerezi. Nu a câștigat niciunul dintre ele "din greșeală". 

 

2015 nu comentez, nu vreau să intru în polemici.

Nu exagerez deloc. Eu ma refer la contexte, tu imi aduci in fata statistici, pe care le cunosc sau pe care le pot consulta si eu. In discutia noastra, intelegerea contextului in care au fost castigate titlurile alea este relevanta, nu cifrele. In alta ordine de idei, nu am spus niciodata ca le-a castigat din greseala, ci le-a castigat cu noroc sau prin jocuri de culise, ca in 2015. Trebuie sa intelegi ca este o diferenta majora intre felul in care a castigat el cele 3 titluri si felul in care le castiga acum MM. 

 

Pentru 2015 nici nu mai este ceva de comentat.. totul a fost de porc. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Numai conjuncturi favorabile de cand au aparut baietii astia, Stoner, Lorenzo, Marquez.

Nu-i nimic, fanii vor avea intotdeauna pe repeat filmuletele de la Catalunya 2009 si Laguna Seca, salvate in telefon ,si isi pot creea o istorie alternativa care sa fie pe placul mintii lor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 19.10.2019 la 23:04, the mentalist a spus:

Numai conjuncturi favorabile de cand au aparut baietii astia, Stoner, Lorenzo, Marquez.

Nu-i nimic, fanii vor avea intotdeauna pe repeat filmuletele de la Catalunya 2009 si Laguna Seca, salvate in telefon ,si isi pot creea o istorie alternativa care sa fie pe placul mintii lor.

De ce nu te duci tu sa dai o tura pe centura Bucurestilor sau pe unde te mai plimbi? Pe aici, te bagi ca musca in koorul calului,  bagand pe repeat (ca sa te citez) aceiaasi idee. 

Editat de xt600
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...