Sari la conținut

Recomandari camera video auto


marauder
 Share

Postări Recomandate

Vine 8 martie si trebe luat cadoul jumatatii mai frumoase si mai rele...dupa lungi gandiri m-am oprit la o camera auto...no si acum vine greutatea.

Nu am folosit deloc pana acum, nu stiu cu ce se mananca, doar citit una alta , pe sarite.

Deci, ce sa caut? Am inteles ca sunt fie cu acumulatori, fie cu condensator, ca unele inregistreaza in bucla si altele pana se termina cardul apoi il sterg si o iau de la capat, ce sa mai, sunt o gramada de  chitibusuri.

Ce imi vine acum in minte ca ar trebui.....sa se vada numerele de inmatriculare (nu cristal dar sa fie citibile fara sa fi ciclop), sa inregistreze in bucla (nu stiu cum e mai bine, timp stabilit gen 15 min sau tot cardul), stocarea sa fie pe card (mi se pare mai ok decat ceva memorie interna a camerei), cred ca trebuie sa aibe ecran pt ca ajuta la pozitionarea camerei (nu stiu daca toate au sau sunt si fara), sa poata filma cand se incarca la bricheta (nu stiu daca sunt si aparate care intai trebuie incarcate si apoi filmezi), sa aibe dimensiuni rezonabile adica nu prea mari sa ocupe jumatate din parbriz, sa aibe stabilizator de imagine, sa...nu stiu daca sa aibe si in spate camera, nu stiu daca imi trebuie sau nu detectie miscare (adica sa stea nonstop in masina , si cand e parcata, si sa inregistreze cand, eu stiu, zgarie vecinul masina)...nu cred ca imi trebuie cu locatie gps (daca exista asa ceva), sa filmeze fara gap-uri (am vazut ca multi se plang ca a lor camera filmeaza "cand vrea ea"), sa aibe cablul de alimentare destul de lung sa fie pozat pe lateralul parbrizului, sa nu spanzure aiurea (sau poate se gasesc separat de cumparat cabluri de lungimi acceptabile, nu stiu).

Era sa uit, trebuie sa fie ieftina si buna :)) .

Ce sa mai, imi trebuie o camera de masina , sa fie acolo in caz de ceva, doamne fereste, si imaginile sa fie de folos (adica nu ceata, neclare).

 

Daca imi mai vine in cap ceva ce ar trebui sa aibe, completez .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Eu folosesc Xiaomi 70mai PRO. Mi se pare ca e un echilibru fain de ce poate face si pretul ei.

aici poti vedea cum filmeaza pe zi: https://www.dropbox.com/s/nzf3jewvle8c154/NO20190226-083425-000678.MP4?dl=0
aici poti vedea cum filmeaza noaptea: https://www.dropbox.com/s/g7yu6ph5bfk3cm5/NO20190226-190856-000730.MP4?dl=0

recomand sa le downloadezi si sa le vezi local pe computer, ca sa nu le vezi prin compresia playerului online.

Aditional are un modul de GPS pe care il poti cumpara si adauga niste feature-uri de siguranta: avertizare la masina din fata, la parasirea benzii, atunci cand se misca traficul: doar ca astea sunt aproximative totusi. nu te astepta sa fie la nivel de implementare pe care il gasesti in masini, din fabrica.

Filmeaza in bucati de cate un minut, si le suprascrie pe cele mai vechi. Are ceva accelerometru si daca sesizeaza ceva soc incepe sa filmeze "emergency video" pe care il pune intr-un folder separat, care nu va fi suprascris la incarcarea cardului.

Ai nevoie de card (parca iti cere sa fie de minim 32 de GB) si are ceva acumulator intern dar nu tine foarte mult. Are si un parking mode care incepe sa filmeze daca se accelerometrul sesizeaza ceva miscare.

 

Cablul e lung, suficient cat sa te duci in jurul parbrizului si sa ajungi cu el la priza.

