Sari la conținut

E viitorul auto electric?


adidas

Postări Recomandate

La 19.000 nu as mai fi cumparat Spring. Dar m-as fi uitat la un electric SH, asa cum ma uit si balesc la un BMW i3 de vreo 2 ani.

Sau mai sunt unele mai vechi, gen Mitsubishi i-miev. E tot asa, o tartacuta fabricata intre 2011-2015, cu baterie de 16Kwh, adica abia atingi 100km in oras in conditii normale. Dar le gasesti la 5000 euro, si nu sunt chinezarii.

 

Insa am prieten ce si-a luat acum vreo 2 ani Zoe, e supermultumit de el. Am prieten care si-a comandat deja Kona electric, plateste aproape 30.000 pe el. 

Deci lumea nu se opreste la Spring, insa tendinta e clara.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3,4k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Fără tichet rabla își mai lua trotinetă electrică? 

Ca o paranteză, nu mi-aș lua motocicletă electrică nici amenințat. Da, știu, n-am condus, iar strugurii sunt acri, sunt clasic și nu agreez tehnologia. Am să o agreez când o să aibă autonomie de 1000 km (cât aveam la fosta mașină), să îi fac plinul în câteva minute și care să nu mă rupă la bani. Cât ar costa o astfel de mașină, echivalentă cu o Skoda Octavia 2 combi? Întreb, pentru că sunt familii care nu-și permit combi pentru plimbări și tirifleasca pe patru roți "pentru oraș sau pentru navetă". Poate nu au destui bani pentru două mașini sau nu dispun de două locuri de parcare (unii zic bogdaproste și pentru un loc, nu toți au baftă de așa ceva sau locuiesc la casă și au curte/garaj). Deocamdată e multă hipstereala, așa văd eu situația în multe cazuri (disclaimer: n-am zis "în toate"), ceva gen "trebuie să-mi iau smartwatch, că e cool". Unii au nevoie de așa ceva, altora le ajunge un smartphone. Desigur, unii au rămas la telefon cu butoane, nu-i nimic rău.

Da, voi trece și eu într-o zi pe electrică, împins de situație. Va fi ceva de maxim 4 metri, obligatoriu hatchback, poate chiar vreo Dacie, în caz că va avea un minim de confort, dar și minim 3-4 stele, că totuși vreau să am ceva șanse în caz de accident. Da, știu, motocicleta nu are niciuna, discuție lungă.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Masina sa stii ca nu e un lucru obligatori de detinut. Iti permiti sa o cumperi, platesti impozite, sa ii faci reviiile, sa ai un loc de parcare, sa pui combustibil? Da atunci iti poti lua masina. Nu? Atunci se poate si fara masina. Si asa suntem cimitirul de rable al Europei si e plin de cazane tdi pe toate drumurile

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sper sa se dezvolte extrem de rapid serviciile de genul celor oferite de Spark astfel incat sa nu mai fie nevoie sa imi cumpar masina. Spark pentru fâțâială in oras si pe langa, inchiriat masina pentru concedii in cazul in care nu merg pe moto. De cand cu lucratul de acasa am parcurs 10% din km pe care ii parcurgeam inainte.

Inainte de pandemie era usor sa vezi in Bucuresti cate masini sunt cu adevarat necesare de fiecare data cand ningea. Stateau o gramada de masini ingropate in zapada pana aceasta se topea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A avea casa ta si masina ta nu inseamna nostalgie.Inseamna ca nu platesti chirie sau rate,adica depinzi de ceva/cineva.Ca tu iti doresti sa ai mertzanul ala didoidificat de jdemii de euro al tau,cum e?Nu e tot nostalgie?

A,si daca-ti place cum sunt/gandesc nordicii,de ce nu te muti acolo? :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci trebuie sa recunosti ca esti doar pe jumatate "nostalgic". 😀

La fel si eu astept sa termin leasing-ul la una dintre masini,ca sa o vand si ever sa nu-mi mai iau masina noua.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Este greu sa participi la o discutie pe internet fara sa se ajunga extrem de rapid la discutii ideologice. Exista argumente si pro si contra atat pentru a avea masina, cat si pentru a nu avea.

