Sari la conținut

Pot sa intru la scoala moto AMI cu 3 luni inainte de 18 ani?


danielavoicu
 Share

Postări Recomandate

La 07.01.2021 la 0:06, danielavoicu a spus:Nu stiu de unde am invatat sa le zic asa, dar acum cred ca o sa-l sterg direct din memorie. 😅 Viraj, viraj, viraj, viraj. E bine. Am vazut deja multe video-uri despre contraVIRAJE, ma uit la canale gen FortNine, Yammie Noob, (Motor)bike, NakedDude si multe altele mai mici, au toate ceva bun de oferit. 

Draguta, am o curiozitate simpla daca nu te superi. De unde esti tu ca si zona/țara? Nu de alta, insa folosesti cuvinte pe care le-as numi arhaisme. Nu-i de rau deloc, sa nu fiu gresit inteles. De exemplu ador graiul romanesc de dincolo de Prut (de unde e posibil sa te tragi👍)
Revenind la “contravirajele” tale, tehnica se numeste contravirare si e obligatoriu sa o inveti si stapanesti cat mai repede dupa ce ai permis si motor, dar nu-i rau sa o intelegi de acum. Eu unul iti recomand un curs de CORNERING cat mai repede dupa ce ai sa te numesti motociclista. Economisesti timp invatand temeinic felul in care se abordeaza un viraj (apropo, poti sa folosesti in vorbire si varianta mai simpla “curba”, dar niciodata “cotitura”).

Bafta!

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

On 1/8/2021 at 2:32 AM, FlipperCo said:

 

Sunt foarte jenata de felul în care am vorbit pe post-ul asta, cred ca vine de la faptul ca 1. Sunt timida și neîndemânatica cu strainii; și 2. Vorbesc mai mult în spaniola și engleza cu cei apropiați. 😓 Nu cred ca are de-a face cu zona din care stau, in nordul Bucureștiului. 

 

Și mulțumesc pentru sfaturi! Voi ține în minte sa ma interesez și de cursuri de cornering. 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cursurile (de cornering, de perfecționare în general) nu-și au rostul în prima fază, trebuie întâi să acumulezi niște km! 

Da, sunt mulți hispanici în zona de nord a Bucureștiului, abia ne mai descurcăm cu româna, praleo! În dămăroaia cel puțin... 

:lol:

 

 

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, danielavoicu a spus:

Sunt foarte jenata de felul în care am vorbit pe post-ul asta, cred ca vine de la faptul ca 1. Sunt timida și neîndemânatica cu strainii; și 2. Vorbesc mai mult în spaniola și engleza cu cei apropiați. 😓 Nu cred ca are de-a face cu zona din care stau, in nordul Bucureștiului. 

 

Intrebarea mea privind “zona/tara” nu avea nimic peiorativ, se referea la posibilitatea de a locui in zone din tara cu dialect specific, sau poate cum am exemplificat, in Republica Moldova. Ideea era sa lamurim asta, ca sa nu ai mereu parte de observatii pe aceasta tema. Sa inteleg de la tine ca ai trait o vreme lunguta in Spania? Asta poate sa fie o explicatie daca ai facut scoala acolo. 
Ok, gata cu subiectul acesta. 
@john17 Cand am spus “dupa ce ai sa te numesti motociclista” ma refeream fix la ce ai spus tu. Cand iesi din scoala nu esti motociclist ci doar “invatacel” (pentru cei cu creierul la ei). Deci dupa ce face ceva drumuri ca sa inteleaga fenomenul, este bun un curs. 

@danielavoicusunt motociclisti care dupa scoala au inceput sa mearga singuri usurel, sa puna in practica diverse informatii, sa exerseze intr-o parcare de ex diverse manevre pana la insusire si pana la cunoasterea motocicletei si asa au invatat. 
Daca dupa scoala ti-e teama sungura, poti face asta insotita de unul-doi amici seriosi si experimentati daca ai. 
Cu cat ai sa exersezi mai mult, cu atat vei prinde curaj si experienta mai repede. 
Si nu uita:

- indiferent cu cine mergi la o tura (vezi ca e foarte important si asta), mergi in limitele tale de siguranta, nu trebuie sa dovedesti nimic, nimanui. Viteza unui grup este data de viteza celui mai putin experimentat (putini insa respecta asta, putini stiu regulile mersului in grup, plus ca sunt acei baietasi care se plictisesc repede sa mearga in ritmul tau, daca n-au un interes)

- din cauza vitezei pe sosea printre masini, prea multi motociclisti au murit (unii chiar experimentati).

Bafta!

PS Scuze tuturor ca m-am lungit, clar fata trebuie sa stie cam cum merge treaba si e bine ca a cerut informatii.
Plus ca eu unul am vazut niste faze uratele cu asazisi binevoitori, ce “invatau” fete tinere si neexperimentate cum sa..... moara. Meritau sa li se rupa capu’

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ordinea nu contează dacă sunt amândouă odată.

Socoteala de acasă oricum nu se potrivește cu cea din târg, probabil multi au chestiile astea in cap acasă, iar după ce se urca pe fier le trece.

Tinerii sunt foarte visători și nu înțeleg pe deplin riscurile unor acțiuni, ajutorul nostru trebuie sa îi ghideze cat mai bine pe aleea vieții.

 

Așa că strict pe cele 2 probleme eu zic că autostrăzile sunt gândite pentru a merge cu o anumită viteză pe ele fără probleme, curbele la viteza mare de iau lin și se întind pe distante foarte mari, iar wheelie nu este legal pe drumul public unde ambele roti trebuie să atingă partea carosabila, implica niste riscuri serioase atât pentru rider cât și pentru cei din jur, daca tot vrei sa aprofundezi tot felul de prostioare din astea, trebuie sa găsești un loc închis circulației publice unde sa exersezi in siguranță (a celor din jur).

 

Pentru fiecare motociclismul înseamnă altceva, pentru unii înseamnă să facă multi km, pentru alții să aibă o sportivă 'aratoasa' (și mie mi-au plăcut ft mult când eram mic, însă acum mi se par urate), pentru alții înseamna viteza și atunci ei merg cu motorul doar pe circuit ducandu.se acolo cu mașina, pentru alții înseamna călătorii lungi, chiar în jurul lumii (la ăștia devine chiar un stil de viață), pentru alții înseamna un job, pentru alții socializare.

 

Prima data ești toți suntem confuzi, după ce trece o perioadă îți dai seama ce înseamnă pentru tine și ce fel de motocicleta o să ți se potrivească și ce stil o sa adopți.

 

Cel mai urât și nesănătos este stilul cocalar, ușor identificabil din exterior.

 

Spor la școală, spor la practica și spor la teorie.

Sfatul meu e sa o iei ușor și cătinel fiindcă graba strica treaba, mai ales în domeniul asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 58 minute, easy ride on! a spus:

Auăleu!

Stai calm conasule că fiecare alee e privată, nu e loc pentru 2 pe aceeași, dar ele pot merge spre aceeași destinație sau spre destinații diferite.

Nu te panica, ești bine pe aleea ta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

On 14.01.2021 at 9:06, Flower-Power said:

Ca să te apese gândurile de decorațiunile mele trebuie că ai mult timp liber.😋 

Sau ca:

a) esti speciala pt mine si imi fac intotdeauna timp pt tine in programul meu super incarcat 🤗

b) nu rezist sa nu raspund la provocari 😈

 

Iti alegi tu ce iti convine😋

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...