 

Obiectivul e reglabil pe inaltime.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 17 minute, VyXxer a spus:

Vad ca stii ce vor femeile  :)))

Sunt mai norocos din punctul asta de vedere....la a mea ii plac cadourile deosebite, cum ar fi mulinete, lansete......urmeaza sa ii fac cadou si o barca cu motor in primavara asta....eu nu si nu, ca sa ii iau genti,posete , pantofi, parfumuri...ea nu si nu...vreau barca cu motor...si imi mai da si mura in gura..la barca mi-a dat producatorul, modelul, numai sa o cumpar  :))

 

 

Cum scrie la sfarsitul filmelor? Intamplarile nu au vreo legatura cu realitatea :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, bursyllac a spus:

Salut. Eu folosesc Xiaomi 70mai PRO. Mi se pare ca e un echilibru fain de ce poate face si pretul ei.

Best-buy sub 300 lei. O folosesc de vreun an, genul de cameră pe care o montezi și uiți de ea.

Vezi că face clipuri de maxim 3 minute.

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare! Am si eu o camera 70mai Pro pe care o folosesc pe 2 masini. Ea vine cu un suport simplu, care se lipeste de parbriz si de care poate fi desprinsa foarte usor. De asemenea am luat si un modul GPS (care se vinde separat) si pe care l-am lipit pe parbrizul celei de-a 2-a masini si de care se prinde/desprinde la fel de usor. Nu am nevoie de capabilitatile ADAS tot timpul, asa ca sunt multumit cu aceasta solutie. Daca nu, se pot comanda oricat de multe module GPS separate doriti, nu sunt foarte scumpe.

La pretul ei nu am gasit alta camera video de bord mai buna. Ma bate gandul sa concep o nodalitate de a o monta si pe parbrizul motoretei, dar trebuie ceva ca s-o fereasca de ploaie, pentru ca nu are nici macar IPX 0. :) 

 

Edit: mai multe detalii aici https://help.70mai.asia/278.html 

Editat de joby_toss
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cu toate ca recomand si eu camera asta, pt ca e chiar ok pt banii pe care ii dai pe ea, modulul ala gps e degeaba, dupa primele avertizari "inteligente" le-am debifat din optiuni, nu e vina camerei, nu are de unde sa stie ca tu ai adormit sau schimbi banda in mod constient, dar comenteaza ca un papagal la fiecare depasire sau schimb de banda. La fel cu masina care pleaca din fata, devine enervant atat de repede, incat mai bine nu. Dar per ansamblu este o jucarie okish, care isi merita banii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Folosesc Mio MiVue 618 de vreo 5 ani. La momentul cand am cumparat-o a costat in jur de 600 lei. Ventuza si mecanismul de fixare sunt robuste. Recent am pus mana pe un MiVue 733 care este disponibil la vanzare online, mecanismul este similar, dar plasticul pare mai ieftin. Este important sa alegi si un card de memorie care se preteaza acestui mod de utilizare.

Pentru mine as cumpara un Mio MiVue 733 pentru ca a mers bine modelul 618 si pentru ca nu am timp de petrecut pe net pentru a citi despre camere. 

Fiind un cadou pentru jumatatea frumoasa banuiesc ca nu te uiti la bani, dar ce e peste 5-600 de lei mi se pare ca incepe sa devina prea scump pentru o camera de bord.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

xiamoi e beton, face exact ce trebuie , am prima versiune  si pe id3 am pus xiaomi A800 4k si cu rear camera , am mai avut black vue si cateva no name pe diferite masini , blackvue o mare teapa de 400Euro !!!! 

 

sa o muti din masina in masina e.... absurd

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 02.03.2021 la 12:07, marauder a spus:

Am inteles ca sunt fie cu acumulatori, fie cu condensator, ca unele inregistreaza in bucla si altele pana se termina cardul apoi il sterg si o iau de la capat, ce sa mai, sunt o gramada de  chitibusuri.

Ce imi vine acum in minte ca ar trebui.....sa se vada numerele de inmatriculare (nu cristal dar sa fie citibile fara sa fi ciclop), sa inregistreze in bucla (nu stiu cum e mai bine, timp stabilit gen 15 min sau tot cardul), stocarea sa fie pe card (mi se pare mai ok decat ceva memorie interna a camerei), cred ca trebuie sa aibe ecran pt ca ajuta la pozitionarea camerei (nu stiu daca toate au sau sunt si fara), sa poata filma cand se incarca la bricheta (nu stiu daca sunt si aparate care intai trebuie incarcate si apoi filmezi), sa aibe stabilizator de imagine,

Camerele de genul asta au acumulator sau condensator doar pentru ca scrie pe card ce are in memorie cand o decuplezi de la curent, nu ca sa filmeze pe baterie. Tine cateva secunde si e ok. Cu condensator e mai ok, duce mai multi cicli de incarcare-descarcare.

