Sari la conținut

pt electronisti..si nu numai


marauder
 Share

Postări Recomandate

De ceva vreme caut sa cumpar o "priza" usb 12v....imi trebuie model plat, nu gen tub sau bricheta, pt ca va fi instalata pe ceva plat, fara a se da gaura in materialul respectiv....cautat pe aliexpres, gasit modelele de mai jos.

Partea nasoala este ca, din cate se pare, amandoua au ceva iluminare cu led....intrebarea mea este , pt electronisti si alti priceputi, daca cumva reusesc sa decapsulez chestia asta, ledul ala de iluminare poate avea si alt rol decat iluminare/estetic? Adica nu stiu, prin faptul ca se aprinde consuma ceva curent face sa mearga bine "sistemul", echilibreaza ceva tensiuni pe acolo, filtreaza ceva, etc etc? Nu sunt electronist, habar nu am daca am intrebat sau nu prostii...ma gandesc ca totusi nu ar fi prea greu de eliminat ledul respectiv daca reusesc sa desfac capsula, probabil desfac o lipitura, tai un piciorus, sparg cumva "capsula" ledului si gata, problema rezolvata

USB1.JPG

usb2.JPG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

De ce e nasoala partea legata de iluminat? 🙄 

(la masina stiu de ce, si eu am vrut sa dau cu marker negru peste "Luminita" ca sa nu imi bata noaptea in ochi prea tare)

 

In rest, cred ca se poate elimina fara sa fie efecte adverse. Sunt atatea care merg bine fara led, aici e probabil gandit ca un "nice to have".

Editat de s_cristi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am eu un o priza usb pe care voiam sa o pun pe moto de 2 ani, am renuntat intre timp. Daca esti interesat si nu te grabesti(nu stiu cand ajung la vechea locuinta unde o am) dai de veste pe pm si o scoatem la cap.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca nu gasesti plata, ia una de alta forma si incerc eu sa-ti printez un suport intermediar. (imi arati inainte ce intentionezi sa cumperi ca sa-ti spun daca ma pricep sa printez pe forma respectiva - sunt novice)

Editat de Wav3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

s_cristi : urmeaza sa se monteze undeva aproape de capsorul meu unde voi dormi din cand in cand, si licuriciul ala imi va batea in ochisorii verzulii

aion2014 : am vazut cam cum arata usb pt moto, are ba sistemul de prindere pt ghidon, ba trebuie sa dau gaura in "perete" ca sa fie cat de cat la nivel..nu mi se potriveste in cazul asta.....vreau ceva cat mai plat

waw3 : mersi fain, dar ce propui nu se incadreaza in planurile mele...e musai sa fie cat mai plata, ori daca iau de alta forma va iesi mai mult in relief si este riscul sa fie agatata de altceva care gliseaza prin zona

Majoritatea covarsitoare sunt asa in spate, cu diferite variante, dar tot trebuie sa dau gaura mare ca sa se ingroape, usb3.thumb.JPG.d57be8848c2b1fb0a3ee98dc253f5ed4.JPG

ori eu vreau sa fie asa, ca sa prind doar in cele 2 suruburi usb4.thumb.JPG.c2e807e34e6c6aec9301e63857e42ed8.JPG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Banuiesc ca vrei sa "scoti" acel LED sa nu-ti consume curent tot timpul...

recomandarea mea e sa o lasi asa si ori sa o pui pe o sursa de 12V care e alimentat doar cand merge motorul, ori daca o alimentezi de la baterie pune in intrerupator pe fir.

 

zic asta, deoarece nu doar LED-ul consuma ci si regulatorul de tensiune (sau convertorul DC - DC) si cu timpul i-ti poate descarca bateria daca nu folosesti motorul.

 

eu la un incarcator dinasta "chinezesc" am masurat corentul consumat cand nu incarca si era undeva la 20mA, asta i-ti descarca o baterie de 8Ah in 3 - 4 saptamani.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Consumul bateriei nu este pe primul loc...probabil pe 5-6 este....se vor monta in rulota, alimentate direct de la bateria auxiliara a rulotei (naiba stie ce tehnologie au ca asta auxiliara, dedicata si incarcata de la panou solar si motor, este muuuult mai grea decat cea a masinii desi ca dimensiuni fizice sunt comparabile)...daca consuma bateria nu ar fi o problema, se incarca de la soare sau in mers de la motor....am gasit si plat cu buton on off (tot cu led  din pacate) dar e de ales, ori cu buton on/off si single usb ori fara buton dar 2 usb-uri...ori eu vreau 2 porturi la mine, 2 la consoarta.

 

Momentan incarc telefoanele/powerbank pe circuitul baterie-dracia de aia de face 12v in 220v-incarcator de priza telefon...ori asa cred ca sunt pierderi destul de mari, ca si dracia aia de converteste mananca , asa ca pt telefoane si powerbank o sa trag de la baterie fir direct, cu siguranta pe el, si gata, pierderi mult mai mici, zic eu.

Ca tot veni vorba, oare sa trag fire separate pt fiecare "dublu usb", adica 2 circuite separate fiecare cu siguranta lui, sau un singur fir de la baterie si apoi ramificatie la fiecare socket?! Cred ca ar trebui sa fie ok cu un singur fir de la baterie (normal, cu siguranta de 10A aproape de baterie, asa am vazut ca se recomanda) si ramificatie doar la capat, pt cele 2 socket-uri

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...