Sari la conținut

Turcia 2020


george13
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 52
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Acum 20 ore, ianisor a spus:

Multumesc kappy.

Inca o intrebare, in Bulgaria-Turcia exista vinieta pentru motocilete?

pt Bulgari, nu
la Turci exista un card  HGC pe care l poti achizitiona de la posta lor si il incarci cu o suma de bani( 50 lire turcesti e sufiecient) si isi trag ei de acolo; dar doar daca folosesti autostrazile
eu am stat 2 saptamani, n am luat nici un card( am tot amanat)  ,iar prin portile alea de control treceam ca voda prin loboda( viteza era limitata la 30km/h, eu treceam cu 50-60); am verificat chiar si zilele trecute si nu figurez restantier in baza lor de date; acum daca m oi intoarce in turcia si ma gasesc aia restant, le oi plati atunci :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@kappy666Mai mult ca sigur figurezi. Doar ca nu ai nimerit site-ul care sa-ti redea asta. Site-ul oficial e complet in limba turca, si am impresia ca iti si trebuie ceva vpn de turcia sa functioneze. Gasisem pe softpedia mai multe despre subiect. 

 

@ianisor vezi topicul lui @Kosh despre Turcia. Grija ca posta nu functioneaza in weekend, referitor la a cumpara cardul HGS. Eu sunt sceptic si la a trece prin porti in avans si a plati dupa... am gasit iar pe ceva site ca regula celor 15 zile este pentru vehiculele locale. Adica daca faci asta, cum a facut Kosh, baga ceva mai multi bani pe card sa aiba de unde trage si penalitatile. El nu a mers pe minim.

Editat de ®azvan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

merge sa alimentezi cardul HGS si dupa ce ai folosit autostrazile, dar neaparat inainte de a iesi din tara. Eu am trecut prin tunelul Eurasia din Instambul, fara sa stiu ca nu este voie pentru motociclete. Desi la intrare exista filtru de politie, nu m-au oprit, dar pe urma mi-a aparut pe card "taxa" de tunel. Am primit suma maxima pe post de amenda presupun. Maxim, insemnand echivalentul taxei ptr TIR. Am incarcat suma care imi lipsea de pe card 2 zile ai tarziu si nu a fost nicio problema.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 6 minute, Akbert a spus:

merge sa alimentezi cardul HGS si dupa ce ai folosit autostrazile, dar neaparat inainte de a iesi din tara.

 

Corect, dar se lasa cu penalitati. Gasisem undeva si cat inseamna penalitatile.

 

In linkul dat de mine scrie clar:

 

OGS-HGS Pass Violation

- In case of an OGS or HGS pass violation, no toll fine is applied to the vehicle licence plate if the registration to OGS or HGS is made in 15 days after pass violation, or the existing OGS/HGS account has sufficient amount of credit. 

- Vehicles with foreign licence plates have to register to OGS/HGS and have sufficient amount of credit in their accounts to pass. This 15 days rule for paying normal toll fee is not valid for the vehicles with foreign licence plates.

 

Editat de ®azvan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 20 ore, ®azvan a spus:

@kappy666Mai mult ca sigur figurezi. Doar ca nu ai nimerit site-ul care sa-ti redea asta. Site-ul oficial e complet in limba turca, si am impresia ca iti si trebuie ceva vpn de turcia sa functioneze. Gasisem pe softpedia mai multe despre subiect

vorbesti din amintiri, fara sa cunosti subiectul
sit ul este in turca si engleza:https://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteEng/Root/MainPageEnglish.aspx
se intra cu un vpn ( eu am folosit expressvpn, cu ip de Turcia) la rubrica "TOLLWAY PASS VIOLATION QUERY" si se introduce nr de inmatriculare; asa se poate verifica daca exista datorii
ps:nu incurajez pe nimeni, am specificat ca la mine a fost o pura intamplare, am tot amanat sa platesc pana am uitat; daca voi figura la granita lor cu datorii le voi plati atunci
am avut si o amend de viteza(cca 250 lire) in cele 2 saptamani petrecute in Turcia, amenda pe care am achitat o la vama, beneficiind si de o reducere de 15% pt ca am achitat o cash( exact asta mi au spus vamesii)
pt toti cei ce doresc mai multe informatii pot accesa site ul de mai sus; se asemenea isi pot calcula singuri taxele, etc

de asemenea, se poate downloada aplicatia hgs : poti incarca acel card , poti vedea balanta de plati, etc

Editat de kappy666
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@kappy666 Amintirile urmeaza. Nu s-au intamplat inca. Vorbesc doar din cautari pe subiect... Cat despre faptul ca tu figurezi sau nu, era doar o deductie logica. Dar toate la timpul lor

 

 