Cam toate filmeaza in bucla, unele 1 minut, altele chiar 5 sau si 15, dar la durata mare exista un risc mai mare de corupere a fisierului curent. 3 min e ok.

Sa se vada numerele de inmatriculate - e nevoie de lentile bune si senzor de 1080p minim, preferabil 4k. Chiar si cu 4k la distante de zeci de metri nu se mai inteleg numerele.  Unele au rezolutie fake mai mare decat duce senzorul, zoom digital, teapa.

Stocarea e pe card aproape la toate. Unele au limita la card la 32 GB, altele mai sus, diferenta e ca un standard de stocare se termina la 32 GB si unele nu stiu si alte standarde mai noi. Trebuie verificat in specificatii sau testat.

Ecranul pentru pozitionare nu e neaparat necesar, dar majoritatea il au oricum.

Stabilizator de imagine optic nu gasesti in gama ieftina si medie.

Camera pe spate tine de gusturi, e ceva munca sa tragi cablurile pana la cea din fata, daca ai priza in spate pui o alta camera independenta acolo.

Cardurile au obiceiul sa moara subit dupa o vreme, pot sa te tina cateva luni in functie de utilizare, dar considera-le consumabile si schimba-le periodic inainte sa moara. Nimic nu e mai nasol decat sa ai un accident care nu e din vina ta si sa descoperi ca era cardul busit, am patit-o, mi-am indreptat o aripa pe banii mei si a costat cat foarte multe carduri.

Editat de AdrianB1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

70mai A800S ar fi ultimul model. M-ar tenta si pe mine o camera din asta.

Un GoPro n-ar merge pus?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 4 ore, superbec a spus:

xiamoi e beton, face exact ce trebuie , am prima versiune  si pe id3 am pus xiaomi A800 4k si cu rear camera , am mai avut black vue si cateva no name pe diferite masini , blackvue o mare teapa de 400Euro !!!! 

 

sa o muti din masina in masina e.... absurd

 

in teorie mai e cum mai e cu mutatul, dar daca ma gandesc la practica parca nu se invart totusi rotund cercurile...acum mi-am dat seama ca o montez pe o masina, ma chinui sa pozez cablul cat mai ok sa nu spanzure, si daca peste cateva zile plec cu alta masina trebuie sa scot cablul , il mut iarasi pe cealalta conserva, iar pozat...ca peste cateva zile poate , o iau de la capat....deci cred ca mai ok este totusi una bucata/conserva

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am luat un alt cablu USB de 3 m (15 lei) si l-am montat in a 2-a masina, impreuna cu o priza USB de 3A (25 lei). Mut doar camera. Doar eu conduc cele 2 masini si nu le pot conduce simultan, asa ca am ales aceasta solutie in loc sa dau inca 275 lei pe alta camera. Dureaza fix 3 secunde.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asta de la Xiaomi e ușor de scos și montat, cu ochii închiși. Și eu am vrut să o pun pe mobra, dar nu rezistă la apă, așa că am fost nevoit să iau un session 4.

Xiaomi chiar face lucruri bunișoare, sunt la al șaselea telefon cumpărat, două camere de mașină și alte chițibușuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai ca daca tot m-am apucat de laudat, hai sa o fac si de ras oleaca: zilele astea am luat masina de la sotie si am constatat ca de fiecare data cand opresc masina, camera se opreste brusc. in mod normal mai continua pe acumulatorul ei (probabil condensatorii de care zicea in postarea initiala) si isi salva fisierele si setarile. acum insa, se opreste brusc si nu mai apuca sa salveze ce facea in momentul asta si isi pierde setarile de data/ora plus calibrarea ADAS.

