Sari la conținut

Sambata 12 Oct, off lejer + asfalt


AlexAB
 Share

Postări Recomandate

Propunerea pentru sâmbătă, cu plecare la 8:00 de la Petrom Miorița, o iesire spre Ostrovu, Teșila (baraj), Glod, off spre Lacul Scropoasa, ușor până la Bolboci, Podu cu Florile si apoi asfalt pe Transbucegi, cu întoarcere pe Cheia. Se pretează la orice tip de motor dual sau adventure, traseu ușor ca dificultate, și frumos rău. 

https://maps.app.goo.gl/XhmM8AqbeGd7gQ327

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asta da, cred ca mergea si pentru GS ul meu gras (doar cred fiindca nu cunosc partile off, dar as fi mers pe mana ta). Din pacate nu sunt in tara, pffff !!! Tot imi iese pana la urma ceva off, light la inceput, cu oameni care se pricep. 

Have fun!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma tenteaza, dar n-am apucat sa iau alte anvelope (sunt tot cu alea de strada). Ce sanse sunt sa dam de noroaie (din alea nasoale, mai ales pe urcare) pe acolo ? Cum sunt sectiunile cu Lacul Scropoasa (pe acolo n-am fost vreodata) si urcarea la Podu cu Florile ? 

 

Ca si lungime de traseu as propune ceva putin mai scurt (cu 1 ora ca timp), dar care sa cuprinda si o tura de Lacul Bolbloci. Adica asa ceva: LINK. Nu vad rostul de a lungi intoarcerea pe Cheia, mai ales ca soarele apune devreme. Mai bine mai scurt, cu plecare pe la 09:00 si cu timp suficient pt poze si luat masa pe undeva.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De acord sa scurtam, sa nu ne întoarcem pe Cheia. 

Scropoasa e pietruit, la fel si Podu cu Florile, 0 sanse de șleauri. Nu insist cu Scropoasa ca nu e super wow, decât daca oprim sa o luam la picior unde se îngustează lacul. 

Da, ajungem si la Lacul Bolboci, de acolo începe urcarea spre Pod. 

8:30 :)

 

-

@ovi_ice @mihai c

Confirmați pentru sâmbătă la 8 jum? 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

M-as lipi si eu de voi la tura asta, niciodata nu am fost acasa cand ati anuntat altele in trecut. Pentru mine timpul sau durata nu ar fi importante, bine-nteles daca vreti sa acceptati si un necunoscut in grup. Nu sunt sensibil, nu trebuie sa asteptati dupa mine :).

Editat de Tumtum
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum a fost tura ? Sunt curios daca v-ati incadrat in timp. Eu am facut ieri traseul (mai putin partea cu Piatra Arsa ca era deja tarziu) si am ajuns la 19:45 acasa, plecat de la 09:00, fara nici o pauza mai mare ca sa mananc (doar un sandwich la benzinarie si apa/suc).

 

Impresii:

- DJ714 excelent, am intalnit f multe masini "obisnuite", nu e nevoie de suv pe acolo. L-am prins in stare ideala, fara praf, putin umed de la ploile din cursul saptamanii, dar absolut nici o balta ori zona cu noroi. Am sa mai vin pe aici.

- Am coborat spre Lacul Scropoasa pana la capat (unde e un pod si o poienita pt camping). E destul de prost, mai ales zonele cu pietre ascutite si ude. Spre surprinderea mea si asta era destul de circulat.

- Apoi Podu cu Florile. Am pus-o jos pe o zona lejera de urcare cand m-a mancat undeva sa ma duc putin pe margine, ca mi se parea ca acolo e pamant tasat cu iarba (sa nu mai merg prin bolovani) :D Ei, iarba aia era umeda, combinata cu anvelope de strada, s-a pus motocicleta de-a curmezisul instant. Iar ultimele curbe din varf (partea finala a urcarii) mi s-a parut foarte grea (ori eram eu deja epuizat ca nu mancasem nimic si am mai ridicat si fierul de jos cu cateva minute inainte). Ideea e ca nu m-as mai intoarce pe acel drum fara anvelope 50/50. Ca peisaj, de sus e ceva de vis. Mai erau doar 2 masini pe platou, ambele 4x4 (un Mitsu Pajero nou si inca unul mai vechi). 

- Am continuat pe partea stanga a lacului Bolboci (cea neasfaltata) pana la Cabana Padina, m-am intors pe partea asfaltata pana in Sinaia (adica Transbucegi) si apoi directia acasa.

 

Toate zonele cu asfalt erau foarte aglomerate, accident cu 5 masini in apropiere de Ploiesti (si implicit cativa km de standstill), coada la intrare pe centura Ploiestiului, coada la intersectia cu Corbeanca, la intrare in Bucuresti, etc. Nu prea mai merita iesiri in tara cu masina...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu mai merita cu masina in weekend.Chiar cu moto e neplacut duminica pe DN1.Dar mai sunt si alte zile..

Am dat si eu cu dosu de pietre pe linga Podul cu Florile (stiti bancul cu uliul? :)  ) ;in rest,a fost fain dar dupa Podul respectiv am parasit grupul pt ca aveam o ora fixa de ajuns in Bucuresti..si am ajuns la 5.30

Despre traseu,astept sa povesteasca Alex sau ceilalti 3 care au mai fost ,eu personal nu am fost foarte atent la localitati ,totusi am remarcat ca nu a fost chiar traseul initial ci Tesila-comarnic-Bezdead-Moroeni-Bolboci

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...