Am gasit si cu penalitatile: "Proprietarii de vehicule despre care s-a constatat că au efectuat o trecere fără a plăti taxele stabilite pentru autostrăzile și podurile operate de Direcția Generală și drumurile în care se aplică controlul accesului sunt supuse unei amenzi administrative de 4 (patru) ori taxă.
Nu se aplică o amendă administrativă celor care trec fără să plătească taxele de plată, care plătesc în mod corespunzător taxa pe care sunt obligați să o plătească în termen de 15 zile de la data încălcării (până la prima zi lucrătoare următoare celei de-a 15-a zile a sărbătorilor publice).
Dacă există un dispozitiv OGS / cont de etichetă HGS deschis în numele vehiculului dvs. înregistrat înainte de trecerea încălcatului sau deschis în termen de 15 zile de la data tranziției, taxa va fi încasată automat din oricare dintre aceste conturi în perioada nepedepsită. Cu toate acestea, faptul că colectarea automată nu poate fi făcută în termen de 15 zile de la încălcare nu va exonera proprietarul vehiculului de răspundere pentru plată.
Pentru ca funcționarea automată să funcționeze, ar trebui să existe o singură etichetă activă care este înregistrată pe plăcuța de înmatriculare a vehiculului și instalată în conformitate cu instrucțiunile de instalare.
În cazul în care taxa de plată nu este plătită până la termenul neplătit, plata în avans de 25% se aplică cu o rată redusă înainte și după notificarea amenzii administrative. Această aplicație nu se aplică Tunnelului Eurasiei, modelului Build-Operate-Transfer, Autostrăzii Gebze-Orhangazi-İzmir, Podului YSS și Autostrăzii Periferice de Nord."

 

 

Cat despre figurare amenzi: "După câteva zile de monitorizare, înregistrările de datorie ale tranziției încălcării (grațioase) devin vizibile prin filialele Ziraat Bank și Finansbank și prin site-ul OTOYOL A.Ș și KGM. Din acest motiv, dacă aveți un permis de încălcare (grațioasă), vă recomandăm să continuați să întrebați cu privire la OTOYOL A.Ș.
Sau ca o metodă mult mai ușoară; HIGHWAY INC. Dacă descărcați aplicația mobilă și vă salvați plăcuța de înmatriculare în aplicație, trebuie să activați opțiunea de primire a telefonului ”din telefon; În cazul în care există încălcări (grațioase) ale plăcii pe care le-ați înregistrat în cerere, vi se va anunța automat prin cerere după câteva zile de inspecție.
Plăți pentru evidența datoriei a tranziției încălcării (grației) T.C. Ziraat Bank A.Ș. sau QNB Finansbank A.Ș. sucursalele prin intermediul sistemelor bancare prin internet ale acestor bănci, igs.otoyolas.com.tr prin intermediul yap fac o opțiune de plată ”după o interogare de trecere contravențională sau OTOYOL A.Ș. Se poate realiza prin aplicația mobilă.
Plățile efectuate către orice cont bancar sau alt cont decât „Autostrada Gebze-İzmir” sau contul Oyol Otoyol A.Ș. la Ziraat Bank sau sucursalele Finansbank sunt nule.
Pentru a evita problemele cu plățile datoriei, vă recomandăm cu tărie să efectuați plățile fără a părăsi termenul limită, ținând cont de faptul că plata sau încasarea nu pot fi efectuate după ore.
Dacă aveți un cont de marcă OGS / HGS înregistrat în vehiculul dvs. deschis înainte de tranziția (grațioasă) sau în termen de 15 zile de la data tranziției, perioada de 15 zile nepedepsită după tranziția violentă (grațioasă) pentru a vă ajuta cu plata, precum și alte metode de plată a datoriei. va fi încasat automat din oricare dintre aceste conturi. Cu toate acestea, eșecul încasării automate nu va scuti proprietarul vehiculului de răspunderea pentru plată și nici nu poate fi atribuit vreunei responsabilități Otoyol Yatırım ve İșletmeleri A.Ș. Vă rugăm să rețineți că toate conturile HGS și OGS, inclusiv eticheta dvs. HGS de la PTT, trebuie să aibă o autorizație de debit direct emisă pe un cont de depozit, un cont de descoperit de cont sau un card de credit cu o limită de credit suficientă.
Vă reamintim că pentru ca funcționarea colectării automate să funcționeze, ar trebui să existe o singură etichetă activă care este înregistrată pe plăcuța de înmatriculare a vehiculului și montată în conformitate cu instrucțiunile de instalare."

