Sari la conținut

Salut! Am o motocicleta cu numere de romania insa vreau sa o duc in italia cam 3 luni sa o folosesc acolo


Sasniresan
 Share

Postări Recomandate

11 hours ago, Sasniresan said:

Dar de unde stiu ei de cate zile sunt cu motorul acolo? 

Camere. In unele tari, unde taxele de inmatriculare sunt cat pretul motocicletei (de ex Danemarca), sunt foarte bine pusi la punct pe partea asta. Esti liber sa testezi tu cat de seriosi sunt in Italia :)

 

In alta ordine de idei, eu stiam ca legea te obliga sa inmatriculezi in alta tara doar daca ai rezidenta acolo si conduci acolo mai mult de cele 30 sau 60 zile specificate de legea lor. Altfel esti doar turist, nu ai nicio obligatie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu stiu ca treaba depinde de statutul omului acolo.

 

Daca esti cetetean cu rezidenta fiscala in RO circuli linistit cu mobra acolo. Daca insa ai rezidenta fiscala in Italia, Austria, Germania etc - adica lucrezi acolo, esti platit acolo, platesti taxele acolo, esti asigurat acolo si ai rezidenta fizica acolo, atunci situatia se schimba.

 

De altfel si in link-ul pus de @einstein1984, la exemplul este prezentata situatia cuiva care pleaca din Spania ca sa munceasca in Franta.

 

Experienta personala: am avut mai multe masini care ''au locuit'' in Austria, la Viena,  si chiar au primit si autorizatie de parcare pe numere de Bucuresti, timp de 4 ani. Doar ca nu aveam rezidenta fiscala in Austria, aveam un apartament inchiriat acolo.

 

La fel fii-mea cat a fost studenta, avea masina si moto tot cu numere de RO. Si a fost oprita de cateva ori de Politie care nu a avut nimica de comentat.  Dar un motociclist REZIDENT FISCAL in Austria, cu care m-am intalnit cand ma plimbam cu mobra, mi-a spus ca a fost oprit si atentionat sa isi schimbe numerele. Asadar statutul este foarte important.

 

Acuma poate or avea alte reguli in Italia.

Drept pentru care @Sasniresan cel mai bine intrebi la cei care te pot sfatui corect: adica la Questura orasului unde vei sta cu masina cu tot. Ca la o adica aia te amendeaza sau iti imobilizeaza mobra/masina.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 21 ore, Sasniresan a spus:

Dar de unde stiu ei de cate zile sunt cu motorul acolo? 

Treburile astea difera de la tara la tara si se schimba de la zi la zi (in mai rau)

La primul control te vor intreba unde stai, ce lucrezi si daca ti-ai facut "permesso di soggiorno"

Iar la cit sint politaii italieni de batuti in cap nu merge usor, adica in logica pozitiva ci invers, tu trebuie sa dovedesti ca e cum spui.

Italienii (elvetienii si belgienii) spre deosebire de francezi au evidenta strainilor iar a doua oara cind te vor interpela vor sti precis ca acum doua luni umblai tot cu numere romanesti si iti vor imobiliza mobra plus amenda 712 euro. Apoi ai la dispozitie 180 zile sa o inscrii in Italia ori ti-o confisca.

https://lepetitjournal.com/milan/italie-les-plaques-dimmatriculation-etrangeres-desormais-interdites-243949

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Legal poți să o conduci acolo fără probleme atâta timp cât NU ți-ai înregistrat rezidența acolo. 

Problema este că oriunde în nordul Italiei poliția vede numere românești, te va opri în trafic pentru 'verificare de rutină'. Și când spun verificare de rutină, înseamnă că îți va verifica toate actele, unul câte unul, ca la carte și dacă totul e curat, te va arde pentru absolut orice găsește în neregulă cu mobra: cauciucuri vechi, tobă zgomotoasă, un bec ars la semnalizare, faruri nereglate. După primele 2 luni acolo, fie te obișnuiești cu fasciștii, fie o să te simți persecutat și o să te cari în altă parte.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...