Inainte de pandemie ideologia la care aplicasem eu era ca mai bine fac 30 de minute cu masina proprie decat sa fac 100 de minute cu transportul in comun. N-are nicio legatura cu fibra de estica sau gena de dac frate cu celtii. Daca ajungeam la birou in 30-40 de minute folosind transportul in comun nu foloseam masina proprie. Simplu. Asa si cei care tin masina in fata blocului si nu o folosesc atat de des, daca ar putea sa inchirieze o masina la un pret rezonabil cred ca ar face pasul nu neaparat spre a-si vinde imediat propria masina, ci cand i-ar veni sfarsitul, nu ar mai inlocui-o cu alta nou (chiar noua sau sh).

Editat de therocketscientist1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin
Acum 27 minute, Edd a spus:

Romanul si in general oamenii din ex-URSS, inca isi masoara succesul in viata prin numarul de masini din parcare si nr de case/apartamente.

Oarecum adevărat, dar asta la tot ce înseamnă bunuri, nu numai case și mașini. 

Iar vesticii și nordicii ăia nu au case în proprietate dintr-un motiv simplu, nu și le permit, nu ca nu ar vrea să fie 99% proprietari. 😏

E o diferență de nuanță. 

E capitalism pur, ai un punctaj, faci credit la bancă, îți îei casă sau mașină și ești sclav câte zile ai! 

Am prieteni plecați care încotro care tânjesc după un motor sau o mașină cu motor de 3 litri, dar îi împiedică asigurările și taxele enorme! 

Și nu discutăm de clasă de jos, ci oameni cu studii, doctorate și masterate, dar care au 2 copii și trebuie să se gândească si la ziua de mâine. 

Deocamdată hai să ne bucurăm de ce avem, pentru că (încă) suntem în situația să discutăm de mofturi și vise despre pierderea a 50.000 euro în 5 ani pe vârfuri de tehnologie, dar mergem iarna cu mașina ce se numește - ironic - Spring.😏

 

Vorba aia, mănânci ce ai și te gândești la ce-i bun. 👍

 

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 10 minute, Kristian K a spus:

Deci trebuie sa recunosti ca esti doar pe jumatate "nostalgic". 😀

La fel si eu astept sa termin leasing-ul la una dintre masini,ca sa o vand si ever sa nu-mi mai iau masina noua.

Cristi, omul așteaptă să iasă mașină din garanție, cică e motiv de vânzare. Ciudat motiv.

Deși am băgat bănuți în ultimele două mașini, luate sh, nu mă încântă să dau o gălăgie de bani pe o mașină nouă (am avut, cunosc senzația). Mașina nouă are avantajele ei, de acord, totuși unii se mulțumesc și cu un pic mai puțin.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Pai calculele sunt ok, odată ieșite din garanție, mașinile noi sunt predispuse la defecțiuni și costuri enorme. 

Toată lumea știe asta, service-urile sunt pline de plastice ordinare cumpărate cu bani mulți. 

Este ideal să cumperi una noua, o ții cât iese din garanție, apoi alta si tot așa. 

Dar trebuie să ai banii să-ți iei ce-ți place, și puțini au situația materială să-și ia mașina care-i place (nu la care visează). 

Și @cukipropovăduia Mercedesul W213 pe care îl are de 4-5 ani că e superb și arată că nou, dar acum vrea să scape de el din cauza costurilor. 

Zău? 

Pai nu citeam 5 pagini mai în spate că mori cu ele de gât de fiabile ce sunt? 😂

Și cât de găini suntem restul, care întreținem mașini vechi? 

 

Astea cu două la primărie si trei la prefectură sunt de Radio Erevan, fumate de mult. 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eeeee, lumea mai bea cate ceva, o ia pe ulei, se plictisește, apoi debitează pe forumuri.

 

.

În completare...

Nu-mi permit câteva sute de milioane pe un branșament trifazic, nici stația de încărcare aferentă, cu premisa că devin verde, iar încărcarea costă puțin. Dar nu plătesc nicio rată, nicio chirie, nici leasing la nimic. Am o datorie de 100 lei la un prieten, dar a zis că are de umblat la mobra și mă achit cu manopera.

Cu încărcarea- asta e o chestiune relativă, mă repet, ca în cazul motorinei. Mai așteptați câțiva ani, să vedeți distracție.

Și nu ne mai comparați cu nordicii, că nu avem nici conștiința lor, nici cultura sau salariile lor. A fost recent o cunoștință pe acolo și mi-a povestit diverse. Aveam pretenția că sunt un pic umblat, dar am impresia că nu m-am plimbat destul.