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

pt cei ce doresc sa calatoreasca in Turcia,sfatul meu este sa mergeti in perioada sfarsit de luna mai sau septembrie, inainte de inceperea sezonuliui sau la inchidere lui.
veti evita, pe de o parte preturile mari(ex este cel pt calatoria cu balonul care variaza intre 250 si 300 euro/ persoana), cazarile supraaglomerate dar si temperaturile de peste 40 grade in sud.; chiar si asa , la jumatate de septembrie, temperatura in Antalia era de 38 grade
puteti plati cu cardul peste tot, eu am avut cca 800-1000  lire cash
de asemenea, faceti traseul in sens invers acelor de ceasornic
 

Editat de kappy666
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

tura de pe harta e prea lunga pentru 2 saptamani.

Anul asta am facut turul Turciei si putin din Georgia in 29 zile si crede-ma ca am cam alergat.

In Turcia am fost de zeci de ori si tot nu ma satur de ea.

 

Cel mai frumos drum de coasta de pe traseul tau ar fi intre Kas si plaja Kaputas.

iti recomand, daca ai timp de un trip cu vaporasul - tura cea mai lunga pe care o gasesti - la Simena Kale (cetatea Simena)... sau la Oludeniz.

Cappadocia, iti recomand si eu tot 3 zile.

Mie mi-a placut si canionul Ihlara din Cappadocia.

 

Antalia - centrul vechi - Kaleici. de plimbat si de mancat kokorec.

Olympos o zi - de dormit la casute in copaci...

canionul Saklikkent - daca esti tare ajungi pana la cascada - trebuie sa iti iei ghid sa te ajute. tot aici de mancat pastrav pe terasele de pe rau.

Oludeniz o zi. de dat cu parapanta sau de privit parapantele si plimbat pe stradute, baut la terase (bautura e scumpa in Turcia) - trip cu vaporasul - recomand cel mai lung trip pe care il gasesti. majoritatea pleaca pe la 9 dimineata si se intorc pe la 5 seara.

Pamukkale - recomand sa parchezi jos si sa urci pe calcar pana sus, la orasul Heriapolis si amfiteatrul roman apoi sa cobori din nou pe calcar pana la parcare.

Efes - recomand sa il vezi.

Sirince - de cumparat vin din fructe. drumul intre kusadasi si sirince este interesant.

Istuzu plaj, Dalyan - de facut baie.

Alacati - centrul orasului de vizitat.

Izmir - faleza de plimbat de mancat bombe (un fel de gogosele mici, pline cu nutella).

Troia - nu ti-o recomand.

Istanbulul - viziteaza-l alta data, nu acum fiindca nu ai suficient timp.

Crystal Glass Terrace precum si casa intoarsa pe dos (langa terasa)

 

Scuze ca nu am pus locatiile in ordine si nici linkuri, dar daca dai cautare dupa nume, gasesti imagini.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Pasaportul mi l-am facut saptamana trecuta. Mai astept pana la sfarsitul lunii, sa vad daca incep sa-mi fac rezervarile pe booking. Oricum se pot anula prin ultima luna, asa ca pana in septembrie am destul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Acum 2 ore, iulianserban a spus:

Salut. Știți ceva de starea Turciei privind Covid-19? 

Pentru Paște aveam în plan să ajung la Istanbul câteva zile. Pe net încă nu am cautat detalii, iar la tv nu îmi aduc să fi văzut ceva despre asta.

momentan au doar un caz!

http://www.cnscbt.ro/index.php/situatia-la-nivel-global-actualizata-zilnic

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca toate tarile instaureaza obligativitatea carantinei ptr cei care intra in tara lor, s-a cam terminat cu calatoriile.
E prea devreme, insa la cum evolueaza situatia in lume, exista aceasta posibilitate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

În ce perioada ai fost anul trecut în Grecia? Vreau sa plec de Paște, dar inca încerc sa îmi dau seama de vreme, dacă merită (Thassos). 

Turcia era pe primul loc, dar: 

https://www.imperatortravel.ro/2021/04/flash-news-turcia-prelungeste-cerinta-de-test-pcr-israel-anunta-deschiderea-pe-23-mai-dar-probabil-nu-pentru-romania-si-multe-alte-stiri.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Momentan si Turcia si Grecia sunt cu multe restrictii asa ca nu prea merge. Stiu pe cineva care se intoarce azi dintr-o excursie de 4 zile in Istanbul si nu e de mers momentan (in afara de obiectivele turistice toate restaurantele, terasele, bla bla sunt inchise). Plus la intoarcere trebuie izolare. Iar in Grecia momentan e cu izolare 7 zile de cum ajungi acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

În Grecia se ridică această restricție începând de mâine. Dacă se deschid și terasele este ok zic eu. 

 

Grecia va renunta la carantina obligatorie de 7 zile pentru cei cu certificat de vaccinare COVID si pentru cei care pot prezenta un test negativ COVID facut in ultimele 72 ore inainte de intrarea in tara. Masura intra in vigoare luni, 19 aprilie si este valabila doar pentru tarile UE.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...