Sari la conținut

Alarma Suzuki Vitara 2019


R4DIKL
 Share

Postări Recomandate

Salut, colegi. Ca orice posesor de agregat nou responsabil m-am gandit sa instalez o alarma (cu pager) pe Suzeta mea. Masina are un fel de alarma dar care nu porneste decat in situatii extreme: deschidere de usa, pornire motor. In schimb, nu stie de socuri, proximitati, inclinari. Avand in vedere ca in viata de zi cu zi se intampla mai degraba incidente ca cele de mai sus am purces sa caut o alarma cu pager. Am pe o alta masina o alarma Eaglemaster 8 care este si acum functionala, inclusiv cu pornire remote si are vreo 7 ani. Buna la de toate. Atingeri, avertizare usa deschisa, vizualizare zona trigerita... M-am gandit ca si la Vitara ar merge dar era doar un vis frumos. Am vb cu dealerul sa-mi recomande un furnizor/service agreat ca sa nu am probleme cu garantia pe partea electrica si am intrat in legatura cu unul dintre ei. Aici surpriza mare. Pe masina asta (si pe multe altele de ultima generatie) nu merge instalata nicio alarma pentru ca trebuie schimbata nu stiu ce interfata a computerului de bord, singura exceptie fiind o alarma Viper care vine cu un modul care se ataseaza electronicii existente pe masina. Alarma costa vreo 2000 de lei, modulul vreo 900, plus manopera=3000+. Saracia de Eaglemaster a costat vreo 500 de lei + manopera si functioneaza perfect. Ma indoiesc ca Viper imi face clatite si cafea peste noapte ca sa le servesc la micul dejun si sa merite banii astia si intrebarea ar fi daca mai am alternative la Viper. Sigur ca am Casco, dar ma gandesc ca e mai usor sa arunci un ochi pe geam sa vezi daca un pusti a dat cu mingea pe capota decat sa constati craca inghetata pe parbriz dimineata, iar tu sa fi dormit linistit visand la Ibiza. Multam. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Macar cobor sa pun o folie in geam sa nu ninga/ploua in interior pana dimineata 🙃

Acum 9 minute, Tzitzicat a spus:

 

Si nu se impaca deloc cu Casco in caz de furt.

Asta e doar un aspect. Nu sunt interesat musai de pornire remote, ci de avertizari in timp real. Spre exemplu, la birou un gigel a dat cu spatele in masina mea si a atins-o tot in spate. Avarii minore, dar pe care ar fi trebuit sa le platesc din buzunar pentru ca gigel vroia sa demareze in tromba. Am iesit fix in fata lui, chiar cand se pregatea sa plece.  Norocul meu a fost ca e strada cu sens unic si pentru a pleca trebuia sa treaca pe langa mine/prin mine. Mi-a dat vreo 200 de lei pentru lampa stop si s-a terminat cu bine. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vezi că mai sunt alarme "pin to pin" dedicate pt mașinile moderne mai moka. O variantă accesibilă e Carguard, sunt comercializate de o firmă din Oradea, Globiz. Tu ai însă nevoie de un dealer/instalator pt că s-ar putea să trebuiască o sculă pt programarea ei, eu te-aș putea ajuta  eventual cu achiziția. Eu am de 3 ani un Carguard cu pager pe un bmw, dar model universal pt că rabla e mai veche, și tot așa m-a ajutat când i-a lovit soției mașina abia parcată (nu l-a prins live dar a aflat numărul de la un trecător și am reușit să recuperez paguba într-un final). E ok, mai greu a fost cu manualul și setarea, dar funcționează perfect și are rază de acțiune mare, mi-a răspuns și de la 1km în oraș. Nu mai știu dacă modelul ăsta are pornire, as zice că nu, oricum nu sunt fan pornire din telecomandă. 

Dacă nu, ia una chinezească pt moto cu pager, aia reacționează la șoc și se leagă doar la + și -, n-are treabâ cu CAN & stuff. 

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 29 minute, john17 a spus:

 

Dacă nu, ia una chinezească pt moto cu pager, aia reacționează la șoc și se leagă doar la + și -, n-are treabâ cu CAN & stuff. 

Cred ca este cea mai buna solutie. Doar sa nu uit ca trebuie sa deschid masina in doi timpi. Many thanks. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poti sa cauti camera cu detectia miscarii. Nu te trezeste cand da vecinul cu toporul in geam. Dar vei vedea cine te-a lovit si o sa fii si odihnit sa te ocupi de el. Daca ai si casco, dai filmarea la firma de asigurari si se ocupa ei de despagubiri. Mi se pare mai eficient decat alarma. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...