Sari la conținut

ITP moto Iasi


GDan
 Share

Postări Recomandate

Va salut. 

M-am decis sa va povestesc o intamplare recenta, poate va va ajuta sa nu ajungeti in situatia mea.

 

In data de 10.05.2021 m-am prezentat pentru verificarea tehnica periodica a motocicletei, la AutoZone Iasi.

Dupa finalizarea acesteia, in incercarea de o scoate afara din incinta statiei, angajatul a pierdut controlul motocicletei si a iesit cu roata fata de pe rampa de acces, producand avarii la elementele aflate la partea inferioara.

Dupa incident, la sugestia lui, m-am deplasat la un service autorizat pentru constatarea daunelor, pe care s-a angajat sa le plateasca. De la inceput i-am spus ca nu mi se pare normal ca daunele sa le plateasca el, intrucat este un incident de munca, pentru care firma ar trebui sa aiba asigurare profesionala.

Dupa constatare, m-am intors cu devizul la statia ITP unde administratorul mi-a spus ca nu-si asuma raspunderea pentru cele intamplate si sa ma inteleg cu angajatul.

Valoarea devizului este una destul de mare pentru angajat si, in mod evident, acesta a spus ca nu are de unde sa-mi plateasca. Nici nu aveam pretentia de la el.

Din acest motiv, m-am adresat institutiilor in masura sa rezolve aceasta situatie.

Deoarce angajatul mi-a spus ca indiferent de modul de solutionare, paguba o va suporta el, prin opriri din salariu, am incercat sa-l ajut cautand piese aftermarket, mai ieftine. Astfel, am gasit o varianta la mai putin de un sfert din pretul initial, pentru cea mai scumpa componenta, care de aceasta data era mai mult decat accesibila.

A fost foarte incantat de idee, si i-am propus sa-mi vireze banii in cont, pentru a duce dovada la Politie, unde am deschis un dosar penal pentru distrugere.

Cand a venit momentul sa faca plata, a refuzat, precizand ca „prefera sa mearga pe calea legala”, ca si cum calea legala va arata la final ca ... motocicleta s-a avariat singura.

Prefera asta, intrucat, dupa cum chiar el mentiona, „sefii” i-au spus ca procesul va dura ani de zile si probabil eu voi renunta.

Vi-l prezint asadar, pe „colegul” nostru motociclist, Iulian Andrei, inspector ITP, care initial se oferea sa-mi dea motocicleta lui ca sa am cu ce sa ma deplasez, pana o repar pe a mea.

Vi-l prezint pe Iulian Andrei, omul care putea sfarsi in spital in acea zi, strivit de motocicleta de peste 300 kg, din cauza conditiilor improprii in care lucreaza.

El, Iulian Andrei de care imi era mila ca va trebui sa plateasca pentru faptul ca a facut o greseala din cauza conditiilor improprii in care lucreaza si care ii pun in pericol sanatatea sau chiar viata. Mila, intrucat a mentiont de cateva ori situatia financiara dificila in care se afla, cu copil mic si rate la casa.

Iulian Andrei, pe care l-am sfatuit sa nu accepte sa manevreze autovehicule, fara sa se asigure ca firma este asigurata impotriva acestor tipuri de incidente, care se pot rasfrange asupra lui, nu numai din puncte de vedere financiar.

Iulian Andrei, de la care nu as fi vrut sa iau personal niciun ban, si pe care m-am oferit sa-l ajut in obtinerea unui loc de munca decent, in care sa nu fii tratat cu dispret de catre angajator, in astfel de situatii.

Iulian Andrei, care indiferent de ce a spunea sau facea angajatorul, ar fi trebuit sa spuna: „Este greseala mea. Daca firma nu plateste, voi face tot posibilul sa te despagubesc, eventual in rate, intrucat nu e normal sa ramai tu cu paguba.”

Va prezint si statia AutoZone, ca sa vedeti ce puteti pati daca mergeti cu motocicleta la ITP si aveti ghinionul pe care l-am avut eu. Am avut totusi si un gram de noroc, ca motocicleta a ramas la verticala, pe rampa de acces, suspendata pe galeriile de evacuare. Daca s-ar fi dezechilibrat si ar fi cazut, dauna ar fi fost incomparabil mai mare, poate chiar dauna totala, avand in vedere costul pieselor de schimb, raportat la valoarea de piata a motocicletei.

Acum au luat decizia ca introducerea/scoaterea motocicletei in/din hala sa o faca clientul. Cu alte cuvinte, preluati riscul.

De ce sa faci asta, cand exista alte locuri decente unde se poate face inspectia tehnica?

Daca vreti sa NU sprijiniti existenta unor astfel de exemplare, prin plata serviciilor (deserviciilor) pe care le presteaza, va sugerez sa evitati aceasta statie ITP.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acesta este rezultatul a 50 de ani de comunism si al educatiei facute in timpul liber... Lipsa valorilor, a asumarii, a corectitudinii umane...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Urat, foarte urat.
Am facut de 2 ori ITP-ul acolo, fara vreo problema.
Imi pare rau pentru intamplarea ta. Sper sa rezolvi totusi intr-un final.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...