Sari la conținut

Long Way Up


vis-a-vis
 Share

Postări Recomandate

1 oră în urmă, vis-a-vis a spus:

Oamenii au un stil aparte și trebuie să recunoaștem că au definit clar conceptul de "Adventure". Cine știe, poate electricul va fi o surpriză pe viitor.

Aroma mea preferata de adventure  au facut-o baietii de la Mondo enduro :) (vreo 20 de ani mai devreme decat astia)dar e doar preferinta mea poate. Sau ce face Lyndon poskit la varianta solo

Editat de einstein1984
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 55 minute, vis-a-vis a spus:

au definit clar conceptul

nu stiu daca e corect ca cei doi  actori au definit conceptul de adventure traveling, dar fara doar si poate au adus toate experienta in casele oamenilor care au inceput sa vizseze vazand lucruri in detaliu, au inceput sa isi dea drumu la imaginatie si unii sa si actioneze in directia asta.

Ce au facut acesti stimabili domni, au fost un pic pionieri in a cara camere cu ei, pe ei, sub ei, sa inregistreze audio tot, iar la sfarsitul zilei au facut montajul - iti dai seama ca asta a durat cel putin la fel de mult ca o calatorie serioasa.

Au avut la dispozitie o tehnologie care sa inregistreze, sa fie usor de carat/salvat/stocat/incarcat, iar apoi internetul ca loc de raspandire a virusului :)
Azi (adica cel putin de 10 ani in coace) orice obidit poate sa isi inffiga o caca in mue, foloseste un minim de soft si iaca e pe intrneti.

Motoarele electrice o sa fie parte din normal, dar mai tarziu un pic, mai intai masina :)
Dar cum ziceam ca sunt pionieri mai sus, zic ca sunt din nou in cazul de fata, nu stiu pe nimeni sa ii dea asa departe pe electrice. Nucunosc detalii momentan, ma astept sa fie si marketing push de la HD sa faca loby la electrice, aia sunt in moarte clinica si tre sa mai vanda si gura lor ceva

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu pe internet au fost răspândite imaginile, ci la TV, care în 2004 (la primul episod din Long Way Round) era încă cea mai puternică sursă media. Printre documentarele cu animale, istorice și alte tipare clasice s-a strecurat și aventura celor doi. Pentru cei mușcați de două roți a fost o revelație.
Apropo' de asta, Mondo Enduro îl găseai doar pe DVD. Nu a fost la fel de mare impactul. Cine dracu' dădea bani pe vremea aia ca să vadă unii pe motociclete. D-aia nici piratat nu găseai. (chiar caut de mult seria Motonomad și nimic [emoji23])

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

2 minutes ago, einstein1984 said:

Mondo enduro s-a lansat pe VHS original, ei i-am vazut la TV prin anii 2000. Acuma daca adenture inseamna sa te filmezi cand te dai pe coclauri ca sa iei likeuri, da boorman a inventat-o :)

Exact de aia ziceam ca trebuie sa fii un fel de om sa faci asta. Si tu nu cred ca faci parte din categoria aia, cu atatea rautati. SI ce-i daca a facut-o pt like-uri? A facut-o frumos, umil si a zambit. Pacat de atata invidie pe lumea asta. Nu ajuta la nimic. Sanatate. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Actor nu sunt, asta e clar. Acuma ca prefer ceva autentic (un documetar filmat pe banii protagonistilor) fata de un show TV facut pe banii unei case de productie cu motorete din sponsorizari si masina cu doctor in spate nu cred ca ma face un om rau. Dar hey, atata poti, atata intelegi. 

Editat de einstein1984
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Și preferi mobre vechi, fără abs, etc pt ca asa e "tru". Corect? 

Dezbateti aiurea un concept făcut "public" muritorului de rand prin intermediul TV-ului. La fel a fost isteria creata de OCC pe Discovery la vremea lor. Desi au existat asemenea ateliere și înainte, OCC+Discovery a adus ideea și în casele noastre lucru care le-a adus lor recunoaștere mondiala, merite, bani, faima. Orice pionier, în orice domeniu, care ne ajuta sa crestem într-o anumita măsură, trebuie aplaudat și apreciat fără a se cauda nod în papura(dar nah, cum romanul e campion la asta, dă-i bătaie @einstein1984). 

Editat de george05
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In mod sigur au crescut vanzarile de BMW R adventure (R80 as zice ca apus bazele ideii de adventure totusi, nu? ) si alte mobre similare ca urmare a filmelor "The long way" (simpatice dealtfel), nu neg asta. Dar cum am zis in 2 posturi pana acum dar vad ca nu intelege lumea (poate daca cititi mai atent ce am scris), zic ca altii au fost mai inainte (si asta e un fapt nediscutabil )si mie imi plac mai mult (o preferinta personala iarasi nediscutabila). Probabil si  Easy rider a crescut vanzarile de Harley, asta nu inseamna ca trebuie sa-mi si placa. 

 Si vis a vis putea face niste filme misto bazate pe plimbarile cu Tenereul, si nici macar nu iesise din tara. 

 pana apare long way up, poate va place

Editat de einstein1984
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Văzut. Cam dezamăgit. Filmările și montajul sunt excelente, locurile vizitate, de asemenea. Motocicletele folosite mi se par total nepotrivite. Cu greu au găsit alimentare în partea sudică a Americii de Sud. Au mers ca niște boșorogi ce sunt, mult asfalt iar pe off-road cauciucurile total nepotrivite. Mașinile de asistență cu probleme și ele cu alimentarea dar și cu softul, la fel una dintre motociclete. O plimbare mai mult touring mi s-a părut. E bun de văzut pentru palmares, dar nimic care să te incite așa cum a făcut-o Long Way Round...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 hour ago, vis-a-vis said:

Motocicletele folosite mi se par total nepotrivite. Cu greu au găsit alimentare în partea sudică a Americii de Sud.

 

Eu nu m-am uitat. Dar sunt curios ce autonomie medie au avut, fata de cea nominala. Ca ma astept ca la deal / pe offroad / pe frig / la viteza mare, autonomia reala sa nu aiba treaba cu aia din carte.

Si mai sunt curios daca au avut generator la indemana prin masinile de asistenta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

14 hours ago, vis-a-vis said:

Păi uita-te și vei găsi răspunsurile 😉

 

Pare ca e reclama la mobre electrice, reclama la Harley, reclama la Rivian, reclama la masini electrice.

Si eu nu prea obisnuiesc sa ma uit la reclame.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, mihaio07 a spus:

 

Pare ca e reclama la mobre electrice, reclama la Harley, reclama la Rivian, reclama la masini electrice.

Si eu nu prea obisnuiesc sa ma uit la reclame.

 

spre deosebire de cea mai buna reclama moto din toate timpurile, long way round?

cineva la bmw inca isi freaca mainile pentru decizia de a le da alora motoare

 

mi se pare normala evolutia, erau la midlife crisis asa ca si-au luat r1200gs, acum s-au bosorogit si au trecut la harley

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...