Sari la conținut

Sunet motor ciudat + relanti oscilant (suzuki gs500)


Lerry
 Share

Postări Recomandate

Salutare la toată lumea!! 

 

Sunt nou în ale moticiclismului și de curand mi-am achizitionat un suzuki gs500u din 2005 pentru categ. A2. 

Toate bune și frumoase până când a inceput să scoata un sunet ciudat de genul “ clack , clack “  și are relantiul instabil . De exemplu în relanti are fluctuatii de 100-200 de rpm . I-am reglat relantiul la cald  din rotita de sub rezervor la 1400-1500 rpm  (desi am vazut pe gstwin că are merge 1200 rpm cam așa ) în speranta că se  remediaza.
 

Câteva observatii ar fi :

- distributia a fost schimbata de vanzator cu un an inainte . Și nu ar fi sunetul de acolo pentru că ar fi non stop , plus că am verificat intinzatorul și e ok . 
 

- uleiul nu a fost schimbat și nu știu ce a pus fostul proprietar . Intenționez să-l schimb cu unul 15w50 sau 20w50 pentru că racire pe aer , mai ales că vara la noi e cancer. 
- filtrele nu știu în ce stare sunt pentru că nu m-am apucat să o desfac în speranta că o să îi fac schimburile la inceput de sezon . 
- bujiile le-am curatat , aveau un aspect ok și nu știu dacă dpdv tehnic sunt bune.

- combustibilul pe care îl am e mai de proasta calitate (e de la un peco  no-name ) nu știu cine îi furnizeaza benzina dar toti se plang că e rea.  Plus că a stat o perioada în rezervor și și-a pierdut din calitate. 
- pornirea o are buna , porneste usor la rece , nu are probleme în a porni . Insa de când cu benzina aia proasta la prima pornire la rece porneste subturata cu soc tras la maxim și usor usor incepe să creasca în turatie . 
- sunetul “clack ,clack”  îl avea și cu benzina buna ( am avut o perioada  de la omv 100 plus.) 

 

Atasez aici 2 videoclipuri cu sunetele .  Primul e după ce am pornit-o și a stat câteva minute în relanti fară să mă deplasez și se poate vedea și relantiul osciland . Iar al doilea e după ce am facut câteva ture de de 3-4km și era cald . Puteti vedea exact când sunetele apar și puteti tage concluzii. Știu că poate au mai fost topic uri de genul dar nu am gasit un raspuns clar care să mă lamureasca și să pot face ceva în privinta asta . Multumesc în avans !!


 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ai facut filmele cu nokia 3310? 

 

du motoreta la un servis s-o asculte un mecanic 

 

si sa sa nu pui 15w sau 20 w in motor, NUMAI Harley-Parkinson merge cu asa ceva, tehnologie anii "30 , al tau e ceva mai nou 

5w40 iarna / 10w50 vara

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, Lerry a spus:

uleiul nu a fost schimbat și nu știu ce a pus fostul proprietar 
- filtrele nu știu în ce stare sunt

Primii pași spre totalmotorschaden consider că i-ai făcut... 🤦‍♂️

Bănuiesc că nici despre nivelul uleiului nu știi nimic. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@superbecStimate domn ! 
În primul rand , filmuletele au fost filmate cu iphone 8 la o calitate buna , probabil site-ul sau conexiunea ta slaba la internet le-a facut să se vada rău . 
În al doilea rand , brand-ul motocicletei de care spuneai se numeste Harley Davidson și are un motor în V-twin cylinders iar GS500 are tor twin cylinders doar că nu sunt în V ci sunt paraleli. 
 

cât despre ulei , în manualul producatorului scrie clar că se pot pun mai multe tipuri . Iar când am zis că schimb în 15w50 sau 20w50 mă gandeam că va atenuna zgomotul . 

Edit : oricum o duc la un mecanic .. am deschis topicul în speranta că pot să localizez problemă dinainte să știu ce am de facut. 
 


 

AB4EF514-E7BA-4EA6-97B7-99EB80CF9F4E.png

@john17

 

Nu am apucat să merg mult cu ea . Am facut 3 km maxim de când o am pentru că o dat frigul . Tipul care a avut-o mi-a zis că avut grija de ea .

 

Oricum multumesc pentru ajutor . 

Editat de Lerry
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru raspuns. Am zis că sunt nou în ale motociclismului în sensul că abia mi-am obtinut permisul auto . Nu că nu aș fi avut moto în trecut sau că nu aș sti notiuni de mecanica . :) 

 

uleiul a fost verificat pe un plan aproximativ  drept , verificat cu bolobocul , fară cric central sau lateral , în pozitie neutra și e intre min și max. 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Momentan multumesc tuturor pentru sfaturi și asfalt uscat(chiar dacă e iarna)  , o să verific din nou intinzatorul de la distributie și o să revin cu un reply  după .  Cel mai probabil după trecerea spre 2021 . Inca odata , multumesc ! ✌️✌️

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, l.u.v a spus:

+ toate boxerele BMW până prin 2012. 

merg excelent cu 10w50 ... binenteles poti pune si ulei de cutie ca sa nu mai bata pistonul  in chelioasa si sa vinzi bijuteria unui aitist entuziast :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca un update , este că fostul proprietar m-a sunat să-mi zica că mai are o cheie la motocicleta în plus pentru contact .  Iar la telefon l-am intrebat dacă sigur a schimbat distributia pentru ca am nevoie sa stiu sigur , sa o pot repara si sa nu caut acul in carul cu fân și a recunoscut că nu a schimbat-o. Pretextul a fost că e mai bine să nu se “umble” în motocicleta și că mai multi mecanici au zis că e normal sunetul și că “merge și așa”. Culmea e faptul ca , când am cumparat-o a zis că a schimbat distributia și că totul e ok și abureala că să o vanda .
 

Motorul a fost refacut în trecut pentru ca am gasit mai multe foi prin documentele  de la fostul proprietar din germania și traducand  ce era scris acolo am gasit că a fost schimbat la 23765 km distributia (nu scria dacă și intinzatorul ) și ceva piese la motor  în anul 2015 iar în acest moment motocicleta are 40000+ km. Am o banuiala că intinzatorul de la lantul distributiei este blocat sau arcul să fie slabit sau in cel mai rau caz sa nu fie “dus” kitul cu totul ,pentru că se aude doar în relanti sunetul . Când o acelerez de la 2000+ rpm se aude rotund si fara zgomote .Uneori la  2000 de rpm dacă o țin din aceleratie fixa scoate aceleasi zgomote ca la relanti doar că mai pronuntate . 

 

Se poate verifica dacă e la maxim

intinzatorul fară să dau rezervorul jos și alte piese ? 
 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 30.12.2020 la 17:19, Lerry a spus:

distributia a fost schimbata de vanzator cu un an inainte . Și nu ar fi sunetul de acolo pentru că ar fi non stop , plus că am verificat intinzatorul și e ok

 

La 30.12.2020 la 19:29, Lerry a spus:

Tipul care a avut-o mi-a zis că avut grija de ea .

 

Acum 1 oră, Lerry a spus:

a recunoscut că nu a schimbat-o

 

Acum 1 oră, Lerry a spus:
Acum 1 oră, Lerry a spus:

Se poate verifica dacă e la maxim

intinzatorul fară să dau rezervorul jos și alte piese ?

 

🤔

Cam câte afirmații contradictorii avem aici? 

Nimic nou, în +90% din cazuri s-a dovedit că tocmai ce a fost verificat și exclus inițial e defect. 

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...