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Sora ta e un caz aparte.

Sau stă printre dealuri sau la câmp, iar orașul îl vede la știrile de la ora 19:00 

Dacă au plecat cu vreo sută de mii după ei, au 2 servicii onorabile și au lins brânza pe lângă sticlă toți anii ăștia, nu fac decât să confirme regula. 

În Irlanda, pe dealuri, unde-ți bate ursu-n poartă, o casă la curte pleacă de la 300.000.

În Franța, la granița cu Elveția, de la 500.000

În Zurich de la 900.000.

Si nu vorbim de top, ci case vechi, cu 2-3-4 camere. 

Vorbesc de prieteni familiști care sunt plecați în zonele astea. 

Ingineri, IT-iști, doctori de oase. 

Motocicliști și ei. 

Nu ospătari - cu tot respectul pentru breasla asta. 

Nevastă-mea lucrează într-o companie norvegiană (Orkla Foods) pe 2nd line management de 15 ani și a bătut toate țările nordice mai des decât a fost în Bârlad - oraș natal. 

 

Hai să povestim despre altele, că ne vede lumea. 😊

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 17 minute, Edd a spus:

Datorita unei burse, am locuit in Suedia o perioada. In special in tarile nordice, terenul nu este atat de scump, daca nu ai pretentia sa stai in buricul orasului. Dar infrastructura este atat de buna, iar densitatea populatiei atat de mica, in cat nici nu merita sa vrei sa traiesti pe termen lung in mijlocul orasului.

Sora-mea locuieste in Germania de 10 ani. Dupa primii 5, si-au cumparat casa cu banii jos. Atat ea, cat si sotul ei sunt romani, fix cu caracteristicile prietenilor tai, doar ca au un singur copil.

Prefer sa cred ca mananc ce vreau.

 

In tarile nordice daca nu stai in miezul orașului te sinucizi de plictiseala. 

Iar până una alta e mai bine sa ai număr la poarta decât să stai numai în chirii sau sa mergi numai pe închiriat. In ritmul asta putem proceda la fel și cu iubitele, soțiile, le nu? Share cu toată lumea 🤗

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Mie îmi plăceau discuțiile despre vârfurile tehnologiei si zeci de mii de iepuroi pierduți râzând. 

Mă destindem după câte o zi mai încărcată. 

Aș minți să spun că nu o să-mi lipsească. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 30 minute, Edd a spus:

...

 

Voi mai posta aici doar daca imi ia foc Springul sau daca imi iau Tesla :D

Sau daca dai cu tesla-n arc.Sa nu spun altfel... :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 12 ore, Lucian_M a spus:

nu mi-aș lua motocicletă electrică nici amenințat. Da, știu, n-am condus, iar strugurii sunt acri, sunt clasic și nu agreez tehnologia. Am să o agreez când o să aibă autonomie de 1000 km (cât aveam la fosta mașină)

Bo$$, păi motocicletă cu autonomie de 1000 km n-am auzit să existe! 🤔

M-am dat mai devreme cu un hibrid reno, maracana or smth. 😜

Nu m-a impresionat deloc. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am si eu 2 vorbe de spus. Nu imi doresc sa devin sclavul masinii sau al motocicletei si sa imi fac traseul si programul dupa nivelul de incarcare al unei baterii.

Din 1996 incoace am numai masini si motociclete cumparate de noi. Din fericire, am ajuns la un nivel la care imi permit ca aspectul financiar sa fie unul din ultimele criterii atunci cand aleg. N-am nimic impotriva progresului, ca dovada am 2 masini cu an de fabricatie 2021, un diesel mild hibrid si o benzina mild hibrid. As fi putut sa imi cumpar cu banii dati pe masina diesel mild hibrid aproape orice model de electrica, tot noua. Nu consider ca am ajuns atat de parlit incat sa stau prin Lidl pana mi se incarca masina, in loc sa vin ca boierul acasa si sa imi vad de ale mele, sub pretextul ca bag curent gratis fiindca e benzina scumpa. Nu mai zic de excursii de peste 300 km, mai stiu pe unii care au facut o saptamana pana in Germania, doar ca sa dovedeasca ca se poate merge in concediu si cu electrica.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...