Sari la conținut

TRANSALPINA 14 / 08 / 21.


vik55
 Share

Postări Recomandate

Daca mai este cineva interesat  de  Buc / TA  / Buc  intalnire  petrom  militari  8:00  /  8:15  start .

Mai merge un coleg  dar la intoarcere [ obarsia lotrului ] o ia spre Sibiu  eu vin spre casa . 

Editat de vik55
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ati fost pana la urma? cat de aglomerat a fost?

ma gandesc sa bag maine o tura dar nu stiu pe unde, ma gandeam sa merg Buc - Sebes - Obarsia - Ranca SAU voineasa si inapoi Acasa. Dar nu vreau sa mor pe valea oltului. Dupa ce am condus in slovenia/croatia 16 zile in concediu, am zis ca nu scap cu viata pe valea oltului la intoarcere. Imi e frica sa mai merg in Romania si totusi nu as vrea sa ma prinda wk in Bucuresti la starbucks iar. Nici pe focsani nu as merge ca sa ma dau pe lepsa decat daca stau in spatele unui tir pana acolo :))

Ultima oara am mancat bine la Popasul Regului pe TA. La polul opus, mancare naspa rau si scumpa la Hanul Haiducilor Obarsia Lotrului. Aveti alte recomandari?

 

Editat de DiarM
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

București-Pitești pe A1 a fost destul de plin dar abordabil. Dealul negru, mers constant dar în coloana și cu multe ambuteiaje mai ales la ieșire de pe A1, te strecurai cu moto dar numai jumate pe contrasens. Traseul care face stânga spre Horezu din drumul spre valea Oltului, a fost liber și am scăpat de coloana, s-a mers degajat chiar și pe transalpina, puține mașini, incomparabil mai bine decât pe TF. Am oprit, poze alea alea, totul ok. De la obârșie, vik a mers spre Voineasa și Valea Oltului, unde și a cam blestemat câteva zile cu traficul de pe Valea Oltului pana pe A1, plus dealul negru, care errs full, din câte am înțeles. In schimb, de la Obârșie in sus spre Sibiu, drumul a fost o placere, extrem de liber, asfalt bun și fără gropi, a fost refăcut, fata de acum câțiva ani, atunci când aveai o porțiune între Oașa și Sugag, plina de gropi. De la Sibiu a doua zi, eu am mers spre Brașov prin Făgăraș, extrem de aglomerat. Se mergea dar numai în coloana susținut cu 70, fără posibilitate de depășire pentru ca din contrasens erau la fel de multe mașini. Din centura Brașovului, lucrurile s au eliberat și am ales un drum mai lung dar mai liber: cheia-Urlați-cam 10km pe A3-snagov-dn1 și acasă în bucale. Datele problemei se schimba acum pentru ca începe școala și lumea e mai putina acum. Dar, probabil, punctele critice de aglomerație se vor păstra...

 

PS exists un stop de la bradet spre babarunca pe drumul spre cheia, pentru care am depășit 1km minim de mașini inn coloana. Se poate cu moto, cu mașina nu e. Ok

 

Editat de misionaru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 4 ore, DiarM a spus:

Ultima oara am mancat bine la Popasul Regului pe TA. La polul opus, mancare naspa rau si scumpa la Hanul Haiducilor Obarsia Lotrului. Aveti alte recomandari?

Pensiunea Tara, in Rânca, foarte aproape de iesirea din "statiune", mergand spre Sibiu.
Se poate si innopta acolo, 10% reducere pentru motociclisti. Ocazie cu care, se aplica aceiasi reducere si la consumatie. 
Merita sa te opresti pentru calitatea mancarii, servire, cadru si priveliste.
Asfalt uscat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am iesit azi, plecat pe la 7 dimineata din buc. Super liber tot drumul si am mers relaxat. In schimb la intoarcere era mare coloana spre sibiu, am crezut ca e accident dar nu era nimic. O ora 20km spre ramnicul valea de la omv milcoiu la ora 17.

 

Daca TA a fost liber, presupun ca pe TG e dezastru.

Screenshot_20210821-181154_Waze.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Ioane, așa pare, dar eu m-am lecuit de ieșit în August în weekend pe Transuri.

Am făcut greșeala odată acum vreo 4 ani și am văzut ce însemnă. 

Chiar dacă ești pe motor, nu-ți faci decât nervi și ești expus tot timpul la manevrele riscante ale celorlalți, care nu se uită când depășesc, o fac aiurea, forțează și taie curbele etc. Iar aceste manevre sunt cauzate tot din cauza oboselii și nervilor datorați de orele de stat bară în bară. Evident, te strecori pe lângă coloanele oprite, dar o faci depășind deseori linia continuă pe barbă ta, riști oricând să-ți deschida un prost ușa în față etc. 

Iar Valea Oltului într-un weekend de August este într-un mare fel. 

Ca de fapt oricare alt drum inspre munte / mare. 

 

PS: chiar acum citeam știrea asta:

https://www.libertatea.ro/stiri/scandal-intre-doi-soferi-pe-transfagarasan-in-traficul-aglomerat-politistii-au-deschis-dosar-penal-3701378?utm_source=gsp.ro&utm_medium=referral

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 17 ore, DiarM a spus:

Am descoperit un drum paralel la rm valcea cu waze pe cealalta parte a lacului unde e super liber. Sunt niste sate dar asfalt bun si nicio masina. Presupun ca stiti de el?

Când m-a băgat waze pe el (prin iunie) era departe de a fi super liber, și destul de denivelat, pe lângă că e f îngust. . 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...