Sari la conținut

Echipamente Adventure Spec


peu
 Share

Postări Recomandate

Iegzista...vezi ca userul ERU de pe forum (sper sa nu-l confund) avea echipament Adventure Spec.

 

La un moment dat ma uitam si eu la pantaloni. Vazusem un review pe YT in care parea ca protectiile stau la locul lor (daca alegi sa-i porti cu protectii integrate, nu cu genunchiere/orteze). N-am putut sa trec insa peste acele reglaje cu clips-uri grosolane in partea de jos (dupa parerea mea inutile) si la fel si "cureaua", exact aceeasi solutie. Ca si aspect/materiale, din ce-am putut sa vad, sunt ceva mai cheap decat Klim-urile de enduro (nu laminate, nu de sosea).

 

Pana la urma am mers pe Klim Dakar over-the-boot, sunt foarte rezistenti/bine facuti. Singura problema e ca in zona genunchilor sunt asa de largi incat protectiile nu stau la locul lor (se misca stanga-dreapta ca pe steag), deci sunt pretabili de purtat doar cu genunchiere (asa si fac). Exista si Klim Mojave, varianta full mesh, dar repet, se preteaza doar cu genunchiere (daca asa vrei sa-i porti, atunci mergi si probeaza la motorinn). Ah...si daca esti in bani...atunci geaca+pantaloni Klim Baja S4 (e practic competitorul direct pt AS Mongolia si s-ar putea ca long-term sa merite diferenta de pret).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tanks - am sa-i dau un PM sa-l întreb 

M-am uitat la Klim Baja însa prețul este dublu vs AS iar calitativ nu cred ca chiar asa mari diferențe 

ideea e sa iau ceva super ventilat si ușor, pe care sa-l folosesc on/off de la 20/25+ 

 

Asa bătrânul meu IXS Motevideo (care bineînțeles este din alt film) încă face fata cu brio la stilul meu de mers, cata vreme temperatura nu este prea ridicata.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Diferentele sunt pe partea de protectie/materiale. Incearca sa vezi live AS Mongolia si apoi Baja S4. Si neaparat sa le probezi.

Cel de la Adv Spec e ca o bastista de subtire, este excelent pentru TET, Africa, orice gen 90-95% off.

Baja are in zonele de contact SuperFabric (kevlar cu ceramica parca), mesh-ul e cel mai rezistent de pe piata (Schoeller-Dynatec), iar partile celelalte de material mi-au dat impresia de costum de armata. Este mult mult mai road-worthy decat AS. De aici si diferenta de pret. De fapt si AS are shell-ul waterproof cu intarituri din kevlar si costa...420 Euro (pt o jacheta de ploaie). Nu vinde nimeni in pierdere sau in lacomie...pretul reflecta in ambele cazuri exact ce primesti.

 

Mai era o varianta...Revit Cayenne Pro. Mi-a placut extrem de mult acum 2 ani cand il vazusem la Motorteam. Si chiar vroiam sa cumpar geaca. Din pacate eram intre marimi (L-ul prea mic ca latime, XL-ul venea ok dar era prea lung) si am luat altceva. De asta zic sa probezi. Cayenne Pro nu e cel mai ventilat costum de pe piata, dar pentru on/off 50/50 e foarte bine gandit. Si, la fel ca in cazul Baja, materiale foarte bune calitativ, pare foarte trainic.

 

Momentan, "costumul" meu pentru cam toate iesirile vara ce implica si off e format din geaca Revit Tornado 2 si pantaloni Klim Dakar. Geaca - nota 10 pe partea de ventilatie, pantalonii - as fi vrut sa fie mai aerisiti...daca nu te agiti prea mult in off sunt ok (gen ai un parcurs lin), dar de cele mai multe ori nu e cazul la mine 🤣.

 

IMG_5998_.thumb.jpg.72f997ac993ea5732e0461f04076289f.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am pantaloni Tornado și o geacă aproape no name de acum 10 ani, la care se dă fața jos și rămâne plasă... E, pe căldură e aur combinația, dar când vine ploaia/prin vaduri/prin bălti, ma ud instant, intră apă-n cizme, etc. Mi-am luat de curând o geacă Klim Traverse (de la FC-Moto, cu 299€) cu care am mers foarte puțin, pe off-road nu încă. Frate, dar e ușoară, nici n-o simți pe tine. Dacă ai un minim de 20 hm/h se ventilează foarte bine. Fiind cu Goretex, cică rezistă foarte bine la ploaie. Am comandat și pantalonii din America, sunt pe drum (la FC-moto erau mai scumpi decât geaca :D )

Mă gândesc că dacă e foarte cald, protecții pe corp cu un tricou de enduro peste și geaca în cobur/ghiozdan... 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma tot uit si pe la Klim, am ceva echipament de la ei, însa preturile sunt cam mari, cei de la adventure spec par si fie exact ce imi doresc si in buget rezonabil (mai putin geaca de ploaie) :)

Ai luat bine traverse vs https://www.motor-inn.ro/echipamente/jachete/jachete-touring-adventure/geaca-klim-traverse-2020-gray-electrik-gecko.html :)

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Pai astia detin compania, normal sa o laude :)

 

Cel mai complet review (la pantaloni - ca aia ma interersau pe mine) ar fi asta:

 

 

Vad ca acum vin cu protectii incluse, parca atunci cand i-au lansat trebuia sa le cumperi separat. Dar pe site apar ca indisponibili, cica cu preorder de la jumatea lui septembrie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...