Sari la conținut

Bătaie la viteze mici


Postări Recomandate

sa iti zic ce am patit eu odata....am plecat cu motorul de acasa si dupa vreo 150 km opresc ca omul,fac plinul si plec....pana aici toate bune,in primul giatoriu a inceput sa se auda ceva care parca bate in bascula spre cutie..ies din giratoriu si ii dau un pic de gaz(gen 35-40 km/h) ,zgomotul a disparut,o lasam moale sub 40 km/h zgomotul reaparea.....am tras pe dreapta si am luat lantul la inspectat,ochiometric jocul era in regula,asa ca am luat lantul la ''bani marunti'' si am gasit cateva zale blocate.....am inlocuit lantul si problema a disparut(mentionez ca lantul era aproape pe ultimul lui drum,ajunsesem aproape de maxim cu intinsul pe bascula)

 

 

PS:lantul a facut zgomot pana la inlocuire,zalele nu s-au mai deblocat....si un joc mic iti poate cauza probleme

Editat de andrey1205
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am priceput. Sunt bune de stiut toate astea, mai ales pentru incepatori ca mine, pentru a nu se panica dar nici nu a sta nepasatori si Doamne fereste sa se intample vreun accident. A fost folositoare si poveste ta, pentru mine , pentru ca m-a mai calmat. Merci!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 20 ore, Lucian_M a spus:

De apreciat că omul e dispus să investigheze, nu stă ca alții cu manichiura la distanță de trusa de scule.

Primisem o trusa noua, zic sa sch antigelul. Cum desfac surubul pt drenaj a tasnit antigel direct in trusa.

#mecanicpeviata :d

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 11 ore, taong_mapagbiro a spus:

Unge-l bre bine cu oloi si cu o periuta de dinti ...si apoi mai vedem . 

Ala-i! 

 

Cand l-ai uns ultima oara? Lasa-l pe cric, baga o bucata de lemn/scaunel f mic/cric (sau ce iti trece prin minte) sub bascula in dreapta ca sa tina roata ridicata, curata lantul cu niste motorina, perie de dinti/de vopsit (in lipsa de alte chestii mai profi), sterge-l frumos cu o carpa si unge-l cu niste T90 sau ulei f gros si dupa sterge-l iar cu o carpa, nu de alta dar sa nu te improaste cu negreala la prima acceleratie. Fa o smecherie (inainte si dupa). Ia motoreta de coarne si da-i un pic viteza pe langa ea. Pasi repejori, dar sa nu alergi, confortabil. Vezi daca se aude/simte ceva. Dupa poti incerc sa o tragi si inapoi un metru-doi sa vezi daca se aude ceva. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa verifici daca lantul este uzat prinde lantul cu doua degete in dreptul unui pin in zona pinionului spate si trage de el.

 

grafik.thumb.png.b5126eaecfd3f1d69160bb9a99e95127.png

 

Daca are joc, inseamna ca are uzura. Invarte roata si incearca pe o alta portiune a lantului. Asa poti depista uzura inegala dar nu-ti poti da seama daca trebuie schimbat sau nu. Asta se face cu instrumentul de mai jos:

grafik.thumb.png.6e53eb0b8b89fb899a489db4afbe8da4.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut tuturor. am reusit astazi sa degresez lantul sa il ung , cu solutii speciale, si se pare ca momentan nu se mai aude nici o bataie. Maine voi pleca la un drum de cativa km sa vad cum se prezinta si o sa scriu rezultatul. 

Va multumesc inca o data pentru sfaturi si va raman dator!!!! multumesc!

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lantul trebuie mereu curatat si uns, ca sa nu patesti cum ai patit tu. la 500 km, daca mergi in conditii de jeg/praf, mizerie, etc, sau macar la 1000km.  Ia ti un kettenmax, e 100 lei, cureti foarte usor cu el(google sa vezi ce este), cu motorina, apoi ungi cu ulei transmisie, lasi sa stea niste minute, apoi stergi cu carpa excesul-ca sa nu improsti tot cu ulei. Nu da banii pe spray uri de uns, ca i acelasi drac. Vezi pagina de iutub fortnine, are un video fix despre gresare lant, un experiment pseudostiintific foarte sugestiv.

Editat de Adrian M.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am vazut acum ceva vreme ca au "dezvoltat" si ei spray-uri de curatat si uns lantul. S-au gandit sa prinda o felie de tort. Din pacate, eu tot ulei folosesc si ungator facut de mine. Ocazional folosesc spray de curatat lantul, doar atunci cand vine cineva la mine si are lant imbacsit de teflon.

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am preferat sa folosesc spray dat fiind inceputurile mele in aceasta directie si prefer ceva sigur, apoi pe parcurs cand voi invata mai multe lucruri despre intretinere, voi putea alege ce sa folosesc si ce este mai bun pentru motorul meu. Drumul cunoscut e cel mai scurt, asa si cu aceste  multe variante, ce cunosti e cel mai bine. In cazul meu, ce e special pentru o anumita parte a motocicletei, gata fabricat, prefer sa folosesc, pana cand voi intelege cum functioneaza anumite componente la care pe viitor ma voi baga sa le repar singur. multumesc de sfaturi, poate pare prea mult partea cu multumirile, dar m-ati scapat de o cheltuiala la mecanic si poate de mai multi bani pe care exista posibilitatea sa ma induca in eroare acea persoana pe care nu o cunoasteam. MULTUMESC!

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De ce crezi ca am perfectionat dracul ala de ungator? Ca sa scap de griji, sa curat usor lantul, ca am trecut prin cateva experiente "traumatizante", cand am cumparat motocicletele si cand am avut un CBR la pus la punct. Crima si pedeapsa sa scot zmacul ala intarit, care se lipeste ca prelandezul. In carcasa pinionului de atac era jale, aparatorile de lant le-am rascait cu spaclul si surubelnita de mi s-a acrit. In cazul ungerii cu ulei- dau cu motorina sau spray si se curata usor. Am oleaca de experienta, ca am facut pana acum vreo 50 de ungatoare (in special pentru DL, AT si TA). Si daca era nasol uleiul, nu ma tinea lantul aproape 45000 km.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...