Sari la conținut

Accident pe Motorpark Adancata


christian
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 221
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator goe 75

Poate ...dar eu am observat ca atunci cand e la ieftneala organizatotul are mai putin personal la dispozitie(si de padoc si de teren) si nu sunt nici seriosi in materie de instructaj si verificari.

Imi aduc aminte ce injuraturi si mistouri isi lua Virgil cand statea cu radarul pe linia boxelor... si cand insista pe faza cu linia continua...si alte chestii de siguranta ...

 

Un eveniment ca asta pune niste lucruri in alta perspectiva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, goe 75 a spus:

sa nu ajungeti sa urlati ca si pe acolo trebuie sa o lasam mai incet.

Nu urlu, zic pe un ton rezonabil: daca baga in aceeasi sesiune piloti sub 1:50 cu incepatori care fac peste 2:30 nu e tocmai ok. Poate nu-i momentul sa incerci sa-ti bati recordul personal... 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

2 minutes ago, LimpTA said:


min 0:15.   

On-board il evita la mustata, in schimb cel rosu il loveste. 
 

 

Asta chiar e dinaintea evenimentului? (nu cunosc circuitul...)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

43 minutes ago, LimpTA said:

 

 

 Cel cu Yamaha e un (cuvant urat). Habar nu are regulile de bază în motorsport. Linia care continuă linia standurilor nu trebuie depășită când ieși de la standuri, de-asta e marcată. În competiții se dau penalizări dacă o depășești, chiar și în capăt. El a tăiat-o fix când a ieșit.

:kick:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

19 minutes ago, PzKpfW said:

Linia care continuă linia standurilor nu trebuie depășită când ieși de la standuri, de-asta e marcată.


La fel iti zice si politistul pe strada, dar cine sa tina cont. De-aia ziceam ca e in sangele romanesc sa se incalce regulile pt ca de ce nu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

intrebare stupida, dar la catalunia de exemplu iesirea din boxe nu e pe trasa.... aici drumul ala mai scurt intre ultimul si primul viraj e pe stanga pistei, fix unde e si iesirea boxelor. Daca aveau bani de tunel si boxe pe interior , nu era mai safe? 

   bine, ala tot idiot, nu e de vina pista dar totusi...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

După filmare se pare că cel de pe targa (costum Alpinestars negru cu alb,) este chiar cel care a iesit de la pit stop. Nu știe nimeni de starea celor implicați?

La peste 250km/h, jugul rupt........Băiat tânar, sper ca D-zeu să îl aibă în pază  și să treacă cu bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A dracu treaba, pana acu de vina pentru accidente era faptu ca nu avem circuite. Acu avem circuite da s-au mutat accidentele acolo. Poate de vina pentru accidente nu e o lipsa ci un exces. De prostie omeneasca. CUM SA IESI BA DIRECT PE MIJLOCU PISTEI??? 

 

De vina is mereu altii, organizatorii, hazardul, dracu, camionagii, salvarea (bilute, serios?), da in niciun caz (cuvant urat) beata ala care a iesit cu viziera sculata pe mijlocul liniei drepte. Mpula mea de reiseri. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Urat ce s-a întâmplat, insa mai trebuie lucrat la organizarea track day urilor pe Adancata. Sunt de acord ca mereu vor exista oameni care vor ignora constient/inconstient regulile, insa intrebarea e ce faci ca sa ii identifici pe respectivii, sa ii sanctionezi sau sa ii faci conștienți de riscurile la care se expun si la care ii expun și pe ceilalți.

 

Am fost pe Adâncata si la cursuri si la track day uri. S-a întâmplat si nu doar o data, sa nu se faca briefing deloc, motociclete nu erau verificate,  iar la intratea pe circuit era un puști care nu cred ca avea mai mult de 14 ani.

 

Stiu ca trăim in Romania, stiu la ce nivel suntem in motorsport, insa la cum stau lucrurile la ora actuala, genul asta de accidente se pot intampla oricând. 

 

Sa speram ca situația se va îmbunătăți... 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in primul rand, indiferent de natura si tragedia situatiei trebuie sa intelegem ca statistic, mersul la circuit este mult mai safe decat mersul pe strada.

Pe strada in fiecare saptamana moare cate un motociclist.
Pe Motorpark Romania nu a murit nimeni pana acum iar baiatul chiar daca este in stare grava, nu-l omorati iniante de vreme - vorbele astea nu-s in regula.

Deja se vor lua masuri cu reconfigurarea intrarilot si iesirilor de la boxe, chiar daca NU asta a fost cauza, se vor modifica pentru a MINIMIZA posibilitatea de a mai aparea inca un specimen cu IQ inregistrat ca fiind intarziat mental, si sa faca din nou vreo grozavie d asta.

Totul este doar specula, ca s-a facut briefing, ca nu s-a facut, ca s-a facut deficitar si etc.
Important este sa intelegem ca retardati sunt peste tot si ca incalca regulile chit ca le-ai spus in ultimele 10 minute ceva.

De asemenea trebuie inteles ca motociclistul roman este de un TALIBANISM atroce.
Atat pe strada, cat, mai ale spe circuit.
La noi abia au aparut circuitele de viteza, nu exista o cultura in acest sens, nu exista discutiile obosnuite la cafea intre motociclisti despre cum au mers la track day si etc.
Afara au avut aceleasi probleme cu civilizatul motociclistului de pe strada, la pista - doar ca asta era acum 50 de ani, iar pe atunci vitezele erau infime - astazi, ghinioan, se vine cu 300 pe linia dreapta - dezastru direct.

Este un tribut pe care il vom plati inca ceva ani pana la educarea motociclistului roman ca si motociclsit, ca si om, ca si entitate neuronala - multi sunt pur si simplu dobitoci retardati.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cel mai urat accident de pe adancata. Ca de obicei, vina e impartita.

1. Baiatul care a intrat pe circuit aiurea nu a primit instructaj deloc

2. Cel care l-a lasat sa intre pe pista nu trebuia sa il lase pt ca putea sa vada ca vin motoare

3. Baiatul care a intrat pe pista s-a dus direct in mijloc fara sa se asigure  si a taiat complet linia continua de la intrare(asta trebuie sa faci si pe strada)

4. Baiatul care venea pe linia dreapta probabil a facut point fixation pt ca l-a luat la tinta (exista si o filmare de pe motorul lui care mai bine ca nu a fost facuta inca publica)

 

Long story short, din pacate se intampla nasoale peste tot. Trebuie peste tot respectate niste reguli de bun simt daca se vrea siguranta.

Accidentul a fost intre doi incepatori deci nu are legatura faptul ca au intrat rapizi cu lenti (era prima intrare a zilei si se repetase de mai multe ori sa se mearga mai incet sa se vada starea circuitului) 

Baiatul care venea pe linia dreapta e in stare f grava, speram sa isi revina insa.

Celalalt stiu era suspect cu ceva la coloana

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

din ce am vazut acolo semnezi ca ai luat la cunostinta regulile cand iei transponderul/iti dau bratara

m-as mira sa nu fi semnat nimic

 

oricum, de retinut de acum si intrat pe trasa mai tarziu presupun

bine, daca esti incet oricum nu ai ce cauta lipit de zid

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...