Daca o opresc manual si ramane alimentata functioneaza cum trebuie. Asadar, concluzia mea e ca e dus acumulatorul intern (condensatorii sau ce-or fi) si e enervant ca imi cere de fiecare data cand pornesc masina sa setez timpul si sa calibrez ADAS-ul.

 

Nu stiu daca asta e cauza, insa camera a ramas cateva luni de zile nefolosita in masina (fara card si nealimentata la priza) - de prin iulie pana in ianuarie. Poate nu i-a convenit chestia asta. Nu stiu ce sa zic. 

Am camera de prin 2019.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 14 ore, adidas a spus:

70mai A800S ar fi ultimul model. M-ar tenta si pe mine o camera din asta.

Un GoPro n-ar merge pus?

pai nu e competitie cu gopro , astea le lasi acolo sa filmeze tot timpul, complet automat, face loop si parking event (daca ii pui o alimentare cu monitorizarea bateriei auto ) o montezi si uiti de ea pana ai nevoie.. incident in trafic, smardoiala etc

 

gopro nu stie sa faca toate astea si mai si bate la ochi , e butucanos , iti cumperi 4x 70mai A800 de banii aia .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aveam un Hero7 si am zis ca na..

Dar clar e mai buna una fixa acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poza e praf, dar camera stă perfect după oglindă, nici nu o observ de pe locul șoferului. Pinguie când pornește și când se oprește, are comenzi vocale + butoane, simplu și eficient la cca 300 lei. Dar trebuie un card bunișor.

IMG_20210304_143541.jpg

IMG_20210304_143818.jpg

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Next Base 4063 - best deal.

https://www.domo.ro/camere-video-auto/camera-auto-next-base-in-car-cam-4063-2-7-fullhd-pMiU6NTYo-l/?gclid=CjwKCAiAp4KCBhB6EiwAxRxbpJfbvdEABV5YTkcS5T9RexLqCUKoR_bfv7BaxuxHhH3KGaHvOw6DEBoCfo0QAvD_BwE 

Filmeaza foarte clar noaptea, numerele de inmatriculare se vad perfect. 

Orice camera filmeaza bine ziua, o camera de bord buna se vede atunci cand isi mentine claritatea detaliilor in lumina scazuta, seara, ploaie, noapte.

De 4ani folosesc Next Base si sunt foarte multumit.

 

PS: Orice camera ai avea, la fiecare 3-4saptamani trebuie sa dai un format la cardul de memorie ca sa nu se blocheze camera in mers.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

On 3/3/2021 at 11:32 PM, bursyllac said:

Hai ca daca tot m-am apucat de laudat, hai sa o fac si de ras oleaca: zilele astea am luat masina de la sotie si am constatat ca de fiecare data cand opresc masina, camera se opreste brusc. in mod normal mai continua pe acumulatorul ei (probabil condensatorii de care zicea in postarea initiala) si isi salva fisierele si setarile. acum insa, se opreste brusc si nu mai apuca sa salveze ce facea in momentul asta si isi pierde setarile de data/ora plus calibrarea ADAS.

Daca o opresc manual si ramane alimentata functioneaza cum trebuie. Asadar, concluzia mea e ca e dus acumulatorul intern (condensatorii sau ce-or fi) si e enervant ca imi cere de fiecare data cand pornesc masina sa setez timpul si sa calibrez ADAS-ul.

 

Nu stiu daca asta e cauza, insa camera a ramas cateva luni de zile nefolosita in masina (fara card si nealimentata la priza) - de prin iulie pana in ianuarie. Poate nu i-a convenit chestia asta. Nu stiu ce sa zic. 

Am camera de prin 2019.

Eu am patit asa de cand am luat camera, e alta camera, PNI, veche, era ultima pe stoc cand am cumparat-o. De atata timp m-am obisnuit sa inchid intai filmarea si apoi sa inchid contactul...am pus-o si pe motor anul trecut, am ramas surprins cat de bine trage prin parbriz, bineinteles ca sufera la reflexiile soarelui, dar la banii care i-am dat atunci si la calitatea filmarii, pentru mine e ok, o sa o "promovez" poate ca a doua camera pentru filmari laterale sau in spate pe motor...

Daca este strict pentru supraveghere si rezolvare pentru vreo situatie naspa in trafic, trebuie sa rezolvi situatia....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...