Sari la conținut

CBR 600 F4i vs CB 600F


EquibleHat
 Share

Postări Recomandate

Salut,

 

Urmeaza sa-mi iau si eu A-ul dupa multa convingere cu mine. :)

Ce ati recomanda intre un CBR 600 F4i de prin 2003 sau un CB 600F din 2006 (sau astept si alte sugestii intr-un buget de aprox 3000e)? Cam care ar fi marea diferenta dintre ele? Comoditate la drumuri lungi, sunet etc.

Ar fi ok un 600cc pentru inceput? Am deja permis de B de 11 ani, o experienta a traficului si pericolelor deja o am.

 

Multumesc anticipat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cel mai bine iei ceva mai nou si care sa aiba si ABS macar. Poate zic unii ca bla bla bla ca trebuie sa exersezi nu stiu ce manevre si frane de urgenta, dar ABS-ul e sfant si te va salva de multe neplaceri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

CBR600Fi sunt sanse mici sa gasesti unul calumea, intretinut care sa nu iti de bataie de cap in primul an de motociclit. Cele care sunt la noi pe piata, majoritatea-s vai mama lor, probleme ascunse, carpite si peticite. Cele care sunt in mintile lor, fie nu-s de vanzare, fie costa bani multi. CB600F din 2006 e misto, dar ti-as sugera sa cauti, asa cum a zis si SenorPink, ceva cu ABS. Adica uita-te la modele de dupa 2007 unde ai injectie si optional ABS. Iti va fi mult mai usor. Daca astea nu-s pe placul tau, cauta macar ceva cu injectie si ABS. Iti va fi mai usor la revanzare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, m-am gandit si eu la ABS ca ar fi o aditie buna pentru siguranta, doar ca nu prea reusesc sa gasesc ceva in bugetul meu.

De ce am mai reusit acum sa dau ar fi:

https://www.olx.ro/d/oferta/honda-cbf-600-sa-abs-IDfbU2T.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=7

https://www.olx.ro/d/oferta/honda-vfr-800-vtec-abs-cbs-IDeRcr7.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=6

 

Doar ca cea de 800cc parca ma sperie putin pentru inceput, plus VTEC :))

 

Daca aveti recomandari de ceva Naked sau Sport pana in 4000e le astept cu placere.

 

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am avut CBF 600 S, fara ABS, a fost o motocicleta foarte buna, mi-a placut. Nu m-am impacat prea bine cu pozitia, sunt prea inalt pentru ea, altfel nu o schimbam, dar intr-o zi am facut un schimb cu un coleg de forum cu FZ6 si am descoperit amandoi ca ne potriveam mai bine pe cealalta motocicleta, el pe CBF si eu pe FZ6. El are cam 1.75m si era incantat de CBF.

 

VFR nu as recomanda daca mergi si prin oras, se poate dar nu e cea mai placuta experienta.

 

Ca sa nu inceapa inca o discutie interminabila despre motoare de capacitate sau putere mare pentru incepatori: se poate, dar nu e o idee buna. Sunt exceptii in care totul a fost ok, dar de cele mai multe ori nu a fost chiar ok si nu ai de unde sa stii dinainte, asa ca mai bine incepi cu ceva mai mic. Restul sunt povesti si discutii, gasesti o gramada de informatii aici pe forum despre subiect, in special in sectiunea pentru incepatori.

Editat de AdrianB1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ești începător și nu știi ce vrei de la motociclit. Dovada este că te uiți la un naked, la o sportivă și la un sport touring. Ia-ți ce-ți place și ce-ți face cu ochiul, apoi mergi pe ea, acumulează experiență și-ți vei da seama ulterior ce-ți place și ce vrei de fapt. Fără experiență, poți să ai motocicleta perfectă sub tine și să nu-ți dai seama sau să nu-ți placă - sau invers, să ai o motocicletă total nepotrivită dar care să ți se pară cel mai sublim fier de pe lume.

 

Motocicleta este ceva irațional, nu se cumpără căutând sfaturi "obiective" pe forum. Și încearcă să nu faci obsesie pentru o marcă, te va limita din toate punctele de vedere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Clar ca nu stii ce clasa de motocicleta vrei. Tu alternezi....sport, sport touring, crossrunner, naked, semicarenata, carenata 🤔

Vrei sa faci drumuri lungi cu ea sau sa o folosesti mai mult in oras? Moto mai de weekend sau de zi cu zi? Iti plac sprinturile si mersul mai sportiv sau sa mergi mai incet si sa admiri peisajul? Iti place sa simti vantul prin plete sau sa fii protejat de un parbriz?  

Vezi ce vrei de la motocicleta si ia-ti ceva in consecinta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...